Lite trött av 4,5min cykel

Igår kördes prologen här på hammarö. 3 km i full fart o ja tycker nog att ja lyckades ganska bra. Prologer är annars ganska lätta att göra fel på för man kan inte gå på för fullt men man måste ändå gasa jäkligt mkt. Ingen som körde igår har fått något resultat pga strul i tävlingsledningen men ja är nöjd då ja snittade 39,2km/h o hade ca 4min 28sek. Benen e lite trötta idag trots att ja var snabb att fylla på med flytande kolhydrater :-) snart är de dax för 17km tempo (fy fan) sen ikväll är de GP.

Nya tag med löpningen

Jodå så att..Axeln min påminner mig om att jag lever ibland. Har stått och jobbat med ett spätt med en arm nästan hela dagen. Av misstag försökte jag använda båda vid ett tillfälle men då kom det smärtsignaler som vanligt. Dock börjar jag bli rörligare o rörligare i axeln så ett visst framsteg börjar jag märka av men så är det ju en ny landsvägstävling i helgen så.... :-)

Har inte visat er denna men så har den ju funnits ett tag redan på www.alltomcykel.se
 

Det är Oscar Byhlinder som har haft en kamera monterad på sin cykel under en världscuptävling för några veckor sedan i klassen U23. Han var väl inte seedad för han fick startplats 140 men killen är i en grym vår-form och kör upp sig till plats 30. Som sann mtb-nörd som mig är det kul att sitta o kolla på sånna här filmer.

Egen träning
Jag borde väl ha åkt direkt hem och kört ett racerpass men samtidigt så måste jag börja trappa upp löpningen. Och cyklingen gör jag ju bara för att det är kul nu för tiden. (trodde nån på det där?) Jag körde ca 9 km på ca 43 min. Lite väg och lite stig. Traineffekt 3,6 så inte så värst hårt.
Just nu är det en blandning mellan packning, cykelservice och tvätt här hemma. Skall väl försöka med nån uppdatering under helgen.

Puss så länge

3D sladdande effekt

Jag har hittat sladden!!!!!!!! Låg bland andra sladdar naturligtvis. Som att leta efter en orm i en hög av ormar. Har därför laddat upp några filmer på tuben. Här är t.ex en av dem ifrån i måndags:
Igår blev det en konstig dag. Smet från jobbet för att besöka vårdcentralen. Träffade en duktig läkare som misstänkte att ett muskelfäste kunde vara skadad eller av. För att utesluta skelettskador fick jag en direktremiss till akutröntgen på USÖ. De tog säkert 10-12 bilder och verkade göra ett bra jobb. Nu hittade de som tur var inga sprickor i min otroligt starka benstomme vilket nästan kändes som ett nederlag då sjukvården lagt ner så mkt omsorg på mig. Jag fick liksom ganska mycket för de 120 kr som jag först betalade på vårdcentralen.
Dock skall jag nu få en ganska snabb remiss till nån ortoped som kan mer om muskelskador. Smärtan finns kvar och det blir några "AJ jävlar" på jobbet och vissa saker går inte alls att göra.
På kvällen blev det en rastlös vilodag vilket rörde om mina splittrade tankar i huvudet om att vilja prestera och träna mkt o hårt. Jag har Saras fantastiska stöd OM jag skulle vilja cykla mer och den tiden kommer nog men just nu måste jag sätta igång att löpträna. Ja för det är ca 3 månader kvar till AXA fjällmarathon :-) Men känslan att vara stark under en tävling är underbar. Motsatsen är att bli ifrånkörd vilket nu sker mer frekvent. Läste på en sida häromdagen att en snabb gubbe ;-) kört 15 ggr i en slalombacke. Då känner jag att den nöjda känslan vill jag oxå ha efter ett bra backpass. Jag hoppas nu på att Hammarö 3 dagars ska ge grym träning och att få höra mycket historier från klubbkompisarnas Italienresa som de nyligen har gjort.

Biorecension
Var nyss på premiären av Thor 3D
Förts vill jag bara säga att formatet 3D behöver utvecklas ett tag till. Visst är det ganska häftigt men det är inte bra än. Men filmen Thor är däremot bra. Riktigt bra. Bra effekter och den utspelar sig både på jorden och i Asgård och filmen underhåller verkligen. Små inslag av humor på en lagom nivå och kraft, ära och historia är väl tre stora pelare som håller upp filmen. Man får bekanta sig med flera figurer från den fornnordiska mytologin så som Loke, Oden, Sleipner, Heimdal m.fl.
Är mycket nöjd och ger den 3,5-4 av 5 möjliga.

timmar o teknik

Läggdax var nyss i det Hellströmska och Backlundska hemmet men jag vill ändå säga att kroppen känns rätt bra trots ca 5 h i sadeln idag.Om jag räknar som en friidrottare så är det väl 5h + 2h bara idag men då jag granskar de där timmarna så är det väl knappt 5 av dom som jag faktiskt har trampat.
På förmiddagen kördes det distans med ca 14 pers i Kilsbergen. Tror vi tappade 2 eller 3 stycken pga en punka sen såg vi aldrig dom igen. Vet dock att både Eknor o Johan J hittar bra där uppe.
Jag var visst den enda av oss som cyklade hem från bergen så jag bombade på i svag medvind på banvallen.
Väl hemma så blev det en dusch, mat sen somnade jag med Sara o katterna på sängen.
Sen var det ganska snart dax för pass nummer 2
Vuxenträningen
Lisa som var på väg hem från Kolmårdsbiken stannade upp i Örebro och sa hej. Kul initiativ. Ca 10 st var där och vi körde lite teknikträning på olika platser men jag längtade mest efter det kaffe och fikabröd som jag förberett innan träningen :-)

Arbetsdag imorgon.
Kul. Får se hur den här jäkla krånglande (smärtande) axeln kommer att fungera.

sol sol sol

God morgon. Börjar känna en viss rutin med den här axeln nu. Tack vara starka tabletter kan jag nu somna finfint men varje morgon har jag ondare än vanligt. De två senaste eftermiddagarna har det nästan känts okej men så gör jag sån speciell rörelse så hugger det till som fan.

Igår åkte jag till stortorget strax innan kl 10 för Örebrocyklisterna har ju enligt ryktet fått en jäkla snurr på sin motionärsgrupp. Hörde att de var 83 st sist. Döm av min förvåning då vi bara blev 6 st!! Jag hade sett fram emot att bli en i mängden men jag tog väl nästan ledarrollen och föreslog en sväng norrut för att visa lite nya vägar. Vi körde Hovsta, Kvinnersta, Mogetorp, Järle, Hammarby, Born. Där vek jag, svärfar och Carl Modig mot Klacka Lerberg för att skarva lite innan fikat. I den första backen rycker Carl. Han hade då än så länge sprättben men det ändrades senare :-) Jag ställer mig upp för att hänga med och känner tydliga signaler i axeln när jag behöver bryta i styret. Efter ca 20 sekunder hojtar svärfar att han vänder om. Han trodde kanske att vi stötte av honom eller så ville han spara krafterna till kvällens styrdans :-)

Jag visade iaf Carl den långa stigningen Klacka Lerberg innan vi oxå tog en lyxfika på Da Capo i Nora. Sen körde vi snabbvägen hem och fick ihop 107 km med ett snitt på 31 km/h. Känns helt okej att ha kört ca 10 h nu på 3 dagar. Benen är relativt fräscha och efter dagens mtb-pass kan man nog unna sig en vilodag. Appropå vila i veckan...Biofilmen Thor har premiär på onsdag och biljetten är bokad. Ska se den i 3D och vem vet, man kanske får en hammare i huvudet.
Hitta ett roligt klipp på nätet nyss. Roligt på det sätt att det är på detta sätt som jag skulle kunna göra bort mig på.


eller nu när vi snart ska bli föräldrar så naturligtvis måste man ju gå sån här föräldrautbildning.
 

ont & anmäld


så ja... Anmäld.

Ursäkta att jag inte bloggar så mkt men dessa dagar av sjukskrivning och "ledighet" känns så konstiga. Har fortfarande så jäkla ont ibland att jag är på väg att skrika men att cykla går så bra att det känns märkligt att klaga på axelsmärtor.
Syrran och hennes kompis Evelina var i stan i helgen och tränar inför tjejvättern. Syrran lånade denna gång min racer istället för Saras vilket var ett litet lyft tyckte hon. Jag själv körde mtb brevid tjejerna när jag i fredags körde Täby, Fjugesta, Viby. Där fikade vi på Vibykrogen innan vi körde Brändåsen, Byrsta, Kumla o hem. Ca 8 mil blev det och det var två ganska möra nybörjare som kom hem igen.
Igår hängde även farsan på och jag ledde dem norrut. Kvinnersta, Mogetorp, Järle, Hammarby och sen testade vi en väg som jag aldrig kört tidigare men Magnus P hade tipsat om den. Vid Hammarby viker man vänster för där går det en smal, asfalterad väg ner till Nora Golfklubb. Den var riktigt fin. Sen blev det Noravägen till Mogetorp, Närkes Kil o hem. ca 7-7,5 mil men med lite mer backar än gårdagen.

Jag önskar att jag kunde lägga upp mer bilder o film på bloggen men helt plötsligt är överföringsssladden till mobilen borta. Nu när jag skriver det kom jag o tänka på att jag dammsög upp något under byrån sist...Den är ju bara ca 10 cm lång så jag kanske måste tömma påsen så att säga...

Idag då? 
Jo ännu en fin morgon och jag tänkte nog hänga med Örebrocyklistgänget från stortorget o få ännu några fler lansdvägsmil för att köra i skogen går inge vidare. Idag skulle jag ha tävlat i Södertälje i xc men det hade varit korkat att ens försöka. Nästa helg är det dock hammarö o det ska gå.

Imorgon blir nog den tuffaste utmaningen hitintills. Mtb-distans i Kilsbergen. Det är samling vid restaurangen kl 10 och förmodligen delar vi upp oss i två grupper med olika farter. Häng med!
Kan man inte då så är det sen teknikträning vid Ljungstugan kl 18 på kvällen sen.
 

Delade känslor

Det är en konstig känsla i kroppen nu. Vissa rörelser som att ta på sig en tröja över huvudet, lyfta något (oavsett vikt) åt sidan med vänster arm eller klia sig på ryggen gör förbaksat ont. Att lägga sig sova är oxå en plåga för nästan oavsett hur jag har armen gör det ont men att byta sovställning är värst.
Annars är jag frisk och pigg och vill därför jobba. Det känns både konstigt och lite fel att vara hemma men samtidigt vet jag ju vilket fysiskt jobb man har. Jag skulle inte kunna köra traktor eller Lundbergare för de styr man med vänsterhanden. Jag skulle inte kunna lägga plattor. Förmodligen skulle jag inte kunna hantera sopkvast, motorsåg, räffsa, spade eller något av de andra verktygen vi jobbar med. Jag kan inte utföra mitt jobb med den här muskelskadan jag ådrog mig i söndags.
Därför känns det konstigt mot t.ex. jobbarkompisar när jag säger att jag är ute och cykeltränar. Råkade liksom heja på några stycken under dagens pass. Det gör minimalt ont att sitta på racern och trampa. Vid ojämnheter i vägen eller om jag skulle försöka rycka upp framhjulet över något gör det ont. När jag flyttar handen från bocken till övre läget på styret kan det smärta till lite beroende på hur varsam jag är. Känns skönt att cykla men konstigt att vara sjukskriven..

Skall inte jobba något imorgon heller.

Träning
Jo som sagt. Körde racer igår, ca 3 h där jag försökte att pressa på lite hela tiden och det tog nog ganska bra för benen var så där härligt möra hela kvällen. Det blev Täby, Fjugesta, Vretstorp, Vibykrogen, Byrsta, Kumla, Hem.
Idag körde jag ett kortare pass där jag mosade 3x 10 min så det brann i benen. Puls-och cykeldatorlöst då SUUNTON är inlämnad för service och magneten till cykeldatorn sitter på det krashade hjulet som oxå är inlämnat. 
Imorgon skall det bli en utflykt med Sara och hennes halvsyrra till Kvarntorpshögen. Det kanske går att kombinera med träning men de har jag inte bestämt än.
sara ombesiktade förresten skrotis idag. Hon hade sin sommarklänning på sig...Inte för det kan ha spelat nån roll men den gick iaf igenom :-)

Saris bjöd mig på en slags namnsdagslunch idag. På/i stadsträdgårdens resaturang. Kan rekommenderas mycket starkt. Buffè på ekologiska rätter skulle man kunna summera det. Härlig miljö är det ju där oxå. Efter det sepnderade vi lite tid på stan och nånstans där läste jag i aftonbladet om ett populärt o roligt youtubeklipp. Jag tycker det är så där..En pingvin som blir kittlad.


sjukskriven pga cykelcrash

Det hade inte fungerat att jobba med den pajjade axelmuskeln. Eller paj o paj men den har ju fått sig en jäkla smäll iaf. Små vardagliga ting som att hålla mobilen till örat, äta smörgås, lyfta en mjölkförpackning eller köra bil är förenat med smärta. Eller ska jag vara ärlig så har jag inte ens satt mig bakom ratten för jag inser faran med det. Särskilt i skrotis som har muskelservostyrning :-)
Jag tog igår en promenad upp på stan och lämnade in mitt trasiga framhjul för reperation, tog en fika samt att jag köpte Voltaren gel. Smörjde in runt det smärtande området några ggr igår och jag tror baske mig att det hjälpte för igår kväll hade jag en ökad rörlighet.
En del konservativa människor tycker att man skall vara helt sängliggandes när man är hemma från jobbet och är sjuk eller skadad. Inte nog med att det är jobbigt psykiskt. Jag tror inte det är bra alla gånger heller för min kropp är iaf gjord för att röra på sig. Jag ville därför testa att sitta på cykeln igår. Jag är tacksam för att jag hade träningskläder med hellång dragkedja, för att dra på sig t.ex. en T-shirt över huvudet är ett av de moment som gör mest ont. Efter att ha fått ner mtb-hojen tre trappor och med några osäkra rörelser kommit upp o iväg så gjorde det inte det minsta ont. Kunde inte rå för att et stort leende spred sig över munnen. Jag åkte runt på massa vackra promenadstråk och så länge som underlaget var jämnt så kände jag inte det minsta. Det märkliga är om jag står lätt framåtböjd och simulerar att jag sitter på en cykel gör det skitont.

Vuxenträning i mtb
Igår startade den. Hade verkligen ingen aning om hur många som skulle dyka då det var riktigt mkt folk hela förra våren. Igår kom det 21 st varav 3-4 st var helt nya ansikten. Vi åkte till Atlegropen där jag fått tillstånd att köra (så åk inte dit själv) och vi körde några gånger innan de flesta (iaf jag) var mosiga i benen. Vi rullade sen mot Sörbyskogen där vi han med 2 klättringar till innan kaffet hägrade vid klubbstugan. Bilder, och kanske film, dyker väl upp inom en snar framtid på
Johans sida för han har ju en sån där från GoPro-kamera på huvudet.

Kändes lite konstigt mot jobbet att kunna köra hårda träningspass men inte kunna jobba. Igår högg det till en gång i axeln när jag ville arbeta med armarna när jag kämpade uppför. Samma sak när man vill ställa sig upp med cykeln och köra, de går knappt.
Idag tycker jag att jag har lite ökad rörlighet och skall väl fortsätta med Voltaren gel så kanske man kan arbeta imorgon.


Landsvägspremiär.slut

Ja det var ju trevligt i bilen dit, lite innan loppet och sen lite grann på vägen hem oxå.
Har verkligen Henke o jag 28" cyklar båda två? Det ser ju så olika ut?Östgötaloppet hade i år stora startfält och det snackas om att just seniorklassen kanske skulle vara den "farligaste" klassen för vi gubbar är hetsiga och har övertro på oss själva. Jag låter det vara osagt men det kändes lungt i den första milen som jag deltog iaf.

Jag ligger i den främre fjärdedelen av fältet som kör ca 40 km/h när några nuddar varandra på vänstersidan av fältet.  Vi som ligger snett bak till höger viker instinktivt lite åt höger för att inte riskera att krasha. Killen som ligger snett framför mig till vänster och jag viker lika mycket åt höger till en början men sedan gör han en lite kraftigare gir åt höger som direkt gör att mitt framhjul träffas av hans bakhjul. Förmodligen är det hans snabbkoppling som går in i mina ekrar för det rasslar till någon hundradels sekund innan jag far rakt ner i asfalten. Jag kan nog det här med att ramla för det blir alltid på axeln och över ryggen, som en judo-rullning. Idag träffade nog däremot axeln hårdare än vanlig men så var ju underlaget för dagen inte skogsterräng utan asfalt. Det första jag gör instinktivt är att jag skyddar nacken med en arm för jag hör och ser att det svischar cyklister runt omkring mig. De lyckas vejja runt mig allihopa och jag drar inte med mig någon mer vilket känns konstigt men ändå skönt.
Jag reser mig omgående upp och kollar av resultatet på cykeln. I mitt framhjul sitter det normalt 20 ekrar. 10 på ena sidan och 10 på den andra. Nu är det endast 4 st krokiga kvar på den vänstra sidan och 6 st är helt av. Den första minuten känner jag knappt att jag själv har slagit mig men ju mer jag börjar gå tillbaka så stelnar axeln mer o mer.

Jo jag fick ju gå.... Efter vårt startfält åkte en minibuss från arrangören CK Hymer. De frågar mig om jag är okej. Jag svara JA men inte cykeln. Kan jag åka med er? Frågar jag.
"Nej vi åker ju åt andra hållet men det kommer fler bakom", säger de.
Jag tror dem och börjar gå bakåt längs banan. Då det är oskönt att gå i lvg-skor så tar jag av mig dem och går i bara strumporna på den vårvarma asfalten. Detta gör jag i ca 35-40 min innan samma karavan av cyklister OCH samma minibuss kommer tillbaka då banan går så att man cyklar på samma sträcka två ggr. Jag slår ut med armarna åt Hymers buss där jag menar" Det kom inga andra, får jag åka med er nu?"
Jag möts av samma gest av chaufören. Han tittar på mig och svarar med samma gest. Va fan!!! Jag går i ytterligare ca 10 minuter innan en privat motorcyklist stannar och pratar med mig och sen åker han till närmaste flaggvakt och straxt därefter blir jag upphämtad av en medhjälpare till ck Valhall. Tack för det men hur tänkte arrangören? Om jag inte fick åka med minibussen (fick höra att de var sjukvårdare) borde de väl åtminstonde ha ringt en samtal till tävlingsledningen??


Annars då? Jo efter att ha tittat igenom ojen lite mer nogrant så hittar jag: Ingenting. Det har blivit lite repor på det högra reglaget men då matchar det ändå bara de på det vänstra regalget :-) Styrlindor, cykeldatorn, ramen, kläderna har klarat sig. trots att jag gick i backen ganska hårt så finns inte ett märke på den sprillans nya hjälmen. Dock vet jag inte om jag själv är hel för det smärtar när jag skall lyfta något med vänsterarmen. Får se om jag kan jobba imorgon eller inte.

Jaha..Vad säger ni? Vuxenträning imorgon och tävling nästa helg? Jajjemen.


morgonstund e guld värd

Klockan har nu passerat 9 och det närmar sig att väcka den gravida sambon. Själv har jag varit uppe sen kl 7 och förberett lite lagning av bakväxeln på mtb-hojen. Ska göra det på ett riktigt B-sätt. Jag skall limma dit en plastbit så inte kedjan kan hoppa av bakväxeln. Ja har skurit ut en passande plastbit med lödkolven men något limm har jag inte lyckats hitta här hemma så det måste jag köpa idag. Bäst att spendera mycket tid på stan för Sara måste plugga och det gör hon bäst när jag e borta.

Här vid datorn blev jag just FETT imponerad (igen) av David Blaine.

Morgonjogg e rätt gött faktiskt

Ja så satt man där igår som en medelsvensson. En öl i handen och kollade på hockey :-) Jag gjorde mig en spontan tapas-bricka och njöt av när Färjestad tog ännu ett SM-guld

I skålen hade jag spontangjort en coleslaw om ni undrar

I onsdags gjorde vi ju en slags rundell i marktegel. Sara berömde den när hon såg bilden här på bloggen. Igår gjorde vi klart det runt omkring

Det är lite sånt man pysslar med på jobbet. Eller så kan man göra som vi gjorde idag: I stort sett ingenting :-)

Jag rullade racer igår med riktigt tröga ben. Inget annat om säga om gårdagens träning. Pinna på med benen och drömde mig iväg till söndagens tävling.
Dagens träning blev en mental kick men fysiskt tog det mer energi än vad det gav. Startade med en liten camelback på ryggen och joggingskorna på fötterna. Jag hade då en timme på mig innan själva arbetet startade så jag tog en liten omväg till firman via rynninge, nya cykelbron och sen lite ute på oset och det var där som det återigen slog mig vilken vacker väg jag har till jobbet. Jag kände mig tvingad att stanna upp en stund...


Den underbara soluppgången utvecklades sen till en grå, mulen arbetsdag helt utan energi men nu i skrivande stund kl 15 på eftermiddagen känns det lite bättre. Jag joggade ungefär samma väg hemåt och fick idag ihop dryga timmen. Stödstrumporna är på och jag sitter och lyssnar på det senaste avsnittet av
cykelradion med Tomas Jennebo och Anders Adamsson.

trail it is

Jag går igenom en fas nu. Lite tveeggat. Jag cyklar mindre nu för tiden än för typ 3-6 år sedan. Fokuset ligger inte på att prestera så bra som möjligt i sadeln men ändå så finns ju den egna pressen där. Jag håller väl på och accepterar att jag inte är lika bra nu som då. Och tävlandet på cykel som varit en livsstil så länge håller på att fasas ut. Knappast för alltid men åtminstonde på en hyffsat hög nivå och frekvent som förut.
Idag kom iaf ett riktigt trivselpass. Det var inte bara sällskapet utan oxå den underbara känslan av att springa på stig. Smalstig. Stiglöpning eller trail om man vill tala termer. Attans vad skönt. Fick mig att längta till AXA fjällmarathon. Inga intervaller idag utan prestationslös löpning där tid och längd fick spela det sekundära.


Tjatar jag om mitt omväxlande jobb??
Igår filmade jag det här;Idag gjorde det ogifta paret Carlsson & hellström denna snygga rundel. Ibland är vi uppe i det blå, ibland nere i smutsen.


Mera cykel. Kollade startlistorna till helgens landsvägstävling. Fasiken vad folk det kommer att vara ute på vägarna. I herrarnas elitklass var det nästan 100 pers, uppskattar att i "min" seniorklass var det ca 70-80 st. I damelit var det 32 st!! Häftigt!


piss o pest

Skulle ha skitit i att köra intervallerna på testcykeln. Den visar ju kraften i benen :-( Försöker rädda mitt sargade ego att den kanske börjar visa felaktiga siffror. Fick iaf hög puls under passet och imorgon skall jag springa med jobbarkompismats. Tävlingspremiär är det ju inte förrens på söndag så det hinner kanske rätta till sig i benen. Jag straffade dem iaf för det usla träningspasset genom att köra tunga benböj efteråt. Rätt åt dem.


Pantamera

Vilken skön måndag. Inte bara vädermässigt utan arbetsdagen har gått förbi utan stress, sköna arbetsuppgifter bl.a. på universitetet :-)Här är en bild snodd från ägaren till den rödsvarta focushojen som jag är på väg att köra över :-)
Vi var som sagt ett par erfarna unga män + Martin som igår njöt av fina stigar och härligt vårväder. Vi körde den omtyckta "avslutningsrundan" som jag garanterat kommer att avverka nån lämplig vuxenträningsmåndag.
Appropå Vuxenträning...

Är du nybörjare på mountainbike eller erfaren skogscyklist och söker likasinnande så drar det ju igång om en vecka. Mtb-träning som är öppen för alla. Måndagar kl 18 vid Almby IK:s klubbstuga på Ljungvägen 16 i Brickeberg. 
Några måndagar kommer vi att ses kl 17:30 på innergården bakom Norra cykel för att sedan köra lite längre sväng. Det är 2a maj och 23 maj som är bestämda i dagsläget. Kanske ska man boka in avslutningsrundan 23e maj??

Under gårdagens sväng så var dels underlaget lite opålitligt då det var lite slirigt här och var men så var nog hela gänget lite ringrostiga efter vinteruppehållet oxå. Jag själv lyckades få in en liten pinne vid bakväxeln med ett lite tråkigt resultat. En liten flärp på bakväxeln gick av så kedjan kan hoppa av den nedre rulltrissan åt sidan. Någon som har en longcage  SRAM X0 liggandes?

Annars så är det mest den där underbara bilen vi kallar Skrotis som jäklas

Till Salu! VSA medföljer bilen. :-)

Vi (svärfar och jag. Sara tittade på) skulle ju byta stötdämpare fram. Det var mycket som skulle lossas på för att man skulle få loss dem och historien är inte klar än. Vi får se vart det slutar men det är sant som det har sagts sen Henry Ford`s tid " Det är dyrt att ha bil"

Imorgon blir det ett intervallpass inomhus oavsett väder för det är det enda jag hinner med innan styrelsemötet i klubbstugan. Siktar på ett gäng 4or på höga wattsiffror då jag kört lungt lör-sön och vilat idag. Känns det bra efter det bränner jag av lite 30 sekunders oxå.

ensnabbis

Paris-Robaix går ju på tv:n så jag tänker inte sitta i rummet intill men idag var vi ett par gubbar som rastade våra mtb-hojar
 

Då Johan F körde med sin GoPro kamera på huvudet kommer det säkert upp mera film på hans sida.
Den är här!

Fettförbränningsmtb

Här hemma vill vi ha en viss stil & klass. Vi har lärt Leia att ligga som en sån där egyptiskt katt med svårstavat namn :-)

Idag vaknade jag som vanligt först här hemma. Misstänker att den vanan kommer förändras snart när den lilla ploppar ut. För de ploppar väl ut?? Lätt o smidigt?? Jag tog mig ett glas på stående fot. Proviva alltså. Sen bytte jag om och joggade till andra sidan stan och lämnade en liten present till svärmors trapp som vi hade köpt när vi var i Tallinn. Sen tog jag en omväg hemåt så distansen blev nästan 9 km. Väl hemma började Saris vakna till liv så vi åt frukost ihop.
Sen har vi varit på trädgårdsmässan i den i stort sett värdelösa byggnaden conventum Arena. Mässan finns inget att säga om förutom att jag köpte mig en stor salami som passar perfekt till öl. Detta har precis provats så ursäkta stavfelen.
Efter det så tog jag mig ut på en mtb-sväng på ca 2,5h och det var för att samla timmar och testa lite nya stigar. Självklart körde jag även fel men då lär man ju sig ännu fler stigar. För att ha varit ute så länge som 2,5 h så körde jag inte långt från stan. Började med Naturens Hus, Oset, Hjälmarsberg, Ekeby Almbys gamla skidspår, Mark, testade sen lite nytt till Riksväg 51. Mellan Atlegropen och Atleverket provade jag lite nya stigar men de måste torka upp för att bli okej. Sen finns risken att de i sommar har växt igen så man inte hittar dem. Efter ett tag blev jag skrämd av något stort som stod alldeles brevid stigen...

Denna fejk-älg är gjuten i betong men när man ser något i ögonvrån brevid stigen så rycker man till. Iaf om det är en "älg"
När jag åkte via sörbyskogen hemåt så såg jag en Almby IK-klädd cyklist i korta byxor och kort tröja. Den galna man som nyss varit sjuk. " ja men det är ju varmt " svarade han på mitt skäll. Nej, Det är inte sommar än!!!

Imorgon hade jag tänkt att göra racerpremiär men jag har nyligen ändrat mig för det är faktiskt väldigt kul med mtb just nu. Det är precis som om kroppen har saknat att köra i skogen för det är kul. Började faktiskt fundera på fler tävlingar under dagens pass som inte innehöll en enda pulshöjning med träningssyfte.

Nähe..Lite mer ölkorv kanske.


fredagspopcorn

Ah shit alltså. Vad skönt att gå på biopremiär med höga förväntningar på filmen och sen gå därifrån upprymd och ruskigt nöjd.

Om arbetsdagen finns inte så mycket att säga förutom att när vi jobbade vid en parkering vid universitetet så kom det en söt studenterska och bjöd mig och kollegan på bullar. Trevligt initiativ.

Annars så har det mest varit en lång väntan på kvällens bio. Premiären av sucker punch. Då det samma kväll var fint vårväder, ÖSKhemmamatch och konsert av Danko Jones i stan så får man väl säga att det var hyffsat mkt folk i stora salongen (1an) på filmstaden. Sen är väl inte filmen den mest omtalade just nu heller.Denna bild är från när BabyDoll hamnar i fantasivärlden första gången och hon möter 3 samurailiknande soldater som ser ut så här


Jag skojar inte om jag hade gåshud och satt med ett fånigt stort flin. Fan..ja e 32 år. Men ändå..shit vad häftigt och grymt snyggt gjord hela filmen är. Bra musik är det oxå men ibland reagerade jag på att ljudet lät lite burkigt och filmstaden lär väl inte ha kassa ljudsystem i sin bästa salong?? Nä och lät det burkigt så skulle det säkert vara så.
 Filmen är alltså ingen ninjafighting-film utan har lite av det mesta. Utom humor. Nä något skratt i salongen hördes inte. snygghet o sexighet är något som Zack snyder har lagt på en perfekt nivå tycker. Inget är så där skitschnyggttappahakan utan bara tjejer i snygga kläder. Inga bomber a la Angelina Jolie vilket jag tycker var bra. Äsch jag kan inte beskriva hela filmen men bra slut var det oxå. Jag kommer att se denna film en gång till. Minst. Precis som första gången man såg Matrix så fattade man inte allting utan det blev klarare och klarare ju fler gånger man såg den.
Gillar dock en replik lite extra från filmen. " Om du inte står för något, kommer du att ge efter för allting"

Nu är det läggdax och imorgon skall jag sova ut ordentligt. Förmodligen ända tills 07:30. Sen vill jag jogga och cykla mtb o så...


Delade känslor

Ja idag finns det flera bottnar i rubriken.

Kör jag kronologiskt blir det så här. Vaknade tidigt för att ja och kollegan skulle ju börja extra tidigt idag. Åkte härifrån 05:40 mot jobbet med den underbara bil vi kallar skrotis. Den skulle ju besiktas idag. Det var med både nervositet och glädje denna koll skulle göras.

Jobbet flyter på bra och vid klockan 14 lämnar jag arbetsplatsen som idag låg strax utanför Fjugesta. På väg mot besiktningen så durrar/vibbrerar/ skakar ratten till några gånger och jag förstår att det beror på att den där fjädern som är av på vänster fram. Under själva besiktningen så så upptäcks naturligtvis det tydliga glappet och instabilitet när bilen är upphissad. Det visar sig att hela gaffelbenet är av!!! Detta är dock det enda som det blir nedslag på och bilen får nästan beröm annars för att vara i så bra skick.

Då jag kom hem i god tid men inte fick med mig något mtb-sällskap så vände jag styret mot närmare skog än den som finns i Kilsbergen. Jag körde mot "hångelplatsen" och blev glad över hur lite snö det finns kvar ute i skogen.
När jag gasade lite olika långa ostrukturerade intervaller så slog det mig hur trötta mina ben var. De ville inte alls mosa på som jag ville. Körde sen bort till lilla byn Mark och testade lite nya stigar. Då kom glädjen tillbaka för det var så skönt att bara köra mtb igen. Att köra på barmark efter en lång vinter är så skönt och det var lite som en kalv på grönbete.

Efter att ha fyllt vattenflaskan vid klubbstugan så testade jag ännu lite nya vägar/stigar och jag hamnade sen vid Atlegropen


Här har jag fixat tillstånd så att vuxenträningen kan ske här några gånger.
 Jag tror att blotta åsynen av Atlegropen höjde upp min motivation igen för det blev en hel del gasanden efter det här. På platten, vid sörbybacken och sen en lång intervall hemåt. Det svarade bättre o bättre oxå så det blev positivt i huvudet.
Knappa 2 h blev det och jag såg att pulsen var över 90% av max flera gånger.

När jag rör mig här hemma i lägenheten så säger Saris att "det syns att du har ansträngt dig, det syns på låren" Jag själv tänker inte på om det syns eller ej men jag känner tydligt den där härliga varma känslan i dom.

Imorgon är det fredag!!!!!!!!!!!!!! Efter jobbet så skall det inhandlas 2 nya stötdämpare till Skrotis. Sen skall vi ju se premiären av Sucher punch !!! Tjoflöjt vilken start på helgen.


vila gör mig tjock

Ja så äntligen har teknikgenierna Sara & Ola lyckats få en bild från en mobil till en annan och sen in i datorn och sen ut på nätet...
Tjejkväll på Krämaren
 Sorry! Bilden är inte klickbar :-)

Men tänk så fort allt kan gå från modellkarriär till tjockis utan framtidsutsikt

Jodåsåatt..Dagsfärsk bild. Sympatigravid nu.

Hur taskigt planerar jag inte in den här vilodagen då? Kanonfint väder nu på eftermiddagen men så har man fått lite annat gjort. Bytte vinterdäck mot sommardäck på min och saras hojar. Och imorgon verkar det bli bra väder oxå så då skall nog mtb-hojen luftas.

morgen, torsdag 07.04.2011
TidVarselTemp. NedbørVind
kl 0–6 4,1 – 5,4 mm
kl 6–12 0 mm
kl 12–18 10° 0 mm
kl 18–24 10° 0 mmSlängde iväg en anmälan till säsongens första landsvägslopp igår oxå lite halvspontant. Östgöta klådde mig förra året men nu vill jag ha revansch på kantvind och gummisnoddseffekt. I år skall jag med runt och kanske allra hellst i en utbrytning. Benen skall iaf vara trötta när jag åker hem.

Idag köpte kärleken min en biljett och bokade en annan till mig. Hon köpte till The Haunted som snart spelar i stan och bokade den jag nämnde igår, till bio på fredag.

Imorgon är det besiktning på skrotis. Den äcker olja och en fjäder på vänster fram är av. Åhh vad glad man är över att ha bil. NOT!!!!!!!!!!!!

Ska bli trendföljare

Ja nu vore det roligare att skriva om vädret än min träning för den går skit!!!!!!!!!!!!
Fast när jag lämnade klubblokalen nyss var mina sista ord " det var iaf ett genomfört pass och då kan det inte vara så dåligt"

Jag ville testa på 4or idag igen och det skulle jag ha gjort på en spinninghoj och inte testcykeln. När jag tänker efter så körde jag ju ett hårt pass på gymet + styrkeintervaller i fredags, lugn kortdistans i lördags, samma på söndagen + halvhård löpning på kvällen, hyffsat bra intervallpass igår så mina ben borde ju vara trötta. Idag funkade de två första 4orna men icke på imponerande wattsiffror. Pulsen gick dock upp finfint till 93-94% av max. På intervall nummer tre protesterade benen och jag slängde in lite längre vila. Försökte igen och det gick nästan i 4 min. Då sket jag i de där och brände av några spontana 1 minuters, senare blev de 30 sekunders men då hade det bara gått ca 42 minuter av passet så jag rundade av med 12 minuter på ca 88% ac maxpuls och en kadens på 66-67.

När jag åkte hemåt i skrotis så såg jag folk som motsatte sig det pissiga vädret ute och joggade/sprang/promenerade. Kul att se att joggingvågen verkligen har kommit för att stanna några år. Man blir liksom motiverad att byta sport så här när wattcykeln kastar sånna skitsiffror i ansiktet på en. Ska nog anmäla mig till den där fjällmaran snart..Löpning är så enkelt. Nä nu snackar jag bara skit..Hjärtat ligger för hårt kvar hos cykelsporten trots att förbundets gubbar borde bytas ut. En annan sida av mitt hjärta har bitit sig fast hos boxningen oxå. När fan ska jag ha tid o ta upp den igen???

Imorgon är viktig dag i Ola& Sara livet. Vi skall förhandsboka biobiljetter till premiären av Sucher Punch. Det är på fredag. Här har ni en annan trailer än den jag lade upp sist. Shit vad vi har höga förväntningar på denna rulle nu. Vi liksom peppar upp oss själva så snart kan det bara bli en flopp av det här.
Se den !!!
Döda ben

Har inte haft pigga ben på hela dagen men nog tvingade jag mig själv att sätta mig på testcykeln idag. Första intervallen kändes ju bra. Skulle hålla mig på en kadens på 95 eller möjligen 96 men på slutet var det ju så skönt så den snurrade ibland upp till 102.
Efter 5 minuters vila så trodde jag att ännu en lika bra intervall skulle forceras men icke. Parkerade på 96 i kadens men pulsen steg o steg och på slutet var den uppe på 177 vilket klockan räknade om till 97% av max. % min senare var det tänkt att jag skulle orka med nummer 3. Den sket sig. Provade men gav upp efter ca 1,5 min för då handlade det bara om tolleransträning mot syra.
Lite längre vila, bytte cd-skiva sen körde jag 3 intervaller på 4 minuter var och bara 4 minuters vila emellan. Kanske var det för lång vila i början? :-)

Imorgon tänkte jag underkasta mig någon annan slags intervalltyp men jag har inte bestämt mig för vilken än. Förslag tas tacksamt emot fram till kl. 16

Idag kompade jag ut ca 2 timmar på förmiddagen för att infinna mig på vårdcentralen. Jag skulle på hjärtkoll. Detta var ett krav från blodcentralen för att jag skulle få bli blodgivare. De tyckte jag hade oroväckande låg puls. Ett kort EKG och samtal med läkare så var det klart.

Idag fick vi inbjudan till föräldragruppen oxå. Fasiken det blir mer o mer verkligt det där med bajsblöjor och sovfria nätter.

Brudmagnet

Jäklar vilket effektivt pass jag måste ha avverkat på gymet i fredags. Jag har ont!!

Kanske var det då bra att jag igår och idag har kört två lugna pass med syrran och en kompis till henne. De gjorde sina första pass på racerhoj inför deras kommande utmaning: Tjejvättern.

Syrran lånade hjälm av mig och jacka, damasker, cykelbyxor och framförallt racer av Sara. Evelina hade lånat sin pappas Bianchi. Igår fick de bl.a. träna på att klicka i och ur skorna. Syrran la omkull sig efter ca 5 minuters cyklande. Hon glömde ju bort att hon satt fast med fötterna :-) Evelina var inte beredd på att framhjulet försvann på lite sandningsflis under dagens pass men landade mjukt på gräset brevid cykelbanan som tur var. Igår handlade passet mer om att vänja sig vid hojarna och vi trampade lugnt o fint i lite över 2 h. Idag stressade jag dom lite med intervaller på Kåvi-vägen.
Om jag uppfattade snacket mellan dem så tror jag de faktiskt uppskattade cykelsporten trots att vädret inte har varit det bästa.

Efter lite ärenden med Saris på eftermiddagen hann jag lagom hem för att se de sista 4 milen på Flandern runt. Attans vad spännande cykeltävlingar kan vara. Det var riktigt underhållande.
Sen har vi hämtat hem Skrotis oxå. Svärfar har ju mekat och servat den så nu skall den väl förhoppningsvis gå igenom besiktningen på torsdag. Kom o tänka på att ni kanske inte har sett den??

Lite som i en HipHop-video...Utan allt blingbling. Det är en riktig brudmagnet det där och i sommar sitter jag säkert och kör omkring med två unga blondiner i den.

Efter flandern runt var jag så uppe i gasen att jag ville ut och springa. Körde min vanliga fina slinga på knappa 12 km. Idag tog den 57 min och det kändes tungt. Tyckte jag pulsade lite högt oxå.
Nu är jag lite trött och ska släpa mig mot duschen.
Chipp o hej

 


Dresspojke

Ja nu känns det som en vanlig helg igen. Jag är uppe långt före Saris och bränner då av mail, surf och annat halvviktigt här vid datorn. Jag lyssnade nyss på när Björn Ferry gästade morgonpasset i onsdags för det kunde jag inte göra på jobbet då vi sågade motorsåg just då. Han är en skön person alltså.

Annars då?? Jo jag hade ju lovat att vara kalsongmodell åt Dressman i torsdags när typ hela city hade tjejkväll. Jag började bli lite nervös på förmiddagen då jag aldrig gjort något liknande innan men sen kom jag på att man har ju lika mycket kläder på sig när man är på badhuset och då var det lugnt.
Vi var 3 grabbar och 2 unga tjejer som visade underkläder sen var det 3 damer i vårkollektion. Vi var på en scen 2 ggr och därimellan stod vi som levande skyltdocker. Det var lite kul faktiskt och se människors reaktioner när "skyltdockan" vinkade eller följde dem med blicken. Får se om någon av Saras bilder duger att visa här.

Igår slutade man ju vid lunch och jag drog ganska omgående till gymet. Började med benpressmaskinen innan jag gick upp på hyllan där jag körde upphopp med skivstång. JÄKLAR vad det bet i musklerna :-) Följde upp med bänkpress, vadpress, baksida lår samt en del bålövningar. Bytte snabbt om till cykelkläder och brände av 7+8+9 min tunga intervaller på en spinninghoj i ett hörn.
Det var kanske inte den bästa uppladdningen inför den väntade bastukvällen hos två vänner 2 kvarter bort men shit det var lätt att sitta still iaf.

Idag kommer syrran hit och skall träna lite inför tjejvättern. Hon skall låna lite saker av Sara. Cykel, skor o så. Vi tar väl en tur ihop men jag klarar nog att hänga med på mtb-hojen :-) när hon kör Saris gamla racer.
Dags att börja förbereda.
God morgon