varning!

varning!Vi såg i nte till några skidåkare vilket nog var tur för de varnas det för i dessa trakter.
Ouf, hur ska jag kunna redogöra för mitt senaste dygn då? Kroppen känner sig ordentligt bakfull just nu för igår kväll/natt skottade jag snö runt om i stan. Var klar kl 01:00 och hemma en halvtimme senare. Jag kickstartade ju gårdagen med att hurtigt som bara den smålufsa runt i 45 min innan frukost för att tära lite fettdepåerna. Jag varvade promenad med att jogga lite kortare sträckor. Brukar lägga in det efter nyår för att bli lite "rippad" tills säsongstart. Sedan var det dax för en storfrukost innan jag skulle köra ett distanspass med Viktor Folkesson som snart skulle sticka utomlands till Mallorca och senare i Januari vidare till Brasilien. Ja ni hör, tufft att vara proffessionell men hur orkar man stå emot all taxfree??
Det blev en bra sväng med nästintill bara cykelsnack men det var ju väntat då jag kände mig som en groupie med 1000 frågor och kameran med mig. Jag vet att jag aldrig kommer att hamna ute i proffscirkusen men eftersom jag är så biten av denna sport så gillar jag att få inside information hur det livet är.
En miss vi gjorde var köra en större riksväg en liten bit och då blev vi omkörda av plogbilen och jäklar va det skvätte, tur att det snart var fikadax.
När jag kör distanspass med t.ex andra mtb-cyklister från Almby så kör vi i lagom fart, (27-30 i snitt) och sedan gasar vi oftast på i tuffare backar för att sedan vänta in alla på toppen. Denna typ av körning brukar ge en snittpuls runt 130 på ett långt pass. Igår gasades det inte på i någon backe och jag tyckte inte det gick så fort heller men snittpulsen blev ändå några slag högre och benen var bra möra på slutet. 4:30 blev det i tid och distansen är svår att uppskatta nånstans mellan 10-12 mil är nog inte omöjligt. Vid en liten slakmota på slutet så hade jag en puls på 154 medans Viktor hade 207 i samma hastighet. Detta är helt sant och det var inget som störde hans pulsklocka utan hans hjärta slog så fort.
 Snön gjorde att det vid många tillfällen blev balansträning på(i ?) sadeln vilket kanske kan komma till nytta på de riktigt leriga loppen i sommar. Appropå nytta...
Klicka på bilden för förstoring. Detta är en helt vanlig blandning i musliskålen. Kaffeburken står dock där enbart för fotot. Ni ser: valnötter, hasselnötter, casnewnötter, russin, banan, torkade aprikoser och tranbär, mandel. detta toppades med 2 sorters flingor oxå så skålen blev så full att det fick bli mjölk istället för fil, ett så kallat filbyte. En gång blev det så mycket i skålen så jag fick hälla upp det i två skålar, s.k fildelning.  Och ni tyckte glocalnet va lågt....

Som jag nämt tidigare ringde ju min chef in styrkan för att göra något åt detta vita pudertäcke som lade sig igår. När vi var på ett ställe igårkväll, runt 11:30-1200 och väsnades när vi skottade entrèer så hörde jag nån hojta ovanifrån. Det vanligaste som brukar hända är just klagomål på ljudet från oss eller våra maskiner. Det har hänt många gånger tidigare. Igår var det dock en full finlandssvensk som ville ge mig en starköl från andra våningen. "-Nej tack, sa jag. Måste jobba"  "-Joo, häer" säger han och kastar ölburken i ett dåligt kast mot mig men burken träffar vår firmabil istället, mitt på rutan. Som tur var höll den och burken kan ju sparas till bättre tillfälle :-)
Idag måste det fixas lite mera papper till a-kassan för det är regler hit och papper dit sen får jag se om jag orkar med ett intervallpass på eftermiddagen. Sen är det ju Tour de ski på tv, skall serva Tinas cykel som tack för lånet, de ska handlas kosttillskott på stan och så dök nya ELLOS katalogen nyss ned i brevlådan så den här dagen går nog snabbt förbi.
 Avslutar med en vintrig proffsbild till med lite fartkänsla i.

Träna på där ute för det är inte säkert att jag gör det idag.

Kommentarer
Postat av: Matte

Synd bara att de så kallde proffsen inte kan föregå med gott exempel och använda hjälm!!

2008-01-04 @ 19:36:15
Postat av: Micke

Du skällde väl ut Folkesson efter noter när han inte hade hjälm, och sedan jagade honom i 4:30 och noterade högpuls!

2008-01-06 @ 10:07:59
Postat av: ola

:-) självklart Micke, du vet ju hur jag är. Jag tog faktiskt upp ämnet men det var ju väntat. Image-grej och grupptryck säger jag.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback