sleten och nere i källaren

Tidigare i veckan så har jag ju sprungit i mossen två ggr, och vid storstenshöjden 1 gång men igår testade jag det stället igen. Jag har nämligen sett hur andra bra terränglöpare kör pass där de samlat 1000 höjdmeter på ett och samma pass. Jag testade ju 500 höjdmeter i onsdags och det gick förvånansvärt lätt. Så hur svårt kunde då dubbla mängden vara??
Vilodag i fredags som avslutades med en jätterolig utekväll vilket INTE var det bästa receptet för att kroppen skulle kännas superpigg på lördagen men va fan. 
 
1000 höjdmeter
Cyklade till Garphyttan och ställde hojen vid coop. Gick in och köpte en snickers och en 0,5 l MER. Då solen tittat fram så visste jag att mina två softflasks inte skulle räcka.
Med risk att tröttna på storstenshöjden så blev det ändå det stället som blev lekplatsen för dagen men genom att starta i Garphyttan fick jag ju ta lite höjd innen jag ens kom dit, ca 80 hm.
 
Kände inte av de relativt pigga ben som jag haft tidigare i veckan utan nu var det tungt från början. Uppladdningen från kvällen innan var nog bara halva sanningen för veckans träning börjar göra sig påmind.
Jag närmade mig 500 höjdmeter och de hade gått ca 20 min långsammare än de i onsdags men det var väntat.
Vid 760 hm vet jag att jag var långt nere i källaren. Åt min sista bit snickers. Hade slut på vätska och var allmänt omotiverad men FAAAn heller att jag skulle ge upp.
 
Kämpade på och när det var de sista 100 m så visade ändå gubbkroppen att den inte var helt slut.
 
En sista pressning av kroppen var nerför mot Garphyttan igen där jag försökte släppa på utför för att knäcka de sista fibrerna av lårmusklerna.
Gick in som en zombie in på coop. köpte en ny MER och en recoverybar. Dessa två var tvugna att förtäras för att jag skulle orka handla de varor som skulle med hem :-)
Idag blev ännu en vilodag vilket jag verkligen behövde. Passet tog bra igår.
20,8 km på ca 2,5 h blev det igår.
 
Imorgon är det nya tag med Team Nordic trail.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback