teoretisk träning

Jaha nu snorar man oxå.
Efter de två flopp-filmerna Valhalla Rising och inception så såg jag en oväntat bra rulle igår, Taken med Liam Neeson. Han var riktigt bra som en f.d. agent och actionscenerna var tajta och bra och tankarna gick ibland till Bourne-filmerna.

Fan va less jag är på att bli sjuk just nu när jag har möjligheten och den goda planeringen att kunna träna riktigt mycket i volym inför säsongen. Min säsong i år är förresten Maj-månad + fjällmarathon i augusti. Hela nästa vecka är jag ledig och nu hoppas jag verkligen att de/det som tagit över min friska kropp kan lämna den på ca 3-4 dagar.
Det har väl alltid pratas om träning om hur man ska träna, hur mycket och kanske mest om intervaller. Just det där med intervaller är lite kul hur man benämner det som just intervaller, typ "du borde nog köra mer intervaller" men det finns ju en uppsjö av dom och en del mäts i puls och watt och en del mäts i minuter och sekunder men när det väl kommer till kritan så kan man knappt ge några generella råd för att skapa en världsmästare. Det vi vet med säkerhet är att kroppen är grym på att kompensera för den belastning den utsätts för. Pressar du den så kommer den att reagera.
Gillar man att lära sig om träningslära och om hur en av sveriges bästa cyklister tränar så läs
Mikael S flockhart blogg. En del inlägg är så insnöade så det är rena grekiskan men mycket är användbar info oxå. Jag snodde texten nedanför från honom:

En mer långsiktig plan är alltid nödvändigt, men för oss med lite varierat tävlingskrav är det nog viktigt att kunna dela in träningen och passen i olika delar:


  1. nyckelpass – väldigt viktiga anpassade träningspass där fokus är på prestation
  2. volympass – tröskel och allt sådant tjafs. Här är totalsumman och anpassning till situationen och perioden viktig
  3. pass för andra pass – ren utfyllnad i syfte att förebereda eller optimera volympassen
  4. alternativpass – med klockrent syfte att punktmarkera faktorer som begränsar prestationsförmågan under nyckelpassen
  5. njutningspass – ibland behöver man inte träna med ett syfte annat än att det är kul och givande

Frågor på det?

Nu skall jag förbereda skrotis (bilen) och ta med mig Sara hem till morsan som bor i Upplands-väsby. Vi stannar där tills imorgon då vi passerar Huddinge och tar med två sköldpaddor hem. Hoppas de kommer att trivas här. Hur går det med de där namnförslagen???


Kommentarer
Postat av: David

När räknar du med att sätta med måndagsträningarna ?

2011-03-11 @ 10:36:11
Postat av: Ola

Mitten av april. Lappar kommer upp i cykelbutikerna o vid klubbstugan. Skriver det här, på happy och på klubbens hemsida när det närmar sig.

2011-03-11 @ 11:07:35
Postat av: Anonym

Åke o Sune

2011-03-11 @ 18:38:33
Postat av: Mamma Milla

manligt kön : Hank från Helvete.

Kvinnligt kön: Hemmafrun.




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback