Anaerob effekt.

Längre ned i detta inlägg kommer det siffror och det senaste skvallret om Cykelcity...

186116-119
Det kanske ser ut som en fartkamera men det är bara min tokiga farsa som har gjort ännu en fågelholk. Det roliga är dock att den får bilförare att tvärbromsa så gruset sprutar där den sitter längs en grusväg ca 1 mil öster om Hjortkvarn.

Jag har inte mycket mer tid nu jämnfört med sist jag bloggade. Ush, inge bra att känna denna press att "alla måsten" som skall göras varje dag. Skulle ju kunna prioritera bort detta bloggande typ men jag gillar ju det så what the häck!
Allmänt städ skulle man kunna kalla det som skall göras. Först ska mtb:n putsas, racern borde få en puts med men inte ikväll. Köket borde få sig en liten upprensning oxå.... Nä nu är jag igång igen.

I söndags så gjorde jag och Tina även lite reklam för ett av sommarens alla tävlingar. Gotland Bike Battle den 16-17 Aug. Kolla in hemsidan för mycket mera info där du även kan boka boende, resa och anmäla dig till tävlingen.
www.gotlandbikebattle.se Du behöver inte köra hela själv om du inte orkar eller vill då staffetmöjligheterna är många och dessutom finns det ju massor att göra för resten av familjen när du kör. Boka in semestern nu!

För ett tag sedan blev jag tillfrågad av triathleten Daniel om jag ville vara med och pröva en tes på universitetet om ett wingate-test. Utan att gå in på detaljer som jag egentligen inte vet något om så förklarar jag det så här. Man ger järnet på en testcykel i 30 sekunder. De vill testa två olika motstånd och se om resultaten är motsvarande skillnaden i motståndet. Jag var en av 14 testcyklister och när det gäller forskning/test och cykling är jag på direkt. Att dölja eller inte delge sina mätvärden förstår jag inte riktigt varför man håller på med. De cyklister som är bättre tränade än mig slår ju mig ändå, de som är sämre klår ju jag så here it comes. När testet startade hade jag en kadens (trampfrekvens) på 192 rpm! Jag trodde inte ens jag klarade av att trampa så fort. Efter 30 sekunder var den nere i 83 rpm. Peakpower, dvs den effekt jag fick ut som högst (de första fem sekundrarna), var 1006 watt. Enkelt förklarat kunde jag då ha gett 10 stycken 100watts lampor el. Hade ju hellre bryggt en espresso... Tyvärr sjönk den siffran något :-) så jag snittade 703 watt i 30 sekunder. W/kg var 10,67 men den siffran skall snyggas till nästa test då jag skall gå på toa innan då matchvikten tydligen var 67kg och det förstår ju alla att ett sånt tjockisberg inte kan cykla fort.
En stor parantes skall nämnas. Den testcykel som användes hade inte så värst till pedaler. Vanliga platta och foten spändes fast med en lastrem. Jodå standarden är hög på Örebro Universitet. Fick höra att Andreas Stillfors hade varit där innan mig och sagt "slår Ola mig så slutar jag med cykel". Nu har jag offentligt gjort mina siffror. Väntar glatt på hans och eventuellt en ny uppsättning röda cykelkläder från cykelcity.

Efter det där lilla korta testet så gav jag mig ut på min skitiga racer och tränade vidare på samma sak. Köra utan syre i musklerna. Det är lite obehagligt. Lite som när O`boyen har tagit slut ungefär....

Hej hopp gummistropp

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback