olika trösklar

Börjar med lite privatliv
Nora och jag åkte idag till en plats som jag starkt förknippar med cykelcross. Djupadalsbadet i Kumla. För några månader sedan så invigdes ju det nya badet där och som väntat var allting fräscht. Inte så stort som på Gustavsvik men så är ju Kumla lillebror till Örebro oxå. Vi (mest Nora ) hade dock skitkul, åkte ruschkana väldigt många gånger, fick kallsupar, slog i huvudet när hon halka i ruschkanan men det gjorde inget. Nä hon hade ju så kul. Önskar att jag hade filmat henne men det känns tabu att filma med sin mobil på ett badhus. Har ju gjort det en gång tidigare och jag fick känslan av att folk runt om tycker man är pedofil/snuskgubbe. Men visst hade det varit härligt att ha på film när Nora kämpar sig uppför två trappsteg till barnruschkanan och vinkar ut mot främmande folk och skriker "HEJ HEJ !" och sen vänder sig om och åker ner. 
 
När vi kom in till stan hade Nora förstås somnat och jag gjorde henne sällskap innan vi gick in på Rosalis Deli och åt.
 
Nästa stora grej idag var annars cykelmötet som jag själv tyckte gick ganska bra. Såg många främmande ansikten vilket är kul för det betyder att vi växer. Vi, kanske mest jag, pratade om kommade säsong, tävlingar och licenser mm. Gott om fikabröd fanns det oxå men jag höll mig oväntat bra ifrån det.
När mötet framåt kl 19:45 var slut och det var undanplockat och städat så skulle jag få till lite träning tänkte jag. Har oftast svårt att peppa till när kl passerat 19 men vad gör man när det inte ges tillfälle förrens senare? Bara att bita i det sura äpplet och köra. Oftast är det som med till exempel sånna som ska börja jogga för första gången. Det svåraste är att knyta på sig skorna.
Dagens träning
Med nya In Flames-skivan i stereon så körde jag 3x 15 minuter med ca 5 min vila emellan. Eftersom jag gjorde laktat-test i lördags visste jag att tröskeln ligger mellan 260-300watt. Ville köra safe och körde därför allla intervallerna på 261watt. Var dock lite högre på första intervallen för jag fick kalibrera pendeln lite då den inte stämde överens med mätaren.
 Ganska jämna fina kurvor.
Det var riktigt jobbigt de sista 4 min men då kommer ju pannbenet fram. Var jäkligt nöjd efter det här passet då jag inte kört något liknande på hela vintern. Pulsen smög sig uppåt i varje intervall och på den sista var den uppe på 91-92% av max men det motsvarar knappast den outputen pga värme o vätskeförlust.
 
Jag känner mig nöjd resultatmässigt men mtb är ju inte samma sak som VM i testcykel så det är lite skitsamma vad man skriver här eller presterar i watt. Framförallt när det ligger mycket mer teknik bakom mtb än t.ex racer. Nåja. Jag har vissa saker som jag vill komplettera träningen med men det är ju inte tävlingsdags än.
 
Nu är jag uppe på övertid men innan jag stänger ner för idag vill jag bjuda er på denna sköna variant av fotboll. Filmen cirkulerar på facebook så du kanske har sett den

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback