Noras mördarbacke

Born-Siggebobacken-Born.
Så kan man summera dagens kräkpass. Eller grymt nyttiga pass om man vill se det så. Ca 20 min uppvärmning till backen ihop med polarn Mats sen körde vi 4 ggr i den där backen som jag förr om åren körde utför när man körde långa distanspass.Den håller ca 8,5% lutning i dryga kilometern och självklart brände vi oss i första intervallen som då oxå gav den högsta snittpulsen. Som ni ser på grafen här ovan så är den första backen mindre/kortare och då slog jag av för tidigt men det var oxå en slags måttstock för de tre kommande intervallerna. Jag visste inte riktigt hur långt jag skulle köra för jag satt inte och kollade tiden på klockan.
3:23, 4:54, 5:06 och 5:04 långa blev intervallerna. Alla med vidöppen mun och snitt på 90% eller mer av maxpuls.
När jag satt och läste in informationen från min amerikanska Timexklocka noterade jag en intressant beräkning på varje intervall samt sammanlagt under passet. Den visar watt/kg baserat på den information jag angivit samt den info den mäter. Man blir nyfiken på vad och hur den beräknar detta. Klockan vet ju hastighet, höjdmeter och vikten på mig men inte på hela ekipaget. Det bli ännu intressantare när den beräknade att jag producerade 4,29watt/kg under intervall nr 2 vilket är 300watt. Det är inte långt ifrån sanningen för att nå dom pulserna skulle jag tro att jag på en testcykel skulle behöva köra på ca 310-330 watt. Alltså en felmarginal under 10%. Häftigt. Detta ska jag kolla närmare på nu när jag kör mer o mer utomhus. Snittwatten enligt klockan på hela passet var 126 watt vilket säkert kan stämma. Synd bara att jag inte kan få fram denna info under själva passet för VIPS så hade jag haft en hyffsad wattmätare på hojen.
 
Ända sedan avslutat pass har jag haft prologlunga. Alla tävlingscyklister vet väl vad det är? Fint bevis och imorgon skall jag prova det här med vilodag o se hur det går. Den skall spenderas med Nora på Djupadalsbadet i Kumla.

Kommentarer
Postat av: Per

Tyckte det var du som susade ner när ja var på väg upp. På väg till jobbet å duktigt trött när vi möttes. Per

2013-04-03 @ 21:15:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback