Laddad för tandem

I söndags tränade jag och Magnus P ihop igen på tandemhojen. Vi körde både tekniska partier och tuffare klättringar än vad som väntar oss på söndag då vi skall köra mörksuggan ihop. Tror inte vi får några större problem med tekniken där utan det handlar väl mer om orken att kunna mosa på hårt i knappa 3 h. Jag är optimist och hoppas på 2:40 och Magnus trodde vi skulle kunna klara 2:50.
 
Här är en film jag hittade på nätet om tandem-mtb
Vi testade en sak och det var panik-bromsning. Det är typ downhill-bromsar på hojen och det är ett jäkla bett. Trots detta var vi på väg ut i skogen på ett ställe men det berodde nog mest på att chauffören satt och skrek O shit! O shit! Oshit! :-)
 
Vår träning i söndags fick ett lite plötsligt slut då Sara ringde och sa att hon och Nora skulle in till akuten pga av att Noras fot svullnat upp ännu mer av det stick/bett hon fick på vristen i slutet av förra veckan. 
Jag bytte cykel och bombade hemåt och mötte upp dom på USÖ.
För att göra en lång historia kort så vabbade Sara igår och idag gick Nora till dagis.
 
Igår var det vilodag för min del då jag tog Nora upp på stan när jag kom hem från jobbet så Sara kunde komma ut och springa. Nora och jag shoppade ENERVIT-godis till söndagens race. Sen såg vi återigen den där NISSAN gtr:en :-) Jag stannde en stund för mitt barns skull. :-)
 
Dagens träning
Tänkte lufta TREKen i slalombacken vid Sörby men på vägen dit tänkte jag att jag har ju sagt i flera månader att jag skall jämföra 26 vs 29 i Markaskogen så jag åkte dit istället. Bombade iväg och kände efter ca 3-4 minuter att jag gått ut lite väl hårt på den svart-markerade banan. Då min åkomma i mitt vänstra ben gör att jag har problem att gå på rött (eller har jag helt enkelt tappat den förmågan pga utebliven träning av den sorten) så fick jag flera ggr ta det lugnt på lättåkta partier så lite av syran skulle försvinna. Hade lite problem att hantera 29"an när det gick snabbt på de tekniska partierna. Stora hjul tar sig fram bra det är ingen nyhet men när det gäller den snabba hanteringen så hinner jag inte riktigt med men det är säkert ovana oxå. Blev ett antal stenar som jag passerade rakt över istället för runt. Det breda styret sopade oxå i onödigt många träd men jag ska ju kapa det. (ta mig tid för saker??)  Det är ju större anläggningsyta mot marken på 29or än 26or vilket framförallt märks i greppet men jag måste nog säga att det är ett jäkla driv i åkningen utan att det känns men tiden visar ju det. Skulle jag tävla mer på denna cykel så skulle jag behöva justera in framgaffeln mer för nu är den inte optimal men den är skönt effektiv med sin automatiska låsning.
Markaspårets sista klättringar gick INTE fort och den sista backen av 3backarna var precis att jag klarade.
Knäppte av klockan på 17:54 vilket var bättre än vad jag hade hoppats på. Nu körde jag ju inte den avstängda biten utan genade direkt över till vänster på banan igen vilket säkert borde betyda drygt en minuts skillnad. Kanske 1,5 minut mot ordinarie spår men ändå.
Pulsen visade ett snitt på 166 bpm vilket är ca 92% av max i knappa 18 minuter. Perfekt effekt av det passet och benen blev inte allt för knäckta känner jag nu i efterhand.
 
På söndag smäller det!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback