Distanslöpning/snöpuls

Oj vad dåligt det är med uppdateringar här.
 
Senaste nytt:
Joggade iväg till jobbet kl 03:15 i fredags morse. Funkade rätt fint men som väntat blev jag sjukt trött i hytten till Lundbergaren senare på förmiddagen. Har nu lyssnat igenom del 1 om Djingis Kaahn. Samma ljudbok som jag lyssnade på för 3 vintrara sedan. Det är en imponerande historia om hur hans imperium byggdes upp. Hoppas på fler snöfall så jag tar mig igenom del 2 oxå.
Joggade en omväg hem för att posta lite viktiga inbjudningar till ca 47 st markägare runt om i Kilsbergen.
Märkte att det var länge sen jag joggade för den där joggpendlingen satt kvar i benen under lördagen.
 
Igår lördag så shoppade vi lite. Jag inhandlade boxarlindor och tandskydd för jag tänker klämma in några boxningspass under vintern/våren. Saknar den träningen.
Jag bytte dessutom storlek på ett superunderställ som jag fått. Farsan trodde tydligen att storleken Large skulle passa mig. Jag bytte till en small som nu sitter perfekt.
När vi åkte till Marieberg så stannade vi vid macken för att tanka. Då såg jag den senaste skivan från radiokanalen Bandit som jag lyssnar ganska ofta på via webben. Detta var en riktigt bra samling och eftersom jag har alla tidigare utgåvor från denna kanal så köpte jag den utan att tveka eller kolla in baksidan på konvolutet. När jag spelade den här hemma så reagerade jag på denna låt. Tyckte det lät precis som ett örebro-band. Och visst hade jag rätt.
 
 
Efter vårt shoppingbesök utanför stan så klämde jag in ett pass på trainern. Provade det pass jag köpte hem från www.thesufferfest.com och det var riktigt schysst. OM man kör det som de själva vill så kan man fan dö på cupen :-) Intervallerna ska väl vara på tröskel egentligen men men fan klarar av det när de manar på en hela tiden och det sker attacker hit o dit. Istället för 3x8 min på tröskel så samlade jag hyffsat med tid över 90% av maxpuls.
 
Det blir nog detta pass som vi kör nästa gång på storskärm i klubbstugan.
 
Då ryktet har nått mig om att en av stadens cykelhandlare även har börjat att löpträna så frågade jag igår om inte han ville slå följe på ett distanspass idag. Jag tänkte prova "min" 22-23 km slinga som inkluderar klockarängsleden. Då det är mycket som går på smal stig så misstänkte jag att det skulle bli en hel del på djupsnö men samtidigt så hoppades jag att de senaste två dagarna med plusgrader skulle vara till vår fördel.
Om min tekniska kunskap är okej så kan denna länk funka för att se vår tur som "bara" blev 21 km.
 
 
https://maps.google.com/maps?q=http://www.trainingpeaks.com/sw/kml/2RRNVVAKQGDFLDCGIJUZUZZXDM
 
Men då var ca hälften av det i 10-30 cm snö beroende vart det var i skogen/terrängen. Magnus skötte sig strålande och orkade med snöpulsandet riktigt bra men då han aldrig sprungit längre än en timme så blev promenaderna tätare på slutet så att säga :-) Jag själv tyckte det gick bra men har svaga känningar i ena vristen nu. Då hade varit perfekt med att köra någe kompletterande träning som skidor eller cykel imorgon men vi får se. Familjen o jag åker ju upp till Kilsbergen/Ånnaboda imorgon för att spendera nyårsafton i en stor stuga där. Tack vare facebook så har jag noterat att skidspåren inte är så värst nu. Synd då jag tänkte göra skidpremiär men det kanske får vänta. Har ju semester nu i 2 veckor.
 
Har jag glömt nåt nu?? Förmodligen.
Kan tillägga att jag eldade upp delar av en av Noras julklappar i en öppen brasa :-) Det var en sån här stor rittavla som man kan sudda ut det man ritat genom att dra en "suddare" i nedre kanten.
Typ en sån här fast då följde det förutom penna med 3 små plastbitar som man kunde göra mönster med.
När det hamnade en massa barr på hennes platta tog jag den och tänkte " jag viftar till mot den öppna brasan så flyger barren in i elden." Det gjorde de inte men det gjorde de 3 plastbitarna. En kunde jag rädda men den är nu helt skev.
 
Gott nytt år!!
Nu blev det ett ganska långt inlägg så en årssummering kanske kommer i nästa. Även mål för 2013.

ledighet my ass

Oj vad bra det är i år! Jul och nyår betyder så mycket gratis ledighet säger folk. Ja inte om man har snöjour säger jag.
 
Har accepterat att dagisbacillerna kommer att komma i jämna omgångar denna vinter. Typ var tredje vecka är det nåt som gör att jag inte kan träna. Jag blir inte dödssjuk men tillräckligt för att klassa mig som sjuk. Visst är det drygt och jobbigt men jag tycker jag tacklar det rätt bra.
Nåt som går skitdåligt däremot är det här med att försöka gå ner i vikt. Håller mig stadigt mellan 69-70 kg.
Julen!
Juol brukar betyda träning men inte denna vinter. Familjen var ute hos farsan och där blev jag ensam i den obligatorsika bastun vid sjön Avern. Kände mig ju inte helt frisk så det eldades inte på för fullt och inte heller blev det dopp ute i snön. Jag satt och småsvettades lite lagom.
Nora fick åka en del pulka vilket hon gillar skarpt. Hon fick dessutom hälsa på hästen :-)
 
Under julen droppade dessutom farsan bomben om att han hade tränat med sixten Jernberg för typ 39 år sedan och dessutom sprungit ifrån honom. Imponerande!
 
Träning finns alltså inget att skriva om men igår stressade jag igång kroppen lite då jag i flera dagar sett fram emot den inomhusträning vi hade i klubbstugan. Vi var 9 st som satt framför storskärmen och pressade våra kroppar. Jag själv pressade mig inte särskilt mycket men kroppen hade ett litet stressat kaninhjärta för rackarns vad det slog. 
Hur som så mår jag inte sämre idag. Ska pröva att jogga till o från jobbet imorgon. Den största utmaningen i det är att jag skall börja jobba kl 04:00
 
Hej hopp
 
 

Hemma med två heta tjejer

Ja visst verkar alla barnföräldrar med äldre barn ha rätt när det gäller det här med alla dagisbaciller. Kommer att bli en vinter med rekordlite träning om man jämför de senaste 10-12 åren. Men jag tycker jag tacklar det ganska bra.Tycker jag är något friskare idag än igår. Hoppas fortfarande på att kunna köra hårt på annandag jul.
 
En sak som jag försöker ändra på är matintaget. Förösker vara närvarande i tanken både vid inhandling och ätande. "det är okej att vara hungrig ibland" är ett uttryck som jag håller i tanken. Har hållt mig väldigt bra ifrån godis den sista tiden men idag syndade jag både till lunch och på godisfronten. Dock upptäckte jag ganska snabbt att godis inte var gott idag. sötsuget fanns där (de var ju därför jag köpte det) men det smakade inte så gott som jag hade hoppats på. Lite mer jobb på det här så kanske man blir kvitt allt godisätande.
 
Julklappar
Det var flera år sedan jag sprang omkring och jagade klappar till nära o kära men när man nu får presenter från olika famlijemedlemmar känns det konstigt att inte ge nåt tillbaka. Jag tycker det känns konstigt att köpa nåt till någon för köpandets skull. Om jag springer på nåt som jag tycker är klockrent till en person och jag överväger att jag har råd med det så köper jag det då, oavsett årstid.
Idag när min mor var på besök så hade hon med sin en jättefin present. Ett gammalt skolarbete som jag trodde var förlorat för jag har inte sett röken av det på ca 15 års tid.
 
Ni som bor i Örebro eller söderut i länet vet nog vart Boo slott ligger och jag lekte där några ggr som barn. Detta var ett skolarbete jag gjorde i slutet av gymnasiet. Fy fan vad fult jag skrev då :-)
 
Jag hade en födelsedagspresent till Sara som skulle bli av idag. Hon fyllde ju i förrgår. Jag hade tänkt att bjuda på julbord på KKL (kilsbergen Konferens & Lodge) men båda hade feber och var ordentligt hängiga idag så det blev att ställa in det julbordet. Jäkligt synd då jag hade sett fram emot det.
 
Imorgon åker vi ut till farsan och vi hoppas på att vi är pigga nog att få till en kvällsbastu.
Imorgon åker min ena syrra till thailand men innan de far iväg till Arlanda skall dom göra ett stopp på ICA maxi i Västerås och köpa ett antal lättöl till mig. Låter udda va? Det är en öl som jag upptäckte och provsmakade på öl & whiskeymässan
En av de absolut bästa lättöl jag smakat och den görs av ett microbryggeri i Västerås och säljs bara där. Deras starkare ölsorter kan dock beställas från systemet. Vem vill ha en vit jul? :-)
 
Igår var jag gräsänkling här hemma så jag passade att hyra en film. Snövit. Jo det är sant. Jag blev ju ett fan av Chris Hemsworth sen jag såg Thor så...
 
Om du ser denna trailer så har du i stort sett sett hela filmen. Den var väl okej men det kommer nog bli en sån där som går vid jul/nyår framöver. Inge blod, inge sex, inte särskilt mkt våld. Glad att jag inte betalde biopengar för att se den iaf.
 
Trevlig helg på er. Kör försiktigt i trafiken.
 
 
 

jaha...dax igen. sjuk.

Hade en svidande känsla i halsen igår. Misstänkte att nåt var på gång igen men denna vinter kör jag efter teorin "det är lika bra att träna för snart är man väl sjuk igen".
Idag kan jag klassa mig som sjuk. Att vara sjuk i min värld är att jag inte kan träna. Naturligtvis sitter jag på jobbet för SÅ sjuk är jag ju inte. Tacklar det ganska bra just nu då jag älskar Nora mer än något annat och man kramas, pussas, tar hennes napp osv då o då så det är jäkligt svårt att undvika de baciller hon tar med sig från dagis.
Blev en mil löpning igår kväll. Jag trivs ganska bra i skenet från pannlampan. Dom där salomonskorna spikecross känns bättre o bättre så länge det är snö o is under skorna. När det blir ren asfalt så känns det inge vidare med dubbar men det kanske ska vara så.
Jag höll en fart runt 4:30- 4:40 igår. Kändes något ansträngande men inte mer än att jag kan kalla det snabbjogg.
 
Nähe...Nu skall jag fortsätta med den tråkiga biten i detta projekt. Den teoretiska pappersbiten.
 
 
 

7x30

Idag fick jag nobben av sjuksköterskorna på USÖ. Dom ville inte ha mina kroppsvätskor. Känns väl så där att göra sig fin på morgonkvisten och komma dit, glad och med god doft, klä av sig, lägga sig till rätta sen få nobben.
Ni får en ny chans i januari mina damer.
 
Gårdagens träning
Inge konstigt egentligen utan all-in på spinningcykel. 7 gånger 30 sekunder med 4:30 vila emellan. Låter hur enkelt som helst och varje intervall är ganska skitenkel i 15-20 sekunder men ganska tydligt vid 22 sekunder slår det till och de sista 8 sekundrarna i varje intervall är en plåga. Så jag plågade mig då 7x8 sekunder kan man säga. 56 sekunder plågeri.
Det är tufft skit man får utsätta sig för då man vill bli bra :-)
Jag fick konstigt nog fram lite illamående efter den 6e intervallen. Konstigt med tanke på den långa vilan för illamående är mer ihopkopplat med kortkorta intervaller tycker jag.
Idag känns det iaf på några små ställen i benen så nog tog det iaf. Hoppas nu jag får vara frisk ett tag och att jag slipper ploga på annandag jul :-(
 
Igår fick jag känna på byråkratins kraft. Hur den funkar. Hur sanna pappersvändare jobbar. Ska inte blogga mer om det här men jag tänker visa vilken envis rackare jag är. Jag ger mig lika lätt som alla andra men jag vill/behöver argument mot mig. Inte tomma ord.
 

kontorsråtta

En vecka på kontoret har precis börjat och det är ganska mycket nu för jag måste få rätt på alla markägare denna vecka. Inte kontakta men kolla upp vem som äger vad. Det svåraste hitintills är om det är en vägsamfäldighet för då får jag inte fram nån info på kommunens hemsida. Tur det mest är sveaskog, kommunen eller privata markägare som det gäller då.
 
Helgens konsert
Glömde berätta en rolig sak från garderoben på conventum när jag var på Sabatons spelning i lördags. I garderoben där jag hängde av mig min jacka så jobbade en klubbkamrat till mig och vi morsade på varandra när jag hängde in min jacka. Efter spelningarna så var det en o annan som var lite överförfriskad och jag själv kom på en spontant skämt lagom när jag närmade mig jackutlämningen. Jag fipplade upp mitt VISA-kort och slängde det på disken framför klubbkompisen och sa högt" ge mig min jacka o fort ska det gå!" En annan väntande kund brevid mig noterade tydligt att det var just ett VISA-kort och inte den nummerbricka man normalt får med sig. Min klubbkompis gjorde naturligtvis det enda rätta och tog VISA-kortet direkt och gick in bland jackorna. Den min som den andra kunden fick var rätt skön :-)
 
Söndagens träning
Jag stack ut i snömodd och mörker och firade av 14 km i jämnt tempo, strax under 5min/km. Hur lång tid de då tog får ni räkna ut själva. Jag måste försöka få till lite längre pass under vintern nu utan att belasta mina fötter för mycket som jag gjorde förra vintern. Lagom är bäst.
Träningen satt kvar lite i benen igår så istället för ett trainerpass så körde jag och Sara lite kampsportsövningar där hemma vilket inte var det lättaste med en Nora som sprang omkring samt att det låg lego-bitar i överallt i vardagsrummet.
Ikväll däremot blir det ett pass i klubbstugan. Det är i kombination med att jag ska kolla hur många fungerande cyklar vi har där för intresset för det inomhuspass jag lobbade för på annandag jul verkar bli fullt.Kul. Nu hoppas jag verkligen att jag inte behöver jobba just då för jag har ju snöjouren.
 
 
 

Världens bästa Sabaton

Som jag har längtat efter gårdagens kväll och den infiade verkligen alla (nästan) förväntningar.
 
Recension Sabaton conventum
Vi dök upp precis när Dynazty spelade men jag och en polare prioriterade en öl istället för att lyssna på dom. Vi gick in lagom när Raubtier gick på och jag tycker dom var på gott humör men deras urnorrlänska dialekt samt halvkass ljud gjorde det svårt att höra vad dom sa.
När väl Sabaton går på till öppningslåten Ghost Division så reagerar jag på att det inte är någon pyroteknik. Inte en smäll eller eldsflammor hörs.
 
Det är en grym publik som det brukar vara här i Örebro och killen precis framför mig är exempionellt duktig på alla texter vilket jag tyckte var kul. Detta var den första konserten som jag såg med deras inhoppade trummis Snowy. Visst var han duktig och allt flyter på grymt men jag har under sommarens gång uppskattat deras nya trummis Robban. Han är dock pappaledig vilket är ganska modernt för att spela i ett hårdrocksband va? Synd att jag inte fick uppleva hans spelande igår för pyroteknik och Robban hade gett denna spelning maximalt med poäng men den är ändå den bästa spelningen jag någonsin sett med Sabaton.
Filmerna har inte jag tagit utan någon annan som tydligen stod snett bakom mig till vänster. Jag tycker mig kunna ana min frisyr snett fram till höger.
Kvällen förgylldes av Sara och två barndomspolare. Vi bor på lite olika håll och det är inte ofta som vi tre har gettogethers så att säga. Hela kvällen var grym och dagen idag har varit det omvända:seg och lite tung.
Nu tänkte jag dock jogga en sväng.
 
Förutom denna underbara spelning finns inte mycket att tillägga. Sara`s gradering gick bra och hon har nu oranget bälte i karate. 

diarrè

Ja utebliven bloggning beror oftast på att jag har mycket att stå i men då blir det oftast bara nån dags uppehåll. Värre är det när jag blir sjuk. Då tappar jag både rutinen och sugen på att blogga.
Visst var det i tisdags kväll som jag fick till det där hyffsade löppasset? Kände ganska omgående att det var nåt som kändes i magen.
Den käsnaln satt kvar hela onsdagen när jag jobbade men att äta och gå på toa var inget konstigt då.
Sen började torsdagen.... Behöver inte delge er några detaljer men från torsdag natt/morgon till eftermiddag så behövde jag ha väldigt nära till toaletten kan man säga. Missade därför luciafirandet på Noras dagis men det gjorde kanske inte så mycket för dels så ville hon inte stå med de andra barnen o sjunga och direkt när det var klart så kaskadspydde hon på Sara. Låter som en hit!
Idag har väl ingen mått urkass men inte har vi varit jättepigga heller. Jag hoppas verkligen att vi är bättre alla tre imorgon för då skall Sara gradera sig i karaten, jag skall träffa två barndomspolare och på kvällen skall vi alla 4 gå och se ....
 
Förutom Sabaton blir det styrdans till Dynazty och disellukt till Raubtier. Tycker det är grymt tråkigt att deras nya trummis Robban inte kommer att vara på plats. Han är pappaledig?!?
 
Jag har en del böcker uppe i lägenheten. Många böcker av olika karaktärer får/måste vara nere i källarförrådet men en del vill jag ha framme. En sån bok är den som fick in mig på att läsa och nörda in mig mer på träningsområdet. Jag blev nog automatiskt träningsfreak för att jag växte upp i en träningsfamilj som for på orienteringstävlingar, skidläger och löpning redan som liten skit men ju större jag blev så varierade träningsformerna. Denna bok som då fick mig att läsa om träning hette Allt om bodybuilding av Andreas Cahling. Den skrevs 1984 men den jag har är från fjärde tryckningen som var 1992. Jag minns inte när jag fick den men om vi säger att det var -92 så var jag alltså 14 år då.
Jag hade aldrig några tankar på att börja med bodybuilding men den beskrev ju träning i allmänhet ganska bra och visade många bra övningar.
Anledningen till att jag skriver om detta är att det nu cirkulerar lite bilder på honom när han passerat 60 års strecket.
 
Så här såg han ut 1977
 
 
Andreas Cahling's Dual Impact Training Guide
Gissar att den sista bilden här ovanför är från 1981.
 
Vi cyklister har ofta Benny A som förebild om hur vi vill cykla när vi blir äldre,
men om ni vill kan ni ha Andras Cahling som idol tills ni blir pensionärer.
 
Nu har jag blivit sugen på att träna igen. Inte pga ovanstående bilder på Andreas utan för att jag varit sjuk några dagar och vet att det inte blir någe träning imorgon heller. På söndag hoppas jag dock att det skall bli nåt.
 
 
 
 

slött HIT

Sen i fredags har jag nästan dagligen hört Sara säga " jag känner mig lite orolig i magen" Detta pga att det härjade någon mild form av kräksjuka på dagis.
Natten till igår var det en så mysig familj om tre som låg och sov i dubbelsängen. Jag hade nån halvtimme tidigare myst så där nära Nora utan att väcka henne men jag är glad att jag låg lite längre bort kl 02:30 för då spydde hon friskt.
Panikuppvaknande för oss men hon tog det bra lilla Nora för några minuter senare satt hon och jag i duschen. Hon älskar ju bad & dusch men hon fattade kanske inte varför vi gjorde det mitt i natten.
Under tiden bytte Sara sängkläder.
Jag fick köra VAB nästan hela måndagen och idag fick Sara ta det. NOra har möjligen haft lite feber men inga andra symtom sedan den där spontankräkningen.
Ikväll när jag kom hem efter mitt sena löppass så hörde jag än en gånga Sara klaga på att hon inte mådde riktigt bra. Det var då jag kände samma sak.
Jag sitter just nu och undrar om jag har fått någon ilsken bakterie i mig. Det märks väl ganska snart hur allvarligt det är.
 
Dagens träning
Har ej tankat över pulsfilen än men tre intervaller i ca 4:14 fart till 4:24 fart på lite halvlösa, snöiga vägar. Pulsen har varit ganska hög under alla tre så det planerade tröskelpasset blev väl ett högintensivt istället. 6+6+7 minuter långa blev dom vilket får vara okej.
Hoppas jag bara tog ut mig och inte håller på att bli sjuk,
Bjuckar på ett grymt trollerinummer idag.

fest för lidande på trainern

Ja shit vilket slut på arbetsveckan jag hade. Onsdag: ploga snö, Torsdag:kommunfesten, Fredag:utgång men nycktert.
Natten till idag sov jag nästan 12 timmar. Välförtjänt!
 

Igår joggade jag en sväng men bara för att få den där mentala medicinen för välmåendet. Det var ju idag som jag skulle göra ett maxtest i klubbstugan. Testet gick väl okej och jag kunde pressa mig själv ganska långt tycker jag men benen är ju inte vad dom en gång var så jag är väl nöjd med resultatet.
Då ett maxtest är ganska kort och det är ju bara jobbigt på slutet så var jag motiverad för att träna mig bättre nu på eftermiddagen. Har fått en bränd cd postad till mig och idag testade jag den. Den är upplagd som ett intervallpass och passar oss cykelnördar. Här har ni ett smakprov på hur en intervall kan se ut:
 
Nu körde jag 5x4min och jag måste säga att jag är rätt nöjd med det passet. Fick till ett schysst flås i alla intervallerna.
 
Imorgon väntar det jobb på trädgårdstjänst. Undra vad man får göra nu när det ligger så mkt snö ute.
 
Nu väntar oxå en vecka med ovanligt få saker inplanerat. Hur skall det gå?

Snöröjning med Djingis Kahn

Då har man gjort vinterns första snöröjning med Lundbergarn.
Egentligen jobbar jag ju på kommunen denna vecka men hoppade in och röjde snö mellan onsdag kväll kl 23 till igår torsdag kl 11 på förmiddagen. Ett lagom 12h-pass. Lyssnade fört på några skivor Sabaton innan jag började lyssna på den första delen om Djingis Kahn som jag blev så innördad på den där vintern för 2-3 år sedan.
 
Skit-trött lade jag mig på sängen och rekordsomnade när jag kom hem efter det snöpasset men bara i ca 3 h för sen var det dags att hämta Nora och sen kommunkalaset. Jag kunde ju ha frånsagt mig att följa med på denna show med mat och underhållning men är jätteglad att jag inte gjorde det för shit vilken underhållning det var.
Vi hade ett bord ganska lång fram vid den pir som gick ut från scenen där artisterna gick ut och sjöng på ibland. Artister som velvet, Tomas Di leva, Martin Stenmark, Andreas Lundstedt, Stockholm Syndrome och Iva Adamou. De två sistnämnda var minst lika bra artister som Dileva men 1000ggr mer ögongodis än han :-)
 Iva
 Stockholm Syndrome
 
PGA av dessa (inte tjejerna utan jobben) så har det blivit dåligt med träning och idag skall det bli ännu en utgång men en nykter sådan för jag har snöjour. Ikväll är det med ett gäng från klubben. På söndag tänkte jag köra ett maxtest i klubblokalen så då funkar det inte så bra att träna nedbrytande på lördag heller :-(
 
Skitsamma. Mår ju rätt bra och har hittat bra julklappar/födelsedagspresent till Sara. Det är viktigt så hon skall hålla sig nöjd ett år till.
 

plasmagivning & träning 2

Kollade på historien om Lance Armstrong sen åkte jag själv och fick nålar in i armvecket. Snacka om att bli inspirerad av en dokumentär :-)
 vilken härlig cykelkropp va? :-)
Nu gör jag precis som många andra medier och sätter ut en bild på en cyklist som aldrig fällts för doping när jag talar om ämnet. Den danske kycklingen är en tragisk historia men nu skiter vi i den.
 
Kom inte upp på trainern förrens kl 20:30 idag. Jag tappar så mkt motivation efter att ha nattat Nora för jag kommer ner så i varv. Men tog mig samman och tänkte att ett genomfört pass är iaf ett bra pass. Resten av veckan är ganska fullbokad så det är lika bra att passa på.
Tänkte upprepa söndagens tröskelintervaller. Då var jag sliten efter långlöpning dagen innan  och idag hade jag ju lämnat plasma på USÖ kl 16:30 så det skulle bli intressant hur kroppen och benen skulle svara. Jag har ätit jättebra hela dagen och efter plasmagivningen har jag sett till att både äta och dricka mycket.
Under uppvärmningen och den första intervallen kändes benen lite tunga. Pulsen var okej men benen kändes ungefär som dagsformen var kass.
Körde 2 st 8or på samma watt som sist och pulsen smög sig något högre än sist. Noterade hur snabbt jag blev törstig. Tog en 4 minuters vila efter de första 2 intervallerna, precis som i söndags, och startade sen den tredje men då avbröt jag efter ca 4 min. Tunga ben, pulsen smög sig lite högre än innan, tappade tillfälligt motivationen och tänkte "nä nu sitter jag bara och snurrar på benen i 30 min" men det tog bara några minuter på lågt motstånd så smygökade jag och strax så satt jag där igen på motsvarande watt och pulsnivå.
 
Blev 4 st ordentliga 8or idag men med tunga ben. Tyckte inte pulsen sjönk så fort som den borde ha gjort när intervallerna var klara men det är väl säkert plasmagivningen som spökar.
 
Läggdax snart för tidigt imorgon bitti skall jag ut i kylan och snön och montera i bilbatteriet som står här inne på laddning.
 
Lisa Nordèn fick bragdguldet idag. Kul! Har ni sett detta klipp från bragden i Berlin??

cykeldokumentär

Då jag jobbar med cykelfrågor är det väl okej att jag såg denna på arbetstid?
http://www.svt.se/dokument-utifran/se-program/del-1-129?autostart=true
 
Dokument utifrån om Lance Armstrong.
Utanför fönstret härjar vintern och jag skall åka o hämta NOra från dagis snart. Kom precis på att jag tänkte köra tröskelpass på trainern hemma ikväll men där emellan ska jag lämna plasma på USÖ. Får se vad kroppen tycker om det :-)
 
Imorgon väntar en viktig arbetsdag men två viktiga möten, igår var oxå en ganska produktiv dag så denna mellandag gör väl inte så mycket?

Inget julbord???

Vad fasiken!!!!!! Ska det bli nåt gjort så får man göra det själv.
Firmans julbord krockar med Sabatons konsert så där blir det inget julmat inte. Hur skall man då gå till väga för att få äta potatis, prinskorv och rödbetssallad? Jo, så här:
 
Idag var det kallt att cykla till o från jobbet och det var dessutom lite kallt på kontoret. MEN det skall inte klagas för på trädgårdstjänst så plågades nog kollegorna mer än vad jag gjorde. Var lite halvmysigt att gå till automaten och trycka på choklad-knappen och sitta och zippa lite i det kyliga rummet och lyssna på hårdrock.
Samma sak imorgon. Jag brukar hinna med 2 muggar innan första personen ramlar in (ja mig borträknad då) för jag är först på plats. Lite sen idag men jag var där innan 06:30 iaf.
 
Ingen träning att rapportera idag men jag hade tänkt att köra lite styrka i klubblokalen efter det korta möte med cykelsektionen nu ikväll men det blev ändrade planer. Batteriet på volvon var inge vidare så jag fick starthjälp när jag skulle åka till mötet och vågade inte chansa att vara kvar själv vid klubbstugan med en bil som jag inte visste om den skulle starta igen eller inte.
Så jag fick åka några ärenden och hämta upp en batteriladdare och nu står batteriet här i rummet och laddas.
 
Och Nora då...
Ja är det inte bollsport så är det hästsport. Nåja hon mognar nog med åren..

no more cyklande i jobbet

Ånnaboda Lördag förmiddag 1:a dec
Så här ser det ut i Kilsbergen just nu. Verkar som jag inte kommer kunna att provcykla något mer förrens om ca 4 månader :-(
Rätt gött att sitta inne på kontoret iaf idag när det är ca -15 grader ute.

Långpass i spikskor + trainer

Först måste jag recensera de nya skorna.
Som sig (inte) bör med nya skor så startade jag med ett långpass. Tidigt denna sommar sprang jag en sväng som mätte 22-23 km och nu provade jag samma sväng fast baklänges med mina nya spikecross.
Svängen är typ venaspåret, Lillåspåret + Klockarängsleden med vissa gen-och senvägar. En hel del stig blir det men det är ju det jag gillar bäst.
Direkt när jag joggade iväg så reagerade jag på hur mkt dobbarna kändes genom skon. Så fort underlaget blev terräng eller snö/is så märkte man inget så denna sko är iinget jag rekommenderar om man ska springa mkt väg och är rädd för isfläckar. Nä den hör definitivt hemma i terrängen.
Några ggr under passet så trampade jag ner mig med hela skorna då det var svårt att se vad som var is och vad som var hållbart underlag där ute i skogen då det låg 2-3 cm snö här o där. Direkt tänkte jag på hur kall jag skulle bli men här visade sig fördelen med löpning jämfört med cykling. Jag frös ingenting under passet och  var jättepigg i 14 km men höll ändå farten hela passet. Eller fart o fart...Snittfarten på hela passet blev 5:20/km och då gick jag ca 100meter och fick hoppa/kryssa lite i skogen där det var översvämmningar.
Snittade ca 150 i puls vilket är ca 82% av maxpuls.
Var lite zombievarning på mig senare under eftermiddagen men det parerades hyffsat med redbull och snabba sockerarter.
 
Dagens aktiviteter
Storstädning som hade ett störningsmoment: Nora. Hon och jag blev nästan tvugna att ta en promenad så Sara fick göra det avslutande städet.
Sen gick vi mot Wadköping för julmarknad. Tror resten av stan var där oxå. Det såldes som väntat mycket krimskrams som man absolut inte behöver. Som sanna konsumenter köpte vi förstås en liten julgris, sylta och raggsocker.
Väl hemma igen så satte jag mig på trainern och körde 5 ggr 8 min. Gick ut lite för hårt då benen inte var 100% fräscha från igår.
De 2 första intervallerna gick på 250w men inför den tredje så tog jag 4 min vila istället för två. Sen följde 3 intervaller på ca 230-240w och då funkade det med 2 min vila. Körde lite varierande kadenser från 86 till 100 för att stressa olika nervsystem.
Med uppvärmning och inklusive vilan mellan intervallerna så snittade jag på 213w vilket jag tycker är okej.
Skönt och smidigt med trainern här hemma kan man ju lugnt säga. Och hyffsad utsikt oxå
Jag tyckte bilden var så pixlig och suddig när jag lade över den från mobilen till datorn. Kollade sen linsen på mobilen. En massa smuts! Sen kanske bilderna blir klarare.
 
 

vinter lika med spikskor

Igår märktes det verkligen att man slitit hårt denna vecka för jag försov mig. Ganska ordentligt. Vaknade med ett ryck kl 06:32 vilket är ca 2 min efter att jag borde ha varit på jobbet. Ringde kollegan och bad honom ta med mina arbetskläder till det ställe som vi arbetar på. Fördelen med att försova sig just denna dag var att vi jobbade ca 500 meter från mitt hem. Jag cyklade dit och var där ungefär samtidigt med kollegan.

Då blev det ännu ett par löparskor. Mina gamla vinterlöparskor är tunga och klumpiga och saknar dubbar så dom får nu bli vardagsskor.
Dom nya är i stort sett samma sko som jag sprungit nästan alla mina terrängpass i denna sommmar.
Dom smutsiga är Salomons speedcross och dom nya är samma sorts sko fast med dubbar och heter då spikecross. Dom tänkte jag testa nu på fm.
 
Strax efter lunch är vi bortbjudna till några bekanta som bara reser o reser hela tiden. ;-) Bäst att passa på att träffa dom medans de är hemma. Hoppas på lite glögg där.
 
Ni missar väl inte Henrik Öijers julkalender? www.oijer.blogspot.se är adressen. Jag har redan huggit på det första priset men det har tydligen rekordmånga gjort så man får väl hoppas på turen. Jag har oxå bidragit med ett pris i denna kalender. Håll ögonen öppna.