Tallin 2012: kiss, bajs & naket

Lika bra att varna känsliga läsare. Nu när det äntligen blir en bloggning så hamnar nivån så lågt som rubriken säger.
Avslutade jag inte med att säga att vi skulle ta en massa bilder under vår resa? Jo jag gjorde visst det men så trodde vi att vi missat att packa ner kameran. Det var först i lördags morse som Sara hittade den och då hade vi ju redan:
* åkt tåg till stockholm med en supertrött och grinig Nora som absolut inte ville somna på tåget. När vi lade henne i vagnen utanför centralstationen tog det ca 2 min innan hon somnade.
* Vi anslöt till de övriga 14 släktingar på Silja-terminalen så gick vi ombord på Baltic Queen.
*taxfree, nån öl och sen åt jag, Sara, hennes syster med pojkvän på en rysk restaurang på båten. Mkt gott. I slutet av maten så vaknade Nora och jag tog en gnällandes/småskrikandes Nora ner till vår hytt där jag skulle skaka iordningen flaska välling så hon kunde somna om. Med 2 starköl i kroppen och en mörk hytt så skulle jag öppna burken med välling som vi hade med oss. Nog fan öppnades den alltid och pulvret spred sig över hyttgolvet. Tillslut var jag iaf klar och provsmakade för att kolla av temperaturen på vällingen. Då upptäckte jag att det var grötpulver jag hade skakat i vällingflaskan.
Jag har fortfarande grötpulver i resväskan.
* Framme i Tallin gjorde vi stan och bokade bord på Olde Hansa. En medeltidsrestaurang. MYCKET gott betyg där inredning samt personalen går i 100% medeltid. Jag valde rätten Den resliga riddarens stora stek, en 300gram perfekt stekt stek.Att gå ner i källaren på deras WC fick mig nästan att pinka i taket. Så häftigt! Tyvärr inga kort.
*Vi badade på spa-hotellet förstås. Tyvärr inga kort.
Lördagens träning
Jag hade ju med löparskorna och stack ut 06:40 och körde korta backintervaller, mestadels i trappor och fick på ett ställe kraftigt påhejjande av tre fulla estländare som var på väg till eller från en fest. Jag samlade ihop 200 höjdmeter på 50 min.
Det var när jag kom tillbaka från detta pass som Sara hade hittat kameran och överraskade mig med ett spontanfoto.
Jag vet att ni vill se!
När jag skulle nyta blöja på Nora så fick hon ligga på hotellsängen några minuter utan blöja. För att lufta typ. Tror ni inte på fasiken att den lilla ungen kissar på min sänghalva :-) Tur att vi bara skulle bo en natt där.
Senare på dagen gick vi återigen upp på stan. Det centrala torget är så fint. Solen sken och jag tänkte på att återfå vätskebalansen.
Vill ni vad Sara åt? Gissa bajset
En fikapause när vi var på väg mot den ortodoxa kyrkan med lökarna på taket.
Ångrar lite att jag inte tog mig tid att få lite bågskyttelektioner.. Men som riddare är ju svärdet min bättre vän.
Sara framför Olde Hansas uteservering.
Mycket har ju hänt med som man säger: What happens in Tallin, Stays in Tallin.
Tidig morgon på båten. Nora löper amok.
Inte långt efter detta så kissade Nora även ner den bäddsoffa som vi hade i vår hytt.
Vi är inga storkonsumenter av sprit i detta hem. Vi har vodka kvar sen vår Riga-resa för 3 år sedan. Nu kom vi hem med en ljus romflaska och en Kapten Morgan (mörk rom). Det bör väl räcka ett tag.
Nähe. Nu skall jag ut på ett kvällspass. Måste ju hålla igång benen. Ska tydligen orientera för klubben nästa helg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback