påskjogg i bergen

Vilket underbart påskväder va? Vi har väl alla olika sätt som vi njuter av egen tid på. Igår fick jag egen tid i form av ett långpass i bergen. Kanske var det för att Sara fick tulpaner dagen innan eller så var hon bara så där snäll som hon brukar vara.
Hur som så cyklade jag till Garphyttan igår morse, tog av mig överdragsplagget och lade det i camelbacken. Joggade upp för sanatoriebacken i ca 5 min innan jag kände att jag var för varmt klädd så jag tog av mig ännu ett plagg och resten av passet gick i endast understället.
Mellan km 6 och 9 hade jag sällskap av 3 cyklister som var ute i terrängen. Syns på pulskurvan att jag fick slita lite mer då :-)
Tog en bild vid Bergslagsleden för att jag slogs av lugnet och hur fint det är där uppe i Kilsbergen
 
Jag gjorde ett kortare stopp i Ånnaboda och hälsade på Wengan och Annie som hade ett mtb-läger. Lyssnade av lite med personalen på konferens & Logde om hur kartförsäljningen gått innan jag joggade norrut. Verkar som den senaste veckan med sol och blåst har fått markerna att torka upp en del vilket är positivt nu när mtb-åkarna blir fler och fler.
På ett ställe, Göljestigen, var det togtjockt med vandrare om man jämför med hur få jag sett totalt under mitt pass. Såg nog 15-20 pers som var vid vattenfallen där Sara och jag förlovade oss.
Gammal bild.
 
Detta var det tredje passet i mina Salomon sense ultra och de är så förbaskat sköna. Som jag sagt några ggr förut så vill dessa skor bara fortsätta jogga genom skogarna så därför var det extra skönt att få det bekräftat med ett långpass.
Det blev ju ca 22 km på dryga 2 h inkl alla stopp. Blev ca 400 höjdmeter oxå. Inga direkta känningar eller smärtor. På slutet av passet så var det ca 2 km längs en väg och då kände jag i min vänstra vrist vad jag normalt känner efter ca 4-6 km på väg. Terrängen är så mycket snällare för kroppen.
 
Nu måste jag ha löparstopp i minst 2 dagar för att jag skall hålla tror jag. Blir kanske lite styrka bara. När jag summerar veckans 4 löparpass så blir det ändå 47 km vilket är rekord och det är ju fantastiskt att det gick så bra igår. Är verkligen skitglad för det var totalt sett ett sånt underbart pass.
 
 

Kommentarer
Postat av: Jakob

Tack för inbjudan! Hade varit skoj, men hinner inte nu på torsdag.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback