pulsträning & kosttillskott

Mina första 25 levnads/träningsår förstod jag inte hur viktigt det var med image och matchning utan färger. Kanske inte mode men ändå att saker och ting ska se bra ut. Trots att det har krockat med min egna filosofi "funkar det bra, är det bra" så har jag på sistonde börjat gå ganska mycket åt look good-stilen. Utan att planera eller ha det som mål blev dagens outfit så här bra innan pulsträningen idag:


Orange blev dagens färg på glasögon, skor och skaljacka.

Dagens pulsträning
Jo jag har tänkt flera höstar att "när vintern kommer ska jag köra ett löppass i djup snö". Det har dock aldrig blivit av tidigare men idag... Jag passade även på att testa de nya, lätta skorna på 291 gram. Det kändes att de var tunna i sulan. Det som ibland beskrivs som löpkänsla, att man har en nära kontakt med underlaget. Jag vet inte inte riktigt om jag gillar det eller om det bara är ovana.
Jag joggade ut mot Hagaby`s naturområde bakom nya Biltema. Vek av från den plogade grusvägen in på gärdet och tänkte att jag kan väl springa runt runt där. Jo tjena. Snön var liiite för djup för att det skulle gå bra. Det blev mera pulsande och höga knälyft då snön ibland gick över knäna men pulsen och andningen skjöt i höjden iaf. Samlade ihop 19 minuter med flås idag och det var nog inte sista gången jag körder så där. Mår rätt bra i benen nu så det var verkligen hjärta och lungor som jobbade. Gött mos!

Vägde 66,5 kg efter löpningen men dels så har jag ätit nu och sen ska jag gå och möta Sara nu. Vi skulle ses utanför princesskonditoriet. att jag inte ska gå in och köpa med något sött hem är en högoddsare. Men jag väger inte de 70 kg som vågen visade för ca en månad sen.

Innan löpningen idag köpte jag mitt första kosttillskott någonsin. Om man inte räknar in mivitotal, sportdryck, recovery, gel & bars förstås. Tänkte pröva rent Kreatin ett tag och se om man märker nån skillnad. Nån cyklist som provat?

Kommentarer
Postat av: Oscar Ekstam

Haha du är skadad!

"idag köpte jag mitt första kosttillskott någonsin. Om man inte räknar in mivitotal, sportdryck, recovery, gel & bars förstås."

Ser du hur roligt det är =D

Postat av: Tchmil

Kreatin är bra för explosiva idrotter där styrka krävs, du kommer bli "tung" (drar på dig vatten) och har ingen nytta som helst av Kreatin som uthållighetsidrottare. Sök på www.pubmed och läs. Paul Balsom och Karin Söderlund på KI gjorde en hel del kreatinstudier i början på 90-talet. Bättre lägga pengarna på en pizza och en flaska rött ;o)

2010-02-04 @ 15:18:23
Postat av: ola

Ja precis som du säger Tchmil så var det 90-tal. "samla på sig vätska" och "explosiva idrotter" som hockey, styrke-idrott mm. Hörde dock om en c-uppsats där 9 av 10 ökade både peak-watt och genomsnittlig watt. Går vågen över 70 kg slutar jag nog med kreatinet. Sen har kanske inte ett landsvägsproffs lika stor nytta av explosiviteten som en mtb:are. Jag provar iaf.

2010-02-05 @ 17:40:49
URL: http://cykelola.blogg.se/
Postat av: MIcke

http://traningslara.se/blogg/kreatin-och-uthallighet/

2010-02-11 @ 13:48:09
URL: http://www.ormmicke.wordpress.com
Postat av: ola

Tack Micke.

Intressant läsning så...Verkar meningslöst att fortsätta då.

2010-02-11 @ 21:18:58
URL: http://cykelola.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback