Hotellbrand och cx på Lugnet

Hemkommen efter en lyckad helg i Falun om ni frågar mig. Sara har dock inte varit road över att vara där. Orsak okänd men redan innan vi åkte dit så visste vi ju att det var för min skull. Jag skulle tävla och jobba. Men dygnet har ju så många timmar så visst har vi umgåtts oxå.
Jag tänker inte skriva mer om dessa två leder än så här: Har du mtb med dig till Falun så kör Lugnets blåa 7 km. Du kommer att tycka det är roligt.
 
En sak som är rolig så här i efterhand men kunde gått åt helvet är att vi kunde ha eldat upp First Hotell i Falun. Jag hängde upp en del saker så de skulle kunna torka mellan lördagens och söndagens race. Jag hängde två hanskar och mina två sealskinz-strumpor över en lampskärm. Luftigt och bra tänkte jag och jag tänkte faktiskt på att lampan var släkt pga av värmen den kunde avge om den varit tänd.
Senare på kvällen när Nora, jag och Sara sitter på O`Learys som ligger i samma hus som hotellet så skall Sara gå till vårt rum för att förbereda nappflaskan till Nora. När hon kommer tillbaka så berättar hon att lampan var tänd, det luktade rök i vårt rum och att min ena strumpa såg ut så här;
Syns kanske inte så mkt men den hade smällt ganska mycket. En öl till på O`Learys så kanske brandlarmet hade gått. Hade ju blivit pinsamt. Särskilt när puben var till hälften fylld med tävlingscyklister.
 
Tävlingarna då?!
Jo jag har haft kul iaf och det är väl det viktigaste nu för tiden. När lördagens start gick trodde min kropp att jag fortfarande var en vältränad cyklist. Det upptäcktes dock efter halva första varvet av 4 att det var jag inte! Knäna stod utåt och syran pumpade i låren. Fick vika ner mig duktigt men kom till baka lite på slutet och försökte utmana om 2a platsen. De tekniska bitarna är inget problem men shit vad jag har tappat trycket i pedalerna när det börjar luta uppför.
När jag sedan efter racet skulle provcykla Biking Dalarnas leder så gick det verkligen långsamt uppför. Jag hade maxat under cykelcrossen för jag var sliten flera timmar efteråt. Ja det mattades något när jag fick min stora påse med lördagsgodis :-)
 
Dagens race

Jag och lördagens segrare Jonathan Steen var mycket jämnare idag. Banlängden var justerad till 3 varv och på så kort åktid så finns liksom inget utrymme för taktik. Det är bara att vara med från start och köra så hårt man orkar i ca 25 min. 
Jag fick en strålande start men i en av kurvorna ska en fjortis, ungtupp, orutinerad åkare promp åka om där plats inte finns. Dessutom sätter han ner foten i en tight kurva, jag kör på foten och krashar. Jag tvingas jaga en knappt halft varv innan jag kommer ikapp täten och jag märker (till min förtjusning) att Jonathan inte är lika stark som dagen innan och jag utmanar i de tekniska partierna men han gör det samma där det är mer lättåkt. Jag gör vad jag kan men han är stark och med ca 300 meter kvar till mål skiljer det inte mer än ca 5-8 sekunder men det är inget att göra åt honom. Han 1a, jag 2a men shit alltså..Så här skall race vara. Ni som var där såg det ju.
 
Imorgon väntar trädgårdstjänst. Ska bli kul det oxå. Känns rätt bra att skifta mellan mina två jobb :-)
 
Tjing

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback