skidor med cykelkoppling. O sprättben!

 Vet ej vem den gamle mannen är men den andra har mina ben.

Nu ska jag göra något dumt. Att säga att man har pigga ben. Att det känns bra i kroppen. Det kan vara dumt då det är tävlingsdag imorgon och sånt uttalande kan skapa förväntningar och press. Både från andra och från mig. Det kändes dock bra i benen idag under det pass som bara skulle vara ett "rulla-ut-med-hög-kadens" pass. Märkte ganska snart att det gick fort och benen ville gasa på hela tiden. 2 gånger sa jag till mig själv att lugna ner tempot då det är wadköpingsloppet imorgon, 5x8km. Idag blev det ca 1,5 h på vintermoppen. Det har nu blivit två dagar med vad som kan kallas samvetes-pass. Inge särskillt hård träning utan mest röra på kroppen. Det är nog hemligheten till sprättbenen.

Skidor! Såg svenska mästerskapen i sprint idag på tv. I B-finalen vann sofia Bleckur rätt klart och där är den första kopplingen till mtb. Den andra var när jag pratade med Niclas Andersson från Kolmården som var på väg till Ånnaboda för morgondagens tävling. Han sa att den nykorade mästaren i sprint Mats Larsson har en bror som tävlat mtb. Niclas hade testat banan i Ånnaboda och vi trodde båda att tejpen skulle funka fint imorgon. Det tror jag oxå. Det blir premiär för mina nya stavar och jag gör en liten chansning imorgon med invigning av handskar oxå. Kan betyda ordentliga skavsår men det vet jag om 24 timmar.


Denna blanka hylla ersatte den gamla orange som jag haft sedan länge. Den finfina soffan som
jennie skänkte mig försvann till nya ägare idag oxå så det börjar likna nåt nu i lyan. Det finns snart en lösning på en inrednings idè som jag har vid fönstret oxå. Vi får se om det blir så...

Nu ska jag packa och sen börja förbereda för konsert nummer 2 denna helg.
hej hopp.

AD/DC - Tributeband

Kom hem runt 01:30, är nu uppe kl.07:45. Det finns nackedelar med att vara morgonpigg. Nyss hördes "Olaaa..." från sovrummet. Konstigt... sara brukar ju bara tassa upp. Med med  min Nick Nolte röst svarade så vackert jag bara kunde. Det svarade " kan du hämta vatten åt mig?"  Hon har fattat hur viktigt det är att hålla vätskebalansen.

Jag kan inte mycket av AC/DC`s låttexter men ändå sitter jag här med en hals som känns som on någon hällde ner 2 kg skorpor och lite häftstift i igår kväll. Inte lär det kännas bättre imorgon då det blir desto mer sjungande ikväll.
Det blir nog ingen recension av detta coverband i NA så jag kan ju skriva lite mera frispråkigt nu. Sång och musik finns inte mkt och klaga på men jag trodde han skulle låta mer hes i rösten à la ac/dc-manèr. Gitaristen i bandet skulle jag gissa är lite av en nörd privat. Kanske elkonsult, sitter i sitt kontorslandskap och gör inte mkt väsen av sig på fikarasterna. Men igår hade han ju Angus Young`s roll...

Det syns inte här men kortbyxor & slips fanns naturligtvis på Angus...
Bandet tog en pause och efter den dök helt plötsligt en Elvis-kopia upp på scenen. Han körde det hela vägen ut och sjöng rätt bra och pratade på engelska mellan låtarna. Polare till bandet, svensexa eller bara helt i sin ordning. Jag vet inte. Magnus Sjögren är en annan örebroprofil som igår hade druckit lite för mycket för att vara rolig men han höll sig mest som bakgrundssångare. Tur det.
Ni som kanske har sett lite AC/DC vet att Angus ibland strippar av sig lite kläder?? Det är väl det här som gör detta coverband lite bättre än många andra. Denna "elkonsult" går inte på gym. Han kanske har gått förbi ett men hans överkropp var som en pommes frites. Han gjorde dock en skön stripp under trumm och gitarr komp.
 Nä han låg aldrig ner och spelade...
Hmm försökte vrida bilden men tydligen funkade det inte. Måste be
martintrampar om datasupport :-)

Vi (sara) gjorde rödvinsås till maten innan vi gick ut igår. Denna har legat kvar i pannan under natten så det luktar äckefest i köket. Yummie!
Nu ska jag äte frukost och sparka upp liket.

Jag är alltid först!

Ouf vilken dag. Såg nyss att jag bloggat om två saker idag och båda var bra fikatillfällen. Attans...det går utför och det brukar ju gå fort utför för tjockisar.

Köpt en ny rumsavdelare på blocket idag. Hämtade den i Hallsberg nu i eftermiddag. Riktig snygg var den oxå. Den var köpt i höstas för över 2000kr men såldes nu för 750 kr. Bild kommer när den gamla soffan i lägenheten försvunnit och det gör den imorgon.

Jag är jäkligt sällan först i tävlingar men i höstas skrev jag om Volbeatkonseren och sen skrev NA-recensionen  som dök upp 2 dagar efter jag hade skrivit väldigt likt min. Den 27 November bloggade jag om dessa sköningar
 Jag hade då pimpat hojen med lyxiga Lock-on handtag från PRO. I senaste Kadens som hamnade i min låda idag så var de på bild och rekomenderades de bland en del andra lyxprylar. Skönt att man kan följa (starta) trender 2009.
Angående konserter ska vi snart gå o lyssna på ett coverband vid namn ad/dc och vilka covers de spelar får ni gissa själva.
Angående konserter så ska vi ju gå på Mustasch imorgon och ni kan nog läsa min recension av både den och söndagens wadköpingslopp på söndag kväll. Då får vi se om jag är bra på att recensera musik. När de släppte sin debutsingel Down in black så var (jag full som ett ägg :-) och lyssnade på dem på Contan. det var väl strax innan högertrafikomläggningen...

Nu ska jag jogga av mig allt fikabröd sen blir det rock & öl. Ska man kanske skaffa sig en percing oxå....

En riktig cykelfika på Mariebe

MMS

En riktig cykelfika på Marieberg. IKEA avklarat!


Gratis och gott! ! Jag börjar

MMS

Gratis och gott! ! Jag börjar gilla EON trots att de suger mig på elräkning.


Musiktips

Måste bara delge er att gruppen Deathstars var på  Rockklassiker imorse. De var med i studion och så... Nu sitter jag och kollar/lyssnar på dem på youtube. Gillar du Pain så gillar du Deathstars. För att vara så okända så lägger de verkligen krut på sina videos. Det var tips Nr. 1.
Tips 2. Har lyssnat i ca 2 års tid på sonic syndicate och de är verkligen grymma. Svenskt band från västkusten (varberg tror jag)  och jag hoppas någon jobbar för att de ska spela i stan.

Tränade starter, fick till en jäkla finish.

Jag har nog lite tur ändå. Wadköpingsloppet går nu på söndag i ånnaboda. Lite av hemmaplan trots att jag i år inte har åkt skidor där en enda gång. Fördelen är att det blir ett hyffsat kuperat spår så jag kan få nytta av konditionen på en sån bana. Mer flacka banor hade varit sämre. Sånna som typ vasan.... kom gärna och heja på söndag.
En något trött Ola kan behöva lite hejjarop pga konseren på lördagkväll :-)
 Åh vad rolig jag är...

Idag blev vi nästan helt klara vid EON. Synd för det är gratis kaffe i resturangen. Dräneringen ligger på plats men att jobba med jord så här års är ingen höjdare så det får ligga öppet nu ända fram tills i vår. ser ut som f-an men det stör väl bara de som jobbar där :-)

Tränat idag. En minuters och det gick rätt bra, trampade ur en stund och skulle sen köra ett gäng 30 sekunders oxå med längre vila emellan än 1-minutersintervallerna. Ju fler jag körde ju bättre lyckades det mentala komma igång och när jag skulle köra den allra sista så såg jag verkligen startrakan på ett mtb-lopp i huvudet. Jag stod i första eller andra startled och PANG starten går d.v.s. min sista intervall startar och då händer det. Klossen lossnar från pedalen och jag smäller i fotknölen ordentligt på något på hojen. Ganska ointressant vad det var för smärtan gjorde att jag fick hänga med benet över sadeln ett tag tills smärtan började minska. Då var det bara att börja varva ned och ta sikte på duschen.
Träningen gick totalt sett rätt bra men jag drabbas väldigt ofta av nån jäkla träningsångest. Jag tycker alltid att jag borde/kunde/skulle ha tränat mer och hårdare. Detta förstärks av när andra är i klubblokalen och kör en annan typ av intervaller än vad just jag kör. Vilken typ spelar ingen roll, bara de kör en annan variant. Sjuk i huvet är väl ett hyffsat uttryck här...

Nu börjar snart "Mitt träningsläger à la Örebro". Pratade med chefen idag och det passade bra att jag plockar ut 2 veckor av de 5 som jag har möjlighet till denna vinter. Det kommer att tränas ett antal distanspass men oxå kortare och hårda utomhuspass. Sånna som jag körde mera av förr men nu har man blivit bekväm och sitter hellre inne än sticka ut med pannlampa nån vardagkväll.
Förutom träning så har jag i planerna att fixa en del inför höstens cykelcrosstävling. Jag vill att den blir större, bättre, ljudligare, snyggare, mer medial och mycket mer publik. Vi får väl se i oktober om jag lyckades.
Hej hopp

Träningen sket sig.


Jag har blivit utmanad så därför sitter det nu en bild här nu på mitt/vårt badrumsskåp. Till er snuskiga.. NEJ, den vita burken upp till höger är liniment, inge annat. Sprutan är sån där nässköljspruta. Lapparna på insidan till vänster är kärleksbrev..

Blev imponerad idag då mitt MMS gick rakt in på bloggen. Det funkar alltså! men tydligen bara ibland. Blev oxå imponerad igår fast vid två olika tillfällen. Det första var när jag i klubbstugan satt så jag såg när Mattias "Bombarn" Bergkvist satt på testcykeln. Han kör på 120-130 watt mer än mig vid samma puls. Imponerande! Nu har jag inte kört just den där intervall-varianten men ändå. Jag körde 15/15 sekunders och det var nästan ett år sedan jag gjorde det sist. Då kunde jag köra 2x 20 intervaller men igår blev det 4x10 stycken istället för att få lite mer återhämtning.
Nöjd med tanke på träningsvärk från söndagens styrka.
Det andra som imponerade var programmet Mästarnas Mästare på SVT. Att Wassberg diggade musik som t.ex. Rammstein!! Va?! Vicken gubbe. Jag gillar den där programm idèn.

Idag hade jag en säljare här som visade en speciell städmaskin med vattenfilter. En dammsugare som även kunde användas som luftfuktare men oxå avfuktare i t.ex. källare. Vi städade mattor, soffa och delvis sängmadrass. Den var effektiv, inge snack om det men jag tackade nej. Nu kommer nog några av er kära läsare att kanske få ett telefonsamtal om en gratis visning med tvätt av ovanstående saker. Ni får väl själva avgöra om ni vill ta er tiden och det kostar ju inget, ni har inget köpkrav och maskinen är bra. MEN... jag tackade nej.

Denna visning drog ut på tiden så den löpning jag hade tänkt idag sket sig och tröstäter nu lite på den överraskning jag fått av Sara för jag har namnsdag idag. En gäng praliner! Mums från början till slut.
Ingen träning, massa choklad. Fan va stark jag kommer att bli.

Imorgon väntas klubbstugan igen. stark som jag är blir det nog dyngintervaller. Nu ska jag kolla upp var Wadköpingsloppet på söndag går. Hej hopp

ser ni den fina gräsmattan? Fy

MMS

ser ni den fina gräsmattan? Fy fan va vi skitar ner, men dräneringen blir bra.


åh vad hon måste ha saknat mig

MMS

åh vad hon måste ha saknat mig. Hon gråter..


Ånnaboda-läget

Okej nån måste väl veta vad mummelbyxor är? Martin o sara... Ni är ju puckade :-)

Suttit på möte och druckit förvånansvärt gott termoskaffe men nu går kaffekvarnen här hemma med den mörkrostade Monsun Malabar. Nya för mig o sara så snart ska det testas.

Mötet gällde vad som händer i Ånnaboda. Detta omtalade paradis för skidåkare, orienterare och cyklister. Det känns som det är skönt att veta vad som händer och är pågång. Det har tyvärr fått ett dåligt rykte på sistonde mkt pga konferens & Lodge men det håller på att svänga. Mkt prat om Ånnabodastugan var det oxå som nu inte längre ska kallas SM-stugan men det var naturligtvis inte det vi snacka om utan hur den skall användas.
En annan het potatis var de där omklädningsrummen. Ingen glasklar lösning men det är en prioriterad fråga...Kanske kan det bli ett fristående hus för de som tränar där uppe, oavsett mtb, orientering eller skidor.
MTB-leden försvinner nog och kartor med bra MTB-stigar börjar nog säljas inom en snar framtid.
Någe som dyker redan i sommar är två sånna här...
värmestugan vid Rynningeviken Med vissa mindre ändringar. Var de ska stå? De säger jag inte.
Jag framförde ett tvättställ för skitiga mtb-hojar oxå. Ett annat konkret förslag var en föreningsdag där uppe för och av allmänheten men oxå för/av föreningar i frilufts-och idrottslivet.
Bergslagsleden har fått klartecken av alla markägare för vandring och skidåkning. Inte specefikt för mtb. Det finns naturligtvis inge förbud för mtb där och någon sådan diskution har ingen hört varken på politiker nivå eller friluftsnivå. Skitbra!

Ett tips till alla er som cyklar i Kilsbergen. Knyt inte handen i byxfickan utan gör som jag och använd truten för att få förändringar där uppe. Eller så kan ni maila önskemål på
annaboda@orebro.se

Fortfarande väldigt trötta ben :-( Blir nog att sova med stödstrumporna inatt. Det brukar skynda på återhämtningen men det höjer inte sexighetsfaktorn i sovrummet...

Ciao o kram

Min syrra förresten letar pojkvän...Inte äldre än 25 år och vältränad, då hon inspirerats att jaga lammkött. Undra av vem?

Volt eller watt?

Inge kul jobbväder nu. Några plusgrader och regn eller snöblandat. Inte så glad över utomhusjobb då inte.. desto gladare är jag i sommar.
Jobbat bakom företaget EON idag. Vad är det med det då? Jo vi gräver i marken. Vad är det med det då? Jo under oss är det ett nät av kablar och rör och en del går det 13 kgV (vet ej om det är rätt förkortning men..) 13 000 volt i en jäkla kabel så om grävaren kör in i den så märker nog stora delar av stan det.
Nu har vi strikta order att inte gräva ner mer än 40 cm då vi lägger ner dränering men det är lite spännande ( ha elskämt à la Doktorn) då jag har sett ritningarna över hur mkt grejer det ligger i backen.

Mina ben är extra trötta idag efter styrketräningen igår så att sitta o lyssna på det där informationsmötet om Ånnaboda och sippa på kaffe blir alldeles lagom idag. Sara stack nyss iväg till klubbstugan och skulle köra sig trött på 20 sekunder och sen upprepa det minst 8 gånger. Låter lätt när man beskriver det så där.

Imorgon ska jag köra mig ganska trött. 

Mästare Simon Lim!

Som ni ser är skillnaden inte så stor som priset på förpackningarna utan det finns bara en orsak kvar till varför jag köper dinkelflingor ibland. De kommer från biodynamiska odlingar där inga bekämpningsmedel eller konstgödsel har används. Men att tro som jag tidigare gjorde, att de är så mkt nyttigare, är fel. Det är väl på gränsen till falsk marknadsföring då det står på baksidan av förpackningen att " Detta ger ett högt näringsvärde" Hmm javisst men inte ett högre än havregryn.. och vidare..." Proteinhalten är högre än i vanligt vete..." sant men inte mycket.

Avslutar nu med att skicka ett stort grattis till lillasyrran i Danmark. Hon fyller 26 idag. Grattis lillskit!


Gammal och hyffsat klok

För 3-4 dagar sedan var jag så klok. Jag trodde mig ha erfarenheten och förståelsen över det här med träning. Jag tränade på ganska bra i Sälen, dock inte lika många timmar som på cykel, på skidorna. Längdskidor är ju lite mer pulshöjande än cykel. Distansfart funkar om det är lätt före och ett flackt spår, då skulle man nog kunna köra flera timmar men så fort skidspåret blir lite kuperat så måste man ta i för att få till en hyffsad skidåkarteknik. Oftast är ett 2 timmars skidpass mycket jobbigare än ett 2 timmars distanspass på cykel. Nu är ju det iofs en paradox för det finns inget som heter 2 timmars distanspass men ni förstår.
Träningen var iaf tuff så jag tänkte ju vila fredag, lördag och idag. Det borde jag ha gjort men kroppen kändes ju bra redan igår så jag tänkte att gymet och lite jogging med jobbarkompismats gör nog ingen fara.
Kvittot på att jag även denna gång var lite het på gröten kom strax efter uppvärmningen. Först lite roddmaskin sen en stund på säcken. Jag måste nog fixa säckhandskar igen för fan det är ju så kul. Iallafall...
Vi började med utfall i maskin och då kände jag att benen var trötta. Vi hade inte tungt på utan detta var på uppvärmningssetet.
Triceps, benböj i maskin, benspark, mage och balansövning genomfördes innan vi intog löpbanden där vi toksvettades i 30 min. Totalt 2 timmars träning som kunde ha kvittat idag men kroppen ska få vila imorgon igen.

Jerry Arhlin, Helena Johnsson, A-C Olofsson är mina hjältar idag och för att citera jobbarkompismats " ska man kolla på skidåkning får man inte mycket annat gjort" Det sänds ju massor med timmar av skidåkning nu. Nedförs, uppförs, slättförs, med vapen, utan vapen, med mjölksyra och med snor. HÄRLIGT!!

Min fulsnygga orange hylla försvann snabbt på blocket. Det trodde jag faktiskt inte men 2 samtal och ett mail på mindre än ett dygn. Det roliga är att han som ska komma om 1 timme och hämta den är förmodligen min gamla tae kwon do tränare för hur många kan ha namnet Simon Lim? En, enligt telefonkatalogen. Han har varit koreansk mästare i Tae kwon do och var/ är(?) högst graderad i sverige. Törs jag säga emot om han försöker pruta på priset? Jag kände mig duktig när jag puckla på säcken på friskis iaf....

Vila (möte :-() imorgon kväll för att på tisdag gå in i en tuffare fas med mera anaerob träning. Intervaller inom det röda området kan man väl säga. Förr om åren har jag startat tidigare med det men säsongen är lång. 15/15, 30/30 och senare 1 minuters. Inte alla på tisdag men framöver. Har jag (vi almbyiter) tur så blir det fler risifrutti på tisdag oxå... Hoppas, hoppas...

Måste nog vara fräsch till helgen bara för då är det ett coverband på O´Learys på fredag, mustachkonsert på lördagen och sen Wadköpingsloppet på söndag, 40 km skidor. 
Hej hopp
 

Rent hus. Inge skräp, fruntimmer eller alger.

 Min morgontrötta tjej ligger ned här men hon stack ut på ett träningspass i förmiddags. Det var svårt att motivera sig till att inte träna själv idag då kroppen känns bra. Imorgon kanske...

För att undvika "catfight" så släpptes min andra tjej ut när Sara hade åkt. Hennes hem skulle ju städas.
halvtömt. så ser det ut i badrummet när vattnet slangas ur
svårt att se men bilden ska vridas.
 Klart! En ny växt samt lite nytt sällskap i form av en mal och en algätare (nej det är inte samma sak).

Imorgon blir det någon slags träning med jobbarkompismats. Hade ju tänkt att vila fre, lör och sön i tron om att snöröjningen skulle vara så slitsam oxå men nu verkar det som om det inte blir någe plogning. Dessutom blir det vila på måndag oxå då jag tänkte gå på ett möte som rör framtiden i Ånnaboda vilket kan vara intressant så imorgon kanske det blir invigning av mina nya stavar.  Är det för milt väder så blir det nog ett löppass. Har blivit ordentligt motiverad av all skidåkning på tv idag. Ferry, olsson, bergman, södergren. Ja svensk skidåkning är väldigt kul att kolla på nu.

Nä nu skall en gammal, gammal hylla rivas. Mkt i hemmet idag.
hej hopp

Vad händer hos dig idag?

 Farsan och Kalle Thuresson fr Kilsmo.

Jo man fick ju farsan att förstå lite mer om energi i maten i Sälen. Jag kör sedan bilen påvägen hem och är så korkad att jag svänger in i vansbro till någe jäkla "gottehus" som har 529 sorters lösgodis. Hade man plockat en av varje så hade det blivit 3,7 kg godis!!
Som ni ser finns det inget bildbevis på att jag skulle ha plockat någe...

 En snedbild trots att jag har försökt att få rätsida på den gråtande damen. :-) En del tjejer ligger ju gärna ned...O fikar alltså...  Vill ni till hennes sida så är det "bullmamma-länken" längre ned på min sida. Där kommer jag garanterat att få igen för detta.

Skidor är ämnet för denna vinter annars. Inte bara för min egen del utan idag är det både skidskytte och vanlig längd på tv så den får stå på i bakgrunden när jag gör storstädningen i akvariet. Gissningarna på min vasaloppstid har böjat ramla in och deadline får väl bli den sista februari. Priset till den som gissar närmast är inköpt i "centrala" Sälen.

Andra saker inhandlades igår då tydligen lönen ramlat in tre dagar för tidigt rnligt lönespecifikationen. vattenkokare, akvarieprylar, vin x3 (för antioxidanternas skull) doft till aromlampa, kaffeburk och sen en projektorklocka. En sån där som kan visa tiden på vägg eller tak. Såg fram emot natten ( ;-)) att få kolla vad tiden skulle vara om jag som vanligt vaknade under natten. Nu gjorde jag naturligtvis inte det utan vaknade 07:39 till mobilens alarm. Nåja. Ska väl sova mer framöver...
Snö har det landat inatt. Inte så mkt så jag tror det blir jobb. Det har jag ju inte tid med idag.

Hej så länge.

Drömfika?

Fick nog min far att inse lite om energitäthet när vi var på träningsläger i Sälen. Han är annars en större gottegris än vad jag är. Han behöver, och vill, gå ner några kilon. fikabröd kan vara ett tips.
Idag fikade jag med min käre vän Jennie. Hon är toppen hon och vi skrattar mkt ihop. Tackar! hoppas det inte dröjer allt för länge till nästa gång.

Laddar nu här hemma inför kvällens Lets dance. Uppladdningen är lax i ugn och ett fruktigt vitt vin. Sen kanske det görs massa poser till kvällens fotosession då uppmärksamheten (framförallt från falun) varit stor så blir det väl mer bilder...
Som Jennie sa idag har min blogg gått från 70/30 träning och privat så är det numera 90/10 privat och träning.
Nåja. Jag gör vad jag tycker är kul.

Imorgon väntas storstäd i akvariet. Grattis Östergren.

Stava till snö, snö och massa bilder.

Avslutade min Sälenvistelse med att inhandla nya stavar. Lite lättare, lite modernare och så heter de ELIT. De tyska stavarna Gubbklasse var slut....
 Så slipper jag skämmas över silvertejp vid trugan...

Ja som ni kanske har läst på Saras sidaså funkar inte min MMS-bloggning längre. Jävla skit säger jag men jag får ge er info i efterhand istället.
Det har snöat massor i Sälen. Mån o tisdag kom det ca 25-30 cm och jag skottade gången vid huset 2 ggr om dagen. Detta gjorde spåren tungkörda då det snöade igen när man kom på nästa varv. 2 löppass blev det oxå då jag ville köra lite intervaller för syreupptaget och detta passar perfekt att göra uppför i slalombacke tycker jag. Dagarna såg ut så här:
Sön: Lugn start med 2x8 km på ett närliggande spår = 16 km
Mån fm: 3x8 km + 5km på ett tuffare spår                      = 29 km
mån kväll
: 7x3 min löpning i backe
Tis : distanspass på flack bana.                                     =32 km
Ons fm:
Prövade att köra hårt men funka inte så.....    = 8 km
Ons kväll
: 6 eller 7x 3 min löpning i backe
Idag: Distanspass på samma flacka bana                   =33 km  
113km
och två löppass är jag nöjd med och ska nog vila ända tills på måndag.

I onsdags blåste det småspik och jag var så trött att jag tappade räkningen på löpintervallerna. Hade tänkt att räkna spåren i backen men de blåste igen så det gick inte.

Har nu börjat notera era gissningar på min tid på vasaloppet för att få fram en rättvis vinnare till det fina pris jag köpte idag.
 Ja ser ni vad stort det är!!!!
Tips inför tidsgissning
Jag har tränat några pass med Kalle Thuresson från Kilsmo. Ni som vet skidor vet att kilsmo är ett lite skidmecka och Kalle hade 38 mil i benen innan vi åkte upp. Jag hade 5,5 mil. Men tack vare min kondition från cykelträningen så hänger jag med (och t.o.m. av) han på en kuperad bana. Efter de lite längre passen så börjar det komma lite, lite trötthet i triceps och i nederdeln av ryggen men inga problem. Jag är inte orolig inför vasan utan det handlar bara om att fixa den mentalt.
Jag skulle vilja köra ett seedningslopp nu till helgen i Grängesberg som Kalle ska köra men jag har snöjouren och det vita pulvret (nej det andra ) kommer nog att rasa ner så det vankas säkert jobb. Nästa helg går väl Wadköpingsloppet så där lägger jag min energi på att hamna upp emot 5e led i vasan. Verkar som om cykelträning funkar finfint för att köra längdskidor.

Imorgon skall jag fika med min vän Jennie!! Äntligen.
Därför bjuder jag henne, och övriga flickor, på en "fjortisbild" som en kär cyklistvän kallade det.
Har massor av redigerade bilder i mobilen nu då jag har legat och slöat en massa mellan passen. Får se om jag får och vill visa fler.

Kroppen känns bra och vila i kombination med snöröjning skall nog göra mig starkare ( o snyggare )inför H30. :-)

Ciao

Inge mer sex inför vasaloppet.

Nä du Milla, inge mer sexbloggande nu på ett tag... ;-)
Grannen Lasse frågade igår om vi hade hört någe mer från en från den högljudda grannen. Han syftade nog på fester så vi sa nej.

Igår på gymet körde jag en övning som jag glömde nämna. Bänkpress. Träningsvärk undrar du? JAAAAA! Varför kör en cyklist bänkpress undrar du vidare? Ja vi kan kalla det fåfänga för lammkött :-)


En sån här vacker vy i sådant vackert väder missade sportklungan idag. De verkar vara träningsskygga :-)
Jag och Andreas Startade från stan kl.10 i ganska bra fart trots lätt träningsvärk från gymet igår. Jag ville få ett tufft cykelpass då det nu inte blir någe cykelträning på ungefär en vecka. Det blev tufft. Ervalla-raksträckorna, Born, Hammarby sen mot Klackalerbergklättringen som jag inte kört nån gång i vinter. Där den på mitten brantar till lite lade jag i en högre växel. Inte på cykeln utan på mig själv och skaffade en lucka till Andreas som jag lyckades hålla även när det flackar ut mot toppen. Striberg, Ås och sen en ståfika på Statoil i Nora.
En ack så viktig del i cykelträning.
 En backe vid namn Hittorpsbacken börjar i utkanten an Nora där förresten första bilden är tagen. Där kände jag att mina lår var fruktansvärt trötta. När ja försökte trycka på ordentligt så dök en liten smärta upp och då vi skulle köra vi Ramshyttan (bergen) hem så visste att det bara var att bita i. Andreas kunde på varje liten backkrön skaffa sig en lucka till mig på ett sånt där retsamt sätt. Jag tar i som fan och får smärta som tack tillbaka medans han bara trampar på. Nåja, det var skönt att passera toppen vid Stakadammen för sen är det lätt åkning hem. Vi uppskattade snittfarten till 26-27 idag och körde knappa 4 timmar så ca 10 mil idag då.
Är lätt död nu efter lite mat och en halvtimmes sömn och snart är det matdax igen.
Köpte några nya energikakor igår som skall testas i Sälen. Sara påstår att Corny betyder TÖNT. Näää

Försökt att mobilblogga två gånger här hemmifrån igår och idag då jag skall till Sälen imorgon på ett mini-träningsläger inför vasaloppet. Måste ju få lite skidåkarmuskler men jag är inte orolig att jag inte ska klara det utan nu har jag diskution med två arbetskamrater om vilken tid jag kommer att få. En trodde så snabbt som 5h30 min men jag själv tror/hoppas på 5:45. Detta baseras dock på att jag kör något seedningslopp innan och slipper stå längst bak. Vad tror ni för tid? Närmast kanske kan få vinna något pris som inköps av mig i Mora. Eller nu i Sälen.

Om det inte blir någe blogg nu på  fem dagar så betyder det jag sitter förbannad i Sälen för då har mobilbloggningarna inte gått in. Kika då in på saraskrypin.blogg.se så ska jag få fram mina hälsningar där.
Ta hand om er kära vänner
Funderar på om det saknas en punkt i rubriken men det blir roligare så där...
Äntligen fredag. Tvätt, städ och handling....

Nä det blev ingen film igår. Lade mig framför tv:n men bakom Sara som skulle blogga. Hon är nog den långsammaste bloggerskan jag känner. (känner inte så många..) Själv så ordbajsar jag bara. Precis som när jag pratar. Det var ju skidskyttestaffett men det upptäckte man ju snart att det var onödigt att kolla på. Sveriges herrar slutade ju 9a.

Ringde betalsamtal oxå. Röstade på Emma Johansson till Jerringpriset. Kontigt att inte Gustav Larsson är nominerad oxå...

Undra om man skulle kunna ta bra betalt om man specialiserade sig som trädfällare i tätbebyggda områden. jag tycker verkligen det är skitkul att såga omkull träd när det står bilar och hus i närheten. Det ger liksom lite extra adrenalin när riskerna blir högre. När vi inte hyr en skylift och trädet står jäkligt taskigt till så blir Ola till en klätterapa. Tar mig upp bland grenarna och stympar ner trädet bit för bit med motorsågen. Man kanske skulle skaffa sig en sele utifall...
Behöver jag säga att det är det enda jag har gjort idag :-)

Fredag kan betyda mysmiddag, filmtajm eller sex i en del förhållande. Just denna fredag betyder det här i lyan städning, tvättid mellan 19-22 men innan den ska vi iväg och handla. Fast det ena behöver ju inte utesluta det andra...

Kom nyss hem från gymet förresten. När jag gick dit mötte jag en granne som varit där. När jag kom hem mötte jag grannen Lasse som skulle dit. Aaahh...jag bor i hälsans hus.
Jag körde marklyft (fin klassisk övning) benspark, vadpress, ABcoaster (se bild) benböj i maskin med 136 kg på och även övning för sidfläsket. Måste dock hålla mig bort från sandsäcken de har där. Börjar jag väl puckla på den så kör jag ju tills knogarna blöder.
Abcoaster. Ser ut som tv-shop, heter som tv-shop. Är dock attans så effektiv. Snyggast i H30 2009? :-]
 
Nu ska det shoppas mat. Sen får man väl se vilken sorts kväll det blir ;-)

Olas sexblogg

Ja förklaringen till rubriken kommer. Känslig? Sluta läs.

Igår var både ben och motivation laddade för träning idag men nu har benen påverkat förståndet. Trötta ben säger kolla på en film som du fick i julklapp. Fick ju hela första säsongen av Hulken från... ja minns inte när den kom men säkert 80-talet. Det är iaf orginalet man växte upp med. Bodybuildaren Lou Ferringno spelar självaste Hulken. En kul filmkunskap är att han spelar en liten roll i Ang Lees Hulken som securiatsvakt.
En annan filmbox jag fick var Terry Gilliam x3 filmer. Terry var medlem i Monty Python som har gjort bl.a. fear of loathing in Las vegas, 12 apornas armè och Monty pythons meningen med livet. De vet jag då det är just dessa tre filmer som är i boxen. Kanske blir det nån av dessa efter bloggningen.

Igår var det "nån" som kollade på Top Model. Det finns bara en enda orsak att kolla på det skitprogrammet. Den orsaken heter Tyra Banks! Shit.
Läste idag att Mojje i Lets dance fått en hjärtinfarkt vid 39 års ålder. Undra hur det känns?

Sitter och smälter den andra portionen av dinkelgröt någonsin. Nyttigt: JA. Gott: NEJ. Känns konstigt om man måste ha på kanel och äppelmos för att dölja smaken av dinkelflingorna.

SEXBLOGG
Det finns fördelar att bo i lägenhet och så finns det nackdelar. Huset jag bor i är välisolerat, betongväggar och tjocka glas. Hör nästan aldrig mina grannar. Igår kväll när jag precis hade somnat så fick jag en knuff i sidann av sara. NÅGON i huset hade det hett med någon av motsatt kön. Japp! Det sexades friskt och man hörde till och med klatch-ljudet av en handflata mot en skinka. Jag hoppas det var där iaf.  Hon njöt men han oxå fast inte lika högljutt. Jag hör aldrig nånting från grannen vägg i vägg och det vore pinsamt om det var Lasse då han är medveten om denna blogg. Nä jag tror mer på den granne ovanför/norrut som ibland har otroligt högljudda fester. Om det hörs så tydligt ner till mig så har han/hon antingen inte en enda möbel eller så har "den" kaklat hela vardagsrummet.
Om ni nu tror att vi blev pilska av ljudet så tror ni fel. Det är verkligen inte upphetsande att höra grannarna ha sex.
Dom njöt definitivt mer än vad vi gjorde.

Fatta att det finns folk som bloggar om sina sexliv... Sån är inte jag.

Imorgon blir det träning. Tjohoo

Drömma går ju

Attans. Jag har de senaste fem-sex åren satsat på fel idrott. Löpning är ju grejen. Fast det kanske är bra att jag bara har hittat ett så skönt komplement till cyklingen. Men fatta....inget att meka med, ingen spolning och rengöring efter tävling, inga 4 timmars pass, lättare att packa träningsväskan. Nåja, dagens pass med Jobbarkompismats gick skitbra trots att motorsåg och röjsåg har varit mitt sällskap idag. Se nedan...
 Skulle kunna tro att man är sponsrad. Fick dock frågan av en herre med hund idag om jag jobbade proffesionellt inom skog. Kul att man fick frågan iaf.
Löpning idag var 5 minuters intervaller med ca 1-2 min jogg emellan. 5 stycken blev det och idag tror jag vi båda var bättre på att hålla oss runt mjölksyratröskeln.
Imorgon skulle jag visst vila... Va fan ska jag göra då?? Börjar bli som martintrampar :-) Våga vila är visst slagordet att tänka på.
 Ännu en arbetsbild. Sjön ligger vid Gyttorp och vägen längs med sjön går mot Karlskoga. En vacker cykelväg.
Nu ska jag nog lägga benen i högläge så de är fraäsha tills...morgondagens....vila..?

Mästarnas Mästare!

Hade sett reklamen en tid nu, såg nyss programmet. Detta är underhållning för mig. Näst efter melodifestivalen & Family Guy förstås :-)

Tävlingsmoment, tankar i huvudet hos idrottsstjärnor, tillbakablickar på ögonblick då de var som bäst. Örhstig var ju med oxå så jag gissar väl att bombarn såg det oxå ;-)

Nu väntar jag bara på när Fosshaug ska få ett utbrott....
Nästa tisdag sitter jag bänkad framför svt kl. 20:00 igen
hej hopp

Ris, dinkel & x-sylt

TRÄNAT INTERVALLER! Skulle helst av allt vilja skriva massor med adjektiv hur bra och fantastiskt det var men tack vare den där testcykeln klubben har så får man ju tyvärr se effekten som benen levererar. Inte så rolig läsning på displayen.
Innan jag grävde ner mig pga underprestation på träningen så kom jag att tänka på min relativt tuffa arbetsdag. jag o Martin har dragit ris hela dagen och det aktiverar hela kroppen. Vi kände oss inte särskilt fräscha i slutet av dagen. Hoppas att det var det som gav de låga watt-talen och inte att det ska skaffas gubblicens i år.

Tror att jag har kommit in i en lite nyttigare period (förutom O´boyen) när det gäller maten. Provade nyss att göra gröt på dinkelflingor. Smaken slår inte vanliga havregryn men samvetet mår ju bra. Till den hade jag lite hemmagjord sylt. Inte gjord av mig utan Tina. Övrigt nyttigt just nu är ekologisk naturell yogurt 3,8-4,5% fett, ekologisk rödmjölk, mera gröt än vanligt men tyvärr kanske lite mkt bröd. Har oxå reflekterat över att fetthalten har ökat på mejerivarorna i hemmet fast det gör nog inget för de röd, ekologisk mjölk och även yogurten är så naturliga som de kan bli. Mindre processad mat är ju bättre för kroppen så i slutändan blir det nog bra ändå. Köpte faktiskt hem en ny laddning O´boy oxå då den gamla varit slut i flera månader....

Imorgon blir det löpning igen med jobbarkompismats. Får se hur det går då det var 13 dagar sen sist. Vi har siktet inställt på tröskelintervaller, 5 min långa, men av erfarenhet vet jag att pulsen brukar hamna högre. Tror vi stressar varandra han o jag.
Senare i veckan ska det bli ett styrkepass på Friskis och ett mastodontpass på cykel innan skidorna ska dammas av i Sälen.

Var innan vintern lite orolig för att behöva stämpla men nu infinner sig ett annat lyxproblem. Jag har massa jobb och massa övertidstimmar vilket får tankarna att börja röra sig mot ett nytt vevparti.... Hmmm.

Hej hopp.

Aahh....jag klarade mig

Jo det verkar inte bli vare sig gym eller löpning. Lite styrkegympa framför tokroliga 2 1/2 men på tv.
Mage, rygg, lite armhävningar.
Live life 2 the max.

Äntligen Måndag :-(

Haft en rätt bra arbetsdag. Jobbat med röjsåg och sen motorsåg. Haft nog haft skitkul för jag hittade sågspån ända in under kalsongerna efter jobbet. Lång ifrån stan är vi oxå. Bortanför Gyttorp, inte lång ifrån kamelerna Anna & Kalle. Kalle kan ni ju se längst upp på sidan. Kanske måste åka och kolla till dom imorgon. Imorgon skall jag dock kuska upp dit med lundbergarn vilket säkert tar 2 h. Får inte glömma att ta med några bra skivor.
Det har ju blåst ordentligt idag och några gånger har det hamnat små ( 1,5 - 2 meter höga) granar på isen då vi röjer längs en sjökant. Dessa små träd kanar iväg över isen med rätt bra fart. Vore kul om det kom ett gäng långfärdsskridskoåkare och måste väja för en gran.

Har ju varit sjuk och lovat mig själv att inte rusa igång med träningen men fan vad svårt det är då kroppen skriker träna! Kom hem efter jobbet, åt/fika, raka mig, duscha och sitter nu vid datorn och klockan är lite drygt 18:00. Sara den lyckosten har ju iaf kört ett intervallpass i löpning. Själv har ja både behandlat gympass och löpning  mentalt men sitter ju fortfarande hemma. Får vänta tills tis, ons, tors eller lördag då det förmodligen blir träning. På söndag blir det ju att åka till Sälen igen. Tjohoo. 2 platser finns för den träningsintresserade.
hej hopp

dikeschoklad

Vad skönt med distanspass men samtidigt va tråkigt när man upptäcker att sjukdomen gjort sitt. Rosslar fortfarande lite när jag blir anfådd men jag misstänker att det är lite slem som måste bort och det är ju bra.
Är glad att jag inte hade fått den där klassiska "fisk"-blicken som man kan få under/på slutet av ett distanspass. Hade jag varit låg på socker så hade jag nog smakat den "choklad" som någon hällt ut i det mellan Klockhammar och Närkes Kil.

Hur har eftermiddagen varit då? Jo älskar man skidskytte har den ju varit kanon!!! Först Helena Jonsson sen Carl johan Bergman. Ett brons och sen silver.
Heter man Ola så har det varit mer cykelvård, fika med färsk, varm banankaka och fjäsk för Östergren.
Hej Hopp 


Som en tjuv

Har den senaste veckan försökt att förstå dilemmat i mellanöstern. Palestina, gaza, muslimer, kristna...Det är fasiken inte lätt. Igår demonstrerade ca 800 människor här i Örebro om våldet i Israel. Som om en demonstration här i Örebro skulle göra någon skillnad. Nä jag tror inte det någonsin kommer att bli någon förändring där nere. Folk växer ju upp och uppfostras in i skiten. Och alla hävdar ju att Jerusalem är deras. Ja lycka till.

Söndag morgon. Vaknade exakt samtidigt som min mobil. Hörde att den "klicka" igång sig innan väckningsmelodin satte igång 06:50. TVÄTTID! Att ha det kl. 7 är ändå som en sovmorgon då jag ju går upp strax efter kl. 5 på vardagarna. Går jag och lägger mig igen så brukar jag bli så seg så jag låter Sara sova vidare och läser hellre tidningen och bloggar lite medans maskinerna går.
Tidningen ja... Jag har ju inte NA men min granne har det. En tant på ca 70 år och hon har inte vaknat än så jag snodde med hennes tidning in hit. Ja har naturligtvis lämnat igen den nu, bättre begagnad.
Jag har oxå besökt några bloggar som jag nu för tiden inte besöker så ofta men läste att en gammal cyklist hittat passionen i löpningen. DET ÄR JU DET JAG SÄGER oxå. Vi måste ha nån gammal löpar-gen i oss allihopa för det ger sån tillfredsställelse. Visste ni förresten att man har både snabba och långsamma muskelfibrer? Generellt sett så finns det störst andel långsamma muskelfibrer i vaderna och störst andel snabba i triceps. Detta är kvar sedan människan var jägare. 

Kan ju passa på nu när jag har tid. Slökollade på nån realitysåpa på MTV för nån vecka sen. MADE hette det och det handlar om att nån ungdom, oftast lite nörd eller udda typ, på nåt hight scool får proffshjälp att bli något. Som t.ex. crossförarare, cheerleader, rudgbyspelare osv. Det program jag såg var det en jättemesig tjej som ville bli boxare. Då jag har lite erfarenhet ifrån att kliva in i en ring ( fast fyrkantig) och veta att motståndaren vill slå mig så blev jag ju tvungen att kolla vidare. Från att tjejen verkligen var en mes och inte kunde slå nån annan, knappt säcken ens, så blev hon en seriöst tränande, mentalt tuff tjej på 6 veckor. Det hela avslutades med en match där hennes släkt. skolkamrater och lite annat folk satt i publiken. Motståndare var en annan boxartjej som hade gått nån eller några matcher tidigare. Huvudpersonen förlorade matchen knappt men den kämparglöden, jävlarannammat, beslutsamheten i ögonen under matchen gjorde mig nästan rörd. Sånt älskar jag att se. Inte serierna utan hur folk får en gnista, passion och hur de utvecklas.

Skriva mer?? Lätt! Vore inga problem men nu är första maskinerna klara. Sen väntas frukost med liket i sängen :-)
och senare träning i minst 2 h och sen fikabesök. Ja ni hör, fullt upp.

Jo just det... Jag och farsan åker till Sälen för att träna inför vasaloppet 18-22 januari. Finns 2 platser till i stugan. Vill du med?  

10 små negerpojkar

Jäkla tjat om "Rockklassiker" nu men vilken uppladdning inför dagens cykelpass. Slog igång radion runt 9:30 och fick Metallicas Enter sandman, Iron maidens run to the hills, Billy Idol`s white wedding, mötley crue, gueen mm. Fattar ni att detta är radiokanalen för Sara, mig och många andra cyklister. Tror nämligen att rockanhängare och cyklister nästan är samma sak. 

Jonas v, Andreas w, Sara och jag startade kl. 10 från OP men strax utanför stan sa Sara att tempot var på tok för högt med tanke på att vi nyligen varit sjuka. Ungefär samtidigt small min växelvire av i ett gupp. Tyngsta växeln bak och mellanklingan fram funkade rätt bra när jag gick in på rulle bakom jonas o Andreas påväg mot Mogetorp. Andreas började att preja ned (ofrivilligt??) Jonas i ett dike. Såg roligt ut.  Sara lämnade oss och körde ca 2 h själv. Väl vid Mogetorpskorset vek jag hemåt då jag oxå ville begränsa mig till 2 h. I bortre änden av raksträckan utanför värdshuset så såg jag ett antal cyklister påväg hem mot Örebro. Jävla tävlingsdjävul som finns inom mig. Kedjan upp på stora klingan så den allra tyngsta växeln var i sen blev jag Gustav Larsson inombords. Inte det optimala då jag bara 40 min tidigare hostat upp slem som försökte gömma sig i en oandad vrå i lungorna. Med låg kadens och hyffsad fart tog jag in på cyklisterna och vid Frövi-rondellen såg jag att det var 2 Focusjackor var av den ena var mycket längre än den andra. Hellmèn och Johan G förstod jag då. Den tredje lilla smurfen var Einarsson. En talang! Behöver inte träna särskilt mycket innan han kör ifrån nästan alla, en gång vinnare i svenska cupen H30.
Gjorde dessa herrar(gubbar) följe in till Lillån. Där konstatera jag att de kört över två timmar utan fikastopp. Inge konstigt i Elit-ögon men tänk då på att detta gäng ofta har längre fikatid än cykeltid på deras pass. I Lillån (utkanten av Örebro för er som inte vet det) svängde de av för att kolla om det fanns ett öppet fik!! Själv trampade jag hem ca 12-15 min och fikade hemma.
Har nu varit och fixat växelvire men godiset som oxå har inhandlats ska ätas upp först. Man måste ju prioritera.

Ikväll ska vi till goa Dennis. Ägare till Guitar Hero bl.a......Say no more. 

Såg ni??

Vilken premiär av Let`s dance!!

Kul att se att jätten Magnus tydligen kunde vara smidig. Lite som när jag dansar...
Laila Bagge hade en snygg (sexig!) klänning oxå...
Hasse Aro gör bra tvprogram men dansa.....
Fan va nice, imorn får man cykla.
Tjohoo

2a försöket då för h-vete

Fasiken vad sur jag kan bli när jag får till ett lagom långt, intressant blogginlägg och när det skall publiceras så blir det någe knas och allt är bara borta. Prövar nu igen då.

Lyckan över den nya radiokanalen är fortfarande på en hög nivå. Blandningen av rocklåtar är kanon och jag saknar inte radio Rix det minsta.

Höll på att fega ur på jobbet igår. Jobbat 2 dagar med att ta ned 4 tallar och 2 björkar med skylift. Anledningen till att vi inte bara sågar ned dom på traditionellt vis är 2 villor, en lekstuga och ett garage. Alltsammans ståendes väldigt tätt. Den sista tallen var av modellen hööög! liften var 22 meter och då hade vi fortfarande tall över huvet så toppen, sista 2,5 m, blev vi tvungna att kapa och låta falla. hade den träffat något av ovanstående saker eller slagit i korgen hade det gått illa. Det var de sista metrarna upp till maxläget som jag började bli feg, knäsvag och nästintill stillastående i korgen. Både jag och Martin fick gaska upp oss då det inte finns någe alternativ så måste ju skiten ned med hjälp av skyliften.
Idag när vi städade undan allt ris så stod jag och tittade på den sista björken vi skall ta ned nästa vecka och jag får ångest av bara tanken för den är minst lika hög som den nyss nämda tallen.
 Ursäkta snedheten. Han hänger inte i trädet utan bilden skall vridas. Tippa din dator åt höger så löser sig allt.
Hoppas datorn ligger kvar... Den högsta tallen på bilden är nu borta och jag har varit där uppe.


Jobbproblem!!! Var kan man köpa icke svarvade, inpregnerade, smala naturstolp? Ska ha till en gärdsgård.

Mår bättre och bättre och tanken på att det bara är 8 dagar sen jag fick till ett bra pass senast gör mig lugn. Endast lite snor då och då, hyffsat svettfria nätter ( he he). Min plan inför helgen är 2h distans imorgon och hoppas att det känns jättebra imorgon kväll så jag kan köra ytterligare 2 h på söndag. Ingen stress nu och bomba på 100% från början. Vecka 4 ska jag ju träna mkt skidor i Sälen igen och så lutar det åt att jag kanske har betald ledighet vecka 6 & 7 så jag hinner träna. Och vad var det Totte sa... "träning är för talanglösa" :-)

Ni missar väl inte Let`s dance ikväll?? 
Nu väntar de vanliga cykelsidorna + Perellis semesterbilder från Thailand


Mörker

Idag har jag cyklat nästa 3 mil, inte frusit nångång och framförallt inte tränat. Jag har bara cyklat jobbet tur & retur, sen till klubblokalen tur &retur, men där tränade jag inte heller utan hade bara cykelmöte.

Tänk vad musik kan påverka en. Stoppade in MP3lurarna innan jag skulle ,,,

Fuck!!!! Lång jävla meddelande bara försvinner ut i ingenstans. Orkar inte skriva om.


E glad över radiokanalen Rockklassiker på 106,3 iaf.

Ytterligare en udda natt

Vilka vyer!
Till vänster om mig ser man Trysilfjällen.

Ni som inte har, eller har haft, en gulörad vattensköldpadda förstår nog inte underhållningsvärdet i dom. Just nu undrar jag vad det har tagit år Östergren. Hon skuffar, gnager och försöker att komma under en stor mangroverot. Hon kämpar och sliter ända tills hon måste gå upp och ta luft. Först trodde jag att hon hade fastnat men då jag lyfte bort roten simmade hon bara lite förvånat och glodde på mig. Puckade forntidsdjur.

Inatt var det minsann inga svettningar i min säng (inte som delges här iaf) men svettades gjorde nog de svenska grabbarna i JVM i Kanada. Jag vaknade av en slump kl. 01:15 inatt och då klädde jag på mig, snodde täcket och lade mig framför tv:n. Har alltid gillat landskamper i hockey men det här var första gången jag kollade på våra juniorer. Det roliga med det tycker jag var att det var mera action. De jobbade och kämpade mer än seniorerna men samtidigt skedde det mera misstag som missade pass, tacklingar mm. En sak som retade många, inkl. mig, var att den svenske målvakten blev påkörd, tacklad, överkörd flera gånger. Detta var något som domarna tydligen inte skulle tolerera under hela turneringen. När Sverige låg under med 0-3 i mitten av tredje perioden och missade att reducera trots ett bra powerplay gick jag och lade mig igen. Läste på texttv imorse att det slutat 1-5. Nåja, ett vmsilver igen då grabbar. 

Normalt skriver jag ju en del om min träning men då mördarbakterierna nu har förvandlats till slem i mina lungor så dröjer det lite innan jag kan göra det igen. En fördel trots allt är att jag nu hinner med att se en hel del film. Dragon-The Bruce Lee story har flera år på nacken men är fortfarande vääldigt underhållande. Baserad på Linda Lee`s bok om Kung fu ikonens liv.
Idag sågs Hellboy. Skitcoola masker och dräkter och "actionkomedi" kan man nästan kalla det då han, Hellboy, nästan är indestructibel och kan ta vilken smäll som helst. Som film: nja, 2 timmars underhållning: japp.
Nu är inte kategorin långfilm längre utan flera avsnitt av SVT:s produktion Nisse Hults historiska snedsteg gås igenom. Jäkligt roligt faktiskt. Johan Glans, Cissela Kyle, Johan Rheborg och en rolig Loa Falkman är bla. med.

Imorgon väntas jobb för första gången sedan 23 december. OUGH... inte så sugen.... 

Utan påtryckningar så har även en liten söt brunett blogga oxå... Om det tankas upp bilder där så vet jag åtminstonde en cykelhandlare i stan som blir läsare där. Fan va skönt förresten..snart behöver man inte ens prata i ett förhållande utan det kan vara helt köttsligt och tyst. ÄNTLIGEN!!!
:-) Adress?? det är hennes egna lilla krypin...

Laddar med mustach

Känns som jag för tredje kvällen ska gå igenom samma procedur. Eftermiddagen känns rätt bra så jag tror jag är på bättringsvägen men så kommer den jävla natten. Nätterna är hemska. Fy fan vad jag svettas, fryser, byter kläder och pratar högt för mig själv om hur trött jag är på det här.
För några timmar sedan var jag o Sara bjuden på god kalkonmiddag hemma hos hennes mamma. Verkligen jättegott! Den största nackdelen var dock att cykla till andra sidan stan och hem igen. Garh! minusgrader o skit!!   Han hem till sportens årskrönika vilket gav sköna återblickar iaf. Är lite sugen på att gå till tv:n inatt om jag skulle råka vara inne i ett sånt där klädbyte. Saknar ju canal + utbudet men junior -VM finalen i hockey kan bli en riktig rysare. Hoppas att de svenska grabbarna kan ta dem den här gången.

Fick höra några glädjande ord idag. Charlotte Kalla hade vilat 12 dagar sedan hon blev förkyld. Det hjälper mig.

Nämde innan jul att Sara bara skulle få några pappersbitar i julklapp. Kan nu avslöja att det var 2 biljetter till Mustach den 31a januari.
Hej på ett några timmar. 

Varmkall

Den där klättringen som avslutade Tour the ski har ingenting med skidåkning att göra. Så klagade en del åkare förra året. I år har jag inte hört samma sång men snacka om att det är underhållning för publiken. Både damernas och herrarnas lopp var spännande ända in till mål.
Har ni druckit varmkall förresten ? Smakar som äppelpaj.

Måndag imorgon. Tur man slipper jobba förrens på onsdag. Det var en pers att bara storhandla idag.
Nu måste jag kolla in Perrellis blogg..

Nattlig aktivitet

Vill ni inte veta om min senaste natt så sluta läs nu.

Inatt svettade jag ner två handdukar, en kudde, täcket, två par kalsonger, tre t-shirtar. Så ofta har jag inte bytt kalsonger sen magsjukan -87 :-)
Vaknade dock upp piggare än vad jag varit de senaste tre dagarna. Skrev igår om  jag mådde bra...Det var definitivt pga ipren. På 30 minuter gick jag från halvpigg till frusen och seg.

Tvätt och långsam städning är lagom aktiviter idag och snart är det final i Tour the ski. En Final där Anna Haag verkar stå för den bästa svenska insatsen. Synd att Marcus Hellner fick  kasta in handduken då han nog kunde skatat fort uppför slalombacken. På vägen hem igår från Sälen  lyssnade jag på den näst sista etappen där Rickardsson verkade köra grymt bra. Gick omkull, låg sist och körde sen upp sig otroligt mycket. Verkar som om Gunde gör ett bra jobb.

Då vi båda är sjuka här hemma så blev det film igår. "Chocolat" en typisk tjejfilm och jag somnade efter en tredjedel men vaknade de sista två minutrarna. Missade (som tur var) Jonny Depp. Såg dock Carrie-Ann Moss ( mums), Peter Stormare, Lena Olin.

Ahhh...sjukdag och slöande framför tv:n och vad hittar man då??? Ett Family Guy ansnitt!
Got to go.

Mördarbakterie

Det här med MMS-bloggning är ju skitbra. När det funkar :-( Får väl delge bilderna i efterhand.

Att träna hårt, bo tätt ihop med 17 andra, äta oregelbundet, sova för lite, bli nerkyld på nyårsafton i väntan på taxi är inge bra. Av 18 pers. i sälen är nu ca 10 sjuka. Jag med. Jävligt sjuk. Detta resultat borde jag förstått.

Hemma i hemmets trygga vrå igen, en dag för tidigt men varför inte då Sara mår halvbra och jag mår heldåligt. Natten till idag var en av de värsta jag varit med om. Med tajts, munktröja, strumpor under täcket med en het ( !?!) Sara och ändå tokfrysa. Nån timme senare är huvtröjan dyngsur av svett och jag är för varm.
Eftersom mina MMS inte gått in så kan jag berätta att träningen gick bra mån-tors. 20 km skidor + 45 min jogging i -19 grader på måndagen. Tisdagen blev det ca 35 km skidor i endast -17 grader och allt var frid och fröjd. Onsdagen var det slalom som gällde. Jag körde på carving skidor för första gången och det var ju hur skönt som helst. Imponerade lite på Sara tror ja...det hade hon inte väntat sig. Vice versa så imponerade hon ordentligt som brädåkare. Jag blev oxå sugen då jag bara kört snowboard en gång tidigare. Jag ångrar mig i efterhand. Jävla skit uppfinning! Man slår sig ju bara.
Nyårsdagen var lite av det tröttare slaget men träna vill man ju och jag fick till ett jättebra intervallpass med löpning i slalombacke. 4x5min på 90% av maxpuls. Jättenöjd sprang jag hem till bastun.
Det var sen segheten kom, då några andra redan insjuknat så anade jag vad som var på gång. Detta var i torsdags kväll. Nu är det lördag kväll och de senaste 2 timmarna har det känts rätt okej men det kan oxå bero på Ipren..

Jag var sjuk i mitten av december och så nu vid nyår. Båda gångerna har bristen på sömn varit gemensamt. Säger inte att det är den enda orsaken men kanske en viktig faktor.

Ska nu pröva att skicka in några bilder igen....

Hej, hörs kanske imorn igen