Dubbla pass. Ett i lera ett på is

Pass 1
Dagens rekordförsök. Nummer två denna helg gick bättre än gårdagens men inte helt bra ändå.

Jag gick ut lite lugnare trodde jag men efter 2 km stod klockan på 7:48 vilket var ett tempo som jag visste inte skulle hålla. Jag slog av lite men det var för sent. Jag hade stumnat och fick faktiskt gå en kort sträcka innan jag kunde småjogga för att till slut kunna hålla hyffsad fart till mål. Vid km nr 3 stod uret på 12:17. Vid målet klickade jag av den på 21:05. En liten besvikelse som gav sig efter lite socker och dryck.
Slängde iväg ett sms till jobbarkompismats för att berätta att han fortfarande är kung på 5 km med sina 19:54 och då ringde han upp mig för han hade oxå gjort ett rekordförsök idag i markaspåret. Hans tid? 21:05 ! Kändes lite som en vinst när han sa det...

Pass nummer 2
Underlaget bytte till ett kallare..

Idag premiärkörde jag min alternativa träning denna vinter. Ett pass med SK winner, skridskoklubben. Jag hade med mig mina gamla hockeyrör men blev utskrattad i omklädningsrummet. De lånade snällt ut ett par "fart-rör" fast inte den senaste modellen med glapp-klack vilket tydligen skall göra stor skillnad. Då jag aldrig provat långfärdsskridskor eller knappt använt mina hockeyrör på evigheter så tog det mig 45-60 minuter innan jag fick upp en sån teknik att jag kunde hänga med dem genom kurvorna i flera varv. Först lyckades jag ligga med på rulle i 3,5 varv i den nya bandyarenan här i stan. Men nästa intervall i deras schema skulle de köra 8 varv och då fick jag till det :-) Jag hängde med alla varven trots att det var två framför mig som släppte i tåget och jag lyckades täppa till. Tänk er lagtempo och en framför dig inte orkar hålla rullen. Nu körde de iofs bara distansfart men det var det inte för mig. Distansfart är 3 km på 5 min i skridsko tydligen.
Det var väldigt statisk träning för låren och en hel del syratålighet. Låren känns så där mumma och varma nu. Ska köra några gånger har jag tänkt och får se om jag känner mig stark av det.

Nu inväntar jag Sara som varit i kaoset Ullared. Hon lät trött sist jag pratade med henne för det hade varit fullt med folk där. Tavlor, diskmedel och kattsaker hade hon köpt. Ja jo för vi skall väl skaffa katt. Verkar det som. Tydligen :-) Jag har gett med mig MEN inte förrens vi har köpt en ny dammsugare.

Hej hå. Imorgon är det vilodag. Då äntligen kanske jag skall byta bromsbelägg på vinterhojen...

hej

Kommentarer
Postat av: Annika

Jag tycker det var fasligt snabbt iaf. Och ett bra träningspass i brist på rekord :)



Skridskor är jättekul men det var en nyhet för mig att läsa att de kör med glapp-klack... hmm, låter konstigt :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback