post whiskey day

Igår var jag återigen på öl & whiskey-mässan. Gillar den och man hittar alltid nått nytt intresant att dricka. Sprang på flera bekanta förstås. Roligast kanske var ett bekant ansikte som kom emot mig och jag kände ju igen det så samtidigt när vi skall kramas säger jag "Petter!" Han svara "Nej Rickard" 
Jag ber om ursäkt men kommer förstså på vem denna Rickard är.
Efter detta möte berättar jag för min underbara vän Jennie om hur jag kände denna Rickard och att jag varit på hans bröllop.
Idag kom jag på att det har jag inte alls. Han som gifte sig hette ju Johan ....
 
Det var en rolig kväll som inte slutade förrens kl 02.
 
För att få ihop träningslogistiken här hemma fick jag förlägga min träning på förmiddagen idag och kroppens kändes lite seg. Konstigt. Kan det ha varit nåt jag druckit??
Värmde upp ca 5-6 min innan jag attackerade Latorps stationsbacke 8 ggr. Tyckte jag höll ett bra driv i stegen hela vägen upp, varje gång.
Trots den sega känslan är jag nöjd med passet.
 

tills jag spyr

backontrack. Jag det skulle man kunna säga om min löpning för nu flyter det på rätt bra. Undantaget gårdagens fadäs som jag återkommer till.
Backontrack är också ett företag/produkt som min morsa nämnde för mig för många år sen. För nån månads sen så var Saras moster på mig då hon börjat jobba för dom. Det som gjorde skillnad nu mot första gången deras "fantastiska" produkter nämndes för mig är att mina underben/skenben inte mår så bra när jag springer så mycket (inte särskilt mycket) som jag önskar. I våras krånglade mitt vänstra ben som tvingade mig till uppehåll och nu på sistonde så är det höger ben.
Jag har provat voltaren, liniment, stretching samt olika rehabövningar men det försvinner liksom aldrig.
 
Jag tänkte: Jag chansar väl och ser vad ett vadskydd av backontrack kan göra. Deras produkter har en slags keramisk tråd/material som skall reflektera kroppens egna infraröda strålning och därför snabba på återhämtningen. 
Nu i veckan kom det och jag har använt det ca 2 ggr/dag. Ca 2h på morgonen och lika länge på kvällen och nu skall jag verkligen inte ropa hej än men fasiken....Det borde göra ondare i mitt skenben efter gårdagens pass.
 
Gårdagens träning
Var mest sugen på ett långt trail-pass men saker och ting ändrades så jag bestämde mig för att testa Tysslinge runt. En liten fågelsjö här i närheten. Anledningen till ett distanspass på grus/asfalt istället för skogen berodde på att jag då kunde överlämna en tom vattenflaska till en cyklist som mötte upp längs vägen.
Sagt och gjort. Kom iväg lite senare än planerat men ändå kl 19:45 vilket är okej så länge det är före kl 20.
Mötte cyklisten efter ca 6 km och sen sprang jag vidare svagt utför ner till bottre änden av sjön. Kändes bra första 10 km.
 
Sen vid 15 km kom tröttheten som en chock. Vet att jag tänkte "redan". Det var kanske beroende på att jag vid ca 11-12 km möttes av kraftig motvind för jag kan annars inte förstå den pulstopp jag har där på grafen.
 
Stannade och tog de 65 extra kalorierna jag hade med mig i form av en frukstång. Körde vidare i ca 5-fart men vid 17-18 km kände jag att jag var tvungen att sänka tempot. Det kändes som en evighet innan jag var framme vid Gräve-vägen och tanken på att ringa efter hämtning infann sig flera ggr. Men jag är rätt duktig på att plåga mig så jag slet mig hemåt men som synes så blev det några stopp där jag utbrast " nej fy fan" och gick en kort sträcka innan jag stapplade på hemåt.
Med ca 700 m kvar hem så gick jag en slags walk of shame mellan villorna här i Latorp. Jag stängde av pulsklockan och gick med hängade huvud resten av sträckan hem som en slags nedvarvning som knappt behövdes. 
Skithungrig så öppande jag kylskåpet, tog en talrik kvarg med lite branflakes och nötter. Kände rätt snart att jag var kall så en lättöl följde med mig in i den varma duschen. Klockan var vid det här laget över 22:00 vilket är brytet för mig om jag skall orka upp kl 04:45 nästa dag.
Gick och la mig utan att ha fått upp värmen i kroppen ordentligt.
Vaknade knappa timmen senare med ett tydligt illamående. Hann tänka ett tag om det var läge att somna om eller inte. Valde att skynda mig till toan istället där både öl och kvarg kom fram i en antiperistaltisk rörelse :-)
 
Somnade en stund senare. Vakna oförskämt pigg 04:45 och känner oförskämt lite i benen idag.
 
Vilat benen idag men imorgon hoppas jag hinna få till ett pass på fm.
 
Med tanke på att jag redan sprungit över 40 km denna vecka så har jag förväntat mig mer smärta/ömhet i mitt högra skenben men det har inte dykt upp. Bacontrack själva säger att dess positiva effekt kan dröja upp till 10 dagar men jag undrar om jag inte redan känner av effekten. Placebo eller inte. Jag verkar kunna springa iaf.
 

3 resor 2016

Ahhhh fan vad skönt att vi köpte bastu! Nyligen inkommen i huset efter bastu-session nr 38 tror jag från att vi fick den i mitten av mars i år.
 
Nåväl. Jag fattar inte hur bra vi har det ibland. Trots att vi har ca 10 tusen mindre i inkomst nu än när båda jobbar så har vi bokat en resa till Gran Canaria i vinter, en weekend till säfsen i vinter samt att jag nyligen bokat min efterlängtade löparresa.
 
Jag reser med paceonearth i maj och längtar sjukt mycket dit. Detta blir en bra morot att träna inför under vintern.
 
 

teaser

Ska lägga mig då klockan passerat 22 med nästan 30 minuter men...Vill dela en film som är ca 2 veckor gammal
 
 
Varför då undrar ni...
Mer info kommer

vilodag

Måndag idag. Förra veckan innehöll 3 pass med så kallade 4or. Kändes bra alla gångerna vilket jag vid flera tillfällen reflekterat över hur sjukt det är. Fanns en period i mitt träningsliv då man kunde ha ångest för sånna här pass men å andra sidan var ju träningsvolymen så mkt högre då vilket kan ha haft en viss påverkan.
Magnus Darvell beskrev detta med 4or så bra för en tid sedan HÄR
 
Samma Magnus filmar denna man :-)
 
Nåja. Är glad att jag igår kväll brände av 4x4 stakintervaller på banvallen med rullskidor under fötterna. Idag regnar det och så blev det däckbyte på volvon direkt efter jobbet. Sara den stackars kvinnan har haft hand om barnen hela dagen. Jag bistod ju bara de senaste 2 timmarna och just nu är det nära att en 4,5 åring hamnar på blocket kan man ju säga...
 
Nähe
Kolla en motiverande film sen läggdags kanske

nån slags viloperiod

Jaha...Idag kom träningsångesten och skrek på mig" Nu jävlar får du ta o träna så du trivs med dig själv igen"
 
Tog bilen till Storstenshöjden och körde 4 vänder med stavar. Det hade börjat skymma men vad gjorde det? Liftgatan innehåller ju inga svårigheter. Ni tänker att "han hade väl lampa som vanligt" men där tror ni fel. Körde helt pannlampslöst idag.
Den första vändan i liftgatan var som en uppvärmning där jag slutade på ca 85% av maxpuls men jäklar...Vända nr 2 blev nog ett personbästa på 4;17. Runda 3 och 4 blev sedan långsammare o långsammare men jag mosade på rätt bra ända och fick trötta ben och högt flås i alla intv.
Så här ca 4 h senare känner jag fortfarande hur jag har den där varma känslan i luftrören. Prologlunga delight.
 
Annars då?
Jo 4x4 i tisdags på rullskidor.
Vila onsdag.
AW på O`Learys igår och kollade hockeyn.
 
 
Isabella har gått upp ca 2 kg sen födsel. Jag har inte gått ner nånting.
 

känslor

Igår bloggade jag lite under stress. En känsla som infinner sig allt oftare hos mig. Märks att vi har två barn nu och inte 1. Hinner knappt med saker som tvätten, vattna blommor, dammsuga (alla favoritgrejerna). Så det är kanske inte så konstigt att man får träna kvällar och tidiga mornar.
 
Gårdagens race
Innan loppet var jag hoppfull. Trodde på mig själv. Det ändrade sig under loppet och jag tyckte jag var fet, klumpig och långsam. Har svårt att hålla jämn fart utan istället går jag så hårt jag klarar av sen måste jag "vila" under loppet och istället för att sänka farten till jogg så går jag en bit. När jag sedan får för mig att köra igen så springer jag direkt upp i det tempo som jag nyss drog mig röd i.
Jag vill ju utvecklas som löpare och några personbästan har det väl skett i år men jag vill springa mer än vad jag har tid till samt vad min kropp klarar av.
Inge roligt.
 
För att tappa hela saltkaret i såret så börjar jag oroa mig för vad min 37-åriga kropp klarar av. För den säger ifrån både här o där. Har problem med mitt högra skenben nu. I våras var det de vänstra. Kanske var det bra att jag tappade ett bord på min lilltå idag så illa att jag faktiskt tror att det blev en fraktur i det. Gör ont att gå i lilltå-leden längst ut. För den skadan kanske tvingar fram ett löpningsuppehåll hos mig. Även om det skulle vara bra för min löpning så blir jag galen om jag inte kan träna nåt denna vecka.
 
Nu är det läggdags men innan så vill jag nästan som vanligt tipsa om ett rätt bra filmtips

uttömd, slutkörd och maxad

För ca 3 h sen gick jag i mål på terräng-DM som gick av stapeln i Ånnaboda. Hade väl haft förhoppning om lite annorlunda bana men nu var det en slinga på fotbollsplan, brant pulkabacke, slinga på gräsplan, brant utförslöpning, klart!
Men hur som helst så gillar jag att ta i och kämpa. Och det har jag gjort idag.
 
Som ni ser hade jag en pulstopp på tok för tidigt samt en pulssvacka på mitten där jag gick en kort sträcka. 94% av loppet var jag över 90% av maxpuls och ett snitt på 93%. Så visst tog jag i ordentligt men sen grämer jag mig lite att jag inte är bättre än så här,
Erik Anfält 1976 Örebro AIK 0:41:44
Pär Englund 1977 Örebro AIK 0:46:42
Morgan Pätsi 1977 Örebro AIK 0:52:24
Andreas Wendin 1980 Örebro AIK 0:53:01
Ola Hellström 1978 Örebro AIK 0:54:10
Marcus Jonsson 1977 Örebro AIK 0:54:36
Johan Stamm 1978 Nature Running 0:55:00
Johan Östman 1976 IF Start 0:55:10
Mikael Selvin 1978 Örebro AIK 0:55:46
10  Mats Bäckström 1980 IF Start 0:58:24
11  Esad Ajanovic 1978 Örebro AIK 0:59:21
12  Daniel Andersson 1977 IF Start 1:01:48
13  Fernando Galindo 1977 Örebro AIK 1:03:29
14  Ivan Ponce
 
kollar man på resultatlistan så ser det väl okej ut. 
 
nähe.. måste laga mat nu. chipp på er
 

9x1 min i backe

Söndagens pass satte sig i benen. Hmm undrar varför. Var det för jag inte drack nåt på 1 h 45 min? Eller för att det kanske var mkt längre än de 15-17 km jag gissade på? Eller var det oväntat många höjdmeter?  
Hur som helst var det skönt med en vilodag igår då hela huset städades istället. Med pause för en skön bastu mitt på dagen. Det var min sista pappa-dag av de 10 dagar man kan ta ut vid barnafödsel.
Idag startade arbetet igen men numera är jag stationerad i Lindesberg av alla hålor. Blir lite längre arbetsdagar men va fan. Trivs skitbra ändå.
 
Träningen då? Jo tack, sitter just nu med varma trötta ben. Sprang högintensiva intervaller i den lokala backen här i Latorp. Målet var 10 st men efter den 9e brände det i både ben och hals så kände mig nöjd ändå. Gissar att de tog 1:15-1:20 per intervall idag. Satsade inte för att gå för hårt utan jag tog istället något kortare vila än normalt.
 
Söndagens trail-runda var som sagt en skön sväng så jag har förhoppning att upprepa den imorgon onsdag. Då kan benen få vara trötta på torsdag, lite aktiv vila på fredag sen blir det DM på lördag men förhoppningsvis pang-pangben.
OM jag nu kommer ut imorgon. Var ju dum nog att sen en Gingerrunner film ikväll...

tidig morgontrail

Hade förhoppningar igår. Ja på två sätt.
1, att få med mig nån på ett tidigt morgonpass
2, att få vara med om en soluppgång i kilsbergen igen.
 
Ingen förhoppning infriades.
 
Den där Henrik Öijer inspirerar många och han har hjälpt mig ett flertalet ggr då jag haft det kämpigt med motivationen så där efter kl 20 på kvällen. Han är ju halft galen och kan fira av testcykelpass runt midnatt.
Åt samma håll kanske jag kan inspirera andra att gå upp lite tidigt och kanske få uppleva soluppgångar likt den jag fick uppleva i Skottland förra året
 
Nåja...
Klockan ringde strax innan kl 5 idag. Exakt kl 06:00 startade min runda från den lilla hålan Blackstahyttan