submaxtest

Idag har jag varit trött hela förmiddagen. Ville bara sova trots dryga 8h sömn. Ryggen är dessutom stel eftersom jag  har slarvat med stretch de senaste passen. Kan lätt få bort den där stelheten men det gäller att komma ihåg det oxå.
När jag cyklade upp emot klubbstugan så kände jag att jag inte var taggad för att välja till ett maxtest efter det planerade sub-maxtestet som vi skulle köra. Jag skriver vi för vi var 6 st gubbar mellan 21 och 44.
Först ut var den rutinerade och alltid starka Magnus P. Filmen nedan är tagen under hans maxtest och eftersom det på förhand är svårt att veta när någon skall ge sig så är första minuten riktigt tråkig :-)
Närt första svaghetstecknet kommer är vi jäkligt snabba och peppa fram lite krafter till. Märkligt fenomen egentligen.
Lagom när han började sitt test så gick en stugansvarig omkring och mätte värmetjuvar i kåken med laser.
klicka på bilderna för att se dom större.
 
Mitt egna test då?
Jo jag var inte peppad eller taggad för att maxa men att kolla vart tröskeln låg var ju lagom. När jag hade ställt in cykeln och skulle börja trampa kollade testledaren min startpuls "va...38? stämmer det?" frågade han. Lite högt svarade jag :-)
Utan att ha den där sprättande känslan i benen så funkade dom rätt bra och jag trodde knappt på laktatproverna för de var så låga även efter en 5minutare på 260w. Stegarna var följande 140, 180, 220, 260 och slutligen på 300w. Sista stegen körde jag 5 min på 300watt och efter den var laktatnivån uppe på 8 mmol så där emellan kan man väl säga att tröskeln är. Jag hade personligen gissat på 240w men en bit över 260w alltså. Fint.
Jag fick knuffa upp mitt Vo2maxtest ca 2 veckor så det värdet får ni vänta på.
 

Kommentarer
Postat av: Samuel

Fina siffror, kan nog gå undan i sommar!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback