Stopp i artär & 26" vs 29"

Har väl två ämnen att behandla ikväll. Mitt besök på kärlkirurgen igår och att jag nu (äntligen) har testat både 29" och 26" i Markaspåret under ungefär likadana förhållande.
 
Sjukhusbesöket

Oj det är så mycket i huvudet efter detta besök så jag önskar att jag hade spelat in allt som sades. Fick bekräftat att jag har stopp i en stor artär som är lika tjock som ett lillfinger. Det är alltså den artär som skall syresätta hela vänstra benet. Nu är ju kroppen finurlig och har hittat andra vägar att skicka blod till benet men vid större belastningar hinner det alltså inte med. Kirurgen förklarade på ett bra sätt hur och varför denna förträngning har uppkommit och för att citera hans första ord " gud skapade oss inte för att cykla..." Det är alltså som jag beskrivit tidigare att den vinkeln som jag suttit i har påfrestat kärlet så små, små microskopiska skador har uppstått och det är när kroppen har läkt dessa som det blivit som bindeväv på insidan av kärlet som gjort svårare och svårare för blodet att komma fram. Tidigt i våras misstänker jag att det blev tvärstopp i det för nåt hände då.
Min planering i våras

Jag började nångång i vintras att fundera på veteran-VM i Norge 2014. Jag hade ju tränat okej den senaste vintern och monarken visade att det kunde ha blivit en okej tävlingssäsong i år. Jag pratade med Sara om framtiden och ville verkligen göra en 2010. Alltså en bra och klok planering till veteran-VM. Därför köpte jag ju en cross och tänkte köra lite cx-race till hösten för att gå in i bra form till vinterträningen. 
Nu har jag fryst den tanken.
 
Framtiden
Ja den är oviss. Kirurgen skulle prata med sina kollegor då detta är ett sånt ovanligt tillstånd men det lutar väl åt operation. Då försvinner stoppet och det blir fritt för blodet ner till benet. Men vad det ställer för krav på mig och min framtid är osäkert. Jag vet inte på vilken nivå jag får träna sen och det säger sig väl självt att börja cykla till 100% är kanske inte det bästa då det just är på grund av cyklingen jag har hamnat här. Jag har ju även löpningen, boxningen, skidor + en massa andra aktiviteter att falla tillbaka på men.....Ja lika bra att sluta spekulera. 
 
 
26" vs 29"
Jag har nu bombat 3 varv i Marka på en vecka. Det första var på TREKen och det tog 17:54 och visst gick den smidigare över stöket och greppet var bra. Precis som jag tidigare har beskrivit. Den automatiska framgaffeln ställde jag ett snäpp känsligare. DVS att det skall krävas mindre för att den skulle öppna sig och jag trivdes bättre med den då. Borde kanske pröva ett varv till med ännu ett snäpp åt det hållet.
 
I förrgår provade jag marka i blöta och lite halkiga förhållande och inget direkt flyt i åkningen men det slutade på 18:29.
Igår åkte jag dit igen på 26"an och körde lite mer med låst gaffel för den skall ju även den öppna sig vid ojämnheter. Hittade inte den optimala inställningen men nu var greppet betydligare bättre på alla torra stenar och rötter. Klockan stannade på 17:56 vilket alltså nästan är samma som på TREKen. Upplever dock (som väntat) en mindre jämn gång över småstök vilket blir tydligare när man blir trött. Kul att det inte blev större diff än så men detta är knappast en vetenskaplig undersökning.  Vore fint att alltid kunna ha två cyklar att välja emellan. Är nu grymt sugen på att testa 27,5 oxå. 
 
Borde gå och duscha och raka mig. Imorgon åker vi till landet och bastar, badar och latar oss.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback