knästrul och skidtest

Innan detta bloggande har jag suttit och studerat lite detaljer på vasaloppets hemsida. Körde ju vasaloppet 2009 och 2011. Bäst gick det senare loppet av dom då jag körde på 5:44 men året innan var endast 6 min sämre. Förra året deltog jag ju med jobbet i stafettvasan. Har studerat vårts lag framfart där och vi landade ju på plats 144 av ca 2000 lag. Inte illa men vi satte redan direkt efter målgång ett mål för årets stafett. Topp 100 skall vi hamna och för min egna del ser det väl inte så ljust ut :-) Minns att jag åkte mycket mer skidor förra vintern men nu jäklas ju Kung Bore med mildgrader hela tiden.
Dock har ju löpningen gått bra så flås o benmässigt borde väl jag kunna pressa mig i 90 min ändå. Jag tror att föret kan inte bli sämre än ifjol ändå. Då var det ju bara ett spår man kunde köra i. Snöfallet på morgonen var INTE bra för oss med valla/tejp. Minns ett fåtal som var starka som kunde staka förbi i eget spår annars var det bara att följa ledet.
En annan grej är att jag skall ta en riktigt tidig buss till starten för att "tjäna" några placeringar innan starten går.
 
Tejp eller ruggade skidor?
Sist jag körde 10-11 varv på konstsnöspåret i Ånnaboda så jämförde jag mina skidor. De gamla skidorna som är blanka men har en gammal ruggad yta på fästzonen eller mina nya med flour-tejp under. Det skiljde sjukt lite per varv i tid men jag tycker jag känner mig fräschare när jag kan diagonala uppför. Jag skall uppprepa testet när de spårar ett längre varv. Anledningen till detta är att jag är beredd att åka på blanka skidor på min sträcka av stafettvasan. De första 24 km. Det vill säga inklusive startbacken...
Nåja...
 
Igår sprang jag en bit. Närmare bestämt 13 km. Varannan km fort varannan långsamt (relativt). Allt gick sjukt bra ända tills sista 1500 m som jag körde på snöiga/slaskiga stigar hemåt. Helt plötsligt hugger det till i vänster knä. Stod ut med smärtan de sista 5-6 minutrarna innan jag kom hem men lite fundersam på vad som hade hänt. Kände även av det när jag gick i trappen här hemma. Idag är smärtan borta men jag har redan startat rehaben. Den består av styrketräning och vila från löpningen....Ett tag...Brukar vara dålig på det.
 
Vill avsluta med en så inspirerande film

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback