De håriga benens mästerskap

Inte en enda bild idag. Det får ni ta.
Sara imponerade återigen idag. För knappt 3 månader sen födde hon mig ett barn :-) Graviditeten innehöll foglossning och med den blev det heller inte mycket träning.
Nu gör hon en riktig raket-comeback. Hon körde 3 x 1,7 km på träningstävlingen idag och kom 5a av de 22 som startade i den klassen.
O appropå denna Sara. Hon kanske inte är en sån clown och gaphals som jag ibland kan vara men jäklar vilka one-liners hon kan fira av ibland. Som i lördags när vi hade åkt veterantåget till Järle station och satt vid några trädgårdsmöbler och fikade. Helt plötsligt kommer det fram en gammal gubbe till vårat bord och lägger en handfull med bär på vår bricka " Här. Ta och smaka några krikonbär. Det finns så gott om dom här"
Gubben hinner inte mer än nån meter från vårat bord innan Sara säger till mig " Krikonbär? Var det sånna du hade i röven när du gjorde lumpen?"

Dagens träningstävling
Fan vad häftigt med ca 40 pers på en lokal liten träningstävling i mtb. Hade snott ihop en liknande sväng som på den förra träningstävlingen men en liten extra slinga innan man gick ut på varvningen denna gång.
Jag stod med Nora i famnen och hejjade på Sara när hon körde tillsammans med ungdomarna och de andra i motionsklassen. Jag själv startade väl typ 10 min efter Sara målgång. Lite tur att svärfar var på plats så jag slapp slänga Nora direkt i Saras famn.
Inte mycket till uppvärmning för min del men det var inte många andra som värmde upp heller. Jag misstänkte att de tuffaste motståndarna för dagen skulle bli Daniel, Mattias J och så den där gamla gubben...Öh..så dålig på namn...Vi kan kalla honom Magnus.
Starten går och jag håller igen något för att fördröja syraskulden som jag var så säker på att jag skulle få på de 5 varv à 1,7 km. Efter bara 700-800 meter håller jag dock ändå täten men så kommer just denna Magnus och blåser om. Kan ju inte spela kall på ett så kort lopp så jag spurtar in på hans hjul. Efter varv 1 så har han och jag en liten lucka men han missbedömmer en sväng så hela varv 2 har jag en lucka till honom. På varv 3 är han ikapp och jag märker att jag har svårt att följa honom. Fick dessutom känslan av att mina knän stod så mycket ut åt sidorna att de var nära att hugga i träden.
Efter varv 4 hade han en lucka till mig och jag började snegla över axeln för att behålla andra platsen. I loppets allra sista uppförsbacke har Mattias J kommit ikapp och jag gör en sista kraftansträngning och rätt spårval så att jag skall vara före honom på den sista utförsåkningen in mot mål. En till 100% kontrollerad spurt utan större ansträngning ( ja eller hur) gör att jag håller undan gott o väl till Mattias. Marginalen skrivs till 1 sekund :-)
Jag blev till sist 17 sekunder efter Magnus som trots sin otroliga ålder kan mosa på fin :-)
Vi var 12 st i tävlingsklassen och den var jäkligt jämn verkar det som. Synd att jag inte noterade fler målgångar än min egen för jag hade så stor syreskuld att det tog lång tid innan illamåendet försvann.
En kul kväll var det iaf och jag hoppas inte detta arrangemang skrämde bort de som var nya på vuxenträningen.
Go natt
Ps. Jag var iaf kung på bowlingen idag :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback