Dag 3 - lagtempo och De Rosa

livselexir
Ett träningsläger handlar inte bara om att träna rätt och flitigt. Hur och vad du fyller på med är oxå viktigt.

Idag hängde jag med Örebrocyklisternas juniorer för att köra lagtempo. Jag har väl aldrig varit stark på att mata på fort på slät asfalt men man måste ju träna på sina svaga sidor oxå. Det visade sig att de var alldeles lagom att köra med. Vi skulle köra i 10 minuters omgångar på en svagt kuperad väg, vila 3-4 minuter sen vända hemåt samma väg och sen upprepa alltihop några gånger. Åt det ena hållet, där det blev lite mera uppför, så han vi 6,3 km och snittade 37,2 km/h. Målet blev då ganska självklart att passera 40km/h-vallen åt det andra hållet. Då Kjell Nilsson, det gamla ex-proffset, ville köra med oss 4 den sista intervallen så tror jag att alla ville visa honom hur starka vi var. Vi körde 7,68 och snittade 46,1 km/h på den 10 minutaren. Kjell fanns inte med hela intervallen då han släppte i den sista lilla knäppan med ursäkten "jag trodde vi skulle stanna där?" Jag hörde dock hur mycket han flåsade under själva körning så...ja ja...
Det blev 40 minuter med en riktigt hög snittpuls och ett riktigt bra flyt i växlingarna. I dubbel bemärkelse.

image58
Halva Simon syns, Kjell Nilsson, Elin och Johanna och NEJ. De är inte systrar som alla frågar om. Vore det inte snyggt med rosa skor oxå??

Tjejerna + Tina körde oxå lagtempo och gjorde oss sällskap dit och hem.

Lite tur att vi inte körde ett långpass idag för några regnskurar drog över byn lagom när vi tog lokalbussen in till Alcudia för kaffe, cykelbutiksvisitation samt kolla in allt skit som de försöker lura på alla turister. På bussen hem körde nog spaniens ( eller världens) suraste busschaufför. När vi nästan var hemma så gick han ur bussen vid en hållplats och rökte, pratade med några butiksinnehavare och drack en cola. Vi fick snällt sitta och vänta och som typisk svensk så klagar man ju inte.

Min kärleksaffär till potatis fick en fnurra på tråden igår. Det var små friterade potatismosklickar igår. Mitt köpsug på en fritös ökade inte markant för det smakade så där. Varför ska de krångla till det genom att fritera saker?? Idag serverades det friterade blomkål. Onödigt.
 Här sitter sveriges framtid i cykel. En skrämmande tanke :-)

Imorgon väntas en längre bergstur och förmodligen många riktigt härliga bilder.

ciao Cafe con leche

Kommentarer
Postat av: Henke

Var bor ni?

2008-03-20 @ 09:59:53
Postat av: ola

vi bor i staden Can picafort, på hotellet concorde.
Ska du hälsa på? :-)

2008-03-20 @ 18:55:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback