Ca 10 h senare

Jo visst blev det en liten joggingrunda igår... Fy faaan!
Jag o syrran tippade ju på att det var 17-18 km dit vi skulle fira julafton. Det var det inte.

Jag gav mig iväg och tyckte det gick långsamt. Men ursäkterna snö, kyla och dagen efter fick fungera och motivationen fanns där iaf att klara av utmaningen.

Genom stan, Adolfsberg och sen kom jag snart till samhället Marieberg där jag stack in huvudet hos Mattias B & Linda och önskade God Jul. Dit var det ca 9 km och 45 min. Efter en timme hade jag förflyttat mig 13 km och då märkte jag ju att farten varit ganska bra ändå.

Efter 17 km kom dock en skylt som knäckte mig lite. Det var brotanför Täby kyrka som skylten med "Kumla 10" på. Då misstänkte jag att det nog var 7-8 km kvar! Då stannade jag och gick en bit och drack de 2,5 dl varm saft som jag hade i ryggfickan. Sen gick det lite lättare i 2-3 km men jag noterade hur muskelfästen vid låret samt ena vristen började kännas tydligt vid varje nedslag så när jag klarat av distansen för en halvmara så ringde jag till en av mina syrror så de kunde komma och hämta mig. Det var inga problem "åker om nån minut" sa Anna.

Jag lufsade på för att inte bli nedkyld i de -13 grader som det var. Med ca 1 km kvar ringer hon upp och undrar vart jag är för hon har inte sett mig. Hon åkte alltså fel väg och letade efter mig. Vad är det med kvinnor och bilkörning?? Då kunde jag lika gärna bita ihop och ta mig ända fram.

Igår hade samvetet inga begränsningar och jag åt ordentligt med choklad hela kvällen :-) Fick dessutom flera bra julklappar trots att vi i min släkt lagt av med sånt.

Träningsdata:

Duration
1:53'35.7
Peak heart rate
168 bpm
Average heart rate
156 bpm
Minimum heart rate
84 bpm
EPOC Peak
324.3 ml/kg
Training Effect
5.0 - Over-reaching
Calories
1648 kCal
Ventilation
110 l/min
VO2
47 ml/kg/min

Distance
23.74 km
 
 
Average speed
12.54 km/h (4'47 min/km)

Snitthastigheten är inklusive några kortare promenader på slutet alltså. Sen måste det här vara ett lysande exempel på hur platt närkeslätten är. Jag klättrade tydligen bara 85 höjdmeter på hela passet :-)

Idag kändes det gott att få sova ut lite extra länge, ända tills 08:40. Benen gillar inte trappor idag men vad skall man göra när man bor högst upp utan hiss?


 


Kommentarer
Postat av: Johan K

Jag såg dig vid just vid avfarten Kumla 10km (åkte bil) såg kallt ut :-) men bra kämpat!!!

2010-12-25 @ 10:23:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback