Etapp 6 och en kyckling erkänner

Ja vi går direkt på etapp 6.
 
Gårdagens träning
Det började med kanske den mest komplicerade filmen från sufferfest. The wretched. 35 min ren racing och utan klar struktur. Jag tyckte den bitvis var onödigt hattig och det blev ett väldigt växlande på cykeln. Men det blev iaf ett bra träningspass.
Direkt efter den så var det The long scream som gällde. 30 min tempo och det var roligare än vad jag hade trott men lika jobbigt. Tyckte jag gick ut lugnt och kontrollerat. Efter halva tiden gick det fortfarande bra och jag höll rekommenderad kadens och ett bra snittwatt. Men det var då det började bli svårt att framförallt hålla hög kadens. Att köra en växel tyngre och mosa på funkade rätt fint. Med 8 min kvar stannade jag fötterna i ca 20 sekunder, drog en suck och körde på den sista biten.
Lite lägre snittkadens under de ca 90 minuter som jag tränade/tävlade igår. Ca 83. Snittwatten blev ca 243 så det är väl okej.
 
Idag väntas The downward spiral. Intervaller som blir kortare och kortare men oxå snabbare o snabbare. Låterjobbigt
 
Jag  har inte försvarat många proffscyklister emot doping men en som jag pratat gott om är den där dansken Michael Rasmusen. Han blev avstängd från Touren 2007 när han bar den gula ledartröjan för att brott/misstag? som han hade gjort långt innan. Jag tycker fortfarande det var så fult gjort men så vet man ju inte all fakta här heller. Nu visar det sig att han kanske är en lika stor fuskare som många andra i den där cirkusen. Mellan 1998 till 2010 har han använt sig av många olika prestationshöjande medel. Han vann VM i mountainbike i Åre 1999 och grät som en gris efter att han passerat mållinjen. Såg äkta ut men han kanske var dopad redan då?!
 
En perfekt bergsget trodde jag länge.
Nu har han alltså varit fuskare hela tiden och man bli nyfiken. Inte på vilka som dopat sig utan hur många som faktiskt varit rena i proffsligan under åren?
 

Kommentarer
Postat av: Jessica

Jag hoppas att du fortsätter med att uppdatera din sida - den har verkligen potential :D!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback