Tbaks t rutinerna

Började jobba idag. Fick visst jobba mestadels i Lundbergarn vilket är rätt kul. En ny är ju beställd och då blir det förhoppningsvis ännu roligare :-)
Dessutom fick man riva och förstöra massa uteplatser och det är faktiskt lite roligare än att bygga nya.
Vilodag idag. Benen fick sig en rejäl omgång igår så det är dom värda. Blir snart en film. Älskar ju film. Särskilt på 46 tum och surroundljud.
Appropå film. Jag upptäcker ganska ofta filmmisstag men i en av mina favoritfilmer, Galdiator, så har jag inte sett några. Inte förrens jag såg detta klipp:
Sen är många saker förstås helt omöjliga att veta när man ser själva filmen om man inte är så allmänbildad att man vet när vissa härskade eller när saker och ting uppfanns.

Känd Iron maiden-låt

När jag var liten (mindre) så var jag ganska mörkrädd. Jag gick varje skoldag vår grusväg på ca 700 meter från vår bonngård ut till riksvägen där skolbussen kom och hämtade mig. På sommarhalvåret gick det väl bra men när höstarna kom så var jag ganska rädd många gånger. Vet inte hur många gånger jag lyst med ficklampan på konstiga skuggor eller buskar i tron att det stått någon eller någonting där. Ibland lyste jag inte ens utan bara sprang tills jag tyckte jag var i säkerhet. Vet inte vad som skapade denna rädsla. Vet dock att jag numera känner mig rätt säker i mörkret. Se dagens träning längre ner.
Idag var det nästan en försmak av arbete. Imorgon börjar jag ju jobba igen efter 5 veckors pappaledighet men jag smygstartade idag genom att ta mig till firman strax efter kl 7 imorse för at låna en bil. Jag hade lovat svärmor att vara flytthjälp. Hoppas betalningen kommer i mat & öl som det är utlovat.
Att vara flyttkarl är ganska roligt men jobbigt. Från den lägenhet som skulle lämnas var det enkelt, typ en trappa, men dit allting skulle var det 2,5 våning upp i spiraltrapp. 3 lass med möbler och kartonger kändes till slut i benen. En trötthet som satt kvar innan det var dax för...
Dagens träning
Lagom till mörkrets inbrott och till svagt duggregn tyckte jag det var dax för ett löppass. Tyvärr har jag för få träningskompisar på löpsidan ( jag och jobbarkompismats verkar aldrig få till det numera) och vem vill hänga med ut i mörkret och i skitväder förresten? Då jag var sugen på ett så kallat dyngpass och tyckte att jag sprungit här på Norr så många ggr tog jag bilen och åkte västerut. Lagom i Karlslund så funderade jag på om inte deras 15 km spår skulle räcka. Ville jag ha mera kunde jag väl skarva på med nåt kort varv. Men NEJ. Jag svängde aldrig av där utan fortsatte mot Garphyttan. Jag tänkte lite så här: Nu har jag verkligen chansen att få till det där dyngpasset så gör nu inget halvdant.
Jag parkerade vid Pizzerian, sprang upp på röda stigen bakom den gamla skolan (eller vad det nu har varit) och upp till toppen av storstenshöjden. Ner och upp liftgatan, samma sak igen, ner och sen upp på baksidan innan det blev ner till Ånnaboda sjön och ner till bilen igen.
Lite suuntosiffror:
Duration
1:19'50.3
Peak heart rate
172 bpm
Average heart rate
156 bpm
Minimum heart rate
97 bpm
EPOC Peak
241.9 ml/kg
Training Effect
5.0 - Over-reaching
Calories
1154 kCal

Distance
13.18 km
Maximum speed
19.80 km/h (3'01 min/km)
Average speed
9.91 km/h (6'03 min/km)
Highest point
419 m
Lowest point
238 m
Ascent
516 m
Descent
503 m
Ascent time
0:29'28
Descent time
0:17'24
Flat time
0:32'58


Ju fler löpare jag umgås med detso mer hör man kilometertider. Typ " ja körde i 4:13 fart" eller "nu kör vi i 5 fart" osv. När det gäller ett sånt här pass som jag just gjorde så skiter jag i kilometertider what so ever. Det spelar liksom ingen roll när man småtrippar/halvgår uppför en liftgata på 91% av maxpuls tycker jag.
Nu skall jag kolla på tv med familjen. Ja dom är vakna båda två.
Angående rubriken: Vilken låt tänkte ni på?Sprit & barnvagn

Överraskade Sara genom att bjuda henne på smakafestivalen som är på club 700 idag och imorgon. Snacka om klockren grej för en söt tjej som henne. Hon sitter ju som klistrad framför tv:n när det är program med mattema. Medans jag gick omkring lugnt med Nora i vagnen så såg jag Sara provsmaka sig fram bord till bord. Det var inte förrens jag runt ett hörn upptäckte Grythyttans Whiskey som jag själv beslöt mig för att "provsmaka". De har nu haft en råsprit lagrad på Sherry-fat i 9 mån och den höll nu ca 66% alkohol. Jag blev förvånad hur mycket smak den hade fått på "bara" 9 mån på fat. Inte god men ändå en tydlig whiskey-nyans. Färdig whiskey måste ju lagras minst 3 år men det visste du väl? De på Grythyttan Whiskey räknar med att färdig produkt kommer att hålla 55% i alkoholstyrka. ganska mycket men de vill inte späda ut den. Det är upp till konsumenten.
Strax därefter hamnade (av en slump) hos Nerikes Kulturbryggeris monter. Där blev det en provsmak av deras India pale ale. En god öl som jag har för mig att jag provade på öl & whiskey-mässan förra året. Då denna upplaga höll 6% så blev kombinationen av dessa två att mungiporna åkte uppåt och då passade hon på... Sara fintade väl bort mig när jag inte kunde tänka klart så vips så hamnade vi i grannhuset där stans största loppis höll till. Det var väl ingen större överraskning att det bara var skräp där.
Dagens träning
Idag rastade jag min mtb-hoj. Det var ett tag sen den fick röra på sig. Vi (hojen o jag) styrde mot Markaspåret för kontrollmätning av de två olika spår som nu finns där. Förra helgen var det ju arbetsdag så då sattes det upp nya skyltar, vi drog om banan något samt rensade bort omkullfallna träd mm. Jag kanske är godtrogen och obotlig optimist ibland men jag trodde verkligen att det nu på hösten inte skulle ske några fler sabotage mot mtb-spåret. Under en normal sommar så brukar det ryckas bort ca 4-6 skyltar som sedan slängs in i skogen. Idag är det dock bara 6 dagar sen vi jobbade med spåret och jag hittade 2 platser där det saknades skyltar så då lade jag ner cykeln och letade i en cirkel på ca 20 meter från den plats där den sknade skylten skulle sitta. Precis som vanligt skulle man kunna säga så låg skyltarna där. Slängda åt sidan. Rent jävelskap från nån.
Den tredje skylten som jag inte vet vart den hör hemma stod vid själva motionscentralen lutad mot en lyktstolpe.
När jag körde det långa varvet som numera är 5,56 km så tyckte jag att benen kändes trötta och flåset onödigt högt men när jag sen såg att jag kört det på 21:31 så blev jag rätt nöjd ändå för med dagens underlag (blöta, hala löv) och att jag inte kör särskilt mkt mtb nu för tiden så är jag mkt nöjd med tiden.
Det korta varvet mätte 3,15 km och är av mkt enklare karaktär. Det är delvis markerat med röda pilar men där det går på samma ställe som det andra så gäller de svarta pilarna.
Förmodligen är det det korta spåret som vi kommer att tävla på nästa helg då vi arrangerar (klubbens första?) mörkertävling i mtb. Kom dit och testa vet jag. Samling kl 17

söt & blödig

ja nu sitter jag med Nora i knät på min sista pappalediga dag. Åtminstonde på ca 2,5 månad. Veckorna 2-20 ska jag vara ledig då Sara skall ha praktik. Fram tills dess hoppas jag på mycket jobb & snö. Det är nästan samma sak i mitt jobb.

Tänkte ett tag att jag kanske skulle ha recenserat Jägarna 2. Första scenen störde mig lite då ett stort gäng jägare höll genomgång inför dagens jakt. Sättet som ledaren pratade på stämmer inte överens med verkligheten men övriga filmen gjorde att man förlåter den första scenen. Varför? Jo det är strålade skådespel av Lassgård & Stormare. Så bra att jag vid flera tillfällen blir frustrerad och upprörd (på riktigt) när de båda råkar i luven på varandra.  I en scen utför Peter Stormare en brutal kvinnomisshandel på sin fru och då reagerar ja oxå kraftigt fast av andra känslor. Typ att jag bevittna det i verkligheten och inte kunde ingripa.
Totalt sett är den riktigt bra och barnvagnsbio var oxå bra. Vi var väl ca 6 st vuxna i hela salongen.
Jag har alltid haft nära till att visa känslor men jag tror baske mig det har eskalerat nu när man blivit farsa.
Appropå barn. Fick tips om denna video om en 8årig tjej och hennes 5 åriga kusin som sjunger. Den når mig på två sätt. Först som den förmodligen når er alla: vilken duktig söt tjej. Sätt 2: om 8 år skulle det kunna vara min dotter som står där och sjunger fast då jag är medveten om genetiken så lär det inte låta lika bra.
Förr skrevs det väl bara om träning och tävlingsrapporter i den här bloggen. Jag vet inte om ni saknar det men jag gör det iaf.
Under dessa 5 veckor som jag har varit pappaledig har både och och Sara fått till träningarna ganska bra. Vi får kommunicera om vem som har sin träningsdag och hur vi skall sy ihop vardagen. Vi vill ju båda få träna för det mår vi bra av men det är inte helt lätt alla gånger. Jag misstänker att det kommer bli flera morgonpass för mig. Precis som det blev imorse. Jag vaknade vid kl 7 att Nora låg som en väderkvarn brevid mig och gnydde. Jag blandade en flaska ersättning åt henne men Sara fick mata för jag klev upp, bytte om och åt en banan.
Tänk vad okänslig jag har blivit mot att äta något innan jag springer. Förr kunde jag inte äta något utan at behöva vänta flera timmar innan träningen. Igår åt jag lunch och joggade iväg ca 20 min senare.
Imorse så satte jag på mig pannlampan då det inte riktigt har ljusnat vid kl 7 på mornarna men jag kunde slå av den ca 30 min senare. Jag joggade till venaspåret och körde sen milspåret så totalen landade på dryga 13 km på tiden 1:07
Nu ska ja och halvgrinis här hitta på nåt annat.

Distansträning i joggingskorna.

Redan vid frukosten idag började filmtemat. De pratade om Tintin på nyhetsmorgon. När de visade upp olika Tintin-almbum så välde det upp barndomsminnen i mitt huvud. Undra om jag har dom sparade nånstans. Jag hade inte alla men några stycken vet jag att jag hade.
Får se om jag går och ser filmen som snart är aktuell.
En annan film som vi (jag och Nora) var och såg idag var Jägarna 2.
Ni ser två målade naglar som håller i sitsen (tack Moa) och hade hon inte gjort det hade den slagit upp och Nora hade blivit oväntat vig. Nora ser lite skräckslagen ut och Jägarna 2 är ingen barnfilm direkt.
Nu kan man ju undra om/hur Nora blev påverkad att se en så ruskig film i så ung ålder. Finns ju några alternativ:
  1. Hon blir intresserad av vildmark & jakt och vill senare i livet skaffa jaktlicens. Helt okej.
  2. Hon bli bli polis och skippa rättvisa. Också helt okej.
  3. Hon kommer alltid vara skeptiskt mot norrlänningar, särskilt sånna i skägg. Helt okej.
  4. Hon kommer att bli en mördare som hotar alla inklusive sin familj. Tror inte det är nåt bra...
Dagens träning
Efter barnvagnsbion fick jag lite revansch för passet igår. Jag joggade 13,4 km med ett snitt på 4:47/km. Det kändes i benen att A: jag joggade igår men det tror jag inte och B: att jag sällan kör pass över 11-12 km för på slutet var det trötta ben.
Snittpuls 144 och käsnlan var skön joggingfart. Hört att Örebro AIK kör sina långpass i 5 min/km fart. Tempot låter skönt men jag märkte idag att jag inte kommer att orka riktigt.
Nu i em tog jag och Nora ännu en promenad för att Sara ska få plugga i fred. Det blev Voidas tidningsbutik där nya numret av Runners inhandlades sen gick vi till Hälls Cafè men jag åt en nyttig bulgursallad. HA! Det trodde ni inte va?! Nä se godiset åt jag i förmiddas till bion :-)

lattemammor & jag

Det är märkligt att vilodagar och godis nästan är synonymt hos mig. Det har hänt väldigt många gånger. Idag var det dock ingen vilodag men det blev inte riktigt ett sånt pass som jag hade tänkt mig och vad sker då? Jo man blir sugen på skräpmat och beställer pizza.
Helt tvärtom när jag är inne i en period med bra träning så sköter jag kosten extra bra. Märkligt.
Jag saknar jobbet. Jag klarar av pappaledigheten bättre än Sara gör med sin mammaledighet men ändå: ska bli kul att börja jobba igen. Igår åkte jag ner till jobbet och tvättade Skrotis och kunde inte låta bli och hjälpa till lite här o där när firmabilarna rullade in efter en arbetsdags slit. Jag själv hjälpte några bekanta att köra över några kantstenar med hjälp av firmans bilar. Eller det var så jag hade tänkt det men jag har väl saknat att jobba så mycket att det blev att jag satte lite kantsten oxå.
Idag har familjen varit på klapp & klang som vi kallar det. Öppen förskola kallar andra det. Vi gick i ring, sjöng barnramsor och fikade. Det var ca 30 kvinnor & jag. Nora verkade uppskatta det mest av alla för när allt var klart slocknade hon bigtime!
Imorgon fortsätter föräldraledigheten med nya upptåg. Jag & Nora skall på barnvagnsbio.
dagens träning
Nja..Jag har joggat i ca 45 min kan vi säga. Imorgon blir det förhoppningsvis ett långpass i terräng.

northshore

Idag har jag joggat, sågat med motorsåg samt joggat med motorsåg. En perfekt dag kan man säga.


Arbetsdag vid klubbstugan idag. Ovanligt många dök upp. Självklart var det alldeles för få cyklister men vi som var där fick jobba dubbelt så effektivt istället. Ett tips till andra klubbar är att återanvända plastband men istället för att knöla ner allt i plastsäcka som är föga motiverande att slita upp så kan man linda upp banden på slangvindor.
Vi hittade nog det bästa sättet till slut. Man sträcker ut ett lång plastband och reder ut eventuella knopar. Sen snurrar man det så det inte är tvinnat.
Om man vill göra det lite irriterande så kan man ha en orienterare som kör grästrimmer alldeles intill sig när man jobbar så man inte kan kommunicera med den i andra änden av plastbandet :-)
Sen vevar man in det på slangvindan. Vi har nu tre fulla slangvindor vilket garanterat är minst 2000 meter.
Vill man göra det lite till en utmaning så kan man prata i mobilen samtidigt som man vevar.
Vi har idag även markerat upp mtbspåret vilket behövs göras varje år för det är alltid några puckon som gillar att förstöra. Vi tog oss även friheten att dra om spåret lite grann på några ställen. Det handlar om en sträcka längst bort på spåret som vi tog bort pga mkt sabotage där samt att det då inte behöver åkas på två grusvägar med biltrafik. Det andra stället är lite av en omdragning, eller mer om en genväg för att undvika en massa hala rötter i en feldoserad slänt.
Förut var mtb-spåret 6300 meter långt men nu gissar jag att det är strax under 6 km. Johan eller nån annan med gps kanske vill ta ett pannlampepass och testa?
NYHET: Det finns nu både röda och svarta skyltar längs mtb-spåret. De röda är en enklare och kortare bana där längden ännu inte är mätt.
En info-skylt skall ordnas men eftersom det är en idèell förening kan man inte räkna med att "nån" gör det. Jag tillsammans med några andra drivna individer får väl ta tag i det nån helg. Vi tänkte en renodlad skylt med texten MTB-spår eller nåt. Där man kan sätta en karta över spåret samt förklaringar på de två olika skylt-typerna.
Sen har jag en liten idè till som gömmer sig i rubriken. Får se vad det blir av det.
Jag tog mig friheten att sticka ut på ett joggingpass mitt under arbetsdagen oxå. På väg tillbaka mot klubbstugan så fick jag notis om några omkullfallna träd så jag hämtade huggarhjälm och såg. Joggade till platsen, sågade och joggade tillbaka. De som jag mötte på spåret måste trott att jag stulit sågen :-)

Flopp på hemmplan. Ta i trä

Jag var inte bra idag. Åtminstonde inte så bra som jag hade hoppats på. Idag var det långa terräng DM och redan inatt/tidigt imorse kändes det konstigt då jag kände mig mätt. Vi åt väl inget jättekonstigt igår kväll förutom ganska mkt vitlökssmör & bearnäs (rättstavat). Naturligtvis åt vi en massa annat till detta men det tror jag knappast påverkade magen lika mycket.
Näväl. Frukost och kolla på när Sara förberedde sig för sina 8 km.
Starten för en del veteranklasser samt de flesta damklasserna.
Hon blev jättenöjd med att hon orkade/kunde jogga/springa hela tiden då det längsta hon kört i ett svep efter förlossningen var 5 km.
Mitt race
När jag lite senare börja värma upp så kändes inte kroppen så där superpigg direkt. Jag tänkte att de kanske lossnar för det har man ju varit med om några ggr på cykeltävlingar. Att uppvärmningen känns skit men kroppen kan leverera ändå. Så blev inte fallet idag. Jag önskar att jag hade haft kvar den där känslan som fanns i benen i måndags då jag sprang intervaller.
Det var många blåa tröjor idag och en stackars liten röd Almbyit.

Jag gick som vanligt ut lite för hårt och brände mig lite men detta är jag nästan expert på så det var inge konstigt med det. Jag sänkte tempot till ett behagligare joggingtempo och fick återhämta mig mellan kilometer 3 och 6. Då kändes för en kort stund lite bättre och jag tog in på några löpare framför mig men ganska snart kändes det tungt igen. Magen kändes konstig oxå. Lite som om jag hade ätit en näve grus för magsäcken kändes tung. Sen var det en annan konstig sak som hände. Jag vet att jag låg på väldigt höga pulser men jag vet inte om det var därför jag fick känslan av att jag inte riktigt fick luft. På toppen av två backar fick jag till och med börja gå för att sänka ventilationen. Märkligt. Och tråkigt.
Jag vill verkligen utveklas som löpare och dagens resultat ger inte direkt vatten på min kvarn eller hur man nu skall säga. Jag klev av efter ca 8 km av de 12 som skulle avverkas. Självklart kunde jag ha joggat mig runt men till vilken nytta? jag hade inte orkat mosa på i samma fart som jag hade haft innan. Första 4 km gick på ca 16 min och följande 4 km på ca 18 min. Snittade på 92% av maxpuls. I snitt alltså. Det är högt för att vara mig.
Jag är ingen löpare än. Får väl fortsätta att kalla mig cyklist då.
Väl här hemma igen hamnade vi alla tre framför tv:n när vi turades om att äta. Vi var hyffsat trötta men ändå piggare än om vi hade blåst skiten ur oss på en mtb-tävling. På en av de allt för många kanalerna gick det ett program om Helilogging. Innan det började hade jag ingen aning om vad det skulle handla om men 1,5 timme senare hade jag fått grym underhållning.
Filmen håller dålig kvalitè i början men ni får en känsla av vad det handlade om iaf.
Vem blir imponerad när de tar fram svärd som med såg blir ca 180 cm långa? Jo jag.
Imorgon är det arbetsdag i Marka och jag hoppas på en hyffsad uppslutning så vi kan serva upp mtb-spåret lite.

Till salu

Här är en bild från gårdagens promenad med Moa & Joanna. Sara anslöt lite efteråt. På bilden ser ni vår nya barnvagn. Snygg va? 1750 kr begagnad och ca 6800kr ny. Lönar sig att kolla på blocket :-)

På blocket ligger nu våran gamla vagn med betoning på gamla. Den är en fräsch -91a. Sara är en fräsch -90a.
Här är sittdelen monterad. Vi har självklart en hårdlift oxå. Vet du nån som behöver en billig fin retrovagn?

Längtan

Nu är det höst. Förutom nån löpartävling och en crosstävling så är ju säsongen länge förbi och man börjar sätta upp nya mål. Jag har ju redan skrivit om mitt flera gånger innan. Jag vill köra bra på AXA fjällmarathon 2012. Känns långt borta men min längtan till den underbara miljön kring Åre gör att man står ut. Har dock lite problem att översätta träningaplaneringen från cykel till löpning. Ska man köra liknande där att man lägger en grund, styrka och långa intervaller i början? Vad är ett lugnt distanspass när det gäller löpning? Jag tycker att 12-16 km är lagom där jag joggar hela tiden men det går ju att göra ännu längre pass med avbrott för gång och kanske en fikapause.
Ska läsa in mig lite mer på runnersworld.se och tänka på fjällmaran. Här är ett klipp från årets upplaga. Hoppa gärna fram till ca 5:30 min i klippet

Gårdagens träning
Det var inte så många som trotsade mörkret och den svala temperaturen igår. Jag, Lill-emil, Johan F och Jimmy B. Den sistnämnde körde på cykelcross så vi valde ganska snälla stigar strax utanför stan. Lägg där till att han inte körde med någon dx/kina-lampa eller motsvarande. Han körde riktigt bra men jag tror att krasherna stannade vid tre stycken. Totalt sett blev passet ganska lungt men jag stressade upp tempot på ett ställe och lagom när jag väntade in Johan så la han in en attack. Vad är det för cp-gen i mitt huvud som gör att jag måste hänga på då?
Kul pass och lagom lång för mina tår var hyffsat genomfrusna när jag om hem.

vilodag med synd

Igår blev det än en gång kombinationen vilodag & lösgodis. Sara satt och såg Forrest Gump men hamnade visst här vid datorn, Jag är rätt såld på youtube ibland. Jag satt och kollade på 50 minuter med klipp på David Blaine. Jag vet att vissa saker är perfekt redigerade för att underhålla oss vid skärmen. Jag vet att många av hans "magiska tricks" är avslöjade men när det gäller fingerfärdigheten på hans street-magic så är det så häftigt.
Här står han med min före detta tjej (hon kunde inte stryka mina skjortor ordentligt så jag dumpade henne) och det här är inte något hokuspokusklippredigerat som Sara tror att allt han gör är.
Nu skall jag snart ut och promenera med vår nya vagn och lite sällskap ur föräldragruppen.
Ikväll blir det nån form av träning

sparar formen i blodpåse

hej hej hallå.
Idag har det egentligen inte hänt så mycket. Fönsterputsaren har varit här. Trevlig kille. Jag gick omkring och småpratade med han under tiden han jobbade och i famnen hade jag Nora. Hon var så trött men ville absolut inte somna i min famn. Hon smålog ibland men slöt aldrig ögonen. Efter en stund så provade jag att lägga en liten tyglapp över hennes ögon och då somnade hon direkt. Det var bara att lägga ner henna i hennes spjälsäng. Snacka om att pressa sig att hålla sig vaken in i det längsta.
Idag klev jag ännu ett steg närmare att bli blodgivare. Var på provtagning på USÖ. Denna gång hade jag med mig läkarintyget på att min låga vilopuls beror på all konditionsträning.
Med ett litet plåster i armvecket kändes det nästan skyldigt och iögonfallande att gå in i klubbstugan nu ikväll.
Martin som satsar lite på cykelcross måste ju träna så här års. Jag vill mest spara mitt fina säsongsblod och trycka in det till våren igen :-)
Vi körde 4or idag. Idag igen för mig då som sprang det igår. Idag var benen lite segare men det funkade okej. Vi körde efter den specialmixade skiva jag fick av min forna konkurrent Gunnar Töjren. Sjuk i huvet som man är går man ju igång lite extra när man hör Vacchi & Adamsson skrikandes i låtarna.
Imorgon är det vila. På torsdag blir det kanske ett lätt joggpass. Vila fredag för att ha riktiga sprättben på lördag.

filmtips

sitter här hemma och skrattar med Nora. Tack Oscar Ekstam för filmtipset.

möts i dörren

Dagens underbara träning
Igår satt jag här hemma och var lite missnöjd med tillvaron. Det var den första vilodagen på 8 dagar och min kropp skrek " ut o spring!!". Tycker att vilodagar gör sig bäst när man är trött eller har ont. Jag hade inget av det men min klokhet som jag fått genom mina...Öh..25 år har väl gett med sig.
Kanske fick jag belöning idag. Efter en vilodag brukar det oftast kännas som skit på passet men idag när jag sprang ett tidspressat 4x4 pass fungerade allt kanonbra. Pulsen steg på mindre än en minut upp mot 90% och parkerade sen mellan 93-95%. Varje intervall. Jag skötte vilan emellan intervalerna bra oxå för det räckte med 4 minuters gång/småjogg och när jag kör samma pass på cykel så behöver jag oftast längre vila för att orka med följande intv.
Så nöjd gjorde jag entrè hemma där en grinig Nora bara bytte famn innan Sara skyndade iväg till Yoga-klassen.
Två gånger av de tre som jag kört Vertex/AXA fjällmarathon har jag mött och småpratat med en tjej som heter Emelie Forsberg. Helt okänd för mig men hon är grym på att löpa terräng. Jag slog henne 2009 men i år piskade hon upp mig ordentligt när hon sprang på 4:30. Ca 35 min före mig. Mitt mål 2012 är att springa under 4:40 men oxå att försöka slå henne. En annan sak med henne är att hon ser och verkar vara så obekymrat trött under och efter loppet. När jag halvsitter i nån konstig ställning för att undvika kramp efter loppet så går hon omkring med ett leende och småskrattar. Hon har nyligen börjat blogga på runnersworld.se och i hennes första inlägg förstår man lite varför hon blir så bra. Jag citerar slutet på det inlägget:

Det är svårt att få en fin rytm i att springa i sådan stenig terräng men när det väl inträffar är det riktigt angenämt.  På 1000-meters höjd hade snön lagt sig och det började bli ren gissning om var jag kunde sätta fötterna. Det gick bra, och till topps stannade jag och njöt andäktigt av utsikten mot de makalösa bergen på Kvalöya och fastlandet. Nedfarten var brant och fylld av hundratals ripor som förskräckt flydde när jag kom nerdundrandes.

När det branta partiet släppt sprang jag hela Tromsdalen ut, cirka 12 kilometer på fin stig och anläggsväg. Skönt att kunna öka farten efter all stigning. Jag sprang till foten utav Flöya och cyklade sedan hemöver. Total tid var cirka fem timmar. Cirka 1400 höjdmeter och några tiotals kilometrar. Ren njutning.

Här imponerar inte längden på hennes pass men 5 timmar och 1400 höjdmeter. Hade det varit ett cykelpass hade det ändå imponerat. Det blir att skärpa sig med löpningen i vinter märker jag. Men var samlar man 1400höjdmeter på Närkeslätten??
Nu skall jag toppa formen lite inför lördagens DM i terränglöpning som går i hemmaspåret i Markaskogen. 12km skall avverkas och min stora trut har kaxat mot en duktig löpare i Örebro AIK. På lördags skall ALFA-hannarna mäta sina krafter.

Äntligen!!!!!!!!!!!

Nu har den kommit. Gustav, Emelie och Johan gjorde ett strålande jobb under tävlingsdagen och filmade alla tävlingsklasserna. Jag försökte mig på ett leka reporter med några tävlande med en liten kamera som kändes som en leksakskamera men den verkar fungera på riktigt.

För er som inte var i Kumla förra helgen. Så här såg det ut:


4x4 + glass = succè

Igår var ännu en händelserik dag. Först hade vi en tvitt-tid så sent som kl 10 vilket inte sker ofta. Nä det är ju oftast jag som börja redan vid kl 7 men inte igår. Innan det var klart for jag till klubbstugan för att träna inomhus.
Gårdagens träning
Tänkte mig 4x4 intervaller och det kan man väl säga att det blev fast med lite modifiering mot min grundtanke. För det första så satt jag inte på watthojen. Ett smartdrag förmodligen. Den första intv gick skitbra men jag brände mig nog för redan i starten av nr 2 så märkte jag att det inte skulle funka. Resterande 3 intv körde jag på tyngre motstånd så tramp-musklerna ändå skulle få sitt. Pulsen la sig på behagligare 88-89% av max under intervallerna.
När jag kom hem så mötte min roliga och halvknäppa sambo mig i halle. "Lukta mig i ansiktet" sa hon. Bara den frågan gör en ju lite frågande vad som står på. "Luktar jag inte kattkiss eller liite lite kattbajs" frågade hon vidare. Jag tyckte inte hon gjorde det och man blir liksom nyfiken varför denna udda situation uppstod. Hon tyckte det var märkligt för hon hade ju bara gosat med en av våra katter. Ni vet så där borrat in huvudet i deras päls.
Nåja...Vi släpper detta för en stund.
Jag och Nora skulle lämna Sara ett tag så hon skulle få plugga men då var det tydligen pluggpause så hela familjen gick upp på centrum. Behöver jag säga vart vi hamnade?
Jag provade någe nytt. Dammsugar`n heter min gröna skapelse. Självklart är det en dammsugare i, mjukglass, dammsugarglass, kex och strössel. Mums!
Vi kollade även lite på en ny barnvagn då vår 20 gamla har gått sönder samt saknar bälte till sittdelen som det snart är dax för. Men vi har inte 6800 att lägga upp just nu på en ny Emmaljunga. Det var nämligen en sån som verkade passa vårt behov bäst.
När  man är på stan  med lilla Nora så funkar det verkligen som hundtricket. Ni vet vad jag menar? Att man har en söt hundvalp som isbrytare mot söta tjejer. Det som skiljer det åt när man har med sig Nora är att tjejerna är ca 40 år för gamla.
Vi hade ju vår första barnvakt igår oxå. Kusin Linnèa satt och hade typ världens lättaste jobb när Nora låg o sov igår kväll. Jag och Saris var nämligen på bio och såg Abduction. En lite Bourne-kopia fast inte med samma höga tempo. Jag tycker den var okej men inte mer än så.
På vägen hem gick vi och skrattde och flammsade ganska mkt och då säger Sara plötsligt " det där med kattkisslukten i ansiktet. Det försvann när jag duschade"
Hur gosar hon egentligen med våra katter???

aktivt liv med mkt fika & glass

Oj vart skall jag börja? Hänt mycket två sista dagarna.
Igår tjatade Nora så förbaskat om glass så det blev ju självklart galssbaren på stortorget. Igen. Är verkligen stammis där nu. Dock somnade hon så jag fick äta mig mätt på glass istället.
Gårdagens träning
Jobbarkompismats och jag åkte rullskidor ihop för första gången. Han har åkt ett antal pass genom åren och detta pass var mitt andra någonsin. Det märktes i varenda staktag tyckte jag men som alltid när han och jag tränar ihop så testar vi varandra och mäter våra styrkor. Vid en bro med ny, fräsch asfalt som går över järnvägen mot aspholmen. (den vid CRAMO) så "attackerade" jag och jag hörde att Mats var med bakom. Ett tag. Jag öste allt jag hade och på toppen visade pulsklockan 94% av max och Mats blev tvåa upp ca 25 meter bakom. Vem sa att det var svårt att få puls på rullskidor?
Vi körde i 50 min innan vi var tillbaka och då bytte jag pjäxorna mot joggingskorna. Jag vill verkligen bli en bättre löpare och då gäller det att löpa. Uttrycket crosstraining, att träna omväxlande och flera saker är nog nyttigt ur hälsosynpunkt men vill man bli bra på en specifik idrott funkar det så där. Jag joggade ca 30 min och benen bokstavligen flög fram. Åtminstonde kändes de väldigt lätta.
Dagens träning
Imorse skulle jag "bara" ta en joggingtur. Även detta för att bli lite mer löpare. Jag körde utan pulsklocka men vet att jag var ute i 65 min så det blev väl en tur på 12-13 km. Hoppsan! kan man säga. Kilometrarna bara rullar på men +4 grader och strålande sol gör att man bara måste vara utomhus.
Jag hann knappt strecha och duscha innan Sara såg på fejjan att några mammor i föräldragruppen skulle ut och gå. Sara pluggar mkt bättre om jag och lillan är borta + att det fina vädret lockade igen. Jag o Nora hängde på barnvagnsligan på en dryg timmes lång promenad som slutade i lunch och barnlek
Appropå pappaledighet och så...Man har inte roligare än vad man gör det till. Följande bild med texten "Ich bin thei lieder" skickade jag till Sara igår:
Det är vår humor det.
Nu ikväll sparkar jag dock ut tjejerna för jag och några grabbar skall kolla på sucher puch. Grabbkväll!!

En enda mörker med gott öra

Igår kom det lilla paketet från sajten i USA med mitt växelöra. Så jäkla "billigt" och snabbt tycker jag. Iaf om man skall ha tag i ett växelöra till min Focus Extreme för det har inte varit att bara gå till sin handlare. Inte ens importören har har ett liggandes till min modell.
Hanger #11
Först blev jag lite orolig när det på påsen som örat låg i stod saker som: allez road, s-works, seqouia, simus, s-works tarmac, roubaix mm. Några av de där konstiga namnen vet jag är modeller på specialized men när jag tog fram örat och jämförde så såg jag ju att det var snarlikt mitt orginal öra. Jag skriver snarlikt för helt identiskt var det inte. Det skillde typ nån tiondels millimeter här och där men det var iaf rakt vilket mitt nuvarande inte var. När jag skulle montera det så funkade det inte men efter att jag använt en fil och tagit bort löjligt lite på en kant så satt det perfekt.
Efter montering av bakväxeln så var jag tvungen att släppa på bakväxelvajern och då kom nästa motgång. Vajern hade gått av precis vid muttern som håller fast den så det fick bli en promenad till Norra och köpa ny. Det är verkligen nåt jag rekommenderar. Inte att gå till Norra för där är både ålder och gnäll värre än på årsmötet för PRO :-) utan att byta växelvajer (och höljen naturligtvis). Har man kört med samma en säsong eller mer så blir det sån otrolig skillnad. Det blir som nytt. (nähe?!) I mitt fall hade jag kört med några halvdyra GORE-vajrar som man inte fick smörja utan de skulle bara hållas rena. Tycker inte riktigt de var prisvärda. Då lägger jag hellre ut 70-80 spänn varje sommar på helt nya.
Anledningen till att jag var tvungen att "panikmeka" var ju att jag skulle ut på ett mörkerpass. Bilder och kanske film från det finns nog snart på www.ginnfilt.blogspot.com för jag tyckte han hade sin kamera upp titt som tätt.
En "nybörjare" med en stark vilja att slita sig med oss andra 8 "mer erfarna" samlades vid mellringe kl 19:30. Jag var klädd i tunnaste laget och jag skall komma ihåg skoöverdragen till nästa kvällspass. Vi körde väldigt mycket trevliga stigar utan några större lerhål men ovanligt mycket sand istället. Kan ha berott på att vi snurrande ute vid grustagen vid Eker. När vi vände hemåt med sikte på Karlslund fick min rastlösa och kalla kropp nog. Jag gick upp i spets och körde fort ett tag på ett fint stigparti. Jag vet åtminstonde en lampa som höll ungefär samma tempo och det var Daniel M. Alla vet att han är stark utom han själv :-)
Då jag inte cyklar så jäkla mycket nu för tiden tänkte jag att det är väl lika bra att få lite kvalitè i passet så jag vek av från gruppen efter ytterligare några minuter och körde sen ett block/set med 15/15 intervaller. Pga mörkret vet jag inte exakt tid på vare sig intv. eller blockets längd men jag gissar att jag körde 10-12 min alltså 20-24 st. Eftersom jag inte hade klockan på styret kunde jag heller inte veta om jag körde 15/15 men jag räknade i skallen så det pendlade säkert från 10-15 sekunder.
Efter det så rullade lite och han väl med ca 6 st 30 sekunders oxå. Blev en 3,3 i traineffect och det känns lite varmt och gött i benen idag. Fint skit!
undra vad jag och Noris skall hitta på idag? Var länge sen man besökte glassbaren. Ungar älskar ju glass.
Jag googlade bild på glassbaren. Det är säkert!!!

i väntan på rörliga bilder

Jag har sett ett prov på filmen från Kumlacrossen. Det ser lovande ut. Det skall redigeras lite till och sen blir den klar på torsdag. Här kommer dock stillbilder från NA. Det kanske finns fler där ute som tycker det är en för dyr tidning att prenumerera på.
Jag undrar vad Dennis (3a i prestigeklassen) får för sladd eller missbedömd sväng här ovan på stora bilden.
Chefen ringde igår. Det hade köpts in ett nytt fordon speciellt för mig till vinterns snöröjning
När Nora vaknar ska vi ta en finpromenad i solskenet. Det gäller att fördriva dagarna som pappaledig. Jag tror jag är bättre på det än min kärlek Sara. Hon vill fortsätta plugga och jag klarar av ledigheten bättre än hon men så är det ju det här med ekonomin oxå...Det är fan inte roligt alltså.
Gårdagens träning på rullskidorna har tydligen satt spår vid skuldrorna. Najs. träningsvärk är nog den bästa smärtan. Näst efter spanking ;-)

gammal o senil men fräsch

Det är inte lätt att minnas allting. Nu kan man skoja om att det är åldersrelaterat men jag tror nog inte jag är ensam om att inte minnas min första cykeltur, min första skidtävling eller när jag spelade min första fotbollsmatch. Att jag har gjort dessa saker det vet jag men inget minne av FÖRSTA gången.

Därför är det lite extra kul när man nu i vuxenålder gör saker för allra första gången. Som idag t.ex var det premiär på rullskidor för mig. Jag har aldrig nånsin stått på ett par men när XXL-butiken öppnade för knappt en vecka sen så slog jag till på ett par.
Jag var inställd på att krasha åtminstonde EN gång men jag klarade mig från att syna asfalten. Hade fått ett tips av svärfar som kör en del rullskidor vart den bästa asfalten fanns. Tog bilen till Almbro sen körde jag skidor till Ekeby och sen tog jag siktet mot Kumla. Vände efter 30 min och sen samma väg hem.
Det var lite osäkert första kvarten men sen kändes det nästan som jag stod på vanliga skidor. Fick till stakningen, diagonalade lite trots tidigare varningar dock tycker jag att det var svårt att få upp pulsen. Ska testa nån brantare backe nästa gång. Då det passerade två små regnmoln över mig så upptäckte jag att jag skall fixa någon slags stänkskärm till skidorna för de kastar vatten och smågrus på pjäxorna. Otrevligt.

Anmälan i tid

Vätternrundan, cykelvasan och vanliga vasan blev fulla väldigt snabba. Andra storlopp likaså. Alltså 2012 års lopp är fulltaliga redan i år. När jag fick reda på att AXA fjällmarathon höjde sitt tak från 250 deltagare till 500 på nästa års upplaga trodde jag faktiskt att de skulle fylla dom platserna oxå men inte i oktober månad i år. Loppet har alltså redan fulltecknats och jag är glad att jag var ute i tid.
Gårdagens antiklimax
Jag tänkte nu skriva av mig lite om Kumlacrossen. Varning för långt inlägg med endast en bild.
Jag tänker stå rakryggad och egoistisk och säga att jag tror att mitt långa och noga planerande av Kumlacrossen gör det till en så populär tävling. Sen skulle självklart inte tävlingsdagen bli så kanon om det inte var för de duktiga klubbkamraterna (+ några icke Almbyiter) som gör ett strålande jobb.
I fredags var vi ca 8-9 st som var där och förberedde med stagkäppar, jordfräs, spadar, kravallstaket mm.
Min bild som Oscar Ekstam har redigerat lite Old school
Jag var sist från kumla i fredags och det var nog ovanligt tidigt, kl 19:00. Jag kände att jag hade kunnat varit där hela natten och förberett. Inte pga stress utan mer glöd för tävling. Jag ser detta som mitt lilla skötebarn men nu när jag för första gången i mitt liv faktiskt har ett eget barn så kan jag släppa saker och ting på ett annat sätt och stundtals slappna av hyffsat bra :-)
Vi la oss ca 21:30 för att orka med tävlingsdagen.
Nora (den lilla väderkvarnen) väckte oss som vanligt några ggr under natten för att äta och när jag vaknade 04:15 så kände jag mig otroligt sugen på att åka till Kumla men det var lite väl tidigt erkände jag för mig själv. MEN 30 min senare gick jag iaf upp, åt en liten frukost och tog cykeln mot firman där jag lånade en bil och drog mot tävlingsplatsen i Kumla.
Det första jag gjorde ca 06:30 var att köra grästrimmer vid depån. Undra om nån hörde mig? Vad trodde dom? Att någon trimmar en lördagmorgon! Sen gick jag omkring och låste upp dörrar och grindar så att det skulle vara förberett när övrig arbetspersonal kom. Sen bryggde jag kaffe :-) och småpysslade lite fram till kl 8 då de första arbetarna kom.
Då det är fjärde året som vi arrangerar detta lopp så är flertalet av personalen ganska självgående vilket verkligen underlättar banbyggandet. Kumlas bana har vi lyckats jäkligt bra med. Det är inte bara pga av det är cyklister som tillsammans försöker hitta den bästa mixen utan oxå att området i sig är så jäkla perfekt för cykelcross. Läs gärna Stefan Carlssons racerapport på cxsweden.com.
När det gäller antalet startande så tror jag jag siffran 102 är rätt men då har jag tagit bort sånna som inte kom till start. Vissa har visst inte vad som krävs ;-) När det gäller det ekonomiska med att göra en cxtävling så är det precis som i privatlivet. Det är inte inkomsterna man blir rik på utan det gäller att begränsa utgifterna. Vi skulle kunna snåla in på billigare ljudanläggning, speaker, priser. Kanske hitta billigare produkter att sälja i serveringen. Vi skulle säkert kunna välja att inte vara med i cx-cupen osv. osv. men inget av dom tycker jag känns som ett alternativ. Vi drar in ca 14lax/lök/papp i sponsorpengar och vi går inte lika mkt plus i kassan men vi gör oss ändå lite pengar på tävlingen. Personligen tycker jag det är roligare att ifrån nästan alla deltagare få höra hur bra arrangemang det är och hur kul de tycker banan är. Vår klubb är inte på nån ekonomisk brant så vi måste inte vända på varenda krona för att kunna genomföra Kumlacrossen och det känns skönt.
Då det kliade otroligt mycket i kroppen att få deltaga igår så är jag glad att jag inte försökte trycka in det oxå i mitt pressade schema. Jag fick istället njuta av tävlingarna från sidan och jag gladdes verkligen åt Per Kumlins seger i superklassen. Han och jag har mötts en jäkla massa ggr både i elit & H30 och jag vet att han är tekniskt duktig och det syntes verkligen igår hur han skaffade sig några meter här och där i de tekniska partierna. Han är inte en cyklist som vinner särskilt mycket men han håller ändå en hög nivå och har väl åtskilliga pallplaceringar genom åren i både mtb & cross. Grattis Per!
det var även imponerande att se hur lugn och trygg Darvell är i sitt cyklande. Han stressade inte upp sig när Den skäggiga vikingen Landström drog iväg i en ca 10 sekunders ledning utan satt tryggt på det avståndet några varv innan Landström kavlade av sitt bakdäck. Man nästan önskar att det inte skulle ha skett så man kunde ha fått se en kamp dem emellan.
Igår filmade Emelie & Gustav ( och delvis johan F) och jag är jäkligt nyfiken på hur resultatet blir. Jag själv gick omkring med en liten (och inte så värst bra) kamera och gjorde lite intervjuer. Jag hoppas att ljudupptagningen på denna lilla kamera blev bra och att det går att använda i filmen.
Idag var det faktiskt ett riktigt bra reportage i NA oxå och ett extra plus för att det inte var en enda felskrivning vilket det nästan alltid är när det gäller cykel. Tydligen hade Länsposten en felskrivning. Jag har inte sett det själv men det stod tydligen att vi väntade oss 1300 deltagare :-) men det blir det väl nästa år då vi har 5 års jubileum.
Kl 15:15 var gårdagens sista prisutdelning. Kl 17:00 var ALLTING (jag menar allting) undanplockat, städat och fixat vid Djupadalsbadet. När jag sen åkte genom Örebro med släpet med prylar från Kumlacrossen såg jag hur de fortfarande höll på att plocka undan efter löpartävlingen Å-stadsloppet som hade gått inne i storstan. Amatörer!
Dagens agenda ser ut så här: löpträning & plocka ur släpet med saker vid klubbstugan.
Bild från cxsweden.com

Bara 365 dagar kvar då!

Trött, glad och nöjd är man hemma och kan slappna av. Trött för att dagen varit lång. Glad för jag såg Kajsa Snihs i bastun och nöjd för att Almby IK har än en gång gjort ett kanonarrangemang.
Blir en mer utförlig rapport imorgon. Nu skall jag njuta av en sexa av min dyraste whiskey. På måndag skall jag nog börja fundera på nästa års tävling. Då är det ju 5 års jubileum...Hmm

perfekt ansikte för radio

Då så.. Kumlacrossen kom med i lokalradion även i år. Idag på morgonen träffade jag "actionreportern" Filip Nyängen vid Djupadalsbadet och vi snackade cykelcross. Jag hade fått lånat med mig Martin Johansson cykelcross då jag trodde att P4-reportern skulle provköra ett varv men vi körde knappt nåt på banan. Oavsett så blev det lite radioreklam.
Här har du en länk : http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=3118

skiter i vasken

Det var värst vilken produktiv dag det har varit. Sara har haft den längsta dagen i skolan hitintills dvs att jag varit själv med Nora nästan hela dagen. Då har jag skötit tvätt-tiden (smygstartade dock redan 06:20 imorse) plockat undan lite skräp här hemma samt fixat en massa saker inför helgens Kumlacross. Fick samtal från Filip Nyängen på P4. Tydligen blir det ett reportage från Kumla imorgon. Han (som är actionreporter) ska få provcykla crossbanan. Jag vet inte om detta direktsänds eller om han spelar in och så eftersänder dom det en annan dag.
Sen har det löst sig med tre sponsorer under dagen och sen, lite slumpartat, kanske en till sponsor nappade. En butik där jag redan gillar att handla kläder så man är ju lite tjenis med dom (en kvinna naturligtvis)
Gårdagens träning
Innan ett funktionärsmöte så satte jag mig på wattcykeln och körde 4or. Ett drag som kan vara på vinst och förlust men igår var det tydligen en bra dag. Riktigt bra med tanke på hur lite cykel jag tränar. Körde första 4an på 322w och det funkade ovanligt fint. Kom upp i 90% av maxpuls precis på slutet.
Följande två intervaller körde jag på ca 322-328w men pressade lite högre på slutet av dom. Noterade 96% av maxpuls på slutet av nummer 3.
När jag skulle köra den sista så protesterade benen efter ca 45 sekunder och huvudet gav med sig och allt stannade. Men direkt kopplade den underbara delen (eller idiotiska enligt en del) av hjärnan in och skrek " NEEEEJ du orkar!!! och benen vispade igång igen. Jag är nog mest nöjd med den intervallen för där bevisade jag för mig själv (och benen) att det finns mer där än vad man ibland tror.
Ovanstående bild har inget med träning eller cykelcross att göra men hon är för go när hon badar :-)

öronmärkt sajt

sara är ibland ett geni. Kanske inte för en liten stund sen då hon kläckte ur sig denna mening när vi pratade om inlinesåkning. " Jag åkte flera somrar när jag var i 10års åldern". Hur många somrar kan man egentligen åka inlines på när man är 10 år?
Bättre var hon när hon hittade sajten
derailleurhanger.com
Det verkar som de har växelöron åt alla.

Idag kom det ett mail som löd:
ola Hellstrom

Your order has been shipped to you from derailleurhanger.com via the US 
Postal Service to the following address:

ola Hellstrom
tunnelgatan 8a
orebro, 70363
SWEDEN
För 156 kr + 40 kr i frakt skickar de ett växelöra från staterna till lilla mig. Det är bra skit. Dock är det lite svårt att hitta exakt det växelöra som man behöver. Åtminstonde till min focus extrem. Man kunde bara söka på cykelmärket, hur många hål örat skulle ha och sen listades de upp så fick man leta upp sitt. Jag hittade mitt ganska snabbt då jag har flera bilder på mitt växelöra som genom åren har tagit en del smällar
Hanger #11

Idag har vi shoppat lite barnkläder åt Nora. Det första blev väldigt snabbt avklarat då hon bokstavligen sket ner sig på vägen till köpcetrumet och extrakläderna låg inte i skötväskan. Om ni måste veta så var det bajs från naveln till ryggen... :-)
Man blir väldigt okänslig mot bajs som förälder.

Imorgon fortsätter hjärnan att snurra cx men jag tänker bryta av det genom att sticka ut på mitt livs första pass på rullskidor. Hämtade ut dem idag med rätt sorts bindning på. Imorgon skall det alltså skaffas asfaltseksem igen då. Var ju tidigt i våras jag fick det sist när jag krashade på Östgötaloppet.

film på kumlabanan

Dagsfärsk film Kumla. Den blir suddigare ju fortare det går men ni ser ändå hur banan kommer att gå till 99% Magnus körde nämligen liiiite fel på några ställen. Där han hoppar över de osynliga hindrena kommer endast Prestigeklasserna att ha hindren. Övriga klasser kommer att få stiga av uppe på höjden där de har stått tidigare år.

bilder & cx

bilder från Noras namgivningsceremoni
spanar hon in groggvirket?
milliondollar baby
blir jäkligt sugen på cykelcross nu när man kollar på bilder från gårdagens cupstart i falun. Ni vet väl att anmälningstiden till Kumlacrossen inte går ut förrens imorgon.

Könsord på kvällen

Igår var det bowling med firman. En ganska rolig tillställning där man slipper att träffas i blåkläder och får dessutom vara lite onykter. Det bjuds på bowling och mat och det fixar man ju helt utan prestationskrav. Det är mest en rolig grej. Man slipper vara så tävlingsinriktad..
Ja eller hur!
Jag sopade hem det med en serie på 172 poäng. :-)
Finns så mycket att berätta om denna kväll men samtidigt orkar jag inte blogga så megalångt idag för det har varit en jättelång dag.
Idag hade vi ju namngivningsceremoni för Nora Vinterbarn Backlund. Det blev jäkligt lyckat men ni får inga bilder idag då dom fortfarande är i kameran. Ca 35 gäster hade vi i den hyrda lokalen, mycket fotande, ätande och fikande. O ett jättetack för de jättefina presenterna. Noras gudmor läste dessutom upp en så fin dikt att Sara började grina efter 2 rader :-)
Vi började med förberedelserna direkt efter frukosten idag ock kom väl hem här strax efter kl 19. När vi båda är trötta så blir vi ganska fåordiga Sara & jag men båda fungerar så bra som team så vi är ändå ganska effektiva. Jag bar upp saker i omgångar från bilen och ville vara supereffektiv och ta med mig lite soper ner. När jag lyfter fram kompostpåsen för att knyta till den går botten ur och blandat kompost åker ut på köksgolvet. Då kom det en ramsa som hade fått tyst på kapten Haddock.
Utebliven träning
Ja inte nog med att det har varit mycket att stå i de senaste dagarna. Kanske just på grund av att det har varit så mycket så har det brutit ut någe skit i min kropp. Inge allvarligt men tillräckligt för att jag skall hålla mig undan träningen. Lite småsnorig, svaga känningar i halsen.
Imorgon däremot hoppas jag att jag kan cykla lite i Kumla för då finns chansen för dig som vill smygträna på banan inför Kumlacrossen. Samling vid Djupadalsbadet kl 15.
Vill du hjälpa mig/Almby IK nästa helg med själva tävlingen är du väldigt mycket välkommen att höra av dig till mig på cykelkillen@hotmail.com
Vi ses o hörs
Nu skall jag nog ta undan lite av alla diskrester. Ser ut som slaget i Poltava här hemma