Usel känsla men bra resultat


Bild som borde ha visats igår!

Hade förberett kläder för att åka till klubblokalen och köra lite tröskel men då solen sken och det verkade bli en underbar höstdagseftermiddag så ångrade jag mig och åkte hem. Tog ut racern på kanske en av de sista turerna innan vintern. Då tröskelträning var målet så tänkte jag på temporundan. Mellringe, Närkes Kil, Kåvi och stoppa klockan i Lundby.
En ca 24 km lång sträcka som flera klubbkompisar bombar under 40 minuter men där har jag aldrig varit. Tror jag kan ha kört på 44 minuter sist jag körde den. Idag blåste det ganska mycket oxå så jag visste att starten skulle bli jobbig.
Jag gick ut ganska lungt men redan innan grustagen så sved det lite i benen trots en puls som kämpade att komma över 160 bpm. Det är ca 10 slag under tröskel. Då fick jag det beskedet att jag verkligen hade trötta ben efter tävling och löpning. Jag slet på och när jag svängde höger i Närkes Kil slog motvinden i ansiktet så det fick bli att flytta kedjan ner från 53 kugg till det behagligare 39 kugg. Jag pinnande på och pulsen steg något i de små, svaga klättringarna mot Kåvi-vägen. Väl där kändes det att det blev medvind vilket stärkte psyket på den kalasfina vägen. Den långa raksträckan utanför Kåvis bondgård höll jag stadiga 45km/h vilket jag inte gör i vanliga fall med slitna ben men idag verkade det funka. En snabb titt på klockan gav mer motivation för att bomba i varje liten brytbacke.
Vid den sista stolpen vid fotbollsplanerna stannade klockan på 41:12! Supernöjd med det en dag som denna men snittpulsen under tempot var endast 155 slag/minut. 35,5 i snittfart.

Imorgon blir det ett (förhoppningsvis) lugnt joggpass med jobbarkompismats.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback