Sommmaravslutning

Efter att ha avverkat ännu en arbetsdag i stekhetta så var det nästan skönt att komma hem och upptäcka att det inte finns något varmvatten i huset. Vilken annan årstid som helst hade det varit plågsamt men inte idag.

Dagens träning
Direkt upp på racern för att anta mig temporundan runt Närkes Kil fast med samma tre tempoökningar som sist. Får upp ett jäkla bra flås samt att jag upplever att jag blivit starkare i benen av landsvägsträningen. Dryga timmen blev det innan det var dags för den sista danslektionen innan sommaruppehållet.
Ja sista träningen blev lite speciell. Något fräckt? NEJ. Något dödslyft? NEJ. Inte nånting faktiskt. Det blev lemonad i trädgården och nästan 2 timmars skitsnack. Den uteblivna dansen gjorde mig inget för jag är glad att jag han med den viktiga träningen innan. Hade jag däremot struntat i den och sen inte lärt mig mer dans hade det svidit i själen. Tack Nina för all hjälp. Dödslyft till hösten?


För nån timme sen satt jag här på golvet och funderade på hur jag skulle göra med det nya vevlagret som är ett anpassat för landsväg. Jag mätte och funderade. Då ringde Tina och han bara säga att hon nog hade ett gammalt lager.... Då slog det mig! Har jag inte ett gammalt XTR-parti liggandes i en låda uunder sängen? Jodå. Nu är problemet löst och jag kan i lugn o ro invänta det helt korrekta, svindyra lagret till mtb-hojen. KALAS!

Haj haj Imorgon skall det tränas på Guitar Hero :-)

ett avslappnat Aahhh

Ni har väl kikat in på Öijers sida idag? Inte för att hjälpa honom till att få ett besöksrekord på sidan utan för att han lottar ut en fristart i Gotlandbikebattle.
Jag hade det på känn..

Efter en helg med en årskonsumtion med vin & öl, solbränna och ett dubbelpass igår så var det inga lätta ben som trampade till jobbet imorse. Började svettas vid ungefär kl.0800 imorse sen har det bara fortsatt. Eftersom det inte var någon träning inplanerad så passade det bra att samla lite övertid på ca 3 h. Att det skulle bli dryg krattning fick svetten att fortsätta ända tills klockan 19:00.

Gårdagens träning Nr.2
Jag o jobbarkompismats gjorde ett generalfel igår. Från ouppvärmd startade vi i ett för högt tempo. Detta fick till resultat att jag ansamlade en del syra och när jag gör det (oavsett löpning eller cykel) så brukar mitt vänstra ben stumna och bli nästintill obrukbart. Det lossnade efter en fartsänkning så jag smygökade och på den 12e och sista kilometern körde jag järnet. Känns bra att efter 11 km ganska hård löpning kunna köra så pass fort. Jag tränar ju inte så pass mkt löpning att jag kan kalla mig löpare. Jag sprang med mobilen i handen hela vägen för att kunna dokumentera mkt.
Se filmen nedan.
Imorgon skall jag försöka dricka som idag. ca 3,5 liter. Hej i värmen

I väntans tider..

Idag blev det ett lite kortare racerpass än planerat men icke lättare för det. 6 st intervaller på max i ånnabodabacken. 3 i varje klättring för jag körde den bara 2 ggr. Fan vad jag krånglade till det där va....

Efter det så har jag och sara tagit en snabbis. På stan alltså. Letade efter sånna där träpersienner men kom hem med massa annat istället. Jacka, aloe vera kräm till brännskadad hud, laddkabel till mobilen + lite matvaror.

Just nu sitter jag o väntar på jobbarkompismats för vi ska jogga klockarängsleden ikväll. "Bara" 12 km är den. Undra om han är sugen på lite fartökningar.

Grattis Falun som nu har två mästare på linjelopp.

Glöm inte att kika in på henrikoijer.com imorgon men oxå självklart den här sidan.

Måste kila nu.
tjing tjong

Nice-dag blev bajsdag

Äntligen är sommmaren här. Jag jobbar ju utomhus så jag trodde att lite solskyddsfaktor på axlarna skulle räcka idag när Sara, hennes pappa Kenneth och jag åkte ut på vättern.
Det var verkligen helt sjukt fint därute men straffet har nu dykit upp på kroppen. Attans vad röd jag är på låren och lite på magen.

Detta ser knappast ut för att vara i sverige.
Lite naket...
Löpträning i vatten.. Var tvungen för det var svinkallt.
Gjorde bort mig när jag inte redigerade mina filmer i mobilen utan har tankat över dem en o en..
Vill ni se fler så ligger de
här på youtube.

När vi åkte hemåt så stannade vi för mat i Askersund där det oxå en utställning för Chevys från 55, 56 och 1957. Gillar väl egentligen bara chevy stepside men det var en rackare som jag gillade.


Nu har man öppnat en kall och saris ska iväg på fest. Ahhh tyst o lugnt.. :-)

Nu är man anmäld

 Vertex Fjällmaraton 2008.

Jag har oxå anmält mig till svenska mästerskapen i mountainbike, både tempo och xc. Så här stor chans på medalj har jag aldrig haft tidigare.

Igår blev det som sagt ett stresspass men idag skall sista dagen på gymkortet användas och då blir det inge stress. Nä undra om jag skall köra igenom hela kroppen ordentligt? Sen gå som en öm köttbulle på söndag med smärtande kroppsdelar i allt från toalettbesök till skrattanfall. Ja det gör jag nog :-)

Imorgon skall jag ju ändå inte träna nåt utan då skall jag ut på vättern och fiska men jag är mer sugen på att ta med mina fridykarsaker ( cyklop, långa fenor, våtdräkt, tyngder) och glida omkring som en fisk själv.
Söndag däremot funderar jag på dubbelpass med min eventuellt ömma, ynkliga kropp. Först ett cykelpass och sen köra distansjogg med jobbarkompismats.

Häromdagen så hade två rutinerade gubbar på jobbet kört genom hela stan med handbromsen på kärran idragen. Ni förstår hur det luktade när de kom ned till firman. Det roliga kom ca 1 minut senare när en annan kollega kom runt ett hörn och utbrast " fan va det luktar grillat"  :-) Påminn mig att aldrig säga JA till hans grillfester.


Fotade idag när jag "jobbade" på dagiset. Satt uppe på en gungställning då vi skulle byta överliggaren. Vi grävde även runt en stubbe som vi skulle kapa under marknivå och som svar på alla ungars frågor så sa vi att vi letade efter en skatt. När vi bröt undan stubben så smög jag dit 2 guldtior och 3st 50öringar i koppar och skrek till "men kolla här är ju skatten!!" Förvånande miner på ungarna kan man ju säga :-) Vore extra kul om de alla gick hem och började spontangräva i deras trädgårdar där hemma.

Kan meddela er alla att hålla utkik på Henrik Öijer sida på måndag. Det är en sida man alltid ska hålla koll på om man gillar cykelsverige.

Nu ska jag upp och möta kärleken på stan. Ikväll är det vinkväll!


dyra hobbies?

Det är ju skitofta som folk himlar med ögonen när man säger vad ens tävlingsmtb kostar. Idag var det jag som reagerade likadant när jag fick höra det rekomenderade utpriset på mitt vevparti. 2695 kr!!!

Ja det nya damp ned med posten men det finns ett eventuellt problem. Det är avsett för racer så den gängade delen som ska sitta i ramen är inte lika bred som på mtb (E varianten) som satt där innan. Det fanns tydligen inga mtb-vevpartier hemma så därför skickades det ett för racer. Jag har inte hunnit med att sätta mig och klura på om det går att köra med än för här går dagarna i 180 knyck.

Dagens träning
Attans vad smidigt det är med racer egentligen. Man tar hojen, ut och kör, ställer tillbaka den. Inge spolande eller mekande. Idag blev det temposvängen fast i varierande fart. 3 stycken flåsintervaller 4, 6 och 5 minuter långa med lite snabbdistansfart emellan vilket ändå gav tiden 40 minuter på temposvängen vilket jag är ruskigt nöjd med.

Han med en snabbdusch innan jag trampade iväg mot klubbstugan för ett möte om den där Näridrottsplatsen i Marka. Till hösten kommer det att se lite annorlunda ut däruppe.

Klockan är mycket. Imorgon är det fredag :-) och då är jag nog ölsugen för det har blivit värre ju längre veckan har gått. Inte lätt att vara cyklande alkis, men billigt.
hej hej

besvikelse o dans

Har prövat med ett antal mobilbloggningar nu men som ni har märkt... Nada.

Maskinen till vänster, Buschern, skadade jag med halva dan igår.

När jag var med Sara på hennes studentbal så kände jag mig klumpig och otillräcklig. Helt okunnig för jag kunde inte göra som så många andra vackra par. Att dansa vals.

Gårdagens stora besvikelse var Transformers 2.
Ettan gillade jag skarpt och den vilar nu i min dvd-samling men vad var det som visades igår egentligen? 95% robotslagsmål, dessutom väldigt snabba scener så detaljrikedomen försvann. Megan Fox däremot...Ja vad säger man.. I tvåan var det väldigt mycket humor. Lite för mycket för att man skulle kunna bibehålla den seriösa tonen. Transformers är ju seriöst om man växt upp med de flexibla plastrobotarna. Vill man göra en seriös version av dessa utomjordiga robotar så tycker jag inte man ger en liten operationsrobot fransk accent heller. Eller gråtande robotar, eller robotar som sätter sin fot i en råttfälla o säger "aj det gör ont" Jag ger den ändå en svag 3a av 5. Sara ville ge den en 1a.
Är du nyfiken på Transformers så nöjd dig med ettan.

Dagens träning
Tog racern via frösvidal till garphyttan. Körde sen 3 ggr upp till Ånnaboda sen 2 ggr i Sanatoriebacken och alla gångerna var det på lätta växlar och högt flås.
 På vägen hem mosade jag på med rätt hög kadens i den svaga motvinden. I slutet av Grävevägen så började väggen närma sig så ett sms till
Martintrampar som jag skulle möta upp i Mellringe för lite jobbsnack att "ta med något med socker. jag är trött" När han dök upp hade han en kall piggelin och en gott & blandat påse. Tack tack!

Ett litet smakprov från dagens, och morgondagens arbetsplats. Ett dagis! Typ 100 frågor i minuten av de små liven :-)

Angående min inledande skamhistoria.. Jag tar privatlektioner i dans av en lagom knäpp (helskön)tidigare tävlingsdansös. Detta gick inte att hålla hemligt för Sara längre men nu kan jag bjuda upp henne på både vals o salsa o mer ska det bli..

Idètorka...Hörs.

fåfängan

Inte bara för att mitt gymkort går ut på fredag, utan oxå för att nu är väl sommaren här. Det betyder blåbyxor och bar överkropp. Då gäller det att få ut bröstet längre än magen så ett ganska lungt gympass har nyss firats av.

Inge mer att tiilägga för dagen tror jag. sitter och lyssnar på underhållningen av Sara och hennes syrra. Hoppas på att nån av dem rakar av mig lite kaluffs på huvet snart. I väntan på den paj som står i ugnen...

Imorgon skall vi gå på bio
Transformers 2!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Fan jag är exalterad...

drömpass med regn underifrån

Jag sitter vid datorn fast jag har lovat att dammsuga. Gör lite vad jag vill då sara sitter nere på gården och oljar in utemöblerna.


Idag körde jag till "korset" som det kallas här i stan. Ute vid Adolfsberg har ju Örebrocyklisterna sin träffpunkt och de har fått bra snurr på motionsverksamheten. Den snabba gruppen blev jag och 5 till varav en är den person jag för ett tag sedan skrev om att han inte använde hjälm. Vet inte vad som har fått honom att nu använda det men fasiken vad bra att han iaf idag hade det.
Proffskvaller
En som hängde med var proffset Karin Aune som körde med gipsad hand. Hon krockade för nån vecka sen med en katt och den gick/haltade/kasade in i en trädgård där den förmodligen dog pga skadorna. Detta bloggade Eurosportkommentatorn Anders Adamsson vilket kattägarna ser då de är cykelfans. De förstår då vad som hände med deras katt och ringer upp Karin. Inte för att skälla utan mest klargöra situationen tror jag.
Skriv gärna vad ni tycker om Karins proffsiga outfit


Tempot var lagom distansskönt på platten och i backarna var det väl ingen som höll igen direkt. Det blev Närkes Kil-Mogetorp-Hammarby-Born- Klacka Lerberg- Nora sen korta vägen hem.


Den gula ledartröjan (gotlandbikebattle) i fiendeland.

Blev visad ett jäkligt härligt cykelfik i Nora oxå. Har ju tidigare bara fikat på macken eller lyxfikat på Dacapo vid torget. Detta lilla sommarfik låg nere vid vattnet och hade bordsbeställning. Bara att sätta sig och bli bortskämd vilket kan vara extra skönt efter hård körning. Jag vann nog calorijakten idag med min bärpaj med vitchoklad och vaniljsås.

Då min cykeldator lade av efter förra helgens lertävling i Borås har jag inga uppgifter på vare sig puls, fart eller distans men ca 11 mil blev det iaf.
Detta pass var exakt vad mina ben behöver tror jag för att komma tillbaka till någon slags cykelform.

Nä nu skall jag nog dammsuga. Det som är så kul...

Hej

svinsnyggt


Det blev inget Marieberg igår. Mest beroende på att det var stängt. Vi åkte ut till Farsan istället för vid hans båthus vid sjön avern erbjöds det grillat vildsvin som var skjuten av han själv, för 1,5 vecka sen, ca 500 meter från platsen där vi grillade. Kan det bli mer lokalproducerat? Blev dock inte imponerad av smaken av vildsvin men det är ju klart.. man kan ju variera kryddningen.
När de andra grävde mask och fiskade passade jag på att tvätta hans motorcykel som jag verkar få låna ett tag till :-)
Lite bildfrossa från landet:
Klicka på varje enskild bild för förstoring.


Missade dock att fota en kalv som hade fötts den 8e maj i år och var därför döpt till Ola. Förutom fiske-o jakthistorier så fick jag höra att en bastu var på väg som byggsats till båthuset så till hösten blir det garanterat bastu vid avern oxå.

Benen kändes oförskämt pigga igår trots löpningen i fredags men klokheten gjorde att det blev ett lugt pass på racern. Idag blir det nästa samma valör på passet fast lite längre. Tanken är att få upp antalet cykeltimmar lite grann. I veckan kommer det att bli hårdare så en lugn dag till gör nog gott inför kommande race.

Nu ska jag väcka sovgrisen för jag är jättehungrig.

Trögtrampat

Midsommardagen. Kl.9 på morgonen och jag har suttit och surfat i ca en timme. staden Örebro verkar ommer död än igår då det inte var en käft i rörelse. Jag vill ha rörelse!

Fick ett sms av Mattias Bombarn Bergkvist igår. Han kom trea på Solleröloppet efter bröderna Stevensson. Hittar ingen info om loppet förutom en resultatlista och vad jag kan utläsa så var det ingen klungspurt heller.

Själv har jag haft det lite trögare på cykeln på sistonde. Det lätta, dyra, snygga vevlagret har börjat rulla lite trögare och jag hade ett tag en önskan om att det skulle vara rulltrissorna på bakväxeln men häromdagen tog jag lös vevpartiet för en närmare koll. En fråga jag skall föra vidare till de som jobbar med dessa "svinbra" lager är varför ligger det en plasthylsa emellan vevaxeln och den inre lagerbanan? Borde inte axeln ligga dikt an mot lagerbanan så det endast är kulorna i lagret som rör sig?Den där jäkla plasthylsan mellan innerbanan och axeln skapar ju dessutom ett glapp som jag skulle vilja ha en förklaring på varför?
När jag lossade den plastkåpa som jag trodde endast skyddade lagret mot smuts utifrån så följde den lilla metallflisan som ni ser på bilden med. Innerbanan på lagret var inte bara spräckt utan en bit har alltså lossnat. Detta skedde inte vid montering för så trögt som lagret går har smuts kunnat tränga in under en tid och vid sprickan ser man även korrision.


Har därför ingen mtb just nu men racern skulle ju kunna luftas o rastas men regnet har fallit under natten så varken motorcykeln eller racern blir rastade idag.Att rengöra o serva hoj tillhör inte det roligaste jag vet.
 Nä efter frukosten (När sovgrisen Sara har gått upp :-)) blir det nog prat om hur vi på bästa sätt skall spendera denna dag. Gymet eller Marieberg hoppas jag på.

Igår blev det en dag i matens täcken och jag konsumerade lätt min årskonsumtion av jordgubbar. Vi kom hem runt kl. 01:00 inatt vilket oxå är nåt slags rekord av oss då vi båda jäspar efter kl. 21 på kvällarna. Hos Saras mamma & plastpappa så handlade samtalsämnet till 90% av lägenhetsprat. Inte så mkt om hyreslägenhet utan faktiskt mer om bostadsrätter. Ja har väl kunnat tänka mig mer och mer detta då det faktiskt är en investering och man betalar ju till sig själv istället för att ge pengarna till de redan svinrika hyresvärdarna. En tanke har skapats iaf hos oss...

Kram på er musiclovers (har bloggat med sonic syndicate, in Flames och Gottard i lurarna)

Glad midsommar på er

Blir en kortisblogg innan det bär iväg för mat & förhoppningsvis fika hos Saras farmor o farfar.

Mats fick tyvärr känningar i ena vaden med 10 km kvar men utan att klaga särskillt mycket så bibehöll vi tempot och sista milen kände vi båda av att låren var trötta. Annars har vi haft en kanondag hitintills.

Bergslagsleden har visat en massa olika sidor och terräng vilket gjort det mycket lättare mentalt att köra de nästan 3 milen. En avstickare vid rusakulan gjorde att det förmodligen blev 27,6 km idag på tiden 2h o 32 minuter vilket snabbt huvudräknat ger (150 min genom 3 mil = ca 50 min/mil) vilket är bra. tror jag.

Dagens film.

era sjuka jäklar

Ingång 1:Jag tror det vanligaste här i internetvärlden är att man bara läser andras bloggar utan att kommentera. Man är liksom lite nyfiken vad nån annan gör, tänker, varit med om osv. utan att lägga sig i. Man vill liksom bevaka från ett anonymt sätt från sidan.
Ingång 2: Det är väldigt ofta man blir lätt idiotförklarad när man berättar för nån (oftast soffpotatis) om att man cyklat t.ex. 13 mil, sprungit 11km, tävlat både lördag och söndag samma helg osv.

Efter det senaste inlägget om att jag o jobbarkompismats ska jogga 27 km imorgon så hör direkt två personer av sig och vill slå följe!! Det finns alltså flera idioter där ute och de verkas samlas runt min blogg :-)

Självklart är ni, o andra lätt mentalt skadade välkomna till Mogetorp imorn bitti 08:30.
Traillöpning 27 km står på schemat. Kanske vill nån trampa med.

Nu är det inte bara ett test av fjällmaraformen utan skor, byxor, strumpor & kalsonger, packning av camelback ska även det utvärderas hur det funkar på ett långpass.

Denna bild bjöd jag på för ett tag sedan. Idag ser det ut så här:
Nya stockar och en egenbyggd spaljè.

En annan del av innergården slottsgatan/järnvägsgatan ser ut så här Nya stockar, ny spaljè och boulebanan i bakgrunden har fått ett nytt lager stenmjöl på sig. En ganska så vanligt Ola & Martinjobb.

Nähe...mat, sen skall focusen få nya pedaler och lite allmän service.
Imorgon skall det joggas.

Anfall Kvarntorp

Ibland säger man ju: tänk om jag haft kameran med mig. Idag hade jag mobilen i filmningsläge när Sara fick ett sånt där anfall då stämbanden lägger sig ivägen för andningen.

Igår blev vissa saker inställda så jag och S spontanåkte lite båge. Farsan har ju inte hojtat till om att han vill ha tillbaka sin ögonsten så det var lika bra att passa på. Frövi-mogetorp-Närkes Kil-Billingevägen-Mellringe och sen hem blev det.

Idag körde vi våra mountainbikes till Kvarntorpshögen för lite backträning. Nu är det så att flera delar på den onödigt dyra Focushojen är på upphällningen. Det keramiska vevlagret håller på att ge sig. Tramporna är slut. Rulltrissorna gnisslar och går trögt. Imorgon byts träningen i Ljungstugan mot att ge plasthojen lite service. På väg hem från högen så lossnade nästan vänster vevarm helt så jag fick låna verktyg av nån som bodde längsvägen för att jag skulle kunna ta mig hemåt.
Under själva backträningen gick det väl rätt bra i den 18% branta backen. 6 eller 7 ggr blev det för mig men stackars sara hade ingen bra dag. Hon kände sig begränsad i luftrören redan på vägen dit.
Innan vi åkte hemåt berättade jag och visade de crosscountry drömmar jag har vid den där högen. skulle verkligen bli en av de jobbigaste och mest udda banorna i sverige. Och namnet på tävlingen då? Mördarbacken race? Kvarntorp hillclimb? sophög xc? När vi äntligen kom hem så var hungern jäkligt stor och då är det tur att flera billiga små matställen bara ligger runt hörnet. Billig pasta till oss båda blev det och jag chockade mig själv genom att ta en gorgonzola.

På fredag, midsommarafton, skall jag o jobbarkompismats köra det första riktigt tuffa testet inför fjällmaran. 27 km på bergslagsleden. Start vid Mogetorp och sen mot Ånnaboda. Vi får se hur det går.

Sara o ja har sagt att det är

MMS

Sara o ja har sagt att det är sockerförbud denna vecka men när det ställs fram fat som det här är det kört. Jag är en sockerslav. Vilat idag och kört ca 6mil båge ikväll. De ska va gott att leva.


Uppförsbacke

Först några kortisar....

Så här ser vi alltid ut när vi sticker ut o tränar. Ledartröjor!!

Har hört att byggherren Per-Johan Berhn, han som sponsrade bygget Berhn-arena.., stod på ståläktaren under en match för ett tag sen. Lite lustigt då han säkert har en VIP-lounge nånstans.

Jag tjatade i åratal på Tina att man inte fick köra på lill-klingan. Igår gjorde jag det 4 ggr själv. Jag är redo att äta upp det själv.


Nu är offensiven inledd för att ha en sportslig chans till SM-medalj och en cupseger. Det är dagen efter en tävlingshelg med branta backar, se länk
http://www.pixbox.se/pic_show_id28083902.html men ändå kan man inte ligga på latsidan. Länken visar en bild på min konkurrent Per Kumlin och träden i bakgrunden ger ett visst perspektiv om lutningen.
Nej det blev sörbybacken som idag var ganska mjuk och slirig efter allt regn idag så styrka fick bli i kombination med teknik.

Raceking var inte det mest perfekta däcken just där och då.
Sara har inlett en tyngre (läs hårdare) träningsfas och eftersom hon inte var hemma före mig så blandade jag en recoveryshake som fick vänta på henne i kylen. Mycket riktigt så dök det upp en helt slutkörd S som tackade för shaken som tömdes ute på trädgårdsmöblerna i tysthet. Det är underbart att träna.

Nä nu skall det göras lite nytta oxå.
Hej hopp

löpning vs cykel

Pratade med min syster Ewa på vägen hem från Borås idag. Hon hade vunnit en hästtävling i Karlslund igår. Hon vann 7200kr för det. Då är det svårt att med stolthet försöka bräcka henne genom att räkna upp det jag har vunnit på två dagars tävlande....

Vinet lade jag till själv för en mera talande bild..

Racerapport
Gårdagens taktik var ju en flopp och jag har sällan kört defensivt så idag var det fullt ös som gällde. Tog starten men innan första stigen gick Joakim Lyth om bromsade tempot lite. Jag låg på hans hjul ett tag och lät han vara där tills den tokbranta "slalombacken" kom då jag gasade på och gick iväg själv. Hade bra tryck sen hela första varvet på 4,5 km men kände på slutet att jag kört över min kapacitet och fick slå av på farten. I utgången av varv 2 kom därför Gunnar T och en kille från Mjölby (sorry, usel på namn) ikapp och gick om och jag kunde inte svara i den där branta backen. hela mitt vänsterben var fullproppad av syra. Det var länge sen det låste sig så men det brukar kunna bli så när jag kört för hårt. Halkade senare även ner till 4e plats innan kroppen svarade som den skulle igen och jag kunde börja avancera. Trodde faktiskt att jag skulle kunna komma ikapp Gunnar T igen men avståndet till honom höll sig på en minut nästan hela loppet. Dock lyckades jag komma 2a så nu ligger jag även tvåa i sverigecupen. Bara 10-15 poäng efter nämda Gunnar.

Denna helg har verkligen gett mig beviset på att man inte kan tävla på gamla meriter. Att nästintill inte fortsätta träna mountainbike och sen tro att finfina resultat ska inträffa. Nä sorry jobbarkompismats. Nu blir det tuffare träning på mtb för att knipa tillbaka cupledningen. Några fria helger nu framöver så ett eller två långpass löpning skall det nog bli oxå. Han skickade förresten ett sms nu i eftermiddags om att han sänkt sitt pb på 5km från 20:49 till 19:55. Jävla gris :-) Det peppar mig ju ännu mera för att slå det och inte köra mer mtb..

Cykel bankar dock mer i mitt hjärta och att "köra för att det är kul" och "Nä, jag håller på att trappa ned" är nu bara skitsnack.

Ni som befinner er på mtb-tävlingar.. Är inte Emil Linde en liten Oscar Byhlinder lookalike??

Hej hej

Tror att saras kedja skulle gö

MMS

Tror att saras kedja skulle göra sig bättre på cykeln. Jag själv hade lite växelstrul men kroppen var bättre än igår och det gav en 2a plats.


sur och tvär gammal gubbe

Sitter på ett sunkigt vandrarhem i Borås med regn utanför och massa ungar som leker och för oväsen i korridoren utanför. Har tagit till vinet för att dämpa min ångest. Prestationsångesten. 
 
Har sagt det tidigare i veckan men det blev tydligare idag. Det är svårt att vara bra på något man inte tränar.

Dagens taktik funkade i ca 4 km iaf. Att inte sticka iväg först utan istället lägga mig på min värste konkurrents (gunnar Töjren) hjul och följa honom i 4 av de 5 varven och sedan pröva att köra ifrån han. Det var min plan.
Det som hände i slutet av varv 1 var att jag inte orkade följa honom. Trodde jag kunde hålla min andraplats men inte ens det. Rasade snabbt ner till en 4e plats som även blev slutresultatet. Att skifta till ett mera lersäkert däck kvittade nog idag. Alla halkade lite hit och dit så det var inte det som avgjorde iaf. När jag nu räknat lite på sammanställningen i svenska xc-cupen så ligger jag och Gunnar på 240 poäng var. Delad ledning! Spännande men med 4 tävlingar kvar kommer jag inte att kunna hota honom utan han får en lätt seger.
Sorry Jobbarkompismats men jag håller nog på att ändra mig. Jag måste lägga in en cykelträningsoffensiv trots att vi närmar oss fjällmaran.

Har varit dålig med bilder ett tag så här kommer en dagsaktuell film istället. 2x Magnus visade krafter idag. Darvell och gamlingen Palmberg, 1a o 2a. Darvells jämna varvtider gick att ställa klockan efter idag. Han körde ett solorace. Gaffeln min. Den snygga, lätta sexiga DT-gaffeln funkar inte bra när det blir lerigt. Inte när det är dammigt heller säger Lars Bleckur. Det måste vara optimala förhållanden. Nu efter dagens race har jag knappt 3 cm slaglängd på den. Kanske inte behöver mer inför imorgon. Vi har ätit, snart bloggat, ätit lösgodis och klockan är drygt 8 bara. men nån film eller egen action ;-) är föga troligt då vi är skittrötta. drygt 3 h bilresa imorse, tävlande, handlande, irrande, incheckning tar ut sin rätt. TRÖTT!!! Hörs snart igen. Trött kram på er

Så mkt pris för en fjärde plat

MMS

Så mkt pris för en fjärde plats !?! Det hände aldrig i elitklass.


En icke glad almbyit. Tufft sä

MMS

En icke glad almbyit. Tufft sätt att upptäcka att man inte cyklar lika mkt som förr. Det går långsammare. 4a idag.


I bil utan hårdrock???

Ja hur ska det gå? Imorgonbitti åker jag o S mot Borås. Den nyligen inköpta cd:n kan inte lyssnas på så nu hoppas jag att de kommersiella radiokanalerna som spelar hårdrock ligger lagom utspridda längs vägen.

Då det är känt att det regnat kraftigt idag så var jag nere i källaren och letade på de däck jag alltid har haft som riktiga lerdäck. Köpte dem -03 tror jag. Alltså 6 år gamla däck i år men de har inte använts så mkt. Vet att de satt på under SM 2004. Schwalbes skinny jimmy light. De är 1,9" breda så de gräver ned sig bra och de fyrkantiga dobbarna greppar bra om det är gräs eller jordigt underlag. Morgondagens bana kanske behöver ett sånt däck så de åker med ner men det finns ett aber... Då måste jag köra med slang och då måste jag pumpa tillräckligt hårt för att inte få genomslag. Vad är tillräckligt hårt? 3,5 bar borde väl duga men direkt när slangen åker i (inge snuskigt nu...) kommer osäkerheten för genomslag. Får se vad jag gör imorgon.

Datorn hänger med så imorgonkväll kan du se fram emot lite resultat och kanske en o annan lerbild. Har tänkt mig en annorlunda taktik i helgen men den kan jag ju förstås inte avslöja här o nu. Men det har ju hänt förut att alla planerade taktiker har varit som bortblåsta när startskottet går. Bara 11 anmälda i H30 imorgon och Sara ska köra med en ny andningsteknik oxå :-) Hon kanske kommer att låta som en brunstig älg i uppförsbackarna :-)

Hej hej

Överfallet på Mimmi.

 Före. Det finns inga bevis på något efter.
Nästan bra att jag inte tog nån bild hur det ser ut nu för jag kan inte ta åt mig av det fina tralldäck som ligger där nu. Nä det gjorde Martin igår när jag skurade ur dammen. Därför lämnades det inte kvar något under detta trädäck som jag gjorde sist. Ett nummer av tidningen cykla.

 
Har suttit ett tag på stan och fikat med min favvokusse Linnea. Hon var återigen på Sweden Rock. Jag får nöja mig med cd:n.


Dejtingsajt

Om jobbet finns inte mycket mer att tillägga än det jag tidigare visat o sagt. Kört högtryckstvätt och haft en riktigt lugn dag vilket mest berott på att jag för dagen hade en ny partner.
Imorgon är det tillbaka till samma gamla martin som tyvärr ska sluta på TT (trädgårdstjänst) framåt augusti. Synd då vi har kompleterat varandra ruskigt bra under de 4 år vi kört tillsammans trots att vi som personer är väldigt olika. Kanske just därför.

Kände inte av gårdagens joggingpass särskilt mycket. Vaderna har bara varit lite trötta och inte haft nån spänstighet men i övrigt har kroppen kännts bra.
Efter jobbet idag blev det klubblokalen för jag trodde vädret skulle vara sämre än vad det blev. Med facit i hand så kunde jag ha cyklat utomhus och då hade det nog blivit lugnare oxå. Min grymma hårdrocks-cd från polaren John ligger ju där och är svår att köra ett lugnt pass till. Tänkte inte köra onödigt hårt då det är en dubbelhelg i Borås med 2 xc-race till helgen. körde helt pulslöst under passet och förlitade mig på wattsiffrorna. Den första 5 minutersintervallen kändes trögt och onödigt jobbig. Tänkte då på hur jag skulle formulera mig här på bloggen och skylla på tidigare löppass men allt vände ju fler intervaller jag körde. Det blev lättare o lättare att prestera watt och motivationen höjdes. Nådde dock aldrig upp till de siffrorna man körde på tidigt i våras men det hoppas jag verkligen hänger ihop med gårdagen. 

Appropå helgen... Då ska min nya bok med. Tester & mätmetoder heter den. Har bara hunnit skumma lite i den men har redan hittat Jens Westergren och Fredrik Eriksson på bild.

Puss o kram

Lite naket blev det iaf.. Hon

MMS

Lite naket blev det iaf.. Hon protesterade inte heller när jag sprutade henne i ansiktet.


steget före

Nu kretsar det runt mat igen...

Efter dagens pass med jobbarkompismats så skulle han svänga förbi snabbmatskedjan MAX påvägen hem medans jag åkte hem och har nu lagat en köttfärsliknande sås med bambuskott, paprikabitar, riven morot, vita bönor mm.  Vi får väl se vem som tillgodoser sin träning bäst :-) Allting är en tävling i min hjärna.

Usch vad dåligt med bilder det är nu. Ville ta en bild igår kväll men det skulle ju samtidigt ge Saris en ledtråd till vad jag pysslar med på tisdagskvällarna. Ville både filma och fota under dagens distanspass i Karlslund men det blev inget. Fotade dock en jobbild idag. En sån där "före" bild. Måste vänta in tills "efter"bilden är tagen innan den kan publiceras här.
Lite mer koncentration på fjällmaran nu så kortkort joggpass i måndags, snabbjogg hem ifrån jobbet igår (ca 5 km) och idag kördes som sagt ett längre pass med camelbacks. Vi körde 15 kilometersbanan och jag kollade hela tiden vid kilometersskyltarna. Vi lade oss på ca 5:10/km men vid 8km måste vi fått upp värmen för där började vi kapa tid för efter 14,8km så stannade klockorna på 1h 14 min. Ingen av oss hade några problem med vare sig fart eller distansen så vi skall snart testa lite RIKTIGA distanspass. 20 km o uppåt. Jag börjar tro på att vi kan hålla 1 mil i timmen på maran och sen plussa på den tid vi pinkar, äter, har krampanfall, bajsar mm. Vi får se...

Imorgon skall jag tvätta en torrlagd damm vid universitetet med högtryckstvätt. Jag får vissa bilder framför mig...


Eller så blir det bara en vanlig trist arbetsdag...
Kanske ska cykla imorgon som omväxling


Har ni inte hört det redan så har inte sara ansträngningsastma. Det är ett tillstånd på stämbanden som inte ens har ett svenskt namn och dyker upp vid högintensiv luftventilation. Vare sig medicin eller operation väntar utan ännu en remiss och förmodligen träff med en öron/näsa/halsexpert.


Det mesta handlar om mat idag.

MMS

Det mesta handlar om mat idag. 5kronors lunch. Sara börjar bli en van säljare på sitt nya jobb efter bara 2dagar.


God morgon. Han inte med o blo

MMS

God morgon. Han inte med o blogga igår. Hade fullt upp med mitt lilla tisdagsfuffens. Lärorikt o kul. Idag väntar 15km i karlslund.


Putsar häcken inför sommaren.

MMS

Putsar häcken inför sommaren. veckans kap ?


pressad kvalitètstid

Kommer ni ihåg den där sönderstressade profilen som Hipp Hipp-gänget gjorde? Han som hade handsfree-sladden i mungipan när han gick och handlade och hade kvalitètstid med ungarna under Bolibompa. Så har jag känt mig den senaste timmen.

Har under dagen försökt att så mycket som möjligt repetera den fras som Sara sa igår till mig. "Du har cyklat i så många år och kommer cykla flera år till så om du i år prioriterar mer löpning så är det okej" Kloka ord från nån som i lördagskväll framför fotbollen på tv frågade om de gul-blåa var danmark :-)
Nu ikväll blev det ett kortkort (jättekort) joggingpass på ca 10-12 minuter för att 1: det var bara för att bli varm så jag kunde stretcha och 2: klockan hade blivit ganska mycket innan jag kom ut. För att hinna samtala lite med sara idag så fick hon cykla med brevid mig så vi han tala lite grann om bl.a. hennes första arbetsdag.
Mer löpning: I lördags när jag o S var ute och gled på motorcykeln passade jobbarkompismats på att smygträna. Det avslöjade han idag. Han hade satt en tid (långsamma 20:49 :-)) på femman där. Detta betyder ju självklart att jag måste svara med samma mynt. Jag skall hitta på en ursäkt att jag inte hinner träna nått denna vecka så smyger jag mig dit ändå. Blir det en långsammare tid så fortsätter jag mörka.

Jag följde med Martintrampar till Katrineholm idag direkt efter jobbet för att han skulle köpa en bil så jag kunde köra hem en av bilarna. Det var av en invandrare så vi satt och skojade friskt om fördommare påvägen dit. Fasiken vet om inte allt försannades när vi åkte hem för det rullade tomflaskor i baksätena och det stod ett happymeal kvar med pommesfrites i skuffen.
Kul hade vi trots att jag fick rannsaka lite träningstid. Jag är ju ändå slut som cyklist ;-)

jag är ett blåbär


Inge snack om vart man har tagit denna bild va? Cyklist nummer 4 från höger är jag. Fick en kanonstart men loppet var ca 64,5 km för långt..

Om jag säger trea i H30 och ungefär en 25e plats totalt i det 996 stora startfältet låter det bra tycker jag trots att det är min sämsta placering någonsin på Lida Loop. Det som inte är bra är den mer svårförklarade känsla jag hade inombords idag.
För nått år sedan bloggade jag om blåbär. Inte bara det goda, nyttiga bäret utan de cyklister som skall envisa sig högt upp i klungan trots att de inte har något där att göra. Nu är jag ett blåbär.
Fick som sagt ett bra utgångsläge i startbacken och de följande kilometrarna på motionsspåren men farten och de korta, branta backarna blev min död. Precis som på Billingeracet gör mina ben ont (riktigt ont) efter ca 4 mil. Varje brant backe tvingar ner mig på mellanklingan och kampen handlar då inte om konkurrenterna utan att bara ta sig upp för backen.

 Jag börjar nu märka att jag inte är i samma slag som tidigare år. Slits mentalt mellan prestationsångest och att jag numera bara kör för glädje. I veckorna har jag inga problem att hitta på annat än cykelträning. Beviset på det är t.ex ett lugnt cykelpass i måndags, thats it. Och det är verkligen cykelmusklerna som lyser med sin frånvaro för just nu har jag inga större bekymmer att jogga men jag får små krampanfall av att kliva ur bilen och jag stapplar fram.

Jag och patrik Paulsson tröstade varandra lite efter loppet. Han har haft en grym träningsvinter och borde vara på väg uppåt i karriären men får inte ut vare sig fart eller kraften i benen. Jag själv är inte heller nöjd om jag lyssnar till tävlingsdjävulen och smärtan i benen. Tror absolut INTE att jag är tränad för långloppen i år.

Stortplus idag var iaf att man fick lyssna lite på radiokanalen BANDIT när man var i närheten av huvudstaden.

Nu skall jag ta hand om mina ben, våra cyklar och lite smutstvätt.
Chingeling

lookalike?

 Ola Hellström
 Wolverine

Har väl inte så mkt att säga idag. Bjuder på lite bilder på min gamla läckerbit istället. Sara är ute och firar så lite gräsänklingkänsla är det allt. Fast jag har ju haft en hel del njutningsstunder med min Dragqueen...
Imorgonbitti väntar tvättid kl.0700. Hur stor är chansen att jag får hjälp av Sara tror ni :-)
Sen ska vi ta en långsväng på hojen. Ingen träning alls inför Lida Loop. Spelar ju ingen roll. Det går ju alltid bra där.
Sammåkning nån?

Ett lyckligt ögonblick. Jag mi

MMS

Ett lyckligt ögonblick. Jag minns själv när ja hade champagnefrukost och gick i ett rus från kl 6 på morgonen..


marathonträning

Fick frågan häromdagen: Har du tröttnat lite på cykel nu och kör löpning ett tag?

Svaret är nej men jag vill verkligen klara av den där fjällmaran som snart är här och igår blev det första joggingpasset med lite längd på. Camelback på och joggade med jobbarkompismats i 1h 35 min och i vår fart blev det då ca 16-17 km. På slutet kändes det i framsida lår, framförallt när man körde utför och det är nog den största påfrestningen under maran oxå. Att springa utför fjällen... aj aj aj.
 Idag är det oxå lite aj aj i benen..


Ni vet hur ofta idrottsmänniskor säger i intervjuer hur ofta de tackar sina föräldrar för det stöd de fått. De kommer jag aldrig att kunna säga om farsan. Visst har kan skjutsat till o från träningar och langat på en o annan tävling men när det kommer till det mentala peppningen så har det lyst med sin frånvaro.
Det tydligaste var när jag var på väg in i cykelsporten och jag hade brytit vätternrundan knappt halvvägs och ville ge mig på finnmarksturen senare samma år (tror de var -94 eller -95) " klarar du inte vättern kommer du inte att klara 11 mil i skogen" löd de då. Fler uttalanden om hur man borde ha vilat eller tränat har följt genom åren. Ordet intervaller har sagts flertalet gånger men han har ingen vetskap om att intervaller kan köras på många olika sätt och intensitet. Att vila har ofta påpekats hur viktigt det är från farsans håll. När jag skall köra en lugnare vecka så tror han att jag skall ligga på soffan måndag till fredag. Och att cykla dagen efter en tävling är nog helt främmande för han. Är det inte intervaller är det vila.
Det som förvånar mig i hans okunnighet är att han på -80talet var en av länets bästa skidåkare så lite mer kunskap borde man kunnat ha förväntat sig.
I förrgår var det de här om fjällmaran. Hur tuff skulle inte den bli och hur mycket jobbigare den var än en vanlig mara... Suck!
Något som iaf är bra är att han äger min gamla båge som idag skall luftas. Det gamla skinnstället får mig att känna mig som Wolverine. Foto kommer..

Idag skall det snickras tralldäck på jobbet fram till kl.11 sen ska jag sluta för att hinna se Sara ta studenten. 

Torsdagslunch. Ärtsoppa och in

MMS

Torsdagslunch. Ärtsoppa och inplanerat långpass jogging i em.. Hur smart är det ? Men gymet hade ju inte varit ett alternativ heller.


Med ett löjligt stort leende k

MMS

Med ett löjligt stort leende körde ja hem denna igår. Märktes att ja hade saknat henne... Min gamla kärlek.


dragqueen ikväll

Sorry alla läsare. Ni har blivit fler efter helgens framgångar :-) men så behandlar jag er så dåligt att jag inte uppdaterar mer än vad jag gör.
Igår blev det inge träning. Nä jag hade fuffens för mig. Kan ju inte delge hemligheten här för jag vet att Sara läser här imellanåt. Läs hennes idè om vad jag gjorde
här. Ganska bra gissat iaf. Fler hemliga möten lär det bli..

Idag ska jag ut i skogen ca 6 mil söder om örebro och låna tillbaka min gamla motorcykel. Yamaha Dragstar Classic. Vi skall dessutom byta bort orginalljuddämparn mot en Frääääänare. De ska ju låta lite :-)
 Detta är inte den men det är en ruskigt lik sådan.
Mer digitala bilder kommer. JAG LOVAR! Ska ju med stor sannolikhet köra omkring Sara på den hela lördagen. Här ska malas så många mil med ett o annat fikastopp på lördag. Nån hojåkare som vill med?

Dagens träning
Jobbarkompismats kör mer löpning än mig just nu men jag cyklar ju ca 198% mer än han så jag tycker inte jag har tiden riktigt men eftersom vertex fjällmara närmar sig med stora steg så måste man ju jogga lite. Idag bestämde jag mig för ett tuffare löppass för att imorgon köra joggdistans med ovan nämde.
Uppvärmning till Markas motionsspår för att sen gasa på femman. Det gick lite väl snabbt första 10 minutrarna för jag stumnade och fick börja lufsa/halvgå/jogga i ca 5 minuter innan jag fick bort den löjligt stela löpningen som kommer i följd med att jag stumnade. Kunde öka succesivt och fick tiden 21:30 vilket inte är så pjåkigt. Markas 5a är ju dessutom ganska kuperad och sen det där lilla avbrottet på mitten... Kan kanske komma ner en minut på samma bana.
Blev 50 minuter totalt idag och på slutet kände jag av knät lite grann och det hänger förhoppningsvis ihop med att jag varit dålig med löpträningen och då lika dålig med den specifika stretchingen av utsidan av låret. Är man för kort där kan man få det jag förmodligen är drabbad av (dumhet??) löparknä.
Har idag haft jättetydliga känningar i piriformis. Löjligt namn men så är det ju en löjligt liten muskel oxå. Den sitter innanför den stora rumpan (gluteus) och jag har aldrig haft så tydliga känningar i den förut. Hoppas det är sprättben som är pågång.
Imorgon siktar vi på 1,5h vilket inte kan vara så svårt för kollegan då han i lördags smög in ett dryga 2 timmars pass och det var inte det första.
Den 8 augusti startar vi (förmodligen) maran. Tågbiljett är fixad. Boendet är på G. Nu ber jag alla religösa att be för mina knän oxå.
Hej så länge
Kramas mera. Det är ju så härligt

Så här exotisk är min lunch. N

MMS

Så här exotisk är min lunch. Nes-kaffeburken ligger i handskfacket o väntar.


var är kameran när man behöver den?

Idag har det varit varmt. VARMT!!  En del av er kanske sitter inlåsta på era kontor med airkondition och kaffebryggare. Välkomna ut i solen och kratta, dra tung vält, ösa jord. Redan halv åtta imorse var det shorts och bar överkropp som gällde.

På ungdomsträningen idag körde jag, Sara, Lill-Kalle, Kalle E och Lill-Daniel lite stigar tills vi kom till en liten crossbana vid Norra Bro. Den används inte så ofta och är ganska cool att köra nåt mtb-pass på då och då. Efter några uppvärmningsvarv så ställde vi upp oss på olika avstånd för att vi är olika starka. Ett varv var det som gällde och jag ville att de skulle tänka sig en mtb-start så fullt ös från början var ordern. Jag startade sist, ca 30 meter bakom Lill-Daniel, och när vi kom till den sista kurvan på den ca 700m långa banan var alla utom Sara på ett led. Ingen hade kunnat köra ikapp Sara men i sista kurvan ville jag, Kalle E och Lill-Daniel köra om Lill-Kalle.
 På den spåriga, ganska smala banan blev vi 4 hetsiga, vinstsugna killar på bredden. Mest nervös verkade Lill-Kalle som blev omkörd av oss på båda sidorna.
Det var en sån där grej man skulle vilja ha haft med på film.


Vissa kvinnor köper tonvis med smink men min Sara fixar färgerna på naturligt sätt. Hon kallar denna Borlängeblått.

Hej o hopp.