Trögtrampat

Midsommardagen. Kl.9 på morgonen och jag har suttit och surfat i ca en timme. staden Örebro verkar ommer död än igår då det inte var en käft i rörelse. Jag vill ha rörelse!

Fick ett sms av Mattias Bombarn Bergkvist igår. Han kom trea på Solleröloppet efter bröderna Stevensson. Hittar ingen info om loppet förutom en resultatlista och vad jag kan utläsa så var det ingen klungspurt heller.

Själv har jag haft det lite trögare på cykeln på sistonde. Det lätta, dyra, snygga vevlagret har börjat rulla lite trögare och jag hade ett tag en önskan om att det skulle vara rulltrissorna på bakväxeln men häromdagen tog jag lös vevpartiet för en närmare koll. En fråga jag skall föra vidare till de som jobbar med dessa "svinbra" lager är varför ligger det en plasthylsa emellan vevaxeln och den inre lagerbanan? Borde inte axeln ligga dikt an mot lagerbanan så det endast är kulorna i lagret som rör sig?Den där jäkla plasthylsan mellan innerbanan och axeln skapar ju dessutom ett glapp som jag skulle vilja ha en förklaring på varför?
När jag lossade den plastkåpa som jag trodde endast skyddade lagret mot smuts utifrån så följde den lilla metallflisan som ni ser på bilden med. Innerbanan på lagret var inte bara spräckt utan en bit har alltså lossnat. Detta skedde inte vid montering för så trögt som lagret går har smuts kunnat tränga in under en tid och vid sprickan ser man även korrision.


Har därför ingen mtb just nu men racern skulle ju kunna luftas o rastas men regnet har fallit under natten så varken motorcykeln eller racern blir rastade idag.Att rengöra o serva hoj tillhör inte det roligaste jag vet.
 Nä efter frukosten (När sovgrisen Sara har gått upp :-)) blir det nog prat om hur vi på bästa sätt skall spendera denna dag. Gymet eller Marieberg hoppas jag på.

Igår blev det en dag i matens täcken och jag konsumerade lätt min årskonsumtion av jordgubbar. Vi kom hem runt kl. 01:00 inatt vilket oxå är nåt slags rekord av oss då vi båda jäspar efter kl. 21 på kvällarna. Hos Saras mamma & plastpappa så handlade samtalsämnet till 90% av lägenhetsprat. Inte så mkt om hyreslägenhet utan faktiskt mer om bostadsrätter. Ja har väl kunnat tänka mig mer och mer detta då det faktiskt är en investering och man betalar ju till sig själv istället för att ge pengarna till de redan svinrika hyresvärdarna. En tanke har skapats iaf hos oss...

Kram på er musiclovers (har bloggat med sonic syndicate, in Flames och Gottard i lurarna)

Kommentarer
Postat av: Neapea

Hej bästerola... Vill du rasta den motorutrustade hojen kan du följa med till borlänge på torsdag. :-)

Det blir backyard babies och motley crue m.m.

En heldag med hemresa runt småtimmarna.... Ska ru me?

2009-06-20 @ 19:59:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback