Sara impar i mina hemmatrakter

Idag for vi ut till mina hemmatrakter för att hjälpa mig att återuppleva Tarstaborgsrundan. En 9 km lång slinga som är rolig att köra mtb på. Det var väl ca 10-12 år sedan jag gjorde det sist då jag bodde där ute i Pålsboda men idag kom jag och tänka på det igen då terrängloppet gick där. Sara och jag lovade varandra att vi skulle gå ut lungt första kilmometern för att inte bränna oss. Det var bra väder och mkt folk var det extra roligt och som vanligt var min gamla gymnastiklärare från högstadiet speaker.
Jämnfört med en mtb-start där en kommisarie ser till att alla står i rätt led och någon ansvarig räknar ned sista minuten och ofta så ljuder en startpistol. Idag stod alla i en blandad hög och helt plötsligt skriker en kille brevid denna klunga " Jaa...Kör!"
Starten går och efter ca 100 meter ligger jag några meter bakom sara och det går inte långsamt. Så mkt för den lugna starten. Jag jobbar hårt för att bromsa mig och det var ganska bra att jag hamnade bakom några ungdomar på den första stigen. Efter ca 1 km kör jag min egna fart. Banrekordet hålls av Marku Jesperi, Brevens, på 37 minuter och jag tror inte det slogs i år då banan var blöt och ganska lerig bitvis. Jag hade sagt innan att klarar jag 45 minuter så är jag nöjd. Jag blev därför jäkligt nöjd med dagens tid 40, 58.
Lite träningsinfo:
Varaktighet
0:41'06.5
Högsta puls
179 slag/min
Snittpuls
171 slag/min
Minimipuls
65 slag/min
EPOC-max
379.7 ml/kg
Träningseffekt
5.0 - Tar ut sig
Kalorier
689 kcal
Luftvolym
134 l/min
VO2
55 ml/kg/min


Jag hade tänkt att bara ta på mig ett överdragsplagg och sen jogga för att möta Sara men hon körde så jäkla snabbt att jag missar henne när hon springer i mål så jag joggar 1,5 km i motsatt tävlingsriktning för att vända igen utan att se henne. När jag kommer tillbaka sitter hon där och väntar. Hon hade kört på 50,08. Det är en grym tid, särskilt med tanke på att hon gick ut så lungt :-)

Bild från igår.


Kommentarer
Postat av: Janne

Bra kört! Var det många med? Har Jäsperi verkligen kvar rekordet? Det är inte på 37 min iaf....Mattias Lidson, Kumla, har sprintat runt på 30,5- 31 min nånting. Bara en petitess :-)

2010-09-19 @ 16:08:50
Postat av: Ola

Märkligt. Det satt en lapp uppe med "banrekord" med markus 37min. Kanske annan bansträckning? Det var ganska mkt folk där faktiskt. Hur gick de för dig då ?

2010-09-19 @ 18:35:36
Postat av: Lixy

Vad tycker du om att Sverigedemokraterna kommit in i riksdagen?


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback