Det osar katt.

186116-33Vid kanten av Hjälmaren ligger ett av stadens guldkorn. Där finns Highland cattle, fåglar och och lilla jag.
 
Ja nu är det kanske svårt att se detaljer på denna lilla bild men i Örebros östra kant finns det naturskyddade området vid namn Oset. Kommunen har nog plöjt ned hyffsat med pengar där för att få det snyggt de senaste åren. Vädret sa idag att löpning passade bättre än cykel. Att cykla idag går väldigt snabbt åt ett håll. Det går ungefär lika snabbt på vägen tillbaka med för då ta man bussen. Vi startade tillsammans jag och T men även om nu iår är så stark att vi kan köra distanspass ihop så finns inte riktigt samma fördelar i löpningen. De där med att ligga på rulle funkar liksom inte, de är bara vackrare utsikt. Säger som Peter Siepen "Min fysik, din belöning". Efter ca 15 min, lagom inne i vattenparken,  tyckte vi att det var nog bäst att springa var och en för sig. Jag luffsade iväg och rundade Oset innan jag vände hemåt. När jag var som längst ut och snodde runt en nästan 180 graders kurva så såg jag två, långa löpare ca 100m bakom mig. Tydligen vaknade tävlingsdjävulen inom mig för 5 min senare var pulsen lite över mjölksyratröskeln och löparna hade inte passerat än men närmat sig. För att orka hålla ett hyffsat löpsteg ända hem blev det att sänka farten lite. 1h 15 min vilket kanske motsvarar 14-14,5 km idag. Kändes ok då men nu efter några timmar är korsryggen på krigsstigen igen. Jag får så efter löp/joggpass över 40 min. Hmm...inge kul. Blir bra att slöa framför skidskyttet i eftermiddag.

Får fortfarande mina hostattacker på mornarna men imorse var det inte mycket slem att skryta med. Gjorde ett vilopulstest för om den avviker mer än 4-5 slag så vet jag att kroppen antingen är sliten eller jobbar med baccilusker. Nu var den så där sjukt låg att den garanterat var OK. Nu verkar det gå åt det bättre hållet så ytterligare ett distanspass imorn så kan man nog börja köra på riktigt nästa vecka.
Ska försöka få med mig kameran imorgon när det ändå verkar bli bra väder så jag kan bjuda er alla på skönheten med distanspass.
Tänkte avsluta med den gamla sloganen #KRAMAS I TRAFIKEN# och då slog det mig att under gårdagens distanspass så mötte jag 2 bilar som spolade med spolarvätska precis när de mötte mig. Tack så j-vla mycket bilister.

Kramas i sofforna.

Kommentarer
Postat av: Martin

Va nu?, motvind är bara fostrande.Körde ett tvåtimmars pass med intervaller i Mattsabacken/Storstenshöjden på lördagkvällen. Det gick i och för sig en smula fortare tillbaka till stan. Nu får du kamma till dig. Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder som Mamsen alltid har sagt.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback