första långpasset på evigheter

Ville bara berätta att jag sprang hem från stan idag. ca 19 km. Höll i 15 km innan jag tvingades gå en bit sen sänka farten. Körde på tok för hårt med tanke på distansen. Betvivlar att klockan stämmer idag. Orkar inte kolla.
Mår dåligt nu och vill bara sova.
 

snöjogg med selfiestick

Oj vad snön hade smält här hemma. Helt sjukt och oväntat att våren redan skulle vara på plats. Tror säkert att det kommer en period till med snö och kyla men hur som helst. Efter gårdagens blogg så fick jag suget på att springa änu mer. Borde kanske ha vilat idag och sen kört imorgon men skit de samma då jag nu sitter här och kan inte göra nåt åt saken.
 
Dagens pass
Tog bilen till Garphyttan och joggade uppför sanatoriebacken. Plockade fram kameran med ett enkelt handgrepp då den sitter som gjuten bak i min "ryggsäck"
 
Nu var det ju plusgrader och min stiglöpning blev inte så bra som jag hade tänkt...
 
Efter denna stig blickade jag in på en stig som berör mtb-lederna röd 5 och svart 4. Jag sprang in ca 50 men vände då det verkligen ligger för mkt snö i terrängen.
 
Angående mtb....Jag har ju hjälpt lite personer med träning de senaste åren men vad som skiljer 2015 mot tidigare år är att jag redan är bokad på två mtb-läger, blir förmodligen bokad på ett till samt att jag fått frågan om personlig teknikträning för en mindre grupp. Kul. Detta tvingar mig dock att köpa nya mtb-skor (lyxproblem) samt att jag funderar ännu mer på om denna utveckling fortsätter kan jag väl inte harva vidare på en 26" hoj?? :-)
 
Dagens träning
Blev iaf 11,5 km på dryga timmen. Höll igen idag då jag visste att snöpulsen ändå ökade träningsbelastningen. Passerade även över storstenshöjden och kollade in alla som åkte slalom.
 
Imorgon är de söndag och tack vare alla mildgrader så kan jag redan början förbereda inför bastun som vi har beställt till tomten. (inte jultomten utan arean kring huset)
 

Prinsessor men ingen kung

Dåså...Hemma i den lugna vrån (Latorp). Följer örebro hockey via NA:s uppdateringar, Nora sover snart och Sara är och lyssnar på First Aid Kit.
I onsdags kom vi till slut till hotellet efter någon felåkning. Vår tollerans mot varandra är inte hög när en är kartläsare och den andra är en stressad bilförare :-)
Efter incheckning gjorde vi stan där Salomon brand store och Bianchi cafè besöktes.
När jag var ifrån mina tjejer för t.ex. kaffepåfyllning eller toabesök kom italienare efter italienare förbi bordet och flirtade och knackade i bordet för att skoja med Nora. När jag satt där knackade inte en jäkel... :-)
På kvällen efter ett effektivt besök på hotell-gymet med utfall, latsdrag, benspark och mage innan vi tog en promenad för mat. Det blev  indisk mat på en kvarterskrog som imponerade
Jag tog en kycklingrätt då jag har lammkött varje dag.
 
Torsdagen
Började med att smyga ur hotellrummet med mina sovande prinsessor för att köra lite jogging på hotellgymets löpband.Värmde upp så mycket som 5 min innan jag ställde lutningen på max och trippade sedan uppför i 25 min. De sista 4-5 min passerade pulsen 90% men jag uppskattar att jag körde på tröskel hela tiden då jag aldrig stumnade till. Smög sedan tillbaka till mina tejer som fortfarande sov.
 
Torsdagens utflykter bestod av Naturhistoriska museet och livrustkammarn.
Naturhistoriska imponerade och vi var där i ca 4h. Sara och jag såg var sin film på Cosmonova medans den andra parten var med Nora. Efter detta så tog vi tunnelbanan mot slottet. Vi vet ju att Nora har ett sjukt intresse för prinsessor så vi lockade med att vi skulle hälsa på kungen och drottningen. När vi närmade oss slottet förklarade hon att slott inte såg ut så där. Det hade ju inga torn. 
 
Vi gjorde livrustkammarn och köpte förstås en liten bok om prinsessor. Stor besvikelse från Nora att vi inte såg Kungen och drottningen.
 
 
Idag Fredag
Gick upp kl 07:00. Stoppade i mig två chokladpraliner och gick upp till hotellgymet. Värmde upp och körde 4x4 på 1o graders lutning. Var jobbigt :-)
frukostbuffè på det och man mår som en kung resten av dan.
 
En sak som satte spår efter denna kärleks-resa är förstås besöket på Salomon. Testade en nyhet där. deras asfaltsko som förstås satt som en skön strumpa. Samma sköna passform som på mantran eller sense ultran. Skulle vilja provspringa denna och ett köp är så lockande.
 
 
 
 

Båsenberga

Har inte mycket bilder från Saras surprise i helgen men shit vad fint det var. Båsenberga. Aldrig hört talas om det?? INte jag heller men strax utanför Vingåker ligger det. Ett gammalt fattigjonshus som numera är skitfint boende med grym mat. Ladugården brevid innehyser Vingåkers golfklubb.
I söndags morse joggade jag iväg mot den lokala slalombacken. Hittade en kort film från den som faktiskt är inspelad för 11 dagar sedan. :-)
Backen har två små "knäppar" innan man är nere. Lift och pistmaskin verkar finnas så hur detta går runt begriper jag inte
 
Jag sprang upp 4ggr innan jag tog lite grusväg till en pulkabacke som jag körde lite snabbare intv i 3 ggr. Kändes bra då och blev förvånad att passet satt kvar 24h senare.
 
Dagens träning
Efter att vi besökt Tekniska kvarnen i Karlslund så sprang jag hem. Ville testa det första lite hårdare passet på evigheters evigheter. Körde 5 x1000m. Blev osäker på vilken fart jag skulle hålla. Siktade på 4:30 men som vanligt vill jag då alltid "vara bättre" än mitt egna mål. Snittet landade på 4:20 i intervallerna och jag tog inte ut mig som på 4or utan dessa blev mer i form av tröskel-intv. Gissar att min tröskelfart är 4:15 just nu.
 
 

efterlängtad vilodag

Imorgon är det alla hjärtans dag. Sara har ännu en gång hittat på ett äventyr på okänd ort. Denna gång är jag rätt spänd på vart det bär hän. Barnvakt är fixad så det blir hon och jag. Skönt.
Mycket i huvudet nu men det blir inget bloggande om det här.  
Träningen går vidare för annars blir jag helt knäpp. Sara rekommenderade en runda för nån dag sedan och jag svarade " nej det blir väl för långt för mitt knä som ännu inte har protesterat". Efter lite kalkylerande så tänkte jag att den rundan kanske inte skulle bli så lång iaf.
Igår testade jag den.
 
Blev dryga 11 km vilket ger över 30 km denna vecka och då hinner jag nog med ett pass till i helgen. Känns gött.
Ikväll blir det På spåret och Matrix Reloaded.

solig snöjogg

Fördelen med att jobba hemifrån är att man kan ta rast när man vill. Idag strålade verkligen solen och bergen viskade mitt namn. Tog bilen till Garphyttan och startade GPS:en. Körde uppför Sanatoriebacken och fortsatte sedan på grusvägen mot Kilsbergsgården fast inte ända dit. Då västen satt på plats och kameran var med så blev det två filmer oxå. På den första så hade jag förstås fel inställning på så att kameran var inställd på mikroskop. Därav den suddiga bilden.
 
 
Väl framme vid Bergslagsleden såg det ut så här:
 
Lite svårt att se kanske men det ligger väl 60-70 cm snö på den väg/stig jag tänkte ta. Hade hoppats på att den skulle vara gådd eller kanske körd med skoter men jag valde att vända.
Ner till korningen igen vid toppen på Sanatoriebacken för att sedan vika mot storstenshöjden. Där valde jag att ta den jobbiga vägen. Nämligen över toppen innan jag sedan tog grusväg upp emot Ånnaboda.
 
Nästan 11km på 1h 3 min. En snittfart på 5:46 vilket mest beror på de tuffa stigningarna.Pulssnitt på 76% (139) men var ändå uppe på 93% (169) i klättringen över storstenshöjden. 
 
 

procent & grader

Idag hade jag och Sara kvalitètstid ihop. Japp. Så skönt och härligt var det oxå.
Vi lämnade bort Nora till Svärfar och sen tränade vi på Friskis ihop. Det var nog över 4 år sedan vi gjorde det ihop.
 
Blev lite ostrukturerat med vad vi körde men nåt set för bröst, nåt för biceps och triceps. Körde en del mage och bål. Lite rehab för mina ben/knän.
För att Sara kräver lite mer tid i omklädningsrummet än vad jag gör så avslutade jag med att "trippa" på ett löpband i låg fart. Det som gjorde det lite jobbigare var att jag ställde upp lutningen maximalt på 15 vilken motsvarar en brant backe. Om 15 i detta fall står för grader, procent eller om det bara är en siffra vet jag inte. Det forna skidåkaren Mattias Fredriksson är så bra på att förklara just det där. Skillnaden mellan procent och grader...
 
När det gäller bra gymträning så hoppas jag nästan friskis köper en sån här snart...

såld på salomon

Idag blev det ett slags dubbelt test i snöyran. Känner tydligt av min muskelbristning i vänster vad men försök att hålla mig still :-)
Jag gillar ju GingerRunner. Eller Ethan som han heter. Jag har lärt mig mycket genom att följa honom och visst lyssnar man på Sara så tycker hon att jag ofta nördar in mig ganska hårt och mycket på saker och ting. Men tack vare Ginger så upptäckte jag senaste salomon-skon sense ultra sg. Jag tog steget och köpte mig deras väst och nu en selfi-pinne. Men det har varit bra saker. Nu på eftermiddagen kollade jag på hans senaste live-sändning där de snabbt nämner det senaste från salomon... Suget steg lite då,,,
 
Dagens träning
Stack ut med min ultra väst salomon s-lab skin set 12 men den var i stort sett helt tom. Förutom min nya kamera (olympus tough 3) på selfie-pinne (goPro xs) som är enkel att ha med sig i facket för vattenblåsan. Själva skaftet tittar fram precis lagom bakom nacken så jag kan lätt nå och sätta tillbaka den samtidigt som jag joggar.
Firade av en bild under tiden klockan väntade på GPS-signaler.
 
Filmade 3 klipp längs de ca 7 km som jag joggade men tydligen vill inte redigerings-programmet funka idag så här får ni en utav filmerna.
 
 
Jag är jättenöjd över hur bra en selfie-pinne tar bort själva studsandet i löpning. Blir bra egoistisk filmning på ett lagom avstånd.
Blir garanterat mer filmning på långpassen.
 
Det senaste...
Jo här är den senaste versionen av den sko som jag klassar som "världens skönaste sko"
 
 
Sen har det ju kommit en sjukt lätt väst oxå. Måste nog ta några extra danspass på den där exotiska nattklubben för att ha råd med 110 gram väst. Sjukt lätt!!

Skid-SM, bottenrekord och muskelbristning

Jaha.. SM-veckan är över och det enda jag (familjen) bidrog med var att hejja fram skidåkarna på distansloppet.
 
Vi satt där och väntade på bloggaren Adam steen som aldrig dök upp pga sjukdom men när skidåkarna passerade nedanför oss tyckte jag det var ett bekant ansikte som åkte förbi....Fast nä...var det..?
 

 
I går, söndag, var det ju skid-sprint. Något som jag gillar att se på men istället för att åka upp till Ånnaboda igen så tog vi bilen ca 2 km till Tant Gräddelin och åt lunch och fikade. Jag hade förstås kollat så det hade en tv på
:-)
 
Gårdagens träning 
Körde 10 ronder på sandsäcken vilket gick bra men fick en liten muskelbristning i vänster vad. Fattar intre varför jag slår upp denna just när jag kör sandsäck här hemma?? Den var väl inte så farlig men lite senare när jag och Nora åkte pulka på gården så skulle jag springa iväg och hämta en sak och DÅ....Jäklar vad det högg till i vaden. Muskelbristningen allan!! Haltar lite idag och får väl se hur det går att eventuellt sätta nytt pers i marklyft på torsdag..
 
Ett annat bottenrekord. Igår var det inte en enda besökare här på bloggen. Kan inte minnas när det hände sist.