Dag 11- Vilodag med 95km vacker utsikt.

186116-79
På Mallorca har de speciella varningsskyltar för Tina. Det upptäckte vi på vår "vilodag" då det endast blev en 95km lång tur med kvalitèutsikt.

Mitt muskelfäste verkar ha blivit bättre efter alla berg igår eller så kan det vara den där krämen jag fått av Tina. Hon är ett resande apotek så jag vet inte vad krämen hette men det var mot just idrottsskador så jag smetar bara på den. Idag var det iallafall ett lugnare pass planerat för att sitta helt still och vila är inte min melodi. För rastlös för det och sen är jag ju här på träningsläger oxå...

Har hört talas om ett "värlsdmästarkloster" utanför Felantix där det tydligen ska hänga massa cykeltröjor på väggarna. Guiderna här nere gissade nog att det minst var 7 mil dit och då kan det ju bli lite saftigt men minst 14 mil på en vilodag men de hade väldigt fel. Det var endast 47 km upp till toppen. Jag agerade lok åt Tina hela vägen och hon fick dessutom låna mina hjul hela vägen dit. (jag kan vara snäll ibland faktiskt) Det svåra var att få tillbaka mina hjul för hon upptäckte vad ett par kvicka Bontrager x lite är mot hennes DT bly hjul.
 Klicka på bilden för större bild.Sorry, inte mina tröjor.

I serparna upp mot klostret så blåste det om två junisar från skara cykelgymnasie och då kunde jag inte göra Tina sällskap längre. Jag hängde på och skapa förhoppningsvis maxpuls på den ena av dom när jag lade mig tre meter före han och samtidigt peppade han.
Serpentinerna förresten var lite annorlunda då själva klostret ligger på en ganska spetsig kulle (509meter ö h) så stupade kanterna brant utanför vägkanten.
Klicka på bilden för större bild.
image82
Alldeles till höger om den kraftiga ryggtavlan ;-) syns en liten "udde" där det gick en slags betong-gång till. Ojämn och brant. Naturligtvis väldigt lockande att cykla på....
Klicka på bilden för större bild.

Finns så mycket mer att berätta om detta ställe och fler bilder att visa men någonstans får det vara nog. Kanske dyker det upp fler på www.nyacykeltina.blogg.se senare ikväll.

Detta kunde ha slutat som en jättelugn dag men inte särskilt hög puls om det inte hade vart för att Tina ville köra pace på vägen hem. Inte bakom en moppe eller en bil utan bakom mig. Inte nog med att hon legat där hela dagen utan nu skulle det gå fort oxå. Jäklar vad man får kämpa för att i kant- eller motvind skaka av sig henne. Jag fick mosa på ordentligt på platten för att bli av med henne för i svaga utförskörningar går det inte. Uppför eller platt måste det vara.

Har fått stöd i mitt chokladätande oxå av en tränarutbildad person så detta kommer att bli in bästa säsong någonsin om jag fortsätter med denna konsumtion. Under lyxfikan vid klostret idag blev det typ en kladdkakebit. Direkt efter passet så blev det vitargos recovery (chokladsmak) vitt bröd med nutella samt en halv chokladkaka med nötter och russin i. Känner mig urstark!!
image84
Hörs imorn. Kanske. Om inte bergen dödar mig....

Kommentarer
Postat av: Crosscar

Sådärja! så ska det se ut!
Nu ska jag nu ta mig en kopp varm choklad här på jobbe. Det är ju intervallträning ikväll och det gäller att va laddad =D

Postat av: Henke

Bilden på dig bland tröjorna ser ju riktigt bra ut !
Men den där sittande starka bilden var fan bäst , du ser ju fanimej lite ut som Hulken !
Säga vad man vill , du ser ut ha grymt starka ben ialla fall !!
/henke

2008-03-28 @ 09:15:27
URL: http://www.henrikogren.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback