Förlåt Hanna o alla andra.

186116-38Kan man inte ana lite utåtstående knän??

Ouf va trött mina ben är nu efter en dubbelhelg med cx-tävlingar. Eller var det xc-tävlingar? Ni invigda i sporten förstår vad jag menar men själv förstår jag inte de som högljud skriker ut sin ilska över banläggningen för (surprise surprise) vi kör ju alla på samma bana. Visst har detta kanske inte varit optimala cykelcrossbanor men hellre att det arrangeras tävlingar lite varstans än att det snart bara är dalaklubbar som fixar alla tävlingar.
Ja tänker oxå erkänna att jag körde utan hjälm idag. Japp, sån hjälmförspråkare som jag är, vilket oxå jag fick höra när jag blev påkommen, har bara ett litet, litet argument till försvar. Jag har tidigare sagt att hjälmen är lika med all övrig träningsutrustning och vid detta tillfälle körde jag i jeans, vanliga skor och övriga civila kläder. Förlåt. detta skall inte upprepas. Tänker dock inte gå så långt som en viss skidskytteåkare som även kör bil med cykelhjälm på sig.

Gårdagens tävling på Bosön, Lidingö var nog den jobbigaste cxtävlingen hitintills och varför envisas dennna sport att ha med trappor som moment? Det är ju svinajobbigt att försöka springa med en hoj på axeln uppför en lång trapp. Det är förövring den del i sporten som jag tränar minst på. Försökte en gång i rulltrapporna på Krämaren men just denna dag var de avstängda så det blev inget av det.
Det var ett lerigt race som slet ner bromsbeläggen på en timmes körning vilket gjorde att utförskörningarna gick snabbare och snabbare även om man ville annat. Det var bara att styra och hoppas på det bästa. Det blev efter en stark avslutning en 13e plats. De 12 första får poäng men jag är inte bitter.
Lördagskvällen lekte vi turister och gick på Heroncity. Stort köpcentre med bl.a bio och bowlingbanor, sånt som man alltid saknar på ett köpcenter :-) avslutade kvällen med att se The bourne ultimatum. Fullt ställ genom hela filmen, en riktig killfilm så det var tur Tina gick och såg Queen Elisabeth istället.
Dagens tävling var tuff för pulsen sa att kroppen var sliten efter gårdagen men ändå öppnade jag lite för hårt de första varven. Mjölksyra mest överallt resulterade i att jag sjönk som en sten genom fältet och trots att det lossnade efter ca 37 minuters körning så klarade jag mig inte från att bli varvad utan körde exakt en timme när ledaren Jens gick ut på sina sista två varv. Surt men inte besviken på mig själv för även denna dag avslutade jag starkt och plockade 5 placeringar på mina sista två varv.
Välförkänt vila imorgon fast då ska det ju tvättas och lagas mat vilket kan ge FRUKTANSVÄRD träningsvärk så jag får se om jag kan förhandla mig ur det.

Kommentarer
Postat av: Crosscar

Ilska ska man skrika ut, jävla skit banor!

Det är lika för alla men där dog cupen i mina ögon, står det CX på inbjudan så ska det vara det. Och gnäller ingen blir det ingen förändring. Läs CX-reglerna så förstår ni, och om inte så titta på filmer från cyclocrossens hemland: Belgien.

Tack för skivorna förresten, de räddade min dag; fullt ös med In Flames hela vägen hem, och blandskivan var klockren

Postat av: Matte

JO jag instämmer med Oscar. Men det är ju lika för alla som du säger Ola. Men man kan inte skylla på det. Men det är surt iaf tycker jag när man ska köra kross så är banan som en xc bana. Jag skyller på rycggen nu i helgen iaf ;)Nästa år får vi försöka fixa en cx tävling i Örebro.

2007-11-05 @ 16:42:17
URL: http://mathiasbergkvist.com
Postat av: Crosscar

Jag stöder ert förslag till cx i Örebro, då slipper man åka så långt :P

Det ör lika tråkigt för alla att köra CX på XC ;)

2007-11-06 @ 09:23:38
URL: http://www.oscarekstam.com
Postat av: Patrik

Det var många och tydliga åsikter om helgens båda race, kanske tur man inte var där utan hade en bekväm distanshelg i fin-väder istället.. :-)

Bra kört i alla fall! Ska försöka stressa dig i Jkpg, drömma går ju.. :-)

2007-11-06 @ 09:48:28
URL: http://www.patrikpaulsson.wordpress.com
Postat av: tomp

Skidorienterare Ola, skidorienterare! (om du menade mig vill säga?) Håller med om att banorna inte var vad man hoppats på, men jag hade löjligt roligt ändå.

2007-11-06 @ 15:33:14
URL: http://www.tomaslofgren.com
Postat av: ola

Ja men det visste jag ju....Tryckfelsnisse!
Jo ja hade oxå roligt. Hela cx-cupen är ett lagom avslappnat, rätt attityd-projekt men dock för lite naket i presentationerna på cx-cupen.se
T.ex har damerna ansiktsbilder! Urtråkigt.
Men cupen är ung och har otrolig utvecklingspotential.
Vem sa gubbsjuk?

2007-11-07 @ 20:23:41
URL: http://cykelola.blogg.se
Postat av: Alexander

http://www.cxcupen.se/upload/galleri/45/sthlm2007ll11.jpg
Har du sett denna?=)
Vi ses i Jönköping grabben!

2007-11-09 @ 11:06:39
URL: http://www.wetterhall.se
Postat av: ola

JAPP! :-) Svårt att säga om det är en fokuserad blick eller om det är en " helt-tom-i-benen-men-full-av-mjölksyra-blick"
ser sjukare ut än vanligt...

2007-11-09 @ 18:09:16
URL: http://cykelola.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback