marathonträning

Fick frågan häromdagen: Har du tröttnat lite på cykel nu och kör löpning ett tag?

Svaret är nej men jag vill verkligen klara av den där fjällmaran som snart är här och igår blev det första joggingpasset med lite längd på. Camelback på och joggade med jobbarkompismats i 1h 35 min och i vår fart blev det då ca 16-17 km. På slutet kändes det i framsida lår, framförallt när man körde utför och det är nog den största påfrestningen under maran oxå. Att springa utför fjällen... aj aj aj.
 Idag är det oxå lite aj aj i benen..


Ni vet hur ofta idrottsmänniskor säger i intervjuer hur ofta de tackar sina föräldrar för det stöd de fått. De kommer jag aldrig att kunna säga om farsan. Visst har kan skjutsat till o från träningar och langat på en o annan tävling men när det kommer till det mentala peppningen så har det lyst med sin frånvaro.
Det tydligaste var när jag var på väg in i cykelsporten och jag hade brytit vätternrundan knappt halvvägs och ville ge mig på finnmarksturen senare samma år (tror de var -94 eller -95) " klarar du inte vättern kommer du inte att klara 11 mil i skogen" löd de då. Fler uttalanden om hur man borde ha vilat eller tränat har följt genom åren. Ordet intervaller har sagts flertalet gånger men han har ingen vetskap om att intervaller kan köras på många olika sätt och intensitet. Att vila har ofta påpekats hur viktigt det är från farsans håll. När jag skall köra en lugnare vecka så tror han att jag skall ligga på soffan måndag till fredag. Och att cykla dagen efter en tävling är nog helt främmande för han. Är det inte intervaller är det vila.
Det som förvånar mig i hans okunnighet är att han på -80talet var en av länets bästa skidåkare så lite mer kunskap borde man kunnat ha förväntat sig.
I förrgår var det de här om fjällmaran. Hur tuff skulle inte den bli och hur mycket jobbigare den var än en vanlig mara... Suck!
Något som iaf är bra är att han äger min gamla båge som idag skall luftas. Det gamla skinnstället får mig att känna mig som Wolverine. Foto kommer..

Idag skall det snickras tralldäck på jobbet fram till kl.11 sen ska jag sluta för att hinna se Sara ta studenten. 

Kommentarer
Postat av: martintrampar

Föräldraokunnighet/dumhet e aldrig kul, men man får vända på steken. När ingen tror på en ska man jävlar i helvete visa dom. Är du nå haj på grästrimmrar? Jag har en Stiga som jag vill hänga på en klinga. Ich bien ein idioten. Hilfe!!!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback