besiktning & 8e glassbarsbesöket

Dagarna går snabbt nu även fast man inte får så mycket gjort. Jag har 2,5 månad kvar på min pappaledighet och än så länge går det ganska bra. Det gäller att ha minst en sak inbokad varje dag och det har jag haft. MINST 1 sak. Vissa dagar tenderar att bli stressiga.

Igår var det dock lagom. En träff med en jobbarkompis på glassbaren. Detta var det 8e besöket på det där fiket i år. I den här takten lär det bli några stycken 2012. Jag som varit där så många ggr märker nu en tydlig skillnad på antalet besökare där nu när det har blivit lite varmare och soligare ute. Fattar inte folk att glass är lika gott oavsett väderlek?? :-)
Min jobbarkompis son på snart 1 år var oxå med och jag fick en insikt i hur svårt det kommer att bli att kunna ta en lugn fika sen när Nora börjar gå. Han fick inte sitta still särskilt mkt utan jagade efter sin son hela tiden.
Appropå Nora så kolla på filmen här nedanför. Höj volymen på din dator och kolla de första 30 sekundrarna. Tyvärr blev det inge roligt avslut utan början är bäst. Det är INTE jag som gör ljuden.
Gårdagens träning
Trainern fick arbeta igår medans Nora sov och Sara var på gymet. En sak stör mig med den nya trainern är att trots att man kalibrerar den innan träningen så ändrar den sig under passet. Igår märkte jag det när jag skulle starta intervall nr 3 att det INTE kunde motsvara ett motstånd på 300watt. Så jäkla stark kan jag inte vara (självinsikt). Jag stannade gjorde en ny kalibrering och mkt riktigt ändrade den sig flera procentenheter så när jag nystartade intervall nr 3 så kom beskedet " japp, så här dålig är jag"
Körde 5 st 4or och siktet var då på dryga 300w. Nu tror jag väl inte att de första två stämde men pulsen blev hyffsat hög på dom två. På dom 3 sista så klev verkligen pulsen upp så där stämde nog watten bättre.Provade en sak på den sista 4an som jag såg som en bonus-fyra. Jag slog ner kedjan till lilla 39-klingan och mosade upp motståndet ordentligt och "klättrade" på samma watt-siffror. Det var ganska behagligt och pulsen svarade på samma sätt.
Då suuntos träningssajt krånglar (under service) får jag inte fram några siffror men vem bryr sig om det??
Idag skall Vår bil skrotis besiktas
Gammal bild för Sara är inte så där tjock längre. Bilen är oxå gammal förresten.
Be en bön för att den går igenom.
Ikväll funderar jag på att springa lite men som vanligt blir det väl nåt helt annat för så brukar det ju bli om jag bloggar om kommande saker.
Imorgon skall iaf jag, Nora, jobbarkompismats och hans dotter bada på Gustafsvik. Det ska bli kul o se vad Nora tycker om världens största badbalja. Hon älskar ju att bada här hemma.

premiärturen är avklarad

Shit vad lördagens distanspass känns i benen. Det är ju snart 2 dygn sedan. Men det var nästan väntat då jag kände i muskelfästningarna i varje nedslag på slutet.
Men det är gött på nåt sätt för det betyder att det gjorde nytta.
Igår blev det först en fin långpromenad till Saras farmor o farfar för fika. Det tog väl 45 min enkel resa men vad gjorde det när det var strålande sol ute :-)
När vi kom hem så var jag så sugen på att testa min nya leksak. CUBEn. Jag skruvade på ett par begangnade pedaler och så hade Saris en sadel liggandes som inte passade hennes stjärt. Hon är ju så bred om röva så hon behöver bredare sadlar :-)
Första justeringarna blev sitthöjd förstås men oxå längden på sadelpositionen. X-9 trigger reglagen var ju ingen nyhet då jag kört med SRAM tidigare dock har de två lägen som ställer hur långt ut på styret man vill att själva reglagen ska vara. Självklart kan man bara flytta klamman som håller det på styret men det finns som sagt ett sätt till. Detta var på "fel" ställe för att passa mig men det är nu åtgärdat.
Sen var handtagen inge sköna men det hade vi oxå liggandes här hemma i en verktygslåda. ÅTGÄRDAT!
Åkkänslan
Då den inte är maximalt lättat med marknadens värsta grejer så upplever jag inte det där " Åh jäklar vad sticker iväg när jag trycker till"-känslan. Den hade jag inte heller förväntat mig, särskilt nu när trycket jag själv levererar är mindre än tidigare.
Dock är foxgaffeln otroligt exakt i sin låsning och riktigt följsam. På gränsen till för mjuk för mig men jag ska ta tag i det framöver när det blir ännu mer terrängkörning.
Ute på de frusna snabba stigarna så märkte jag flera skillnader från de 4 olika Focusmodeller som jag har suttit på innan. Vad dessa skillnader beror på vet jag inte men det kändes som om hela ramen var kortare. Som om bakhjulet satt närmare under mig. Jag vet att det sitter en lite kortare styrstam på denna än på min förra hoj och jag vet inte än om jag skall försöka vänja mig eller om jag skall byta.
Jag har heller inte tagit reda på om det skiljer nåt i gaffelvinklarna på dessa hojar men min känsla säger att CUBEn känns snabbare och kvickare men samtidigt är det ju helt andra komponenter så alla dessa känslor som jag upplever är ju från helheten.
Inför nån kurva tyckte jag att bromsarna inte var så värst för jag fick inte ner farten som jag ville men då upptäckte jag att jag bara bromsade med ett finger på varje reglage. Avid Elixir rc heter dom förresten. De kommer att duga gott.
Däcken är självklart slanglösa Rocket Ron 2,25. Nåt annat än slanglöst finns inte i min värld. Dock körde jag med ett på tok för högt tryck igår men så var det ju bara en testrunda på 50 min. Jag körde stigarna vid lillåspåret, början på avslutningsrundan.
Hela hojen känns grym men samtidgt finns det många saker som jag jag kan få uppgradera om jag känner att jag har råd i framtiden.
Nu skall jag och Nora ta en promenad men innan jag rundar av så såg jag en trailer nyss. Den verkar lite intressant men samtidigt så är det ju Disney som har gjort den och då blir jag lite skeptisk.

Tröttare än trött

Lite mjukare i kroppen är jag nu än för nån timme sen. Det har jag Lagavulin och Bowmore att tacka för.
Imorse infann jag mig hos Örebro AIK och körde distans med dom. Dom brukar ju hålla bekväma 5 min/km fart på sina distanspass vilket skulle bli skönt men samtidigt var jag lite spänd för om jag skulle känna av nåt i foten. Jag har ju inte kört längre än 12-13 km på 2 månader.
En ganska stor grupp lämnar Karlslund i strålande väder och man tänkte inte det minsta på att det var den 25 februari. Dum i huvet som jag är lägger jag mig tillsammans med tätduon men samtidgt var det ju dom två som jag känner bäst bland alla löparna oxå. Lotta & Peter.
Ingen tänker väl på tempot riktigt men det dröjer inte länge innan ropen kommer från övriga i gruppen att vi kör lite väl hårt.
Detta sker flera gånger och vi kör den första milen med ett snitt-tempo på 4:38/ km. När vi passerar 13-14 km så känns inte mina ben lika pigga längre. Det var ganska knivskarpt att jag inte var tränad för längre distanser men jag håller mig ändå kvar i gruppen tills tempot ökar vid 16-17 km. Då börjar kilometertiden ligga runt 4:30 och jag droppar fältet som en sten.
Jag tänker att jag kan väl jogga hem själv men märker att jag är ganska slutkört. Börjar fippla efter nödprovianten som jag hade i bakfickan. En liten muffins i plastpåse :-)
De sista 8 km går jag säkert 8-10 gånger vilket inte BARA berodde på att jag var trött. Nej tyvärr så kände jag lite i min högra fot oxå. Tillbaks till Karlslund var jag 8 min efter gruppen men jag var lite nöjd ändå.
Nu har resten av dagen gått i slow motion då jag inte bara har träningsvärk från onsdagens gym utan dessutom är färdig i hela kroppen efter löpningen.
Nu blir det lugnt med löpningen i veckan och kanske får man prova nya mtb-hojen och hårdköra trainern istället.
I gårdagens inlägg glömde jag ju nämna gammal kuriosa om att jag hittade gamla fysttester från både LIVI och Aktivitus. T.ex. hösten 2003 när jag gjorde mitt första fystest på LIVI i Falun så vägde jag 1 kg mer än vad jag gör nu. Undra vad Stefan C tänkte när jag sa vart jag ville nå med mitt cyklande?? :-)
Vid ett test vid Aktivitus så hade jag en tröskel på 300w! Det är ju för fan vad jag kör högintensiva 4or på nu. Då vägde jag dessutom 64 kg mot dagens 69-70 kg.

Nya cykeln kom idag.

Vad hände igår då? Jo man hamnade visst på glassbaren för 7e gången 2012. Har aldrig mått bättre :-)Idag har vi fått en viktig sak gjort. Skitviktig! Vi åkte till IKEA och köpte en ny STABIL toasits. Den gamla gled liksom omkring och man trodde man skulle åka in i handfaten ibland. Den var köpt på JULA.
Följande misstag har inhandlats på JULA:
 • 2 st hörselskydd med radio. Båda höll ca 1,5 månad.
 • en portabel grill. Delar saknades.
 • Vattenkokare. Höll ca 2-3 månader.
 • nyss nämda toasits.
 • Prisvärda kylskåpsmagneter. Dock tyckte Sara att de var så fula att de nu ligger i en låda.
Sen har vi ju dagens present!!!!!!!!!!!!!!

Polaren Patrik P från skåne hade vägarna förbi då han skulle till Velodromen i Falun med Team Trek sverige. Det är ju av hans tjej Maria som jag köpte min nya hoj. En begangnad Cube Reaction. Lite blandade prylar på men den är riktigt nice iaf. Sen märkte vi att både jag och Sara har nu matchat våra hojar med varandra och dessutom i klubbens färger :-)
Inget är väl av typen "lättast & dyrast" men där är man ju inte prestationsmässigt heller längre :-) Sen skall man väl ha nåt att byta grejer på oxå i framtiden.
Skön fox-gaffel, x-9 bakväxel, ombyggt xt-vevparti mm.
Angående prestation...
Vi har haft ett tokrens här hemma. Slängt massor av kassar med saker som vi inte använder men som ändå har följt med upp här i lägenheten. Vägg-fäste för tv, en tjock-tv, VHS-band, böcker och tidningar mm. Så nu har vi en tom BILLY-bokhylla om nån av er behöver det så hojta bara till.
En positiv sak med att köra sånna här race är att man hittar ju en mass bortglömda saker. Jag hittade bl.a. gamla urklipp från olika tidningar från de år som jag och Bergkvist tävlade som mest och förmodligen på vår högsta nivå. 2006 var året. Man blir lite stolt och nöjd över vad man faktiskt presterade då. Sen hittade jag en sak som bevisar VARFÖR jag presterade så. Jag har sparat alla gamla träningsdagböcker från 2003 till 2008. Fast 2008 är inte komplett för mitt i den säsongen tröttnade jag på att föra dagbok över träningen. En bra sak med dessa var att jag skrev dom i samma hemmagjorda mall så de är lätta att följa. Alla åren har dock bara 10 eller 11 månader för jag vet att oktober var min slapparmånad innan jag började om inför nästkommande säsong. Från säsongen 2005 till 2006 så ökade jag träningsdosen med 43% :-) Det är på tok för mkt men det funkade ju bra för mig. Från nov 2005 till  och med september 2006 tränade jag 465h. Det låter ganska mycket vid första tanken men det är "bara" 42 h i månaden. Nåja. Kul att sitta och blänga i de gamla häftena där jag skrivit ner varenda tävling, hur det kändes, väder, placering mm.
Imorgon tänkte jag testa första långpasset med Örebro AIK på länge. Hoppas min fot håller. Tror att det stod 26 km på deras schema.

Dagens sextips

Man kan inte vara för het på gröten så här tidigt så vi börjar väl med...

Gårdagens träning
Ett otroligt löparsug dök ju upp igår om ni läste det inlägget. Jag hade länge funderingar på om jag skulle ta skrotis till Kilsbergen för att köra ett kuperat stigpass men flera parametrar talade emot: tidsåtgång, stigkvalitè som snö och is och sen var det ju dessutom regn och blåst ute.
Det blev dock löpning fast inomhus på Friskis. Jag körde en bättre repetition av måndagens pass. Istället för 45 min ställde jag in 50 min och jag höjde nivån till 19 av 20 möjliga. Dock var jag smart nog (nåja) att starta på en lägre hastighet än sist. 9,5 km/h vilket jag blev tvungen att sänka efter 26 min till 9,1 km/h. Okej detta är ingen snabb löparfart direkt men lägg oxå till att när det var "vila", dvs mellan backarna så visade lutningen 8,7 och var backarna brantare ända upp till 15.
En enda gång fick jag ställa mig med fötterna brevid bandet och flåsa ur i ca 30 sekunder. Det var ungefär då jag sänkte farten oxå.
Klockan visade även denna gång 5,0 i traineffect men det baseras ju bl.a. på pulsen och i den varma lokal som löparbanden står i så stiger ju pulsen några extra slag. Vore kul att köra samma pass i ett svalt rum med en fläkt som blåste på en samtidigt och sen jämföra pulsen.
Suunto-siffror
Duration
0:53'56.7
Peak heart rate
172 bpm
Average heart rate
155 bpm
Minimum heart rate
51 bpm
EPOC Peak
278.1 ml/kg
Training Effect
5.0 - Over-reaching
Calories
781 kCal

En bar, en banan, lite vatten och ett klädbyte senare stod jag i gymet. Det enda som benen fick jobba vidare med var marklyft men jag ville inte chansa att köra för tungt efter löpningen så 3 set med 70 kg fick vara nog. Sen körde jag en ny övning. Eller ny o ny...Jag brukar inte köra den.
Den kändes igår och den känns idag :-)
Sen har dom ju en bakåtlutande bänk som många tror att den är till för situps. Jag är ganska säker på att den inte är det för den står i hantelrummet och magmaskinerna är ju i ett annat rum. Jag tror att den är till för bakåtlutade flyes vilket jag oxå körde.
Utöver dessa övningar körde jag lite mage. O förresten..insidan av magen mådde mkt bättre än i måndags :-)
Nu skall jag vara lite självutlämnande här. Inge jätteovanligt men ändå..
Uppenbarligen har ju ja o Saris haft sex. Jo vi har ju ett barn som bevis. Några ggr utöver det har vi oxå sexat ( 2 ggr :-)) och till er där ute i parrelationer som tycker att ni har för lite sex så kommer här ett självlärt tips. Kanske har ni precis som oss även barn (de är ingen sexhöjare)
I måndags köpte jag aftonbladet av en slump och längst ned på en sida stod det en liten notis om att forskare hade upptäckt att torsdag var den bästa dagen i veckan för att ha sex. Det var tydligen då som testosteronproduktionen nådde sin peak.
Jag rev ut denna o satte den på kylen här hemma.
Det blev en teaser för oss båda under måndagen, tisdag och onsdag och när jag satt i omklädningsrummet på friskis igår skickade jag ett sms hem där det stod " måste vi hålla så hårt på regler?? torsdag onsdag vad spelar det för roll?"
För att prata barnspråk så Den kvällen kramade Bamse Brummelisa extra länge
Även om ni inte måste göra exakt så här så tror jag att småflirtandet och en sexuell spänning i luften med sin partner är en viktig roll. Det funkade igår iaf :-)
Idag har jag och Nora inga planer heller men då vädret är strålande så blir det garanterat en promenad.


längtar efter stigar o terräng

De bästa paketen som finns är de som dimper ner som överraskningar. Bortglömda beställningar som bara pressas ner i brevinkastet.
Idag kom det en sån.

Jag har bara bläddrat igenom den. Man hinner ju inte så mkt när Nora är i närheten. Dock sover hon nu och då hamnar jag vid datorn och kolla på massa youtubeklipp. Några av dom får mig att fantisera om framtiden.
Nej det har inget med snusk att göra!
Denna familjs ekonomi kommer förhoppningsvis att bli bättre med åren trots att vi kommer att skaffa oss större utgifter som boende, bil mm. så tror jag att vårt sparande kommer att kunna ta en snabbare fart i framtiden. Då är det sånna här äventyr jag skulle vilja göra. Hänger du med då Peter S ?Starka ben, kass mage

Gårdagens träning gick strålande. Dock gjorde jag ett långt toabesök hemma innan jag for iväg innan och hade det varit slut där hade jag nog inte tänkt mer på det men magproblem återkom senare...

Jag ställde mig på ett av Friskis löpband och knackade igång ett backpass. Under de lätta delarna stod lutningen på 7. Om det är grader eller procent eller bara en siffra vet jag inte men lutar uppför gör det. Backarna kom med ca en minuts mellanrum och gick ändå upp till 14 (%, grader eller ??) och benen kändes rätt bra. 2 ggr fick jag ställa mig med fötterna brevid bandet och flåsa ur den värsta syraskulden för med förhållandena 1/1 mellan backe och vila (på lutning 7) gjorde att det var på gränsen mest hela tiden. Att sänka vare sig lutning eller farten fanns inte på världskartan. Man ville ju få träning :-)

Dyblöt av svett gick jag till omklädningsrummet för energi-intag och klädbyte för fortsatt träning. Då helt plötsligt kände jag återigen: Jag måste gå på toa. NU!
En upprepning av det tidigare besöket. Länge och "allting var inte som det skulle" kan man beskriva det som för er känsliga läsare :-)
Nåja...Jag befann mig ju på gymet och kroppen kändes ju bra och jag hade liksom inga sjukdomssymptom så jag tränade på med vadpress, benböj i maskin, mage, baksida lår och lite coreövningar.
Ett pass som känns än idag :-) Trött i hela kroppen så idag är det en så kallad vilodag.
Väl hemma kom det lite smärtsignaler från magen och då fanns det ju bara en sak att göra. Öppna medicinskåpet och bekämpa det onda. Dalwhinnie & bowmore blev det. En dos av varje.
Sen såg jag ett avsnitt av Filip & Fredriks nya serie "Får vi följa med?" på kanal 5. Fasiken vad roligt det var. Här har ni ett klipp som var med just igår. Denna surgubbe sprang de på av misstag.

Jag och Nora har gått till Ica Maxi och handlat. Jag var svett och skitvarm när vi kom hem med en grinig unge. Livet kändes väl som gubben här ovan :-)
Senare på dagen har vi gått en promenad med kollegan Martin. Sara anslöt uppe på stan och alla fikade. Sara åkte sen hem medans jag, Nora och Martin skulle ta en omväg hem. Solen sken ju och det var plusgrader och fint så allt verkade ju så lovande. Men ack vad jag bedrog mig. Nora visade återigen upp sin grininga sida (ja om man inte bar henne) och med ca 300 meter kvar hem så däckade hon och sov o sov och sov.
Det gjorde jag oxå ganska snabbt efter att jag lagt mig på soffan :-)
Innan jag rundar av så bjussar jag på detta klipp som jag ramlade över lite spontant. Gamle storcyklisten Super-Mario visar upp osportsligt beteende :-)
Hej hopp

Falun VS Örebro

Bild från helgens idrottsmässa Olympis Day
Vi i Almby IK är inte bäst på att inreda mässmontrar men vi är en jäkligt bra klubb ändå.
Än så länge har det inte hänt mycket viktigt i mitt och Noras liv idag. Vi tog en promenad till Uno Forsbergs för att lämna tillbaka de vepor som hängde i mässmontern som ni ser på bilden ovan. Då det nästan var lunchtid tänkte jag glida förbi Glassbaren på stortorget då de har sopplucher så här på vintern. Dock var det nåt som var trasigt just idag så jag fick nöja mig med glass. Attans vad synd!!! Slog till på en banansplit
Nora var så glad att få vara på glassbaren så hennes hår blev elektriskt :-)
När Sara kommer hem från sitt löppass så ska nog jag få till dagens träning. Idag verkar det bli gymet där jag ska springa ett backpass och styrketräna lite.
Dagens rubrik
Ibland har jag undrat varför jag inte funnits med i Henrik Öijers bloggflöde på hans sida. (behöver inte länka för alla hittar väl dit ändå?) Kanske är han långsint för alla de ggr jag spöat han på långlopp genom åren? Kanske har han inte hunnit med att lägga in min lilla bloggsajt? Kanske har han bara skitit i mig?
Nåja. Igår gjorde han det och därför dagens rubrik: För att lura hit er läsare :-)
Njaa.. självklart kan jag göra en liten spontan jämförelse:
Falun har:Positiva saker som Rockstad Falun, cykeltradition, idrottsfolk överallt i samband med högskolan, LIVI, lugnet, innebandy och vanlig bandy. Säkert tusen sporter till som jag inte ens vet om. En kuperad och fin stad med fina skogar alldeles in på knuten, dalmål, många bra cyklister i Falu ck,
Negativa saker som: Kanske för liten?? hur ser det ut med jobb?
Örebro har positiva saker som: fin stad i lagom storlek, Metallsvenskan, Almby IK, Glassbaren, fler vänner o bekanta än i Falun, bra cykeltradition i både lvg & mtb
Örebro har negativa saker som: dialekten, för långt till Kilsbergen, ÖSK som stjäl all av NA:s uppmärksamhet, inga backar.
Borde kunna göra mycket längre listor om jag hade gett det lite mer tid men kort o gott: Jag gillar Falun och blev faktiskt inbjuden dit idag via SMS av en elitcyklist. Han skrev följande: "...Ola du får ta en lattefika med nån annan men om du vill känna på ungkarlslivet nån helg så är du hjärtligt välkommen till Falun för lite ölhävning, pizza och ramboomaratonkväll.."

Får se om det dröjer ända till augusti innan jag besöker den lilla pitoreska byn :-)
Nu är kärleken hemma, jag drar to da gym.

Alive and impressed!

Ja då sker äntligen(?) en uppdatering här då.
Det har varit en otroligt händelserik helg så jag börjar väl i kronologisk ordning.
Fredag
Sara var fri från sin praktik så jag tog hand om tvätten och städningen och det var klart innan klockan slagit 10 på förmiddagen. Senare smet jag undan och förberedde saker inför Idrottsmässan som har varit i Conventum lör & sön.
Ett trainerpass hann man med oxå.
Sen var det väl tänkt att det skulle bli en hemmakväll men när vi sitter där och sms:ar med en cykelpolare så sker ett litet misstag. Sara var ganska säker på att 2 cyklister+ kjolstyg var ute på krogen. Jag bytte snabbt om och åkte upp för att överraska dom och Sara panikringde in barnvakt.
Allt var fel!!! Det var tydligen på lördagen de skulle ut så där befann jag och kärleken oss upp på stan en fredagkväll. Det var bara att passa på att slå runt ordentligt då och det slutade vid Hålet i väggen där vi delade på en tunnbrödrulle :-)
Lördagen började lite tungt..
Då Sara skulle ha plugg-dag så gick jag med Nora till Idrottsmässan där klubbkompisarna Niclas och Rickard skulle stå i vår monter. Vi hade släpat dit 2 mtb-hojar, en cross samt klubbens testcykel. Framför den låg en elvisp som drar 300 watt. Det var en lagom utmaning för kidsen på mässan att försöka få fram lika många watt ur testcykeln. Det var dock väldigt lyckat att ha den där för ungarna älskar ju att prova saker. Äldre ungdomar och vuxna blev mer tävlingsinriktade och ville spurta fram mest watt. Något som spårade ur helt på söndagen...
Jag och Nora gick hem strax efter lunch och sen stack hela familjen ut och sprang i snömodden. Först gjorde jag Sara sällskap i ca 7 km. Jag fick extra träning iom att jag skjöt joggingvagnen framför mig. Sen firade jag ett antal 1-minuters intervaller på egen hand.
Senare på kvällen var vi bjudna till våra grannar som bor under oss för snacks och melodifestival. Det var riktigt kul och det började med cider från coop, gick över på vitt/rött vin och snart satt tjejerna och skrattade och drack bubbelvin med frusna bär i glasen. Det spelades spel och klockan sprang iväg till strax efter 01 innan vi lade oss. En jättesmidig sak med att umgås med grannarna är att Nora låg och sov uppe i vår lägenhet och vi hade med oss baby-watchern ner till grannarna.
Söndag började ännu tyngre än lördagen...
Denna dag skulle jag stå i klubbens monter på Idrottsmässan men jag ville få träningen avklarad innan jag åkte dit. Jag vaknade med en lite svidande och lätt svullen känsla i halsen som tyvärr sitter kvar men suget på att träna var så stort så strax innan kl 9 satte jag mig på trainern och körde 4 st 8-2 intervaller. Kändes väl okej med tanke på kvällens uppladdning.
På mässan var intresset för testcykeln riktigt högt. En del ungdomar som hjälpte sina egna klubbar gick ibland förbi och utmanade varandra. Sen försvann de och kom tillbaka nån timme senare. Då vi hade satt upp en topplista på väggen med högpresterande watt på väggen så blev det fler och fler vuxna som spurtade helt ouppvärmda. En badminton-kille på 16 år körde 3 ggr under dagen med siffrorna 811, 880 och hans sista försök slutade på 943 watt. Det är bra siffror tycker jag men det var inte slut där..
En man i min längd men med några kilon på magen klämde upp 923 watt i jeans, skjorta och en överdragsjacka. Han var någon slags ledare för badminton-gänget. Lite senare kom han tillbaka och blev det förste och ende som passerade 1000-strecket med 1007 watt !! När mässan var slut och alla utställare höll på och plocka ner sina montrar kom han förbi oss och frågade om han fick dra en sista spurt. Självklart sa jag och Niclas och spände fast hans fötter ordentligt och lade på lite vikt i korgen på Monarkcykeln.
Det blev hans tredje spurt för dagen och han klämde dit 1063 watt!!! vilket är en jäkligt bra siffra för att inte vara en vältränad cyklist. Självklart är han rätt bra tränad och vi såg flera bevis på hur folk spurtade bättre och bättre vilket tyder på att deras tekniker på cykeln blev effektivare.
Vi tycker mässan var bra och det lockade verkligen dit många besökare. Vi tror och hoppas att några fler (både vuxna och barn) har upptäckt att vi finns som mtb-klubb.
Nu skall vi kramas i soffan, jag och Saris

Huggsexa

Ytterligare en snabb uppdatering här. Sara pluggar ganska hårt nu så hon behöver datorn mer än mig.
Dagens träning
Sprang 3 x 8 min men förmodligen lite för snabbt för att kallas tröskelträning. Pulsen bör ju ligga högre än på cykel men den var nog lite väl hög.
1 0:11'00.1 0:11'00.1 134 158
2 0:18'58.1 0:07'58 159 157
3 0:21'01.2 0:02'03.1 124 132
4 0:29'02.4 0:08'01.2 167 161
5 0:31'00.4 0:01'58 128 133
6 0:39'01.9 0:08'01.5 165 163
7 0:43'17.5 0:04'15.6 164 166
8 0:54'39.1 0:11'21.6 130 137
0:54'39.1 8 laps 130bpm 153bpm No notes

Intervall 2, 4 och 6 är de tänkta intervallerna men nr 7 blev liksom en förlängning av 6an för det passade in så bra.
Nästa info här nedanför är från den första 8 minuters intervallen. Tänk om jag kunde hålla den farten hela tiden. Det får bli ett mål att jag snart ska kunna hålla alla 3 (eller kanske 4 ) intervaller på den farten.
Distance
2.00 km
Maximum speed
19.93 km/h (3'00 min/km)
Average speed
15.03 km/h (3'59 min/km)
Highest point
327 m
Lowest point
323 m
Descent time
0:01'14
Flat time
0:06'44
Maximum speed stämmer nog inte va :-)
Under vilan mellan intervallerna gick jag en minut och joggade en. Trots detta blev totalen på dryga 11 km med en snittfart på 4:53/ km.
Gött.
Nu blir jag förpassad till tv-rummetdagen o korthet

Då vi har lovat varandra att lägga oss kl 21 idag så blir det nu en så kallad snabbis:

Lagat kanske världesn godaste lasagne idag samtidigt som Nora vandrade omkring i köket med sin hälsenedödare lära-gå-stolen.
Varit på pappis med Nora och efter det så gick vi och två andra pappor en timmes promenad.
Satte mig sen på trainern men det blev ett skitpass men ändå ett genomfört pass. På 45 min. Kattskit men träningsvärken från igår är ju inte att leka med så va fan gör man?
Hoppas det blir bättre imorgon. Fikadejt på stan kl 10 och sen öppna förskolan efter lunch. Om jag inte tråkar ur från den och springer med Nora istället. Får se.
Nu längtar jag efter Sabatons nya skiva som verkar bli på svenska. Kul!

så kom snön

Vaknade till ljudet av ett fordon som plogade snö imorse. Likt en liten pojke gick jag och kikade bakom gardinen och såg en Lundbergare som plogade trottoaren nedanför. Åh nej då..Ja saknar inte mitt jobb :-)
Idag har jag haft möte vid Djupadalsbadet med en kommisarie för att undersöka lite möjligheter inför Kumlacrossen 2012. Sen gick vi och fikade på Sveas. Nora var med hela tiden och klagade inte särskilt mycket vilket var konstigt för hon hade bajs typ överallt i brallan. Nåt som jag åtgärdade med glädje rutin.
Sen åkte vi och handlade, jag och Nora alltså, och sen blev det promenad i solen med en icke arbetande kollega. Ni hör vad stressigt det är och vara pappaledig. Sen hade Sara kommit hem från sin praktik så det blev några timmar med familjetid innan jag for iväg till gymet.
dagens träning
 • Marklyft. känns bättre o bättre. Idag 80 kg.
 • Benböj. Tufft efter marklyftet men med samma vikt.
 • Vadpress. En svidande övning oavsett vikt.
 • Hantellyft åt sidan. Bara för att.
 • Utfall med hantlar. Shit vilka 3 bra set men det kommer jag att få sota för.
 • Baksida lår. Kroppens svaga länk måste oxå stärkas.
 • Mage i maskin.
Efter detta gick jag till ett annat rum där det finns TRX-band, medicinbollar mm. Där fick bålen sig en riktig omgång. Även baksida lår fick ta lite mer stryk.
Nu kommer väl träningsvärken smygande men de kan jag ta. Följande två dagarna har jag bara fikamöten inbokade :-)

fika-vecka i antågande

Först o främst: Vilken allvarlig demens jag lider av. Jag plockade visst fram kameran när Oscar, Jenny och Egon var här.
Egon skjutsade Nora i sin vagn men här verkar akvariet mer intressant.
Igår beskar jag träd hos min gamla polare RW. Tackar så mkt för fika och lunch. Vädret var verkligen fantastiskt igår och jag tycker synd om de människor som aldrig var utomhus igår.
Här är fikapausen med fru och barn. Hans alltså.
När jag väl kom hem så ville både Sara och jag träna och det krockade med läggning av Nora. Men nu för tiden har vi ju lösningar för sånt. Det drogs nästan lott om vem som skulle få åka till gymet och vem som skulle få sitta på trainern.
Jag blev kvar hemma.
Gårdagens träning
Nora hade precis somnat men för säkerhets skull tog jag med mig baby-watchern (typ walkie talkie) in till rummet där min lvg-hoj sitter fastmonterad. Värmde upp med lite fixande med mobilen men bluetooth hoppade aldrig igång så jag kunde inte lyssna på de digitala låtarna. Fick slå igång webradion från bandit istället.
8or på samma watt som på klubbens Monark tänkte jag. Det sköna med trainern jämfört med testcykeln är att det är så enkelt att ändra kadensen men ändå köra på samma motstånd. Några knapptryck så kan man variera kadensen intervallerna.
Under intervall nr 2 så tyckte jag det gick skit och jag ångrade mig lite att jag hade en trainer som visade watt. Kör man bara efter pulsen så kan det ibland vara lite enklare.
Intervall nr 3 o 4 gick däremot mycket bättre. Kändes gött och tankarna på en femte dök upp men lättjan hann ikapp :-)
Duration
1:00'04.1
Peak heart rate
167 bpm
Average heart rate
144 bpm
Minimum heart rate
92 bpm
EPOC Peak
161.2 ml/kg
Training Effect
4.2 - Highly improving
Calories
782 kCal
Stretch och snabbt intag av kolhydrater för återhämtningen (vi hade visst en påse godis kvar sedan i lördags )
Idag blev det en härlig sovmorgon för alla 3. Sara börjar tydligen kl 10 och Nora sov till 8:15. Då gick vi upp.
Noras och mina äventyr: Öppna förskolan (fika) och kanske en joggingtur på em. Fullt upp :-)mer watt o melodifestival

En melankolisk dag. Jag har aldrig lättat från startplattan om du frågar mig. Frågar du Sara så har jag varit sur men jag har väl inget att vara sur över heller.
Runt lunchtid idag brände jag av pass nr 2 på trainern. Tyvärr får jag inte fram pulsen på displayen. Jag ser en blinkande hjärt-symbol när hjärtat slår. Både med suuntos och polars pulsbälten. Dock blir det inget mer än just detta blinkade.
Wattsiffrorna verkar vara ganska bra om jag går efter min egna känsla. När jag gör en snabb kadensökning så släpar motståndet efter lite grann. Det märks att det det justeras via en dator och inte en viktsläde.
Jag körde 4st 4or och för nån vecka sen testade jag ju det på klubbens monark och då funkade dryga 300 watt. Det gick nu oxå men jag kan ju inte jämföra pulserna pga ovanstående dilemma.
Något som jag kan använda i min bedömmning är att jag klarade mig med 4 min vila mellan varje intervall, något som är svårt på Monarken. A/ antingen har jag blivit lite starkare i cykelmusklerna och fixar det. eller B/ så visar wattsiffrorna på trainern lite för lite.
Inget av de två alternativen är ju direkt kärnfysik men kortfattat så funkar trainern att köra grymma pass på. Mission completet!
Efter 4orna så brände jag av ett mindre gäng (6 st) 30 sekunders med 90 sekunders vila. Klarade dom på över 500watt vilket inte är imponerande om man kollar in sin cykelhistoria men nu är nu.
Igår var det fredagsmys. Ola i köket, Sara stod för myset. Men så hade hon druckit vin oxå :-)
Potatis i ugn och fläskfilè.
Annars kör jag vidare med barnuppfostran. Gäller att styra ungdomen i rätt riktning.
Igår var Oscar Ekstam, jenny och Egon förbi några timmar. De åkte från Falun till Örebro för att köpa bil. Fy skäms på mig att jag inte tog en endaste bild när deras Egon och vår Nora börjar få lite utbyte av varandra. Egon är nästa exakt en månad äldre än Nora och han går några steg då och då. Snart är det nog dax för Noris oxå. Idag gick hon och skjöt en låda framför sig flera steg men hon tappar ganska snart balansen.
Det var kul med lite finbesök och jag tycker det är synd att de skall flytta från Falun (en liten stad som jag gillar) ända ner till Mönsterås. Det blir längre bort och vart skall man nu bo under rockstad Falun :-)
Nu ikväll har svagöl och melodifestivalen avnjutits och jag törs inte skriva nåt (för husefridens skull) om deltagarna. Inget om hur de såg ut. Jag ska ju heller inte sitta och dömma utseende när de tävlar i musik. men.... TIMOTEJ!!
Imorgon skall jag såga träd hos en polare. Gött o få jobba lite fysiskt med kroppen efter en sån här slödag.

Belöning: pizza!

Då var premiären avklarad. Fyllt på med kolhydrater & fett i skönt stora mängder.

Mer o mer

Nu sover Noris men det dröjer väl inte länge innan jag får lyfta in henne till hennes nya lära-gå-stol.

Igår fösvann dagen med egentligen inge särskilt. Förberedde lite inför den kommande trainern. Tog upp racerhojen och städade lite. Sen gick vi till Jack&Jones och shoppade en skjorta medans expediterna underhöll Nora :-)
Efter det mötte vi upp några ur föräldragruppen och tog en fika.
Sen delade jag upp kvällens träning i två block. Jag joggade till klubbstugan där det var Fratidskväll. Vart vi vill med klubben. Vart vi vill vara om 3 år. Det har varit ett likande möte tidigare men där spånades det mest idèer och sattes upp visioner och drömmar. Det är ju den lätta biten.
Igår handlade det mer om att göra handling utav ord.
Jag tycker att mountainbiken i örebro har vuxit så pass mycket att den nu är riktigt kul att jobba med men samtidigt har jag inte så mkt tid över nu för tiden. Som blivande ordförande i cykelstyrelsen kommer jag att stötta alla som vill göra något kreativt för sporten. Det är ju alltid många som har åsikter och viljor men när det gäller handling så blir det aldrig lika mycket gjort. Jag vill stötta de som vill göra saker.
Sen joggade jag ju hem kl 22:00. Var ganska avkopplande att jogga på tomma gator i skenet av pannlampan.
Blev 30+30 min igår.
Inspirationsfilm:
Hörde ni hans syreupptag?? Hyffsat :-) Sen undrar jag om det där med 20km/h i lutning på 16-17% stämmer. Om det gör det så är det ju grymt.

Idag går jag och väntar på trainern, en målare ringde imorse och berättade att han ska komma hit vid lunch och måla om taket i badrummet så det skall tömmas på saker, jag och Nora är bortbjudna på lunch, vi skall till bvc kl 15:40, efter det ska hela familjen ut och jogga när Sara kör sina intervaller.
Ska jag berätta morgondagen??: tvätt 07-10, åka till jobbet och förbereda lite saker som jag ska låna, finbesök från Falun vid "ungefär lunch-tid" skjutsa lite på dom, luncha, fika, avsked och sen däcka tidigt på fredagkvällen.
Saknar lugnet i Lundbergarn :-)

Motivation som fan

Jag har ganska lätt att bli motiverad av att lyssna på folks träningshistorier, kolla på tävlingar eller som alldeles nyss. Se en inspirerande jåtåbe-film

En gnutta hopp tändes

För er som inte orkade kolla på filmen om Tacx vortex.

Function overview Vortex

Programmable data
Slope from -5% to +20%
Power from 10 Watt to 990 Watt
Heart rate between 40 bpm and 240 bpm
Weight 40 to 120 kg
Speed km/h of mph
HF reception analogue and ANT
Consumption Kcal, kJoule
Sound on or off
HF reception 80 to 120
Calibration for accurate power display
Training information
Speed current speed, stopwatch, trip distance, total distance, maximum speed, average speed
Cadence current cadance, average candace, maximum cadence, total number of revolutions during the session
Power

current power, average power, maximum power, total consumption in kcal

Hear rate current heart rate, average heart rate, maximum heart rate, time below bottom limit,time within heart rate limits, time above the top limit
Jag och Nora har nyss varit ute och joggat en timme. Hon är för jäkla stark den där lilla damen som idag fyller 8 mån. Det känns numera ingenting i foten och jag börjar tro på att det skall gå att köra långa distanser igen. Dock känner jag att 12-13 km får vara max ett tag till. Uthållighet kan jag bygga upp med långa mtb-pass till våren. Det funkade till AXA fjällmarathon 2009.
Ikväll ska jag till mitt favvofik på USÖ. Lämna plasma och fika massor :-)

Goddigoddi-pass. 4x4

Inte varje dag man kan säga att det har varit både kul och skönt att ha avverkat ett 4x4 pass. Idag kan jag dock det.
Jag skulle infinna mig på ett möte i klubbstugan idag och jag klämde in ett pass på monarken innan. Testade hur 270watt kändes i uppvärmningen. Pulsen började stiga långsamt och det kändes ganska behagligt.
Jag skulle kunna tänka på att jag körde mina 4or på ca 40 watt lägre än för några år sedan men jag inser ju ändå fakta att de MÅSTE vara lägre nu för tiden pga av den obefintliga cykelträning som jag nu bedriver.
1 intervallen gick bra. Grymt bra. 3 kg på vågen och 100 i kadens. Inga problem.
2a intv. Pulsen svarade snabbare och gick upp i zonen 90-95% av maxpuls på slutet. Inga problem.
3e intv. PROBLEM! Kände direkt att de 4 min vila inte hade fått bort all syra och jag avbröt ganska omgående.
Efter ca 3 min extra vila så kom ...
3e intv. Kändes nästan som den första. Dessutom kom låten 40:1 med Sabaton och jag kände mig urstark.
4e och sista intv. gick av bara farten. Förvånanvärt bra där jag körde i ca 3 min på 93% av maxpuls.
Hoppas att dagens beställning av en trainer kan öka wattsiffrorna något till sommaren

Som jag nämde i en bloggning förra veckan så gick de pengar som jag sparat till ett löparträningsläger till en trainer istället. Den räcker längre och kommer förhoppningsvis att skapa lite mer livskvalitè då det blir enklare att klämma in träningen i vardagen. Dessutom kan ju Sara använda den. Hon hade inte haft nån större glädje av att jag försvann en helg på träningsläger.
Mina önskemål på en trainer var att den skulle visa watt. Inte för att jämnföra mot Monarken för där är jag övertygad om att det kommer att skilja lite. Däremot är det en mer rättvis siffra att träna efter än pulsen särskilt när man kör flera upprepningar av samma sorts träning.
Sen ville jag/vi inte ha en trainer som låser vår dator för den ska ju Sara ha och kunna sköta sitt skolarbete på. Kanske samtidigt som jag vill träna.
Det var ganska nära att vi stöttade en av stadens cykelbutiker och köpte en där men det slutade med att jag återigen köpte av mina tyska vänner på bike24.com. Det blev en trainer av märket Tacx och modellen Vortex. Den går att uppdatera för att kunna köra mot dator om vi vill köra virtuel reality eller sånna där träningsvideos senare i livet.
Istället för att beskriva mitt köp så rekommenderar jag er att se denna film. Som sagt de där med styrplatta och dator kanske vi beställer senare.

Om tyskarna är så snabba som de brukar vara så dyker väl den upp här vid dörren på onsdag eller torsdag. Imorgon ska jag iaf förbereda här i cykelrummet.
För några dagar sedan köpte jag ännu en Family Guy-DVD. Säsong 8. Detta är kanske den bästa säsongen av de jag har sett så här långt. Du får gärna låna den om du vill men jag måste bjuda på ett nästintill klassiskt FG-klipp.
Nähe. Båda brudarna sover och här sitter jag. Måste fixa lite cykelrelaterade saker nu. Tjing

efter fest

Ouf!
Vi var på fest igår. Extra tungt då Nora vill gå upp innan kl 06:30. Festen var här, deltagarna var 2, det delades en flaska vin och lite annat smått o gott slank visst ner oxå.
Träkeps idag. Vad skönt att det inte finns nåt inbokat idag.

Bjuder er på lite Nora bilder. Det är flest sånna jag har i mobilen nu för tiden. Vill nån (mamma) se bilderna i större format så klicka på dom.
Hon ÄLSKAR fruktpurè
Hon o jag på O`Learys  På bacillfabriken (öppna förskolan)
Kanske det godaste köttet jag vet. Hjortytterfilè. Rätt bra ibland att farsan fått tycke för det här med jakt :-)
Det var det jag tillagade igår och det åt vi ihop med potatismynt (tunnt skivad poptatis) som jag körde i ugnen med olja och lite pressad vitlök på.
Sara fick ansvaret över att göra en whiskeysås och jag vet inte hur hon gjorde men shiit vad god den blev.
Melodifestivalen
Jag gillar ju inte det här med schlager men... NU ÄR CIRKUSEN IGÅNG!!!
Jag var mest nyfiken på vad Dead by April hade hittat på och jag gillade faktiskt den låten. Kul att den gick vidare men den kommer vi ju aldrig att skicka vidare utomlands.


Sean Banan, babsan, Torsten Flink, Ranelid...Vad har det blivit av det här? (de va bättre förr?)
Det var segt och extra svårt att komma ur sängen nu imorse. Nä det var varken pga festen eller åldern. Det var gårdagens träning
Jag tog mig till gymet för att köra något effektivt i gårdagens kyla. Gymet öppnade 9:30, jag var där 5 min efter öppning och då fanns det bara två lediga maskiner på konditionsavdelningen. Det var fler löpare än mig som ploppade in och fick nöja sig med roddmaskin eller annat för löpbanden var populära igår.
Jag valde ett backpass och jag körde helt bakvänt. Hastigheten fick sänkas under passet från 12 km/h till att 45 min senare sluta på 10km/h. Backarna kom varannan minut och var inte längre än just en minut. Om INCLINE på maskinen är grader, procent eller helt enkelt bara en siffra vet jag inte men den brantaste backen var på 14 och vila (??) var på 6,5. 7,77 km avverkade jag och det gav en 4 i traineffect på suuntoklockan.
Efter det gick jag till gymavdelningen men precis som många ggr förr så finns inte riktigt orken eller motivationen att styrketräna. Det blev 3 set med utfall. Det måste vara en av djävulens uppfinningar. Utfall. Jag är övertygad om att det är pga dem som jag är stel som en 40 åring idag :-)
Eftersom det skulle krävas ett kärnvapenkrig för att få upp Sara snabbt ur sängen så var dte ju bara jag och Nora som gick upp 06:30. Då tycker jag det är Saras egna fel att hon missade premiären av hoppgungan. Vi fick den igår och nu på morgonen provade vi den
Underbar mobilbild. motivet var ju aldrig still :-)

Fredagsmys

Att köra spinningpass kl 7 på morgonen kan ses på olika sätt. Många kör det säkert för att fredagens eftermiddag är full med handling, dagishämtning och tacos & tv-kväll.
En del ser den tidiga träningen som en social grej.
Jag hade denna morgon möjligheten att få träna när mina två tjejer tog sovmorgon. Sara hade bara en info-träff på universitetet på förmiddagen så jag visste att jag skulle hinna med spinningpasset kl 7 som min kompis Malin håller i. Då skulle jag ju oxå hinna prata 0,5 minuters skitprat med henne (social grej var det ja)
Hon har ett skönt upplägg på sitt pass. Eftersom det är så tidigt så skulle jag (o säkert många fler) ha svårt med en instruktör som peppar, tjoar och skriker direkt från start. Malins pass börjar lugnt, hon låter lite seg och morgontrött själv faktiskt. Men det tar sig. Ca 10 min in i passet är hon och alla andra lite piggare. Inne i konditionsblocket kör de flesta ganska hårt och hon peppar på gruppen och de avslutande låtarna peppar även deltagarna varandra och alla ger järnet.
Så även jag.
Jag minns vid ett tillfälle för många år sedan när jag tränade korta intervaller i klubblokalen. tror jag körde 15/15 eller kanske 30/30 intervaller och till slut mådde jag så illa att jag trodde jag skulle spy. Den gången kastade jag mig av cykeln och sprang mot det öppna fönstret men jag spydde aldrig.
Imorse under spinningpasset kändes kroppen seg. Kanske var det dålig dagsform, kanske berodde det på den där jäkla vilodagen igår :-) Det har en förmåga att kännas kass efter en sån. Jag höll tillbaka lite under den första hälften av passet men ju närmaren finalen vi kom, desto mer mosade jag på. Jag lydde inte alltid Malins order om övningar och motstånd men jag lovar att jag fick träning ändå.
Under den sista låten kördes 3 30 sekunders intervaller och jag lade ner armbågarna på styret och öste på som en tempocyklist. Inte om man hade mätt watten på hojen för då motsvarande jag säkert den tjocka tanten på raden framför mig men jag öste iaf på.
När den sista intervallen var klar, reste jag upp överkroppen och det var då den kom. Den bekanta känslan av : jag måste spy. Jag trodde verkligen jag skulle kräkas så jag tog min tröja som hängde på styret och höll den i handen om olyckan skulle komma upp kunde jag iaf dämpa den men ett klädesplagg. Jag satt med öppen mun och djupandades och väntade på A/ kräk B/ att kroppen skulle jobba undan väte-jonerna så jag inte skulle vara så kemiskt sur.
Det sistnämnda funkade som tur var men idag var det nära.
Härligt att pressa sig så en fredagmorgon kl 07:35 :-)

Kreativ IKEA-armè

Vi har inte gjort någe vettigt idag. Nu sover det lilla hjärtat och jag har väl inget att delge förutom en liten video.

löpande siffror

Jag har haft som mål denna vinter att försöka spara pengar så jag kan åka på ett kort löparläger i sommar. Det är inte enbart min lilla överansträngda fot som fått in tankarna på annat. Nä dagens lilla promenad på stan fick verkligen in mig på andra tankar. Jag skall nog köpa mig en pryl som räcker längre än det där lägret och ändå kan hjälpa mig till bra fysisk träning. Tänker inte avslöja nåt än för skriver jag det här och det inte blir av så verkar jag väl som en jättevelig typ :-)
Dagens träning
Appropå tekniska hjälpmedel...Jag fick låna saras garminklocka under kvällens löppass som gick ut till Mellringe där jag skulle hjälpa hennes farfar och farmor med lite möbelflytt. Tur o retur naturligtvis. Det viktiga var inte att se distansen (8,9 km) utan jag var nyfiken på vilka känslor jag skulle ha i kroppen vid olika hastigheter. Det skall tilläggas att jag hade en ganska lätt camelback på mig oxå med ett extra superunderställ, vindjacka och en cykeltröja. Batteriet till pannlampan låg oxå där. Detta påverkade nog nedanstående tider marginellt.
Jag värmde upp på 5-5:15 min/km.
Brände av en 1min intervall där 3:50 gick fint.
Vila 1 min innan jag körde  en 2 min med lika lång vila för att sedan köra en 3 min. Båda intervallerna så var siktet inställt på 4 min/km för det motsvarar ju milen på 40 min vilket vore jäkligt gött om man kunde fixa. Under intervallerna så var all tid över 4 min/km som en förlust. Det kändes värre mentalt att ligga på 4:02 än 3:58:-)
Nåväl..De intervallerna gick fint men sen var jag framme i Mellringe där EN soffa flyttades ca 8 meter innan det blev fika med ett kaloriintag som förmodligen var större än vad jag hade gjort av med på vägen dit :-)
Hemresan blev det 3 st 3 min intervaller. De pendlande mellan 3:45 och 4 min/km vilket säkert berodde på allt socker och koffein som cirkulerade i systemet. Det var först när jag nästan var hemma som den där bekanta känslan i foten dök upp. Tyvärr. Får se imorgon om det var dumt eller ett lyckokast att köra ett hårt löppass.
Nu hoppas jag att min bloggarvän som varit långvarit sjuk oxå kan komma igång med sin träning. Det är så jävla skönt !!!!!!!!!!!! Nu skall jag unna mig en OLA-belöning

sprit & barn på puben

Får ofta frågan om jag är rastlös om dagarna som pappaledig. Och svar JA och NEJ. Varje söndag tror jag att nästkommande vecka ska bli tråkig, händelsefattig och bara bestå av matning och bajsblöjor. Så har det hitintills inte blivit för varje dag har blivit ganska fullmatad.
Kan ta gårdagen som ett exempel. I almenackan stod det ett ärende på stan som borde ha varit klart vid kl 11 på förmiddagen. Så här blev det:
06:30 Nora vaknar, Sara snoozar. Byter blöja (inte på Sara), lägger henne (inte sara) i vår säng, halvsover till 07:30. Uppgång, frukost. Sara går till praktiken. Frkost för Nora och sen jag tar nog ca 45 min. Diskar undan, leker lite.
0900-0945 Nora sover, jag surfar.
10:00 Upp på stan, ärende i Tallinkbutiken, fikade och gav Nora mellis, gick på stan o träffade Sebastian från                     föräldragruppen, vi fikade igen. Ett sista ärende och sen hem.
ca 13 Kom hem.
Lunch för oss båda.
1500 Gav oss ut med joggingvagnen. Hem en timme senare.*
1700 Åkte iväg till Noras morfar i skrotis, sara sprang dit. Smörgåstårta, fika och mkt skratt.
Hemkomst 21:30, lite mailjobb och nattningsrutiner gjorde att klockan blev ca 23 innan läggning av mig.
* den där joggingen med vagnen är en historia för sig :-)
Då jag inte kunde göra ett ärende på förmiddagen, köpa ett presentkort på puben O`Learys, för de öppnade kl 15 så fick det bli under min och Noras joggingtur.
Så här ser ju vår vagn ut och den drar till sig lite blickar. Att jag sen springer bakom i reflexväst ger ännu mer uppmärksamhet. Eftersom vi skulle upp på stan så tittade ganska mkt folk på oss när vi sprang och när vi är som mest centralt viker vi alltså in på O`Learys :-)
Det hade varit kul och veta vad folk tänke där..."bråttom till puben på pappaledigheten?"
Idag har vi heller inga planer förrens ikväll men det rullar på fint. Kl är 8 nu och båda har ätit frukost och jag har redan bytt 3 blöjor.