slöjogg & snöjogg

186116-44Här är ett av vinterns bästa köp. Kanske mest för det är det enda jag köpt i vinter?!

Idag var det ju tänkt att köra ett distanspass med ett lämpligt fikastopp någonstans men icke sa nicke. Vaknade till underbart januariväder. Plus 1 grad o regn. Blev omplanering efter att ha ringd några viktiga samtal rörande cykelcross och träningsläger. En promenad till friskis för att glo på storskärm medans jag joggar på deras löparband var tanken men tyvär blev det inte så till 100%. Storskärmen var naturligtvis avstängd och min planerade jogg på 10 km avbröts efter 7 km då en dam klev upp på bandet brevid och hon stank en blandning av lök och vitlök. Jag klarade en km till innan jag gick av. Hoppas hon läser detta o tänker till nästa gång hon går dit. Tempot var lite svårbeskrivet om det var jogging, löpning eller bara snabb lufs men jag höll 5 minuterstempo, dvs milen på 50 minuter för er som inte orkar räkna om. Pulsen låg stadigt på 130 slag under hela resan och lutningen var 1.5 %.  Efter denna lagom lilla svettpass så gick jag in i bastun och slappade en stund. Jätteskönt då jag inte bastar så ofta.
Väl hemma igen funderade jag på vad jag skulle dra igång. Städning, dammning eller nått annat riktigt skojsigt (ironi) men då fick jag en förfrågan på sms av en arbetskamrat (hur kan jag ha arbetskamrater när jag är arbetslös?) om jag ville med till Ånnaboda och åka skidor. Osäker på hur min vallatejp skulle fungera i en temperatur runt nollan så tackade jag nej till det men kunde tänka mig att springa lite i Kilsbergen under tiden han hasade omkring.Det finns inte många saker som gör mig så arg som skidor med dåligt fäste när jag verkligen vill åka skidor. Sagt o gjort.
Med mina underbara löparskor som tål väta, snö o slask bra blev det nu ikväll en timmes löpning i mörker och 3-7 cm snö. Här inne i Örebro är det barmark men bara 17 km västerut så ligger det vita så fint. Detta gjorde dessutom löpningen mer krävande vilket bara va fint då förmiddans jogg var så lugn. Jag sprang även upp, och ned, i storstenshöjdens slalombacke då belysningen var på och det var inte mer än ca 20 åkare som passade på denna kväll.Inte att springa utan åka slalom alltså.
Imorgon hoppas jag på bättre väder så Blå loket kan få rastas lite.

hej hopp

Kommentarer
Postat av: milla

Det låter ju som du är gravid , efter som du har sånt luktsinne...eller så är du bara känslig*hi hi hi *
Har du inge betträ för dej än att springa springa springa,,, du måste ha lika hårt träning schema som den där fotbolls spelaren =)
//Milla

Postat av: henke

Faktum är att Ola har kopierat det där fotbollsschemat rakt av !!
Det är ju förjäkligt att du skall behöva avbryta ditt pass på grund av en sådan sak , du skulle ju sagt att du faktiskt är en elitidrottare och att hon faktiskt får gå och tvätta sig !
Springa i snö , det är riktig träning det !
Höjs / Henke

2008-01-31 @ 12:08:30
URL: http://www.henrikogren.blogg.se
Postat av: ola

Det där fotbollsschemat verkade för tufft men jag ska ge det en vecka...

Angående luktsinne måste jag berätta om december 2006 då jag många nätter kunde vakna upp och känna doften av kaffe. Den var ibland så tydlig att jag definitivt trodde jag fått en tumör på luktcentrat i hjärnan. Tina trodde bara att jag var kaffesugen. På självaste julafton kom förklaringen. I en av garderoberna har det gömts malet kaffe som låg i en igentejpad påse med en påse runt. sen omslagspapper och paket låg i ytterligare en påse men det
undkom inte min näsa.

2008-01-31 @ 15:19:44
Postat av: Martin

Måste säga att jag beundrar din motivation när det gäller löpningen. Tog själv en 8 milare på jonnen uppe i Kilsbergen i grisvädret nu i kväll. Såg det mest som uppfostran. Ska ni förresten ni gossar köra snödrevet den 16.e? Jag ska själv dit. Hoppas på farbröderna jag brukar köra med men man vet aldrig. Hare.

2008-01-31 @ 22:36:20
URL: http://[email protected]

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback