träningsfilosofi löpning vs cykel

Har inte tid för ett långt inlägg. Det kan jag avslöja redan nu.
 
Med träningserfarenhet från cykel, huvudsak mtb, så har det varit en omvälvande tid att prata träning med löpare.
Mountainbike är ganska mycket tid på högintensiv träning, snabba korta intervaller, backe, styrka mm. och  när man pratar med löpare så är det tröskelträning som höjs till skyarna som gudagåvan till framgång. Inom cykel så visar både forskning och erfarenhet på att just tröskelträningen är det du skall pyssla minst med.
 
Den största skillnaden (förklaringen) är att inom cykel handlar det om att pressa ut så mycket kraft som möjligt vilket det INTE gör inom löpningen. Jag vet ju det. Löpning handlar om att hålla en viss fart, inte kraft.
Men ändå har jag så svårt att motivera mig för att springa trösklar på löpning men hade ett lite motiverande samtal med en granne i helgen. Han gör milen på 33-34 min vilken dag i veckan som helst.
 
Gårdagens träning
 
Gult streck = puls. Vitt streck = fart
Lite fundersam på varför farten inte visas mer jämn? Springer inte så där ryckigt men noterade  även under passet att farten pendlade väldigt mkt.
Ni ser pulsen 165. Det var alltså i den sista intervallen där farten ibland låg under 4 min/ km. Först där passerade ungefär tröskelpulsen.
 
Drömmen om sub 40 på milen lever än.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback