jag saknar cx-cupen

cxOfrivillig cx-träning på dagens distanspass. Jag har nog aldrig tidigare varit så lerig efter att ha kört ca 12 mil asfalt.

Börjar med min nya punkt här i bloggandet. Detta gläds jag år just nu: Efter att ha haft en bra cykeldag få komma hem och glädjas med Jens, Björn, Anna-carin och Helena. Ja våra (sveriges ) skidbeklädda idrottare har haft en strålande dag och han Ferry är så rolig att lyssna på vid intervjuer. Kommer att följa dom under skidskytteVM som snart går av stapeln med spänning. Jens Byggmark kör faktiskt ännu snabbare än Ferry på skidor trots att nån har jäklats med han och ställt en massa käppar ivägen. Även han är spontan och rolig i tvrutan. Det kanske beror på att de inte har ställt upp på 14tusen intervjuer och bara uppreper samma svar på "hur känns det?"
Själv så tog jag och Tina bilen till Lindesberg imorse för att möta upp en kopparbergsbo vid namn Henrik Ögren. Kändes lite konstigt att köra vår Linde-sväng med Linde som utgångspunkt. Åka till utkanten av Örebro för att sedan vända norrut igen men det var ju tvunget då bilen stod där och väntade så snällt. Henrik har nog en av sveriges tyngsta vinterhojar men det är självförvållat då den är utsmyckad med så mkt....ja onödigt kan vi väl säga. Lampor och reflexer är ju försvarbart som säkerhetsutrustning men ärligt Henrik....Backspeglar är "äldremotionärsvarning", de måste bort :-)
 Klicka på bilden för få Henriks rumpa i XL. 3 bakljus och 3 reflexer samt en LGF skylt.
Anledningen till denna resa dit för att cykla med en riktigt stor cykelentusiast var inte bara för att få höra skvaller om Bäckstedt och "Freddy" Johansson utan även vara bollplank för Henriks träning som jag har blandat mig i. Han imponerade hela passet och trots att hammarn besökte han så borra han ned huvet och körde på. 4.30 körde vi och idag fick t.o.m jag agera lok den sista timmen. De två vagnarna sladdade lite hit & dit och släppte helt lagom när lindeskylten dök upp i fjärran. Vi startade i strålande sol och en temperatur som pendlande mellan plus och minus böts efter drygt en timme mot moln men utan nederbörd. Efter dryga 3 timmar så passerade vi ett ställe (Ervalla) där det brukar kunna vara översvämmat i april månad men inte trodde jag att det skulle finnas risk för det den 20e januari. Jodå, vägen var avstängd vilklet var extra retsamt då det bara var en sträcka på ca 20 meter som flödade med vatten. Istället för att cykla en omväg på ca en mil så gick vi över en järnvägsbro som låg några meter högre än vägen, som tur va, och fick gå i kanten av ett gärde i några hundra meter. Annorlunda inlägg som framkallde flashback från höstens cx-cup fast mindre regn och bortdomnade fötter.
Jag hade bra ben idag tyckte jag men de var inte helt oberörda när vi kom tillbaka vilket tyder på en bra intensitet. Åt dessutom bara en Crunchy-bar under hela passet och drack drygt en liter vatten. Var ju tvungen att tära lite på hullet då jag lite dåligt samvete från igår kväll då jag gick till kvarterets kiosk och handlade lösgodis till bara mig. Tina jobbade ju kväll så Hipp Hipp DVD-box och lösgodis blev räddningen.
Jag mår jäkligt gott nu och det tackar jag idrotten för, skidkytte som cykel.

Kommentarer
Postat av: Patrik

Jag läste först: "hade bra ben som var helt oberörda när vi kom hem".

Tänkte då: Vad f-n, nu måste han hitta på nåt nytt sätt och straffa sig om det går så lätt! :-)

Kul läsning!

Postat av: ola

så kommer jag nog att skriva om några veckor om det går som jag vill :-)

2008-01-21 @ 16:26:17
URL: http://cykelola.blogg.se
Postat av: Henke

Patrick ..det gick lätt för ola , men det vara bara för att han var så snäll och väntade på mig !
Tack för en trevlig tur / Henke

2008-01-22 @ 09:08:06
URL: http://www.henrikogren.blogg.se
Postat av: ola

Nä nu får du sluta dra ner dig jälv Henke. Det är okej att ta slut på energi. Du körde ju skitbra och jag tyckte det var du som många gånger höll upp farten.

2008-01-22 @ 10:45:59
URL: http://cykelola.blogg.se
Postat av: Patrik

Ja, att få slut på energi det händer oss alla mer eller mindre ofta... Om det är det enda problemet så är det bara att vara glad! :-)

Ola, om det är så redan om några veckor, ska jag hitta på sätt att straffa dig! :-)

2008-01-22 @ 13:03:04
URL: http://www.patrikpaulsson.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback