Sprit & barnvagn

Överraskade Sara genom att bjuda henne på smakafestivalen som är på club 700 idag och imorgon. Snacka om klockren grej för en söt tjej som henne. Hon sitter ju som klistrad framför tv:n när det är program med mattema. Medans jag gick omkring lugnt med Nora i vagnen så såg jag Sara provsmaka sig fram bord till bord. Det var inte förrens jag runt ett hörn upptäckte Grythyttans Whiskey som jag själv beslöt mig för att "provsmaka". De har nu haft en råsprit lagrad på Sherry-fat i 9 mån och den höll nu ca 66% alkohol. Jag blev förvånad hur mycket smak den hade fått på "bara" 9 mån på fat. Inte god men ändå en tydlig whiskey-nyans. Färdig whiskey måste ju lagras minst 3 år men det visste du väl? De på Grythyttan Whiskey räknar med att färdig produkt kommer att hålla 55% i alkoholstyrka. ganska mycket men de vill inte späda ut den. Det är upp till konsumenten.
Strax därefter hamnade (av en slump) hos Nerikes Kulturbryggeris monter. Där blev det en provsmak av deras India pale ale. En god öl som jag har för mig att jag provade på öl & whiskey-mässan förra året. Då denna upplaga höll 6% så blev kombinationen av dessa två att mungiporna åkte uppåt och då passade hon på... Sara fintade väl bort mig när jag inte kunde tänka klart så vips så hamnade vi i grannhuset där stans största loppis höll till. Det var väl ingen större överraskning att det bara var skräp där.
Dagens träning
Idag rastade jag min mtb-hoj. Det var ett tag sen den fick röra på sig. Vi (hojen o jag) styrde mot Markaspåret för kontrollmätning av de två olika spår som nu finns där. Förra helgen var det ju arbetsdag så då sattes det upp nya skyltar, vi drog om banan något samt rensade bort omkullfallna träd mm. Jag kanske är godtrogen och obotlig optimist ibland men jag trodde verkligen att det nu på hösten inte skulle ske några fler sabotage mot mtb-spåret. Under en normal sommar så brukar det ryckas bort ca 4-6 skyltar som sedan slängs in i skogen. Idag är det dock bara 6 dagar sen vi jobbade med spåret och jag hittade 2 platser där det saknades skyltar så då lade jag ner cykeln och letade i en cirkel på ca 20 meter från den plats där den sknade skylten skulle sitta. Precis som vanligt skulle man kunna säga så låg skyltarna där. Slängda åt sidan. Rent jävelskap från nån.
Den tredje skylten som jag inte vet vart den hör hemma stod vid själva motionscentralen lutad mot en lyktstolpe.
När jag körde det långa varvet som numera är 5,56 km så tyckte jag att benen kändes trötta och flåset onödigt högt men när jag sen såg att jag kört det på 21:31 så blev jag rätt nöjd ändå för med dagens underlag (blöta, hala löv) och att jag inte kör särskilt mkt mtb nu för tiden så är jag mkt nöjd med tiden.
Det korta varvet mätte 3,15 km och är av mkt enklare karaktär. Det är delvis markerat med röda pilar men där det går på samma ställe som det andra så gäller de svarta pilarna.
Förmodligen är det det korta spåret som vi kommer att tävla på nästa helg då vi arrangerar (klubbens första?) mörkertävling i mtb. Kom dit och testa vet jag. Samling kl 17

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback