Festtest

Åkte till de lyxiga villakvarteren och pratade lite trädgårdsarbete med 2 husägare men det hade inte gått att beskära träd idag. Det var på tok för kallt och någon kroppsvärme jobbar man ju inte upp genom att stå på en stege. Nä det blir förhoppningsvis att klippa nästa helg istället.

Jag och
Sara åkte istället till klubbstugan och jag kände mig motiverad att köra 4or och kolla på vilka wattsiffror man kunde köra. Klubbkompisen Niclas o jag pratade lite wattsiffror sist och det känns som alla (mig själv inkluderad) pratar om w/kg nu so here it comes..

Jag vägde igår kväll 69,5 kg. Jag vet inte min maxpuls men brukar beräkna den på 182 slag/min då jag under tävling (oavsett löpning, cykel eller skidor når 179.

 Jag smygstartade första 4an med att köra 328watt. Då presterade jag alltså 328w delat på 69,5 kg = 4,72 w/kg
Den intervallen var verkligen lugn för mig och jag snittade 147 i puls (ca 80% av max)och toppade på 155. Min tröskeln ligger nog först vid 167-169.

Intervall nr 2 ökade jag kadensen (trampfrekvensen) någon och körde på 339 w vilket motsvarar 4,89 w/kg
Här ökade pulsen till 157 i snitt (86% av max) och max på 165. En skön känsla spred sig när jag såg siffrorna i displayen och kände att jag nästa intervall kunde gå ännu högre för det där flåset hade fortfarande inte kommit.

Intervall nr3 hade jag tänkt att köra på 344-347w men kadensen var svår att hålla ner så jag körde hela intv. på 350 watt och den höll hela vägen :-) Det blev alltså 5,03w/kg
Här snittade jag 161 (ca 88% av max) och maxade 170 i puls. Fortfarande en skön skänsla i kroppen men självklart blev det på den här nivån lite jobbigt.
Intervall 4. Jag ökade bara från 100 till 101 i kadens men ibland sprang benen iväg till 103,104 i kadens men jag bromsade ner mig för att orka hela intervallen. 353 watt i ytterligare 4 min gick bra. 5,08w/kg
165 i snittpuls ( 90% av max)och 173 i max. Nu brann benen lite mer de sista 90 sekundrarna i intervallen.
Sista och 5e intervallen. 4 minuters vila gick fort och när jag startade sista 4a kände jag att det skulle bli en plåga. Höll ut i 3:45 på samma watt som intervallen innan. 165 i snittpuls men ett högre max på 175.

Efter lite nedvarvning så provade jag den nya gymbänken i träningslokalen. Bänkpress, militärpress sen flyttade jag undan bänken och körde benböj oxå.


Tänkte mycket på de positiva siffrorna efteråt och själva cykelmuskelaturen är ju ganska utvilad då det har varit mer skidor den sista veckan. Skidor är ju, som redan känt, ett grymt komplement till andra konditionsidrotter. Om ca 2 veckor lägger jag undan laggen och fokuserar mer på cykel och barnafödande. Sen misstänker jag att jag kommer att gå ner 1,5-2 kg när jag skippar att gymma "sexy-muscles" och frånvaron av skidåkningen gör att man tunnar ut lite. :-) Sen funderar jag på att skärpa moralen när det kommer till godis och fikabröd oxå. Jag skrev funderar på...

Nu på eftermiddagen åt vi riktigt gott men näringsvärdet kan väl ifrågasättas. Findus färdiga fiskgratänger framför tv:n där Daniel Rickardsson skördade en ordentlig framgång i skidspåren. Heja Sverige!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback