hemma från Mallorca

Åh Mallis..Denna cykel-ö som jag besökte 4 år i rad 2005-2008 och tränade och tränade o tränade. Har cyklat på nästan hela ön med undantag för områdena närmast Palma då jag alltid bott på den andra sidan av ön. 
För en vecka sedan gick resan med stora delar av Saras släkt. Vi var ett sällskap på 20 st som åkte och hade ett riktigt fint boende i Port de Alcudia.
Vi har haft det riktigt varmt med ett rekord på ca 36 grader. Jag gjorde därför två löparrundor där jag startade vid kl 05:00 i mörker.
Den första rundan var mot de två "kullar" som låg precis bakom hotellet. De mätte ca 264 möh och det var ca 4,5 km till toppen från hotellet. När jag tagit denna bild:
(vårt hotell ligger snett upp till vänster från mitt huvud sett)
När jag från denna topp började hasa/trippa/hoppa neråt så tappade jag 100 höjdmeter de första 200 metrarna. Dvs det var skitbrant.
Här syns vägen bakom mig. Klicka på bilden för förstoring.
När jag kom hem 06:48 så låg mina tre tjejer fortfarande och sov. Frukostbuffèn smakar extra gott efter en sån start på dagen.
Ut mot havet från Port de Alcudia går det en udde med mycket högre berg/kullar som jag förstås hade spanat in via suuntos hemsida innan vi reste och jag hade tankat över en rutt till min klocka på 21 km plus lite transportlöpning. Denna rutt skulle passera den högsta toppen så den rundan lockade mig otroligt mycket. 
I onsdags morgon ringde klockan 04:50 och jag begav mig genom staden mot startplatsen för rutten. Ungdomar var även denna gång på väg hem från nattklubbar annars låg turiststaden öde.
Jag fick jogga ca 6-7 km totalt innan underlaget byttes från asfalt till grus/stenig stig och vandringslederna tog mig högre och högre.
Här är klockan ungefär 6.
Jag märkte rätt snart att jag skulle aldrig hinna se soluppgången från toppen men det är nåt särskilt med att kämpa mot toppen på ett berg. Man blir liksom tagen av bergets magi och vill hedra det samtidigt som man vill besegra det. Svårt att förklara men det är såå häftigt.
 
När jag var nära toppen så mötte jag 10 st smala, vältränade spanjorer som trippade nerför den tekniska stigen. De hälsade knappt på mig trots att jag ställt mig brevid stigen och hejjade så glatt på dom. Trodde vi trail-löpare var som en familj? När jag till slut var uppe på toppen så kom nästa överraskning. Där satt 6 st ungdomar och grillade och drack öl
 
Jag sprang ca 24 km denna morgon och tog dryga 1200 höjdmeter. Var rätt trött på slutet och tog taxi de 3 sista km till hotellet. Väl där så hade familjen precis ätit frukost. Senare den dagen kändes det helt rätt att ta thaimassage på benen för 75 kr när vi låg på stranden.
Njuter!
Det var mina två bästa löppass men jag gjorde ytterligare två på hotellets löpband så träningsmässigt är jag nöjd över veckan. Om någon främmande person frågar mig och Nora vad vi är mest nöjda med på sememstern så svarar vi båda Gocarten.
Här är Nora samt att "kullarna" som jag sprang upp på första löppasset syns i bakgrunden.
 
Här sitter hon och skall snart köra bensindriven gocart för första gången. Hon fick senare mycket beröm av  instruktören.
Jag passade på att köra twin-engine. Dvs dubbla motorer. Mäktes mest efter kurvorna att det var mer power som knuffade på annars så var det lika kul som det alltid är med gocart. Extra plus var att jag satte dagens snabbste tid på banan. (inte tävlings-inriktad alls)
 
Får berätta mer om alla restaurangbesök, stranden, hyrbilen i bergen, vinprovning, båtturen in i grottor och så nån annan dag men..
 
Dagens pass
Vi landade idag midsommarafton på Örebro flygplats och var därför snabbt hemma i Latorp. Vardagsbestyr sen kände jag att jag ville jogga lite. Vilade ju igår och efter en vecka med massa god mat och säkert dubbelt så mycket öl än vanligt så hade jatg inga större förväntningar. Kroppen kände tjock o långsam under passet men tänkte ändå lägga in några snabbare 1000m-intv. under den dryga 11 km långa rundan. De 3 st int gick på 3:53. 3:58 och 4:10 så visst fanns det lite snabbhet kvar efter semestern. Totalt landade snittet på 4:27 på hela rundan så nu känns det bättre. Klippte resten av Tobleronen från taxfreen som belöning efteråt.
 
God natt
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback