det hängde knappast på mustaschen

Igår provade jag och 3 klubbkompisar TOM 2016. Loppet heter egentligen Trail Och Mustasch och därav förkortningen TOM. Det fanns en 14 km och en 28 där vi alla 4 körde den långa.
Ingen vissta vad som väntades oss egentligen allt vi visste var fjolårets segrartid på strax över 2 h. Jag hade väl själv hoppats på 2:20 då det skulle vara en snittfart på 5min/km men även det målet skulle visa sig vara övermodigt.
Kort förklarat så hade jag aldrig en bra känsla i kroppen eller benen. Redan i första stigningen så fanns aldrig vare sig klipp eller sprätt i dom. Det skulle visa sig bli en tung dag.
Särskilt när det var riktigt tungt vid ca 7-8 km redan. Enda partiet som jag kände mig kvick och bra i var ett kort obanat parti över ett hygge och sen nerför mot en sjökant där vi sparng ca 400 m på en jättesmal stig på skrå. Där plockade jag snabbt in ett försprång på två framförvarande konkurrenter.
 
Annars så handlade loppet om att gå så lite som möjlgt för mig. Jaa för jag gick oftare och oftare och särskilt när det gick uppför.
Kollar man på pulskurvan efteråt så har jag knappt varit uppe på rött. totalt 19 min av 2h42 min så har jag varit över 90% av maxpuls vilket är lågt för att vara mig. Jag hade alltså varken huvud eller kropp för att pressa igår.
 
Jag är väl den hårdaste av alla att dömma mig själv och nu får det vara nog att försöka träna som löpare gör. Med tröskelpass och skit för ju mer jag gör det så desto sämre löpare blir jag. Nä tillbaka till 2014 där jag tränade löpning som en mtb-cyklist. 
Nåt positivt skall jag väl ta fram och det är att jag gått ner ca 2 kg sista 2 veckorna. Fint. Nu gäller det att vara kvar här.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback