trail/mtb-spår

Börjar väl med att sträcka lite på mig. Har i flera år hjälpt olika individer med träningsupplägg och försökt få cyklister (o en triathlet) att bli bättre/snabbare.
Senaste veckan har jag fått 3 (av varandra oberoende) mail om hur de uppskattar mig och hur bra de tycker min hjälp är. Känns skitkul och lika glad som jag blir av det så lika ledsen blir jag när de misslyckas med sina mål/tävlingar/prestationer.
 
Min egna motivation till träning är oftast riktigt hög om om den inte är det så krävs såå lite för att den skall öka igen. Ta gårdagen till exempel då jag såg ett instagram-inlägg av den lokale duktiga löparen Erik Anfält. Han hade sprungit trail på mtb-spåret i Marka och slagit ett personbästa.
Då jag ändå skulle ut och springa så blev jag sjukt inspirerad att springa samma spår. Jag har ju cyklat det spåret sjukt mycket genom åren. Det har ju liksom varit en slags värdemätare samt bra teknisk genomkörare för att anta andra tävlingsbanor ute i Sverige.
Jag sprang ett lugnt varv för att kolla hur lerigt det var samt samt kolla de nya spängerna/broarna som är gjorda.Tillbaka vid parkeringen, en liten skvätt vatten och sen var det dags.
Full gas utan att spränga sig (har man ju tänkt 1000-tals gånger) och denna gång tycker jag väl att det funkade helt okej. Märktes efter 12 minuter att jag var lite stum i benen och det var ju inte det bästa för precis som på mtb är det ju då den kuperade delen av spåret börjar. I två av de brantaste backarna körde jag ultra-stilen med att gå med bestämda steg och trycka ifrån med händerna på knäna.
Det otäcka var utför där jag normalt brukar släppa på rätt friskt men igår var det rätt otäckt när benen var stumma av mjölksyra och inte riktigt orkade hålla emot krafterna.
 
Under uppvärmningsvarvet så funderade jag på hur mycket jag skulle bli efter Eriks riktigt bra 23:12. Mitt första varv gick ändå på höga 28 minuter så jag tänkte att det kanske ändå inte skulle skilja så mkt på oss. Hur kunde jag tänka det? Killen är med i landslaget i Marathon, matar säkert 12-15 mil/ vecka. VARJE vecka. Håller ca 3:25-fart på ett vanligt marathon. Jag gör det i 100 meter. Jag hade väl nån form av hybris i min ensamhet.
Min tid blev iaf 26:06 på 5,15 km vilket ger ett km-snitt på 5:04 vilket inte är såå sjukt bra men ändå.
Nöjd
 
Idag, Torsdag, så är det vila. Klippt gräs, matat Isabella med hallon från egna odlingen, tjatat på Nora att hon skall städa sitt rum och Sara håller på med dubbla målarprojekt här hemma så man kan säga att det ser för taskigt ut just nu i hemmet.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback