ny cross

Oj vad dagarna sprang iväg utan bloggning. Lite så livet är, de bara svischar förbi. Eller kanske inte livet för det låter lite väl stort men jag/vi fyller verkligen våra dagar till bristningsgränsen. Kanske är det därför jag ibland kan sitta 2-3 h framför tv:n. Där varvar jag ner.
Nåja. Idag är det söndag men i fredags så blev det tredje passet skidor denna vinter och det var nog inte det sista. Jag besökte Katarina i Pershyttan för dels asnacka jobb men oxå prova Norabygdens skidspår som var överraskande bra. För dig som gilla skate-spår så kan har du fortfarande chansen att köra där för det finns riktigt fina där.
Vi samkörde några kilometer men jag vill ju alltid press hjärta & lungor så ca 4 km bombade jag och fick ihop 12 min över 90% av maxpuls medans hela sträckan tog knappa 17 min.
Vi kollade sen närmare på den kommande hemsidan för alla cykelprojekten och den blir nog riktigt bra.
 
Igår var det lite heaven & hell kan man säga
Jag startade tidigt min resa ner mot Jönköping för att hämta mitt senaste köp när det gäller cykel.
 
En Focus Mares cross med skivor. Importerad från England i höstas och gått några pass på trainer. Kedjan hade fortfarande kvar sin feta hinna som en orginalkedja har. Bromsbeläggen var inte inslitna förstås då den aldrig hade körts utomhus. Däcken oanvända osv osv. Behövde aldrig pruta eftersom den redan låg under halva ordinariepris. Helt klart värt 45 mil i bil.
Denna cykel kommer förmodligen mest att bli stående i sommar men till hösten kan/ska det crossas. Den blir dessutom min nya vintercykel då den gamla rasar när som helst.
 
På eftermiddagen ville jag röra på kroppen lite efter allt stillasittande i bilen. Då de senaste två joggingpassen gått bra och jag vill underhålla löpmuskelaturen så tänkte jag att en jogg-sväng blir nog bra. I dryga 8 km gick det strålande. Tänkte på att ta korta steg och försöka landa på mellanfoten mer än hälen. Kändes kanon och farten var högre än vad ansträngningen visade. Tack kära pulsklocka för du är ett så bra hjälpmedel. Dock kom tyvärr den smärtande känslan i vänster knä väldigt snabbt vid 8,5 km. Då var det inget annat att göra än att lägga in promenad-pauser och sänka tempot. Smärtan är jättetydlig från knät men jag har ingen särskild punkt i knät som gör ont. Hoppas på löparknä då jag förhoppningsvis kan stretcha bort det men ska detta hålla i sig så måste jag kasta in handuken till löparlägret i juni.
Tur att det funkar att cykla. För det skall jag göra i eftemiddag. Distans med inlagda max-insatser.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback