cykelcrossinfo & racerapport

Ja detta inlägg får bli indelat i två olika block. Först en rykande färsk racerapport från cupavslutningen i Vårgårda som avgjordes idag. Sen närmar det sig cross-säsong och frågorna hopar sig.



Herr juniorer, elit, H30 & H40 startade samtidigt idag och långt till höger ser ni mig. Jag fick en kanonstart. Lite för bra då jag försökte gå med långt upp i fältet vilket gjorde att jag höll på att bränna mig ordentligt de första kilometrarna men lyckades få in lite lugn och slog av på farten innan syran skulle spruta ur öronen.
Lite rökt var jag dock då Gunnar T körde om i en sån där halvbrant klättring som jag inte är någe vidare på. Åt GT fanns inget att göra idag. Även om jag inte dragit mig röd så hade jag inte haft kraften att gå med honom. Låg som tvåa tror jag när vi körde utför en slalombacke i tvära serpentiner. Helt plötsligt kränger framdäcket av lite grann och jag hör tydligt "pysscht" och hjulet försvinner likt jag hade kört på en isfläck. I den branta backen glider jag och cykeln utför lite grann innan jag kommer upp och får ta fram en luftpatron och får i lite luft igen. Tappar 4-5 placeringar och börjar jaga.
Någon kilometer senare ser jag en kraftig böj på höljet till bakbromsen så jag stannar och kollar efter ett brott men det verkar vara okej. Jag hinner även med att krasha 2 gånger i låg hastighet på den hala och leriga banan. På varv 3 får jag dessutom växelkrångel. Sånt där lite hackande som gör mig så irriterad när man inte kan köra på den växel man vill.
 
I depån fick jag en flaska vatten av Sara som jag spolade kassetten med. Dessutom hade jag stannat tidigare ute på banan och försökt fått bort lera med en liten pinne.
Nåja. Jag var sur som bara den när jag gick i mål men nån timme senare kändes det bättre för jag har ju trots allt tagit hem svenska cupen i cx.

Nu blir det bara svealandsmästerskapen sen lägger jag nog cykeln på hyllan ett tag. Undra om jag kan ta revansch på GT där..??


Sen var det cykelcross oxå..
Ja vart ska man börja det här då... Den stora frågan i snart ett år har varit om veteranerna skulle kunna få slåss om en mästartitel. Jag tycker/trodde att man i scf i somras kunde ha haft ett möte och bestämt JA eller NEJ men med sån framförhållning jobbar man inte. Sen har ju Henrik Öijer lämnat bort sitt skötebarn cx-cupen till en cykelcrosskommitè. Den har väl funkat så där tycker jag. Först ville de stenhårt köra ett cx-SM i januari sen har jag länge mailat fram och tillbaka med vissa delar av kommitèn, varför inte hela gruppen fick mailen vet jag inte, om just det här med SM-status för veteraner.
Jag gav upp förhoppningarna i söndags då jag trodde det hade beslutats att man inte ville ha ett gubb-sm men ett sådant beslut kan bara SCF styrelse ta och de har nästa möte den 23e oktober. Till det mötet kommer INTE cx-kommitèn att lägga fram det förslaget.  Mötet hålls dessutom ca 3 veckor innan vår tävling i Kumla. Hur underbart tror ni det är att vara arrangör då? När man blir bromsad av det egna förbundet och den särskilda kommitèn. Jag skriver bromsad och inte hindrad.
Jag samtalade med Tomas Rehn från SCF idag efter jag hade tävlat och återigen verkar det vara damerna som krånglar. (varför är det alltid dom? :-)) "enligt den jämnställdhetsplan vi jobbar efter så skulle vi bli hängda om vi bara erbjöd herrarna" sa Tomas.
Jag ser inge problem här utan naturligtvis så blir det ju för damer oxå men...
 Ett sm ska vara status, det ska hålla hög standard och man vill från förbundet se att det håller i sig med många deltagare i cx, och framförallt fler damer. Det sistnämda borde väl gälla hela sporten va? De tycker att om man då ger damerna chansen och det ställer upp väldigt få, låt oss säga tre stycken så blir ett SM väldigt urvattnat och inte blir särskilt hög status. Säg det till de som vunnit liknande tävlingar. Jag lovar att den segraren kämpade så mkt han/hon klarade av även om det bara var 2 stycken som jagade bakom.
Jag kontrade med att det är tunnt med deltagare på damsidan i xc oxå men det klassbeslutet gick ju inte bara att dra tillbaka.
Det här låter inge bra tycker jag. Man vill inte tänka i nya banor. Verkar som man inte vill satsa nånting på den stora grupp (i landsväg, mtb eller cx) som stavas veteraner.
Synd. Är det någon eller nåt som vinner på det här beslutet?

Hur som helst tänker vi i Almby IK göra ett grymt bra arrangemang. Igen.


Kommentarer
Postat av: Oscar Ekstam

Grattis till cupen Ola!



Hoppas även att Veteranerna snart får sitt SM. Var ju på tapeten redan i fjol dessutom....

Postat av: GT

Bra skrivet om CX Ola. Jag håller helt med dig Ola och man blir lite mörkrädd av hur cykelsporten styrs.



Typ; Huvudsaken är väl att det är gratis fikabröd på SCF mötet sen vilka punkter som tas upp det är inte så viktigt förutom punkt 1 som handlar om historia om vem som vann och inte vann 1954 på SM det diskuteras nog noga av de äldre herrarna som garanterat lär ta med sig cykelsporten ned i graven när de nu går bort om några år!!! :))

2010-09-19 @ 21:00:13
URL: http://www.gunnar.in

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback