kolmårdsrundan 21 km

Igår lördag var det en varm och solig dag. Alltså jag menar det. En skitvarm dag med ca 30 grader. Vissa av er sökte upp bad, kalla drycker eller skuggiga platser.
Jag betalade dryga 300 kr för att springa ett terränglopp på 21 km i de härliga skogarna kring kolmården. Men jag ångrar ingenting. Nä jag är så glad och nöjd att jag gjorde det.
 
Nora tyckte oxå det var varmt!
 
Jag intalade mig flera ggr att jag skulle njuta, inte pressa mig utan ha med mig kameran och filma lite då och då. Det brukar jag ju göra på träningarna men på tävling har jag aldrig gjort det tidigare. Att ha med kameran gör ju att jag måste ha salomons väst på mig oxå och då blev det oxå självklart att ha med sig 2 x 0,5 liter fram på bröstet. Det skulle ju bli varmt och 21 km är inte gjort på 45 min direkt. Dock verkade som flertalet av deltagarna förlitade sig på vätskestationerna för de flesta körde utan vätska eller med små vätskebälten.
 
 
Racerapport.
Starten gick 10:30 och det var då "bara" varmt. Det blev värre. Försökte att inte jaga med tävlingslöparna utan att hamna bakom dom och innan motionärerna. Ja lite i ingemansland nästan. Vid ca 1,5 km var vi 4 st som höll samma tempo och jag kände att det INTE var en lugn start och att det då och då sved duktigt i benen. Men trots att jag intalade mig att det INTE var så här jag skulle springa loppet så var det ju det här med att ha nr-lapp på bröstet. Hornen kommer liksom fram och jag hänger automatiskt på ryggen framför.
Jag drack regelbundet från mina vattenflaskor vilket snart skulle visa sig vara ett vinnande drag.
 
Det trummande på och efter den tråkiga grusvägssträckan som jag tyckte jag återhämtade mig på så kom vi in på den längsta spång jag nånsin sprungit på. Dags för en ny film..
 
Efter denna film så plockade jag meter för meter på tjejen framför då detta parti var det mest tekniska. En terräng jag behärskar rätt bra och har lätt för att hålla fart. Hon belv nog lite stressad att ha mig "på hjul" så att säga så hon klev åt sidan och släppte om mig. Strax därefter bar det utför och där springer jag ifrån ganska många så där blev luckan mellan oss. Att jag hänger av folk skapar ju en stress hos mig förstås. Inte kan jag slappna av och släppa ikapp dom. Ungefär här så märktes att några började krokna oxå. Förmodligen pga värmen/vätskeförlust men jag hade ju druckit bra vid stationerna samt nästan druckit upp den liter vatten jag startade med.
Här sa jag fel. REJÄLT! Inte höll jag 63% av maxpuls utan ca 93% av maxpuls. Ni får se på pulskurvan här nedanför att jag har hållit pulsen högt hela loppet men värmen var den direkta orsaken till det.
 
Jag höll bra i ca 15 km sen började det bli tungt. På det första grusvägspartiet höll jag mellan 4:20-4:40 fart. När sedan samma grusväg skulle köras hemmåt så var det kämpigt att försöka komma under 5-fart. Just på denna grusväg kundeman ju kolla hur långt man hade bakåt-repsektive framåt till motståndarna. Tyckte jag hade det lugnt bakåt då personen tappade på mig.
Jag drack sportdryck vid stationerna och som medhavd energi hade jag en nötcreme och en fruktstång. Hade gärna tagit emot en gel av valfritt märke på slutet för jag tror jag långsamt börja få lite brist på energi. Det var mycket vilja på slutet.
 Vid ca 19 km så vände jag mig om på ett hygge för att kontrollera att det fortfarande var lugnt bakåt men då fick jag en smärre chock. Såg 3 löpare med ca 15-20 meter mellan varandra och de var onödigt nära. Fick ta och gräva djupt för att hålla undan för dom.
 
Vid målgång var jag helt genomsur. Sjöblöt då jag hade svettats så jäkla mycket. Men glad över loppet, upplevelsen och min egna prestation. Jag kom 7a av 64 st på tiden 1:45. 
 
På upploppet lyckades jag pressa upp pulsen i 177 slag/min vilket är 98% av max. Det röda fältet börjar på 90% av max.
 
Gillar kolmården. Då menar jag djurparken, terrängen, området och de tävlingar som arrangeras där. MTB-klubben med samma namn har dock satt många käppar i hjulet genom åren :-)
Längtar till 2016 för då vill jag både köra kolmårstrailen och kolmårdsrundan.
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Bra jobb!

2015-07-07 @ 09:48:03
Postat av: Anonym

Bra jobb!

2015-07-07 @ 09:48:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback