grymt pass med annorlunda avslutning

186116-120 Här är Örebro slott med en kullerstensbelagd väg till höger i bild. Bra träning tyckte jag igår.

En viss resfeber har redan infunnit sig trots att det är exakt en vecka kvar tills vi åker ned till klassisk cykelmark. Flyg till Bryssel för att därifrån ta hyrbil till det fisförnäma landet Lance (france). Loppet Paris-Roubaix skall avverkas till fullo och det är ju inte längre än ca 26 mil så för att citera Linda bentzing " Hur svårt kan det va?" Det enda som kan ställa till det är ju det där med gatstenen. Om jag vore anläggare i Frankrike skulle jag skämmas för det är inte lagda i en jämn yta precis. Jag har ju inte varit där men några av mina reskamrater har ju kört loppet tidigare och sen har man ju sett en del bilder. Jag har bytt bort mina 22 respektive 23 millimeters däck mot riktiga ballongdäck på 25 mm. Sambon skall köra på 28 mm och en del tyngre cyklister skall köra på hela 32 mm däck. Ska jag köra ett så klassiskt racerlopp så vill jag ju uppleva det på riktigt så att köra t.ex en cykelcross eller mtb hade inte känts bra. Dock funderar jag på om jag kanske skulle ha valt 28 mm jag med efter gårdagens skak.
Igår tog jag racern till Garphyttan och körde backintervaller och pulsen svarade så fint så. Flera gånger upp på 95 % av max och på vägen hem längs Gräve-vägen mosade jag på lite tyngre växel vilket även det kändes ok. För att få testa lite Roubaix känsla avslutade jag med att åka till Örebro slott för att köra lite kullersten. Paris-R har ju ojämna gatstenar så detta parti i stan tänkte jag kunde bli bra. Det är ca 300 meter långt och det kördes tre ggr. Det räckte för att underarmar och händer skall domna bort. Undra hur kattsingen detta ska gå?!? Ja kör man lugnt och sakta blir ju naturligtvis skaket mindre intensivt men med en nummerlapp på sig kommer inte jag att kunna köra lugnt. Det vet jag.

Vilket skönt väder vi har fått! Vilket Svensson replik va?! Häromdagen stod jag och kollade på när min jobbarkompis stod i liftkorgen med huggarbyxor, huggarhjälm och jacka och beskar träd. Själv stod jag på varken och varnade trafikanter i shorts o T-shirt. Fick kliva in i skuggan ibland för att inte bränna vaderna. Han blev lite varm sa han...

Igår fick jag använda motorsågen på ett livsfarligt men samtidigt lite fränt sett. Ett träd stod trångt inne på en gård och att få in en skylift var omöjligt. Jag klättrade då upp och kapade gren för gren men lämnade "rockhängare" att klättra på. När jag var på en höjd motsvarande 2a våningen kollade jag in i huset brevid. Där i fönstret stod en liten pojke och höll för ögonen och skakade på huvudet,  det var först då jag blev lite fundersam på vad jag höll på med. Det var inte enligt säkerhetsföreskrifterna men träden stympades ned och kunde bäras ut från gården iaf. 

Passet igår satte sig som betong i benen och idag har jag dessutom varit hos kalle knotknäckare så vilan känns okej. Jag hinner ju dessutom blogga utan att känna stress vilket är skönt. Min ventil utåt ju...
image121
Våra kära Öste`s nya hem. Stort? Japp.
Shake & bake!

Banan. Ört, frukt eller ställe?

Receptorerna i andra nack-kotan. Ja det är tydligen där felet sitter. Jag har svagare signaler till min vänstra del i kroppen och då är det ju tur att jag aldrig sattsade på att bli löpare för då hade jag väl sprungit i cirklar. Jag var på behandling i Måndags eftermiddag. Kläm o känn, knäck o bräck och avslutligen lite laser. Har ny tid på fredag sen är jag nog på bättre väg med mina dåliga ben. Eller åtminstonde det vänstra.

Banan var det ja. Tycker det är ett roligt ord  med dubbel innebörd så ett urdrag om t.ex. en tävling kan bli väldigt rolig. "-Vad tyckte du om banan? - jo lite väl mycket lera bara.. - jo men det var ju bättre än gamla banan - ska du med och provköra banan?
Jag provkörde iaf en bana igår. SM-banan(svenska mästerskapen i frukt??) i Norberg. Får lite vibbar från fjolårets bana i Jönköping fast snabbare, mindre teknisk och liftgatan delad på tre olika partier. Skönt att få testa den så här lite innan själva mästerskapen så man kan träna in vissa tekniker lite mer. Jag körde tre varv och hade gjärna kört mer om det inte hade vart för 1,5h bilresa hem och att jag egentligen inte fick träna särskilt hårt för knotknackaren.
Idag däremot var det laktat-test på GIH. Det var trötta ben som gav upp väl tidigt men ändå över tröskeln vilket ju var lite av själva grejen ju...
Nu ska jag maila några viktiga mail sen så ska racern få nya sulor. 25 mm däck som jag hoppas ska räcka till gatstenen i Paris-Robaix.
hej hop

Gammal gubbe klagar på ryggont.

Att bli kallad gubbe har aldrig varit mer rätt än nu när krämporna har börjat komma. Det som kunde ha blivit en bra tävlingshelg i Borlänge blev nu en liten flopp. Men vad gör man? Den korta prologen i fredagskväll var ok. En dålig diciplin för mig det där med att starta själv och köra mot klockan men rätt nöjd ändå. Gårdagens xc-lopp kunde ha gynnat mig med sin långa och utslagsgivande bana men redan på första varvet sa någonting ifrån.
Jag visste att det skulle bli ett långt och jobbigt och det har ofta gynnat mig och jag lyckades denna gång göra en lugn start för att inte bränna ut mig för tidigt. Men ca 7 km in på det första varvet av 6 domnade mitt vänstra ben bort och kraften i det likaså.
 Jag hade lite problem med det där för ca 2 år sedan men har sedan varit förskonad ifån det. Det kanske är någe åt ischias-hållet men jag skall ringa några samtal imorgon så får man väl se. Fick iaf massage av Tina igår på baksida lår/skinka för det är där inne som denna knuta/muskelfiberbunt/ischiasnerv sitter och spökar. Det var en blandning av skönt och ont och imorse vaknade jag upp med öm rygg trots att jag inte blivit knådad där alls.

Efter att ha stapplat uppför den sista backen och haft en miljon tankar i huvet vad det vad som pågick valde jag att hänga på några av de sista åkarna i fältet. Tänkte att det kanske lossnar så jag åtminstonde kan köra runt och slippa bli varvad. Det funkade väl okej ett tag men när ytterligare några av dessa korta brytbackar kom så fanns det inge pulver i benen. Fick liksom inte ned den kraft som normalt brukar finnas där. Deprimerad och konfunderad var det bara att kliva av efter 1,5 varv.

Såg ni schlagern igår kväll? Säger bara att man kanske ska förlägga semestern till Ukraina....

Idag var det tempo-etapp 13km och eftersom jag inte har några egentliga smärtor i ryggen och dessutom var på tävlingsplatsen så kunde jag väl köra då. Gick ut lungt men efter ca 5-7 minuters åkning märktes samma symtom som dagen innan. Korta brytbackar där det måste ut mkt kraft under några få sekunder funkar inte. Funkade lite bättre den sista tredjedelen då jag lyckades ta rygg på stekaren Nicklas Gustavsson, Kvänum. Det är lustigt vad mkt fortare man kan köra när man har en rygg att ta sikte på.

Sitter nu hemma och tänker på de konkurenter som fortfarande har många mil hem. Fasiken man bor rätt centralt här i Örebro alltså...
Sitter dock inte helt nöjd och glad för det. Nej riktigt innåtriktat deppad över det knas som infunnits sig i kroppen. Hoppas jag får tag i den person som imponerade på mig under "må bättre"mässan. Kosta vad det kosta vill. Det har ju nyss varit löningsdax...

Chipp o hej.
Vill ni se bilder från helgen dyker det snart upp på www.sportklungan.se


Anaerob effekt.

Längre ned i detta inlägg kommer det siffror och det senaste skvallret om Cykelcity...

186116-119
Det kanske ser ut som en fartkamera men det är bara min tokiga farsa som har gjort ännu en fågelholk. Det roliga är dock att den får bilförare att tvärbromsa så gruset sprutar där den sitter längs en grusväg ca 1 mil öster om Hjortkvarn.

Jag har inte mycket mer tid nu jämnfört med sist jag bloggade. Ush, inge bra att känna denna press att "alla måsten" som skall göras varje dag. Skulle ju kunna prioritera bort detta bloggande typ men jag gillar ju det så what the häck!
Allmänt städ skulle man kunna kalla det som skall göras. Först ska mtb:n putsas, racern borde få en puts med men inte ikväll. Köket borde få sig en liten upprensning oxå.... Nä nu är jag igång igen.

I söndags så gjorde jag och Tina även lite reklam för ett av sommarens alla tävlingar. Gotland Bike Battle den 16-17 Aug. Kolla in hemsidan för mycket mera info där du även kan boka boende, resa och anmäla dig till tävlingen.
www.gotlandbikebattle.se Du behöver inte köra hela själv om du inte orkar eller vill då staffetmöjligheterna är många och dessutom finns det ju massor att göra för resten av familjen när du kör. Boka in semestern nu!

För ett tag sedan blev jag tillfrågad av triathleten Daniel om jag ville vara med och pröva en tes på universitetet om ett wingate-test. Utan att gå in på detaljer som jag egentligen inte vet något om så förklarar jag det så här. Man ger järnet på en testcykel i 30 sekunder. De vill testa två olika motstånd och se om resultaten är motsvarande skillnaden i motståndet. Jag var en av 14 testcyklister och när det gäller forskning/test och cykling är jag på direkt. Att dölja eller inte delge sina mätvärden förstår jag inte riktigt varför man håller på med. De cyklister som är bättre tränade än mig slår ju mig ändå, de som är sämre klår ju jag så here it comes. När testet startade hade jag en kadens (trampfrekvens) på 192 rpm! Jag trodde inte ens jag klarade av att trampa så fort. Efter 30 sekunder var den nere i 83 rpm. Peakpower, dvs den effekt jag fick ut som högst (de första fem sekundrarna), var 1006 watt. Enkelt förklarat kunde jag då ha gett 10 stycken 100watts lampor el. Hade ju hellre bryggt en espresso... Tyvärr sjönk den siffran något :-) så jag snittade 703 watt i 30 sekunder. W/kg var 10,67 men den siffran skall snyggas till nästa test då jag skall gå på toa innan då matchvikten tydligen var 67kg och det förstår ju alla att ett sånt tjockisberg inte kan cykla fort.
En stor parantes skall nämnas. Den testcykel som användes hade inte så värst till pedaler. Vanliga platta och foten spändes fast med en lastrem. Jodå standarden är hög på Örebro Universitet. Fick höra att Andreas Stillfors hade varit där innan mig och sagt "slår Ola mig så slutar jag med cykel". Nu har jag offentligt gjort mina siffror. Väntar glatt på hans och eventuellt en ny uppsättning röda cykelkläder från cykelcity.

Efter det där lilla korta testet så gav jag mig ut på min skitiga racer och tränade vidare på samma sak. Köra utan syre i musklerna. Det är lite obehagligt. Lite som när O`boyen har tagit slut ungefär....

Hej hopp gummistropp

Väggen Allan.

186116-118 Kanske en av de konstigaste och fulaste bilden på mig någonsin. Fler bilder finns på www.sportklungan.se

Blir bara en jättekort bloggning nu då det finns massor att göra här hemma nu. Kaos i vardagsrummet pga ett jätteakvarium, hemkommen från tävling med jätteskitiga saker så som cykel, skor, kläder. Allmänt stökigt här hemma och sen har vi oxå hunnit med ett kaffebesök av Sara och hennes far. (den unga Almbytalangen har fått sin sponsorcykel...)

Idag var det tävling och det gick väl bra. Om jag skippar att låta prestationsångesten komma och ta mig så är jag nöjd. Gick ut lite för hårt, fick en jäkla syraskuld som försvann nånstans runt 17-20 km sen gick det fort och bra. Ända tills det var ca 6 km kvar av de 81 km som loppet var då blev mina ben trötta. Lite för trötta så jag inte orkade cykla uppför den sista backen utan gick långsamt och frågade typ alla på sidan av banan om det var lugnt bakåt. Tror inte detta berodde på att jag inte är tränad för 81 km långlopp utan helt enkelt att fredagens och lördagens träningar har varit lite för hårda. Jag blev åtta vilket är den bästa placering jag har haft på detta lopp och det finns mera detaljer att skriva om men det får bli någon annan gång. Som teaser kan jag nämna det så här: Oscar, lös sadel, reklam för GBB, sponsorcykel mm.

Nu ska det hängas tvätt och imorgon ska jag ut med mina syskon till farsan som bor ute i skogen. Där ska vi nog grilla tror jag. Kameran åker med så får vi se om det blir någe fotat.

Hej så länge

Missade ni sportspegeln nyss på tv?? kolla in den på nätet då för så här mkt tv-tid har inte mountainbike fått på länge...


Varför heter jag Ola??

Jag jobbar i motvind. Om man ska bli en framgångsrik i cykelsadeln ska man nog heta Mattias eller Mathias. Karlsson, Bergkvist, Nilsson, Andersson, Karlsson, Wengelin är några som jag kommer på så här på krokig arm. Hur många kändisar vid namn Ola kommer ni på? Jo han från IDOL och skidlandslagets tekniktränare Ola Rawald sen blir det glest...

I höstas skrek jag många fula ord på Bockstensturen över det kanske mest vanliga som finns när det kommer till fordonet cykel nämligen slangen. Jag skrek bl.a. att jag aldrig mera skulle köra med slang men på träningsrundan igår blev jag så illa tvungen då den där stans-guggan i däcken omöjligt ville täta den lilla springa mellan fälgen och däcket. Efter att ha stannat och pumpat 3 ggr så tröttnade jag då jag ville kunna köra hem oavbrutet så jag klämde in en slang. Idag är dock problemet löst med mera gugga och högre tryck i däcken så de verkligen ska sätta sig till imorgon då jag skall åka ned till Skövde och köra ett långlopp. Jag åker dit med två personer som inte riktigt vet om de är sjuka eller friska. Den ena jobbar jag med den andra bor jag ihop med så undra vem som kan ha smittat dom med förskyllningsbakterier??
Imorn är det alltså dax för säsongens första långlopp och nån har tippat att Jens Westergren ska vinna. Jag tippar att jag vinner för går den gissningen in är det ju en större skräll och då kan jag ju vara extra kaxig efteråt.

När vädret är som idag är det skönare att ta på sig mina nya (hyffsat nya iaf) joggingskor och springa istället för att cykla. Det har jag inte gjort idag men som jag tidigare skrivit om så var jag ju ute i torsdags. Det är lustigt det där att inte hjärnan och benen sammarbetar mer för huvet tycker det är så skönt att jogga och det dröjer ända upp till en timme innan benen säger " lägg ner! Vi är vana att cykla" och då fattar huvet det. Där borde sagan sluta tycker jag men benen verkar ha bättre minne än huvet för igår på dagen var dom trötta. Igår kväll nästan onda i varenda muskelfäste så jag tänkte att lite intervaller, inomhus förstås då det regnade, kanske skulle få bort det där jäkla fjoll-onda. Hmmm..det är ju lite bättre men den där riktiga känslan " jag har bäst ben i världen" finns inte riktigt men det är ju många timmar kvar till starten imorgon.


Måste bara berätta att vi nu har skämt bort vår sköldpadda Östergren maximalt då vi igårkväll köpte ett akvarium med måtten 150x50x50 och rymmer då ca 370 liter. Det är nästan dubbelt så stort som det gamla och hon är lite förvirrad när hon nu simmar omkring där och det tar liksom aldrig stopp som det gjorde i det gamla fängelset.

Nähe. Buken skall fyllas med mera käk nu. Känns som jag inte gör annat än äter o äter.
Syns imorn kanske eller så kan du bara fortsätta att läsa här nån annan dag. Bilder kommer på både akvariet och säkert en o annan cykel.

Chopp, chopp (dubbelpunka)

Jobbet förstör min träning!

186116-117 Pröva att gå nedför i en likande trapp som denna med en tung mursten i famnen. Upprepa ca 20-30 gånger. Känner du inget i låren dagen efter är du ordentligt vätränad förmodligen. Jag var det inte.
Jag har förresten varit med och tillverkat trappan som ni ser på bilden. Idag har jag dock sprungit fram och tillbaka med gräsklippare. Träning det med.

I Tyskland kan de tillverka öl. På vissa håll är det rätt duktiga med. Bilindustrin har de även lyckats rätt bra med. Turista hit till Sverigen och ibland köpa upp våra sommarstugor kan dom oxå. Jag vet något dom inte kan och det är att leverera min beställda cykel. Jag vill verkligen spy galla på dom just nu samtidigt som jag sitter inne på mer info än vad jag egentligen får delge här. Piss o skit är det iallafall för mig som konsument.

Hur står det till med hälsan då? Jo tack. Skulle ut ca 2,5 h på racens men det hann börja regna och sån diciplin har jag inte att jag kan pressa ut mig då. Det blev att damma av mina sköna joggingskor. Något som är mindre skönt när det gäller löpning/jogging är  "kroppsegna substanser" kan vi säga. Att man efter några kilometers studsande känner sig nödigt och sen eskalerar det bara. Till slut funkar inte stegtekniken längre och man bara MÅSTE göra något åt det. Detta gäller inte bara mig utan jag vet åtminstonde två joggare till som får dessa panikögonblick.
Jag körde ca 13 km idag och 45 minuter av de 1:05h körde jag på en puls av ca 80-83 % av max. Jag klassar mig nu som frisk igen och det är skönt. Nu skall kroppen väckas upp inför helgens långlopp. Hoppas inte det regnar imorn för jag vill köra ett lagom långt men ett jäkligt tuff pass i Kilsbergen.
Nu ska jag vara social med snorTina. Det är jag för sällan säger hon.

Chipp!

"jag ska inte träna, ja ska cykla"

Jag har varit sjuk. Känner mig bättre nu men är jag frisk nu, eller snart??  När kan man säga det till 100% vet ju ingen men jag sitter här med dåligt samvete för något jag inte har gjort. Men frågan är om jag borde ha gjort det? Jag pratar om träningen.

Igår var jag ombytt och trampade iväg till Kumla med Matte, Jonas och Niclas för att få lite mera synpunkter om den tilltänkta Cykelcrossbanan som vi ska använda den 12 Oktober. Jag såg detta inte som träning utan mer aktiv vila för igår var jag inte frisk.
Idag var det bättre. Bytte om även idag men skulle inte köra något hårdare hade jag lovat mig själv men då dök de upp även här. Jonas och Niclas. Dr. Kuchen hade även han fått fotbojan upplåst och gled omkring på krasskantrihojen. Då blev det lätt att man slets med i ett lite högre tempo än vad som var planerat för dagen. Nåja, 1,5h blev det idag och då funderar jag genast om man kanske skulle ha kört mer idag eller om man ska köra hårt imorgon eller om man ska köra lugnt imorgon med för att vara på den säkra sidan eller.... Jävla velande när det kommer massa snor emellan.
Imorgon är jag iaf frisk, det har jag bestämt.

Hämtade ut ett paket idag oxå. Från cyclecomponents. Testade de nya skorna idag och de var sköna. Inga värstingar längre för jag snålade in på skorna i år. M182 från shimano tror jag de hette. Beställde även nya racerdäck, 25mm breda, som jag har tänkt att köra på nere i Frankrike i början av Juni då Paris- Roubaix går av stapeln för oss vanliga dödliga. Hoppas de går in i ramen bara...

Hörde ni att mtb-sporten fick lite credd i radiosporten i eftermiddags?? Annika grede-danken ställde en fråga till SOK-chefen om vi hade några mindre kända OS-hopp som kunde ta medaljer? Han svarade " Ja i mountainbike har vi Fredrik Kessiakof som mycket väl kan ta en medalj" 5 seconds of fame....

Ni lokala läsare, tillika lokala cyklister kan kika in på
www.sportklungan.se för att se förslag på olika träningsrundor med självklart tillhörande rekordtider. En hel del skrockande från våra egna Voight och Doktorn finns även där.

Chipp på er.


Kidnappad och sjuk

Va fan går inte blogginläggen in för????
Skrev detta igår men det blev aldrig publicerat så nu kommer en uppdaterad version.

Idag (igår) var min cykel en vinnarcykel. Japp den vann Hökensåsracet utanför Tidaholm men i klassen damer junior. Det var inte jag som körde på den heller. Sjuk som jag tyvärr är lånade jag ut den till Sara, klubbens unga talang, då hon är stöpt i samma lilla form som jag så behövdes bara små justeringara på cykeln för den skulle passa henne. Det blev då ett ekipage som väger två kilo mindre än det normala. Jag hoppas inte hon skickar över massa snoriga dagisbarn nu så jag kommer att bli sjuk mer den här säsongen då det verkade som hon gillade att köra kvick carbonhoj istället för aluhäst  med Dart-gaffel och xt-hjul.
Sjuk förresten. Det var nog ingen allergi eller tillfällig svacka som drabbade mig i fredags. Nej bara att acceptera att jag nu efter lång friskhet (semptember -07) slutligen blivit sjuk. Jag prövade att starta i gårdagens(lördagens) Högaliden race men det funkade inte alls bra. Borde aldrig ha gjort det kanske men lätt att vara efterklok. Jag har alltid gillat den där banan men i år tyckte jag att de hade gjort några förkortningar som försämrade banan men vad gjorde det när jag inte fixade mer än 1,5 varv. Hoppas att denna lilla förkylning är borta till 100% nästa helg då säsongens första långlopp är här.

I fredags var det dagen efter gubbdagen så det blev lite städande och socialcykling med Tina. En Tina som var väldigt "hemlig" av sig och avslöjade till slut att jag skulle få mera besök vid kl.14.  Det gjorde det. Jag var dock inte beredd på att det skulle vara en lång, maskerad man med hörselskydd i ena handen och sopsäck i den andra. OK, jag skulle bli kidnappad. En våldsam bilfärd med ögonbindel och lyssnandes på yalla yalla musik och förbundna händer slutade efter ca 20 minuter och då leddes jag (barfota) och fick "....20 seconds..." skriket i örat på mig. Jag stod nog still i ca 2-3 minuter innan jag knuffade av hörselskydden med axeln. Hörde bara fågelkvitter och då förstod jag att jag var ensam någonstans. Drog av mig grejerna och fann en ryggsäck med instruktioner vid min sida. Sen följde vandring, paddling, cykel, mera cykel för att slutligen hamna i Ånnaboda. Närmare bestämt vid utkiksplatsen där Tina väntade med ett leende och öppen famn. Det första hon sa var" sluta gör allting som det vore en multisporttävling" Jag hade tydligen avverkat alla grenarna fortare än hon hade beräknat. Det fanns även några vänner där på plats var av en hade bilat upp från Norrköping bara för att göra oss sällskap med grillning och massor, massor av god mat.
Det blev en lagom sen kväll som kändes som en augustikväll. Se Örebro i kvällsljus och ca 20 grader varmt.
Tina har äntligen snappat upp att jag gillar upplevelser.

Här i huset där vi bor finns det gammal världsmästare i isracing, lag SM-mästare i speedway och ett speedwayproffs som kör i tre olika länder. Jag fick igår reda på att min nya cykel kostar lika mycket som en ny motor till en tävlingsspeedwayhoj. Skönt att få lite perspektiv på grejerna. Tycker dock en mtb borde vara värd mer då den kan svänga åt två håll...

Chip. Hoppas detta inlägg blir offentligt då...
Och ja,,,,tyvärr är jag fortfarande sjuk.  Snor o snörvel.. 


Tårtor och baciller.

186116-114Bild från Finnmarken -99 eller 2000.
Bildtårta är kanske lite barnkalas-varning så det var helt rätt att göra till mig då jag fyllde 2 x moppeålder.

Mitt nästintill perfekta inlägg från i onsdagskväll försvann av någon datateknisk blunder men en kort återblick från det visar att jag tangerade mitt personbästa i Markaskogen två gånger. Lance Armstark testade ju sin form i nån backe (utanför Nice?), vi i Almby IK testar vår form i Markaspåret eller Mattsabacken. Jag startade mitt första varv i lugn fart och körde inte på förrens den sista tredjedeln när jag kom ikapp Team Dieter, Dieter & Rudi och körde mig sedan röd ändå in i mål. 18:54 blev tiden och då fanns en vurpa med tappad flaska inräknat.
Körde sen lite med tre fina tjejer på tjejträningen. Gubbsjukevarning trots att jag då bara var 29 år... ;-)
Efter det var jag lite sugen. På att köra ett varv till alltså och drog även denna gång iväg i lugn, kontrollerad fart och gasade succesivt på mer och mer. 18:38 utan vurpa blev det. Då var formen god.

Annat som var gott var mat & dryck igår. En lagom samling folk dök upp och det måste till elitcyklister för att orka sitta kvar till småtimmarna (ca 22:30)
 Klicka på bilden för påfyllning. Jag vet att det ser ut som det bara var jag och Voight som dricker...

Några barn var här och ca 20 vuxna var här och det innebär bacillrisk och jag vaknade redan tidigt imorse och kände en viss whiskeyreaktion i svalget. Jag hoppades iaf att det var single malten som kändes men icke. Nu på morgonen har även näsat snorat och därför provar även jag nu de där kinesiska örterna som vi hittade på " Må Bättre" mässan. Låter skumt jag vet men de funkade otroligt bra på Tina så det är värt en chansning. Vill ju tävla i helgen...
Tävla blir det även till vintern då jag fick en start i vasaloppet 2009. Snygga cykelglasögon,  en paintballkväll och sist men inte minst EN KAFFEKVARN! En bra en.
Måste bara berätta om en sak som hände igår. Det startade redan 06:45 och höll på till ca kl. 13. Folk ringde till mig (ca 35 samtal, 8 röstmedelanden, ca 10 sms) för att köpa en husvagn för bra pris då jag tydligen skulle till Island för att jobba??!! Jäkla polare hade ju lagt in en annons på blocket med mitt nummer. En del skarattade bara men en del blev mycket besvikna. Det blev mer pratade i telefon än jobb där ett tag. Jobbade förresten med nedanstående...
Plattläggning i den lilla hålan Sköllersta.

Ska nu serva mtb:n och sen är Tina så hemlighetsfull så jag tror det händer nått idag med..
Hej så länge. Länge leve örterna.

 

fan va pissigt

skrev ett långt inlägg igår som nu bara är borta...

Anledningen till att jag skrev var ju att jag inte skulle ha tid i dag.

JAG FYLLER JU 30!

Blir ett längre imorn för jäklar vad det har skett mkt o klockan är bara 15....

hörs imorn.

Ja just det...Ny rekordtid i marka 18:38....Fast då var man ju bara 29 år...

På svärmors ö, Hammarö.

186116-112
Undra hur den här bilden är tagen egentligen?? ekrarna är sneda pga av den snabba roterande hastigheten men allt annat är ju snett oxå?? Jag är iallafall oskyldig då jag inte har fotat. Det är örebroaren Andreas Stillfors på bilden och mellan benen (öhh...) har han en tempohoj. Det vill nog jag oxå.

Jag skulle kunna skriva ett rekordlångt inlägg om hur jag och en del andra ser på det här med att försöka göra en sorts idrottskarriär. Har haft ett på tok för kort samtal med en person hur denne ser på det här med mitt och Tinas cyklande. "Det är inte vuxet", "vid ålderns höst så kommer frågan vad gav det?" Eftersom detta forum bara blir en envägs kommunikation så är det lönlöst att att försöka diskutera det här men jag vill ställa frågan så här istället. Vad skulle man ha gjort istället? Levt ett j-vla svensson-liv?? Fru, barn, chips, tv, övervikt, radhus och bolån? Nej jag ger iaf ett intresse 100% av min tid nu under en begränsad tid för att jag älskar det. En del förstår det, en del inte. Det andra hinner jag nog med sen ska ni se...

Nä mer att säga om det här med landsvägscykling. Det är kul. Jäkligt kul men jag brinner fortfarande mer för mountainbike och nu är jag ju lite partisk när jag säger att det är en schysstare stämmning bland mtb folket. Jag har aldrig gillat det där tugget i klungan men förstår att det tillhör. Tävling är tävling men om man ser alla tävlingar som viktiga så blir man ofta besviken har jag lärt mig så denna helg såg jag som grym, nyttig träning men jag har givit järnet hela tiden och kört så bra jag kunnat.
För att inte göra det så långdraget så sammafattar jag hela tävlingen, gren för gren.
Fredag kväll, prolog ca 3 km: Tänkte att "gå inte ut för hårt Ola, det är kort men stumna inte för tidigt." Självklart gick jag ut stenhårt och farten dalade på upploppet. Blev 98 av ca 110 stycken! Måste vara nåt slags rekord för mig men det gjorde inget. De flesta så ju så proffsiga ut som dagens startbild. En del vinglade från start till mål, se bild nedan...
image113

Lördag fm tempo 11km: Även här individuell start med 30 sekunders mellanrum och jag gick ut lite lugnare och hittade en bra, lagom svidande nivå att köra på. Här blev jag inte ikappkörd som jag nästan blev på prologen så jag var till en början nöjd med min insats på 18:26 min ända tills jag träffade min klubbkompis Mattias B. Han hade fått pyspunka efter ca 5 km och var därefter tvungen att köra mycket långsammare. - Vad fick du för tid trots punkan frågade jag? "Äsh, det blev 18 minuter nånting" sa han.... Det visade sig att jag "slagit han med 20 sekunder.... jo då så att...Avancerade iaf till en 80e plats i totalen.
Lördag ef GP 20 varv: Att köra ett GP lopp är ofta hetsigt och ibland lite farligt och nu var vi över 100 pers som skulle svänga runt refuger, kantsten och fajtas om placeringarna. Jag tror att det bara var en enda person som krashade in i en träbom som funktionärerna hade ställt jäkligt dumt, annars gick hela racet bra. Jag gjorde en liten klantig grej som kunde ha slagit undan framhjulet på Jonas Djurback, Falu CK men vi klarade oss. Jag körde nämligen i trampan i en refug kant. Jag är mest nöjd med mina igångdrag som funkade bra och hade inga problem att avancera många placeringar efter en kurva. Minst nöjd med att jag inte var längre fram in i sista rondellen men där ville ju alla andra vara just då. Spurtade in på en 44e plats vilket gjorde att jag klättrade helt fantasktiskt mycket :-) till en 72 plats i totalen. 
Söndag linje 138 km:  Jag ska vara ärlig. Jag har inte mycket till slätdrag men jag hade ju upptäckt att igångdragen funkade bra så jag fick välja mina stunder att avancera i den stora klungan där jag aldrig var i toppen bland de andra rödklädda men blev faktiskt tillfrågad av sveriges kanske bästa cykellag om jag kunde hjälpa till med dragjobbet. Vem?? jag?! Tänk vad sura dom hade blivit om jag slitit mig upp till toppen och de hört att sina hörsnäckor att hjälp är på väg och sen sjunker hastigheten från nästan 50 km/h till 37km/h när jag borrar ner huvet och ger det jag skulle ha haft kvar i mina små sparvben. Nej tack sa jag iaf. Fan, ska jag dra mig röd för dom och inte ens få ett tack tillbaka? nej nej nej, ibland är jag blåst men inte jämt.
Mitt under en varvning inne vid målet så hör jag speakern säga "....se om Ola hör det här att Tina vann!!" Jag slänger upp en näve i luften för att markera att jag noterat det. Glider upp brevid Matte, "hörde du?" Han svarar "Ja, va fan har hon gjort?" Ni kan läsa hennes egna berättelse på hennes blogg om ni vill.
Hur sluatade vårat linje då? Jo med en stor krash. Jag var jäkligt nära att bli indragen i den men klarade mig precis och jag hoppas inte någon blev allvarligt skadad. Det var den här typen som man ser på tv när kommande cyklister inte hinner bromsa utan far rakt in i högen med kött och karbon. Ush! Jag hamnade ca 100 meter efter ledaren pga vurpan med 1000 meter kvar att köra och spurtade även här in på en 44 plats.

Totalt sett: 72a och Mattias 73a vilket enbart beror på hans punktering annars har han pulver att kunna utmana de flesta yrkesåkarna. Han kan omöjlig vara ren.... ;-)
Mitt resultat spelar ingen roll då jag kört hårt och fått grym träning i tre dagar. Dessutom har jag träffat Tinas släktingar som nästan alla bor på just Hammarö och när svärmor och Tina diskuterar efter nåt glas rött önskar man efter en mp3 spelare med In Flames eller något annat rogivande. Men jag älskar min Tina ändå. Hon är ju vinnare!

Idag har jag varit på Mc Donalds och köpt två fulla ica-kassar. Med is. Till vad undrar du? Kom hit på kaffe på torsdag så får du se.
hej hopp


Jag kan inte cykla själv.

186116-110Här är kanonen från 1600-talet jag har tjatat om. Lavetten är dock sprillans ny. Ni som är örebroare kanske känner igen kåken med snickareglädjen i bakgrunden?

Önskar just nu att vi hade haft dubbla datorer och ett snabbare bredband så vi kunde ha bloggat samtidigt, Tina o jag alltså. Anledningen är den här:
image111
Hon stal sin första seger i karriären och den har hon bloggat om i  1,5h nu. Läs den på
www.nyacykeltina.blogg.se
Själv måste jag lägga mig för att orka upp till jobbet i tid men tänkte nog skriva om min helg mer utförligt imorgon då Tina jobbar kväll....

En sak är säker iaf. Jag kan inte cykla fort när jag är själv men att köra ett GP-lopp med hundra deltagare går bra.
skriver mer imorn.
Chipp så länge

1:a Maj. Då demonstrerade kroppen.

186116-109
Här är en ung talang på andraplatsen. Hon bär dessutom Almby IK:s tröja. KUL!!

Igår testade jag mtb:n för kommande tävling i krasskantri, de e samma diciplin som crosscountry men det uttalas annorlunda på en del tävlingar i västgötacupen. Efter mitt lilla mtbtest så fick Tina något infall och bjöd ut mig på resturang. Pacos hade tex-mex buffè och vi tog var sitt glas rött till det. Kall öl passar nog bättre men vinet var gott iallafall. Tror inte det hade med maten att göra men jag vaknade idag med en sån där mysko känsla i halsen. Lite så där att " åh nej nu håller jag på att bli sjuk"-känsla. Har lärt mig att ignorera denna känsla samtidigt som jag ändå dricker och äter lite extra mycket nyttigheter då.
Idag var det ju dax för tävling i Kvänum. 1:a Maj-loppet gick av stapeln och banan påminner ganska mycket om vår egna bana här i Örebro. Vi var tre Almbyiter i bilen. Sara, Tina och jag. Det kvinnliga pratet i bilen skapade skavsår i öronen men resan hem var tystare för då hade de fått shoppa och hade en del klädkataloger att glo i.
Redan under uppvärmningen så kände att pulsen var lite svårjobbad men jag fick en ändå en kanonstart på loppet. På det första varvet avancerade jag upp till en gissningsvis 5 plats och allt kändes hur bra som helst. På mitten av det andra av 4 varv hände nått. Tror det kallas mjölksyrachock och den här var ordentlig. Jag släppte förbi två cyklister och funderingarna på att bryta tävlingen började ploppa upp i huvet.
 Jag har själv skrivit en artikel till klubbtidningen där jag tog upp just det här med att INTE bryta en tävling. Det var lite med den i bakhuvet som jag fortsatte att trampa längs banan men i ett mycket lägre tempo samtidigt som jag tänkte att jag har 4 tävlingstarter till nu i helgen så visst sjuttsingen kunde väl jag kliva av loppet. På slutet av det varvet så ser jag framförvrande cyklist och jag är ju inte så långt efter trots mitt eget nedtvingande fart. Jag prövar att öka lite och känner att den värsta syran är borta. Jag klipper om de två cyklisterna som jag ganska nyligen har släppt förbi på det näst sista varvet och kan köra på i riktig bra fart på även det sista. Jag skymtar även nummer fem i Elitklassen men jag lyckas aldrig nå han utan blir sexa. Att det sedan bara är fem priser svider ju lite då det ligger något roligt i att få gå fram till ett prisbord och välja pris. Som man gjorde när man tävlade som barn.
Jag är ju förresten som ett barn. 30 fyller jag ju inte förrens på torsdag. Då blir det smörgåstårta, kaffe, öl, läsk, kakor, bullar mm. på norrbackavägen 4.
Tina kom på en femteplats och Sara på en andra. Båda var nöjda med dagen medans jag bara är halvnöjd. Dessutomhar jag nu en läckande framgaffel :-(

Imorgon sticker vi till Karlstad för att köra Hammarö 3-dagars. Uppdateringen därifrån kan komma att variera men annars så blir det ordentlig och utförande nästa vecka. Imorgon ska jag fota den där kanonen från 1600-talet.

Chipp!