Attackerad av släntbjörnar!

186116-37Ett av de önskade motiven för dagens tränings/foto-tur var Kinesiska muren men eftersom jag ville ha ett cykeltema fick det bli den Shimanoska muren. Mellan muren och skylten ligger Blå Loket som tuffade i 5h & 10 min idag. Några andra önskemål var en brun ko och släntbjörnar, jag tror det blev en bra kompromiss.

Hela dagens inlägg går in under punkten Detta gläds jag åt idag för det har varit en bra dag även fast det började lite motigt. Jag hade en planerad sväng men när jag tagit mig upp för Klockhammarsbacken och ned på andra sidan, svängt höger i första korsningen och åkt utför lite till så var bommen vid Villingsbergs övningsfält nedfälld. 2 skyltar satt på den, den ena sa "skjutning pågår" den andra " väg avstängd p.g.a. tjälskador" Det kändes som jag inte ville chansa för var det inte tjälskador så kunde det bli en explosiv träning idag. Det var bara att vända om över berget ned till Klockhammar igen. Där vek jag av mot Pershyttan. När jag kom dit hade jag cyklat i  2 timmar, normalt tar det bara 1 timme dit, så visste jag att det skulle gå en liten väg till Gyttorp men för säkerhets skull så frågade jag i ett hus vilken väg det var och det visade sig vara en riktigt cool väg. Lång och svagt sluttande utför hela tiden( påminde mkt om travbacken) så den måste jag visa stigletarjonas men han vet säkert redan vilken väg det är för han har koll på alla vägar däruppe tycker jag. Väl nere så kom jag fram precis bakom den gamla stationen i Gyttorp.
 Klicka på bilden för förstoring. Här står Blå Loket o väntar på vagnarna, som vanligt.

Väl där så började resan för att köra runt sjön Viker och det var där de dök upp. Dessa halvhungriga, halvtama, helstora släntbjörnar. Påminde mycket om kameler men jag är ju ingen expert på området. (det är Voight & Doktorn) Nästa bild är lite suddig men det blir lätt så när dessa ca 900kg tunga djuren kommer mot en med sänkta huvuden, radioaktivt slem runt mun och låter som en blandning mellan en trasig högtalare, en ko och åskan. Då blir faktiskt den normalt kaxige 171 cm långa, 65 kg tunga (lätta) Ola Hellström lite darrig på handen.
image39 Jo denna bild är tagen INNANFÖR deras hägn men de är blixtsnabba och kände väl min rädsla för de attackerade på en gång med sitt giftiga slem flygande men som tur var hade jag ju hjälm på mig.
image40Tittar man noga kan man se mitt liv passera på ögonen. Lite Blair witch projekt varning på denna va? Fick snabbt koppla in mitt favvorit grepp, halslås frammifrån på den ena för att spreja pepparsprej (cyklar aldrig utan det) på den andra för att undkomma deras blodtörstande käftar. Den nedslemmade hjälmen fick följa med in i duschen idag för den hade nog fler bakterier än mina handskar. Japp! Då förstår ni.
Ni som vet vart jag varit så kan jag ju säga att dessa monsters ägare var med hela tiden för jag hade inte gått in utan deras tillåtelse. Det hade jag aldrig vågat.

Det var väldigt mjuka och fluffiga djur men man får automatiskt respekt för dem pga vikt och deras gigantiska höjd men deras namn skrämmer inte särskilt mycket. De heter Kalle och Anna :-)

Någon ville se mig tom, slutkörd men jag är ledsen att jag inte kom dit idag heller. Kanske för jag åt så kopiöst mycket idag. En banan, en bar, en kaffe& bulle efter 3:45. Du får väl pröva och köra slut på mig nästa gång vi tränar tillsammans Henke.

En vacker avslutande bild på mjukisdjuren Kalle & Anna
image41

Kommentarer
Postat av: torsten h

sluta och titta på billiga skräck-filmer!!! fanatsin kan lätt skena iväg hos "småpojkar" ...

Postat av: ola

Om du hade varit där hade du kunnat skära i spänningen med jaktkniven.
Åh va härligt att så här i åldersnojan bli kallad "småpojk"...

2008-01-23 @ 19:13:24
URL: http://cykelola.blogg.se
Postat av: Milla

ååå såna där vill ja ha i min trädgård, dom skulle passa alldeles utmärkt i hop med min köttätande hästar som vi har ;-)

2008-01-23 @ 19:55:59
Postat av: Milla

ååå såna där vill ja ha i min trädgård, dom skulle passa alldeles utmärkt i hop med min köttätande hästar som vi har ;-)

2008-01-23 @ 19:56:58
Postat av: Henrik

Någon gång måste du ta med mig på ett sådant där pass där man får se sådana där hemska Björnar !
Den där bilden på dig och björnen var skitbra , den skulle jag stolt förstora och pryda husväggarna med !
Men vart tog fjärilarna vägen ??
Över 5 timmar och ändå inte slut , ja vad skall man säga , stark ,starkare , ola
/henke

2008-01-24 @ 10:08:44
URL: http://www.henrikogren.blogg.se
Postat av: Patrik

Hehe, så coolt att de heter Kalle och Anna! Jag vill också känna på dem, sist stod man ju bara utanför lite halvrädd...

Fränt med ytterligare en travbacke, det gäller att köra dem på "rätt" håll bara!

2008-01-24 @ 10:14:38
URL: http://www.patrikpaulsson.wordpress.com
Postat av: ola

Du Henke...du vet ju inte vilken fart jag höll eller om klockan rullade medans jag fika ju...Sen åt jag ju en hel del och du vet ju hur viktigt det är ;-) Glömde nämna en dubbel snicker oxå som jag skämms över.
Fotade en del fjärilar men det känns lite blekt att lägga ut dom bilderna efter kamelmonsterna.

Nästa gång du kommer upp Patrik så får väl vi lägga in 2 x travbacke + kamelritt då :-)

2008-01-24 @ 11:03:13
URL: http://cykelola.blogg.se
Postat av: Crosscar

Haha häääääftit!

2008-01-24 @ 12:29:22
URL: http://www.oscarekstam.com
Postat av: tomp

Men jäklarns, årets bildreportage bland alla cykel-bloggare!

2008-01-25 @ 14:06:21
Postat av: Lilleputt

Hehe! vackra bilder pysen! Söta, stora och väl valda namn till dessa djur måste jag säga. Tack för en skön runda idag, kände på em. att om jag inte hade jobbat natt inatt så hade jag kunnat göra dig sällskap till gymmet. Nu ska ja allt komma i form. :) Kram

2008-01-25 @ 19:35:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback