racerapport. Årets första vinst

Då så har sambon gjort tävlingspremiär oxå. En slags nypremiär efter barnafödande o så.
Vi deltog idag på Påsklöpet ca 1,5 mil härifrån. Ett lopp som jag sprang förra året och det är väl ingen favoritbana trots att jag då vann på sträckan 2x5 km. Jag tyckte, och tycker, att det är lite väl mkt obanad löpning istället för stiglöpning.
Men så i år då skulle Sara springa ett varv och jag 2 varv.
 Där ni ser siffran 1 är det ett fint stigparti och strax efter 1an så är den en raksträcka med grusväg ner mot målområdet. Resten är obanad terräng i stort sett.
Jag tog ledningen direkt från start men då jag fick "orientera" så var det lättare för 2an att hänga på då han såg vart jag sprang. Vi bytte plats på mitten av första varvet men jag orkade knappt hänga med utan fick slita som f-n och vid varvning så var jag ca 20-30 m bakom och hade det tungt. Då jag visste att han var stark i det obanade området så hade jag ställt in mig på att hålla silverplatsen men när vi väl var där märkte jag att även han var sliten. Han sprang liite lite fel med ca 10 meter och jag såg då min chans att springa rätt där ute i skogen och jag plockade helt plötsligt fram krafter som jag inte visste jag hade just då. Ute i den ojämna terrängen så lade jag in ett ryck och ökade farten under några minuter. Skapade en lucka på gissningsvis 10-15 meter och när det väl vart stig så fortsatte jag mosa.
Vid strax innan 40 minuter på kurvan här ovanför så syns det en pulsökning så det var där mitt ryck skedde.
Den blåa linjen är farten och första gången vi sprang på grusvägen innan varvning så orkade jag bara hålla 4:20-4:30 fart medans jag inför målgång orkade pressa mig runt 4-fart. Var ju ett jagat villebråd.
 
Jag var jäkligt slut efter dagens race men samtidigt väldigt nöjd med segern. Framförallt efter det krigande jag och silvermedaljören hade idag. Sara gjorde en bra insats hon oxå och kom 9a av 18 st som sprang 5 km.
Nu väntar bastu. Nr 81 på 376 dagar.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback