skvaller & reklam

Det är ingen hemlighet att jag och Tina gör reklam för premiärloppet av Gotland Bikebattle. En rätt het potatis är dock att Thomas "Gotland" Lövqvist ska inviga det hela. Rätt man på rätt plats. Bara han inte får för sig att köra oxå...

Gotland Bikebattle, GBB, är kanske inte superintressant för den elitcyklist som hellre vill köra deltävlingen i svenska xc-cupen i Södertälje då de krockar i datum. Nej Gbb kanske hellre för den eller de som vill lägga semester och cykel i samma påse. Eller den som vill testa ett nytt lopp i helt unik miljö. Tävlingstiderna är även lagda så man kan jobba på fredagen och måndagen innan och efter loppet för de som måste Tänk rally. Varje dag består av 4 specialsträckor med transport emellan som man kan ta det lite lugnare på. Vill/orkar man inte köra allt själv kan man köra i lag med 2,3 eller 4 deltagare.
Alla möjliga underlag förekommer, grusvägar, asfalt, smala stigar, berghällar, motorcrossbana mm. Ta t.ex den sista sträckan som är en renodlad stadsträcka på 4,7 km inne i Visby. Start i Almedalen där alla politiker nu är samlade, upp genom stan, ut och in genom ringmuren för sedan målgång vid hamnen.
Tidtagning med chip som även fungerar som staffettpinne för lagen.
Den dyraste klassen är tävlingsklassen men den kan ändå ses som billig i sådana här tillställningar. 650 kr för två dagars tävlande, en pastamiddag på lördagkvällen vid Battlefesten på kneipbyn och ett helt klart annorlunda mtb-äventyr.

Det sitter fortfarande lera från Rättvik på min hoj :-(

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback