skogssport

Det blev en normaltidig morgon igår och sedan bussfärd med klubbkompisar mot Löt soptipp utanför Norrtälje. Där gick nämligen årets 25manna orienteringstävling. Jag hade fått ansvaret att köra den sista sträckan. En rak, så kallad häng-sträcka. Alla som sprang sista sträckan för sitt lag hade en rosa nummerlapp så såg jag sånna var det bara att hänga med.

Fotat från bussfönster
Racerapport
Ganska direkt vid startpunkten kom det 2 snabba killar med rosa nr.lappar som jag direkt lade mig i rygg på. Jag han kontrollera ändå att riktningen var mot kontroll 1. Jag hade full upp med att hänga med för det gick fort ute i den obanande terrängen. När det väl stannade så stannade det helt. Plötsligt stod vi tre där och det verkade inte som de visste var vi var. Synd för jag hade verkligen ingen aning. Vi snurrade omkring och sökte efter 1an och snart var vi 8 gubbar som höll ihop.  Denna stora grupp splittrades tyvärr för jag tror hälften hittade den före min hälft. När vi äntligen stämplade vid 1an sa nån "fy fan en halvtimme till 1an" Jag slängde ett öga på klockan och jag säger nog att vi åtminstonde hade 25 min vilket även syns på pulsprofilen.
Nåja, det gick lite osäkert till de nästföljande 3-4 kontrollerna och JAG fick hjälpa till med karta & kompass. Det var mer än 2 gånger jag tog initiativ och hittade rätt vilket iofs visar att de gamla orienteringstakterna finns där nån stans. Eller så var det tur.
Jag fick efter ett tag schysst häng och den öppna terrängen gjorde att man lätt kunde se vart de andra sprang om man nu som jag halkade efter lite.


Ni som kan lite om orientering: kolla på kartan här ovan. Ni ser hur lite stiglöpning det var. Minns bara att jag korsade den där vägen mellan kontroll 13 o 14.
GPS:en funkade jättebra men bara under uppvärmningen så jag vet inte hur långt jag faktiskt sprang men banan var som ni ser 8 km lång. jag blev utväxlad som lag nummer 166 tror jag och kom in som nummer 167 så jag tappade bara en placering. Utan alla hjälp där ute skulle jag aldrig ha hittat kontroll nummer 1.
Tack för allt hejjande på upploppet oxå. Det var någon örebroklubb gissar jag.

Lite pulssiffror:
Varaktighet
1:08'08.5
Högsta puls
179 bpm
Snittpuls
162 bpm
Minimipuls
103 bpm
EPOC-max
376.3 ml/kg
Träningseffekt
5.0 - Tar ut sig
Kalorier
1063 kcal
Luftvolym
131 l/min
VO2
58 ml/kg/




En liten överblick över tävlingsområdet.

Snart blir det frukost här i hemmet sen väntar en gammal härlig tradition då jag och Sara skall göra pensionärerna sällskap och gå tipspromenad nere vid stadsparken/slussen. Det kostar 20 kr men då kan man ju bl.a. vinna ett halvt kilo kaffe :-)
Sen skall vi äta lunchbuffè uppe på svampen med jobbarkompismats, hans fru och lilla rara Moa.

Men sen kommer det viktigaste idag.... Cykelcross vid Hästhagen kl. 17

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback